Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

SamVimes 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Homecoming, ale pořád velice slušný Spider-Man. Holland a Gyllenhaal jsou super, potěší relativně hodně prostoru pro Prahu (i přes úsměvný karneval - nebyla náhodou tahle pasáž filmu v předchozích draftech scénáře zasazená někde v Itálii?) a povedlo se i črtání paralel mezi Peterovými mentorskými vztahy (Mysterio, Stark, Happy). Na druhou stranu ale pro diváka s alespoň základní znalostí spidermanovských postav jede film od začátku do konce bez většího překvapení a zatímco vtipy Petera Parkera jsou OK, humor okolo jeho spolužáků a učitelů už hraničí s trapností. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Avengers: Endgame představoval monumentální epos a konec třetí fáze a jedné velké Marvelovské ságy. Tento snímek, leč je v třetí fázi, je takový bonbonek na konec, takové optimistické stéblo, jež má za úkol podržet divák před úplným utonutím v kaluží depresí, jež právě Endgame ze všech úhlů představuje. To byl aspoň tvůrčí plán a dalo by se říci, že se to daří leč kvalitativně méně než první sólovce Pavoučího muže. V podstatě vše zůstává při starém. Casting školáků a jejich chemie je pořád super, jen bohužel, nikdo neprošel žádným vývojem, což je velká škoda. Kromě MJ, která už přestala být tou, na dnešní dobu už stereotypní, wannabe depressed holkou, ale někdo s větší hloubkou Zendayou věrohodně zahranou. Humor je z větší části o podstatné pavoučí skoky slabší, je vidět, že na papíře to jede na jistotu, na plátně však rádoby pubertální vtípky vyznívají až moc škrobeně a nepřirozeně. Akce je lehce nadprůměrná, téměř nic, co by jsme od Spideyho v minulých příspěvcích neviděli, o to víc se musí vyzdvihnout dvě nápadité pecičky využívající přednosti akvárko hlavového sypmoše. Mysterio byl... jak to říct... Jake Gyllenhaal byl super, jeho herectví stojí na různorodosti a jeho snaha o pojmutí své postavy a přesvědčení diváka o jeho prezentovaném rozpoložení se daří, pachuť slabšího scénáře se však drží a tím na to doplácí, škoda. Zvolené premisa cesty do Evropy je skvělá a tvůrci si s ni opravdu vyhráli a využívají přednosti dané země na maximum, jenž si školní výlet může dovolit, to vše podkresleno určitými songy, jenž svojí řečí reprezentují i svou vlast. Moje vlastenecké srdíčko zapleskalo štěstím, kolik prostoru Praha dostala a jak věrohodně je Česká Republika představena. Marvelští to neodflákli jak většinový podíl západní produkce, co zde někdy točila, drželi se jak velkých míst, tak i nápaditých a někdy i úsměvných detailů. Za toto velký palec k nebi. Všehovšudy je tento mix kladů a záporů snímek lehce nadprůměrnou, ale odlehčenou a příjemnou, tečkou za deseti lety Marvelační průbojnosti do světových kinosálů. Normálně by to bylo na slušných 7/10, toto mé přesvědčení však pochroumaly dvě potitulkové scény, jejichž důležitost pro dění budoucí i pro snímek samotný (odhalení určitých skutečností přinese světlo na dřív negativně brané aspekty, díky čemuž na ně dopadne světlo pochopení a tolerance) a schopnost šokovat je velkým přínosem a proto konečná známka končí na 7,5/10. Tak za rok u čtvrté fáze, přátelé. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se "soňáčtí" Spider-Mani přimykají k MCU těsněji, než většina marveláckých sólovek (důsledky Endgame, záporákovo napojení na Tonyho Starka, hostující postavy). Přestože ke scénáři bych měl spoustu výhrad (právě třeba padouchův background či motivace), jednoznačné (s)hození do středoškolské výletní komedie, kdy o sbalení spolužačky jde stejně, ne-li více, jako o záchranu Benátek / Prahy / Londýna, mnoho omlouvá a já se výborně bavil. Navíc skvělý Mysterio předvedl hodně ze svých triků (téměř hororový souboj ve fantasmagorické iluzi patří k jednoznačným vrcholům) a akrobatická (digi)akce měla šťávu. [Zvlášť v kině - Cinema City Nový Smíchov] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2019] To není špatný co? Vidět to mezi prvními asi 200 lidmi na planetě. Slušné. Nicméně je zde i místo pro kritiku. Spidey funguje tak jako každá jiná Marvelovka. Vsadí na humor, který baví a padouchy, kteří mají charisma. Jenže jak moc velké. Celý příběh Pavoučího muže žije na pozadí Iron Mana. Až tak moc, že záporáci jsou oba z nových dílů jako přes kopírák. To někomu nedojde. To někomu nemusí přijít jako špatné. Někomu to přijde jako vysoký prohřešek. Já zde mluvím hlavně o jedné věci. Fakt, který zde zůstává je silně mimo. A to v oblasti střihu. Nejsem střihač. Ale to jsem jako opravdu jediný, kdo si uvědomoval, že film je uspěchaný a návazně skoro až nelogický? To jsem jediný kdo si připadal, že na to člověk kouká zrychleně? Protože to tak bylo. Ustřižení scén od začátku nebo konce zapříčinilo strašně uspěchaný zážitek, který byl v celku dost nepříjemný na sledování. A to u takovéhoto filmu je neuvěřitelná chyba. Skoro školácká, kterou by si nedovolil ani amatér. Nepochopím to, ale dejme tomu. Plusové a rozhodující body však zůstávají ve prospěch první potitulkové scény, která je jedna z nejepičtějších jaké kdy Marvel udělal. Kdo uvidí a pochopí, tak pochopí. A bude u vytržení. Liberec a Praha je další věc. Za to děkujeme. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po dlhšiej pauze v cinemaxe som zavítal na nedeľňajšie premietanie, tentoraz na nového spidermana. Čiže marvelovka, po Endgame. Musím uznať že v niektorých momentoch sa mi to aj páčilo o niečo viac ako práve spomínaní avengers. Spomienka na Tonyho Starka bola pekná aj úvodná pieseň od Whitney Houston. Romantickú pieseň určite vytipovali. Spiderman ale priniesol aj chyby. Nemecké autá v Prahe. Alebo pesnička od ACDC a Peter Parker prehlásil že to je Led Zeppelin. Inak sa mi ale lokácie v novom spidermanovi páčili. Benátky,Praha,Londýn. Dokonca aj reportáž v čt bola reálna, a Slovenská pieseň v autobuse pri Alpách. Mysterio ako nový zlosyn tiež vydarený. Príbeh bol ale priehľadný. Dúfam že redakcia filmkultu nebude mat pravdu a nedočkáme sa lgbt spidermana. Musím film hodnotiť veľmi pozitívne aj vďaka magickému dňu s výnimočnou osobou. Stál za to. A bol lepší ako predchadzajúci Spiderman 5* ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Far From Home je svieže letné dobrodružstvo, ktoré v superhrdinskej rovine definuje skvele zvládnutá postava Mysteria. IMAX Bory - press 80% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Teen ladění mě baví už od Homecoming, Tom Holland je nejlepší Spider-Man. Návštěva v Čechách se povedla a vtipům jsem se zasmála. Celkově ale Far from home nedrželo pohromadě, na můj vkus tam bylo až moc za vlasy přitažených momentů. Nenudila jsem se, ale nadšením rozhodně nehýkám. 🕷️ 70% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Spider-Man nikdy nepatřil k mým oblíbeným superhrdinům. To změnil až příchod mladého Tom Hollanda, který je nejen velice sympatický, ale taky umí hrát a právě jemu se jako prvnímu povedlo u mě k pavoučímu muži vzbudit nějaké sympatie. Trailer na pokračování s podtitulem "Daleko od domova" mě hodně zaujal, takže jsem věděla, že si na něj o prázdninách zaskočím do vychlazeného kinosálu. Určitě jde o menší odlehčení po předchozím marveláckém filmu, který zanechal prázdná místa v srdcích v mnoha z nás. Ačkoliv hlavního záporáka jsem měla odhadnutého hned od začátku (a po zhlédnutí filmu ho fakt nenávidím :D), hodně jsem se bavila. Původně jsem si myslela, že to cestování po Evropě pro mě bude trochu rušivým elementem, ale Jon Watts to plně dokázal využít ve svůj prospěch. Hodně se mi třeba líbilo, že když přijeli do nějaké země, tak pouštěli nějakou známou píseň zpívanou v jejich oficiálním jazyce. Zvažovala jsem, že bych novému Spider-Manovi dala pět hvězdiček, ale zatím si to nechám v záloze, hlavně tedy kvůli tomu, že hodně věcí na mě bylo poněkud složitých na pochopení, což mě samozřejmě donutí, abych se na film podívala hned, jak oficiálně vyjde. Jako správný marvelácký fanoušek jsem samozřejmě zůstala i na dvě potitulkové scény, které bych jednoduše označila jako " doslovný mindblowing". Vážně mě překvapilo, že si tvůrci dvě nejzásadnější scény nechali takhle nakonec (a to si ještě vezměte, že někteří lidé v tom nejlepším vlastně odejdou). Fakt jsem zvědavá, co s Peterem zamýšlejí do budoucna a nejradši bych byla, kdyby trojku začali natáčet hned, potřebuju totiž nutně vědět, jak to bude dál. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Strašne sa mi zdá, že keď si film pozriem mimo veľkého plátna a kina tak moje terajšie nadšenie opadne ale ja som mal z tohoto počinu v kine zo slovenským dabingom úplné vizuálne orgie a trúfam si povedať že sa mi to páčilo aj viac ako Avengery. Všetko mi tam dokonale sedelo a nebol tam jediný rušivý element ktorý by mi vadil a tým skazil zážitok z filmu z univeza Marvelu, ktoré tak milujem. Tom Holland ako aj Jake Gyllengaal svoje úlohy zvládli na 100% a podčiarkujú tým kvalitu tohoto snímku, ku ktorému sa v budúcnosti ešte určite neraz vrátim. 93% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Druhá solovka Spider-mana pod MCU, no na půl, že jo. Každopádně opět výborné, super triky, žádné zbytečné prostoje, vtip a vše krásně zapadá do MCU. A matička Praha k tomu, paráda. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, film pro děcka, ale pořádně zábavný. České kulisy samozřejmě pecka, navíc v "českém" Holandsku Čestmír a v závěru staronový J.J.J. z rukou nejpovolanějších, J.K. Simmonse! Unikátní, aby jeden herec, sehrál stejnou roli ve dvou různých sériích (tedy až na tu plešku). Pobavilo. 80% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Praha, Liberec a občas Mysterio, ale jinak to bylo vcelku podprůměrné. Vykastrovaná puberální zábavička (chápu cílovku), ale mohlo to přeci jen vypracovanější nejen v tricích, ale i ve scénáři a jiných věcech. 54%. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě školní prostředí Hollandovo Spider-Mana zas tolik nezaujalo, školní výlet je celkem originál zápletka, a Watts dokázal vybrat zajímavé prostředí (Hurá Praha! (teda spíš Liberec), ikdyž mi karneval nepřipadal moc ''hezky česky''). Hollandovo ukecaný teenage Spidey se mi možná ze všech tří Parkerů líbí nejméně, i přesto to Holland umí zahrát, a rád bych s ním počítal i mimo tuto trilogii. Co mě nejvíc dostalo byl Jake Gyllenhaal, jehož Mysterio je pro mě nejlepší hrdina (...) všech Spider-filmů a doufám, že se ještě v budoucnu vrátí. V prvním dílu byla fakt hrozná akce (tedy jen záchrana letadla a nějaké menší bitvy), tady je to ovšem úplně naopak, efekty jedou na sto procent, a na to, že Pavouk bojuje proti Elementals je to celkem skvěle pojaté (nebudu zacházet do spoilerů). Pojítko s MCU v podobě Nicka Furyho bylo příjemné zpestření, o to víc mě mrzí, že potitulková scéna úplně zabila vztah, který vznikl mezi Parkerem a Furym. Jinak se ale jedná o jeden z nejlepších Spider-filmů a já se nemůžu dočkat na finále trilogie. 90% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nejako som mylne dúfal, že Spiderman ďalšími dielmi vyrastie na dospelého muža a s ním aj príbeh. No je to skôr naopak a celé sa to posúva do pubertálnej roviny a mladších ročníkov, asi ako cieľové publikum. Trochu to zachránil scenáristický zvrat, ale aj tak mi to bolo s tou prehnanou akciou skôr nepríjemné. Myšlienka, že ľudia sú schopní uveriť čomukoľvek, a nemusia to ani vidieť, je večná a zvlášť v dnešnej dobe. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Long short story. Bavil hlavní hrdina Holland herecky zraje triky ok Praha potěšila sem tam zamyšlení neuvěřitelná Marisa Tomei takovou tetu chci nebavila banda pubošů na vejletě podivná zápletka scénář celkem nuda málo zvratů záporák neobstojí. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama