Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

Dallon 

všechny recenze uživatele

Scénář jede na jistotu víc, než bych si přál, akce je taková šedá, nudná, sterilní a naprosto bez nápadů,). Předvídatelnost teče z každé druhé scény, a celé to působí jaksi nedodělaně. Školní pasáže jsou super, humor funguje skvěle. Myslím že je to ale přijatelná márvelovka, ale čekal jsem že se Jon Watts z chyb v Homecoming poučí. Jinak 6/10 ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tak nadseny jako z Homecoming jsem nebyl. Spousta scen tu funguje na jednicku, u spousty scen jsem kroutil hlavou. Co melo znamenat to Rakousko? Co mel znamenat ten druhy napadnik? Nastesti tu ale mame Mysteria a jeho mindfucky a mezi Hollandem a Zendayou to zajimave cringove jiskri. Jen kdyby ta expozice nebyla tam strasne tezkopadna, jen kdyby ty nucene twisty nebyly tak mimo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak může bejt dvouhodinovej film uspěchanej, ale tohle prostě je. Nerozvinutá postava Mysteria, skákání z místa na místo, podivně navazující scény a tón tak odlehčenej že to místama vypadalo jak parodie. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Má to světlá místa, ale je to blbý. K "dokonalosti" tomu chybí už jen aby Spider-man řešil akné. Asi nejblbější díl Spidermana dosud - působí to jako laciná telenovela. :-/ :( ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tak to mě moc nepotěšilo. Peter dost na pěst a spíše mě otravoval. Příběh mě nezujal a víc jsem se nudil než bavil. Zbytečně dlouhé a natahované. Závěr to aspoň trochu zachraňuje, ale jinak slabota. 60% ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Záporák vlastně docela o ničem - vlastně již několikátý záporák (třetí?), kterého máme kvůli Tonymu Starkovi. Jeho "super síla" je taky dost o ničem a film není vůbec žádný spektákl. Není tam ani žádná velká bitka. Na druhou stranu se na film ale hrozně dobře dívá. To, jak se film točí kolem úmrtí Iron Mana, je vyřešené skvěle. Film si hravě utahuje z fan teorií, co se stalo, když se lidi zničehonic po pěti letech objevili. Jon Favreau je skvělý. Více Jona Favreaua. Dialogy teenagerů nejsou vyloženě zábavné, že bych se za břicho popadal, ale jsou úsměvné. Samuel L. Jackson je taky fajn (ovšem jeho nejlepší hláška je vyzrazena už v traileru: "Bitch please! You've been to space!"). Ve výsledku ho řadím mezi ty více zábavné filmy, protože není tak megalomanský a je to takový příjemný film na večer. Vlastně kdyby se odstranila veškerá superhrdinská tematika, film by pořád fungoval jako nízkorozpočtová konverzační romantická komedie. Na závěr můj Marvel žebříček: 1. Guardians of the Galaxy I, 2. Thor III: Ragnarok, 3. Guardians of the Galaxy II, 4. Iron Man I, 5. Spider-Man I: Homecoming, 6. Avengers IV: Endgame, 7. Ant-Man II and the Wasp, 8. Avengers III: Infinity War, 9. Spider-Man II: Far from Home, 10. Captain America I: First Avenger, 11. Iron Man II, 12. Avengers II: Age of Ultron, 13. Iron Man III, 14. Ant-Man I, 15. Black Panther I, 16. Captain Marvel, 17. Doctor Strange, 18. Thor I, 19. Captain America III: Civil War, 20. Thor II: Dark World, 21. Avengers I, 22. Captain America II: The Winter Soldier. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Po Endgame zde přišla druhá pavoučí sólovka, která měla být nadupanější, vtipnější a lepší, ale je skutečně tak dobrá? Ano, má lepší timing humoru, lepší příběh Petera parkera, ale akce stojí furt za nic. Když si vezmu Raimiho trilogii, která i přesto, jak je stará, má furt úžasnou akci, tak kde je sakra problém to udělat znova po víc jak 15 letech od prvního dílu? Ano i ta Amazing série má opulentní akci, která prostě vypadá nádherně a dokáže diváka zaujmout a to tady prostě necítím. Ano, je tu jedna lepší Mysteriova iluze, ale ta trvá chvíli a pak už je to zase při starém. Ano, Tom Holland je poměrně fajn Peter Parker, ale jako Spider - Man je absolutně nepřijatelný. Nejsem si jistý, kam to chce Disney potažmo Marvel dát táhnout, ale pokud v závěru trilogie neukážou pořádnou akci, ze které se posadím na prdel, můj zájem o tuto postavu zmizí. Mysterio pro mě moc nefungoval a srovnávat ho s Thanosem je hloupost. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Za mě v pohodě love story, ale také celkem zbytečný film, který nějak vyplňuje ten void po Avengers. Je to stále plné dětinského humoru, hezky se na to kouká a i se to dobře poslouchá. Zendaya je hezká a i dobře hraje. Trochu mi neseděly scény uvnitř iluzí (jsou značně nepřehledné), ale to se dá překousnout. Škoda pomalejšího rozjezdu. After credits scény už celkem tradičně boží. 75% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Nápaditá popcornová zábava, které nechybí zajímavé scény, jejímž vrcholem je efektní Spider-Manův souboj v Mysteriových iluzích. Filmu nechybí velkolepě podané akční scény, dějové zvraty, zdravý humor a ve Spider-Manových filmech povinná romantika. Evropana jistě potěší domácké kulisy (konkrétně Čecha potěší Praha, Liberec), fanoušky Marvelu známé postavy. Herecké obsazení je kvalitní - Jake Gyllenhaal si svého záporáka užívá, Zendaya k zulíbání, dvojice Jacob Batalon a Angourie Rice baví. Superhrdinský počin a nenáročná zábava, které jsem si dokázal užít. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Super! Opět akční, vtipné, se skvělou hudbou a ještě k tomu spousta skvělých scén jak z Prahy a Liberce, tak i z Londýna a Benátek. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Ano, je to lehce- no ze začátku i těžce- infantilní, ale kupodivu jsem nebyl nejstarší v sále a skvěle jsem se první hodinu bavil. Hlavně je super jak jdou po Karlově mostě a vůbec celá Praha (a celá Evropa), včetně českých SPZtek (No a samozřejmě nelze nezmínit Michala Kubala v České televizi). Taky se mi moc líbilo, že spider-man skáče v Benátkách bez svého obleku, což bylo jistě trikově náročnější, než naanimovat červený dres)...Ale, tu začíná ten vtip, zhruba v polovině zjistíme, že SPOILER Jake Gyllenhaal není tak úplně kladný hrdina, no vlastně je to ten největší zloduch u Marvelu! Samozřejmě se dočkáme i trochu teen romantiky a spousty humoru, jeden z nejlepších spider-manů (ty první dva s Tobiasem Vincentem Maguirem byli lepší, ale neva). A potitulková scéna je teda opravdu trefa do černého. A hlavně první film od Marvelu od posledních Avengers a bez Stana Leeho... Viděno v kině ve 2D (cze)...80% ()

woodsman odpad!

všechny recenze uživatele

ach tak toto bola neskutocna sracka este horsie nez 1 a to som necakal ze este horsie to moze byt kokos to bol taky bullshit neskutocne dej uplna sracka zaporak trash ako vecsina v marvelu ako mozu dojebat takuto postavu spidermana nechapem este ze natocili skvelu raimiho trilogiu a amazing 1 a 2 ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 160 miliónov dolárov // Tržby_ 1.131 miliardy dolárov // Tržby v ČR_ 65 754 823 Kč // Diváci v ČR_ 409 556 // Tržby v USA_ 390.5 milióna dolárov ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na mě už toho Spider-Mana bylo prostě nějak moc. T. Holand není špatná volba, ale tento Spíďa mi prostě nesedí. Zahraňuje to krásná Zendaya, ale tento příběh?? Super, že se točilo i v Praze, ale... naprosto zbytečný film, kdy divák za chvilku neví, co je skutečné a co skutečné není. Sorry, ale mně už fakt nesedlo. Na konci se ti hlavní postavy taky promění, tak já fakt nevím... ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobrá jízda, ale proti předchozímu dílu se mi zdá, že ke konci ztrácí film o Spider-Manovi šťávu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

"Don’t type and swing!" Asi nejlepší vtip filmu, kterej jinak humorem za všim předchozím avengerovskym poněkud pokulhává. Pocejtil jsem naplno, že je mi o patnáct až dvacet let víc, než cílovýmu publiku. Celá ta romantická zápletka mi byla ukradená. Teda obě dvě. Na to, abych byl vyhejkanej z toho, že se natáčelo v ČR, jsem už viděl dost cizích filmů, který se natáčely v ČR. Trochu vtipný je, že Praha sice hraje sebe samu (tzn. ani Moskvu, Paříž či Ženevu), ale současně Liberec hraje Prahu. Snad si to movie locations hunteři zjistěj, než sem vyrazej. Všecko kolem hologramů bylo z pohledu fyziky a interakce s prostředím dost odfláklý, skoro jak ve výtvorech DC Comics. To taky zamrzelo. A záporáka nedokázal udělat zajímavym ani Gyllenhaal. Tak snad aspoň další film bude temnější – první potitulková scéna vypadala slibně. V rámci marvelího vesmíru je to jen trojhvězda, ale s přihlédnutím k tomu, co se teď potuluje kinosálama, tomu ty čtyři rudý dát můžu. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama