Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ani další solo film pavučieho muža ma nenadchol. Pubertalny humor už davno nie je pre mna (a že ho tu bolo dost) a ani postavy mi neprišli 2x sympaticke (samozrejme až na Jakea Gyllenhaala). Stale si to ale drži aku taku MCU uroven. Scenu s holografickym bordelom kde na konci Peter "nastupi" do vlaku by som dokonca označil ako pamatnu. Mysterio nakoniec uspokojivy. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Keď sa dostanete do štádia, že po Endgame vás už nemá čo prekvapiť a nabudiť a každá ďalšia sólovka bude podpriemerná, príde nový Spider-man a vyvedie vás z omylu. Áno, mám na Spider-mana slabosť. Áno, bolo to ochudobnené čo sa množstva superhrdinov na jeden pixel zmestí, no aj tak. Triky, zvraty, holografické efekty a zároveň slušný teenage rom-com, ktorý vyzerá skutočne tak, ako by asi vyzerala realita, keby sa dané veci diali šestnásťročnému "obdarenému" stredoškolákovi. Krochkám blahom. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrá pohodovka na sobotní večer. Co mi to kazilo bylo pár hnidopíchnutí jako proč v londýně fouká bouřkový vítr kvůli optickým iluzím, jakto, že nikomu nebylo divné, že z ohnivého elementála nesálá teplo, jak uděláte holografickým projektorem tmu, která zacloní pozadí. A proč nemá SHIELD v databázi fotky bývalých zaměstnanců Stark Industries. Jinak dobrá zábava s parádní zakončovací cliffhangerovou tečkou a nadhozením další "jakože Hydry". ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom problémů (pár dost zbytečných scén, vizuálně ošklivá bitva s ohnivým elementálem a pár vtípků, co nefungují), ale za mě tady pozitiva jednoznačně převažují. Obzvlášť Holland potvrzuje, že byl naprosto perfektní volbou a jeho Peter Parker je pravděpodobně nejsympatičtějším superhrdinou všech dob a umí prodat i nějaké ty trochu emocionálnější scény. Romance se Zendayou je taky super, její postava mi sice pořád občas přijde trochu přehnaně edgy, ale až tak mi to nevadilo. A pak tu je ještě Jake, výborná scéna s iluzí a dokonalá potitulkovka. Letní film jak se patří. 8/10 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zabavná marvelovka, která však postrádá od všeho něco: trochu uajímavější akce, rozmáchlejší příběh i třeba méně průhledný děj. Film jako celek funguje a baví, ale není to něco, co bych si někdy pustil znovu. Bavila mě linka s MJ, ale to je tak vše, co bych vyzdvihnul. Nejhorší je, že potitulkové scény jsou z celého filmu nejlepší. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapujou některý kritiky hovořící o tom, že to je vyčpělý apod... Mně těch 130 minut uteklo jako půl hodina, záporák, i přes ne úplně dechberoucí motivaci, patří díky svýmu představiteli k těm (pro mě) nejzajímavějším z celýho MCU a i dějová linka o superhrdinovi, co chce prostě jen mít normální prázdniny a Fury mu to sabotuje, mi přišla osvěžující. A i když mě u Spider-Mana zabíjí ta hyperkorektnost a kvůli jednomu 2-3 vteřinovýmu záběru (Máma nepřijela, sluho?) bych klidně srazil celou hvězdu, tak tomu odpouštím i tyhle a podobný lehce trapný teenage nedostatky, protože to k tomu holt patří. Jinak mě to bavilo velmi a u některých akčních záběrů jsem si říkal, že to je fakt vizuální krása. ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Eurotrip feat. Spider-Man. Je pravda, že jsem příběhy se starým dobrým lidským pavoukem trochu rozmazlený. Spider-Verse uchvátil originálním vizuálem a loňská hra na PS4 přinesla zatím asi nejobsáhlejší adaptaci komiksů. Bohužel hraný blockbuster je z téhle trojice za poslední rok nejméně novátorský a i ve srovnání s Homecoming toho nedokáže moc nabídnout. Nápad s výletem po evropských metropolích nabízí spoustu možností, ale tvůrci se většinou omezují na zastaralé národnostní fóry, které jsme viděli v každé americké komedii z Evropy, a do toho hodí akční scénu v jedné známé lokalitě. Hotovo, šmitec, jedeme dál. Někdo by mohl říct že film na meta úrovni kopíruje strukturu špatně navrženého zájezdu, ale něco mi říká, že ta povrchnost a roztříštěnost vyprávění nebyla záměrná. Určitě by pomohlo, kdyby pan kameraman udělal několik kroků dozadu a my mohli vidět ty vybuchující památky v plné kráse, jenže film je překvapivě ještě daleko rutinněji snímaný, než Homecoming. Oproti Raimiho filmům to působí jak Agents of SHIELD s nafouklým rozpočtem a jedinou obrazovou zajímavostí je pár krátkých halucinogenních momentů. Pokud má videohra lepší kameru než hraný velkofilm, tak je něco špatně. To bych filmu prominul, kdyby mě vtáhl příběhem. Ten se sice zajímavě rozjede, ale v půlce sklouzne do další tupé záchrany světa. Osobní rovina romance, rodiny a kamarádství tady působí daleko lépe, než ta dobrodružná. Hlavního záporáka nedokáže prodat ani Gyllenhall a stává se z něj další plochá figurka, která je zlá prostě proto. Po skvělém Keatonově Vulturovi jde o jasný propad o pár let zpátky do dob zapomenutelných padouchů MCU. Nejsilnější pocit nepříjemného deja vu způsobuje sám Spider-Man, který tady prochází prakticky stejným vývojem, jako v předchozím filmu. Kluk je naivní, chce vyjít ze stínu Iron Mana, bezohledně si hraje s mocí, něco podělá a musí to odčinit bez hi-tech vychytávek. Dokonce se tu opakují scény, kdy Peter někoho skoro zabije kvůli neznalosti Starkových pomůcek. Proč tvůrci potřebovali dva celé filmy na řečení toho, co stará trilogie vyslovila jedinou větou? Doufám, že s dalším dílem se konečně dočkáme toho pravého Spider-Mana v tom pravém New Yorku proti těm pravým záporákům a nebude se do třetice opakovat stejný konflikt se stagnujícími postavami. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Vážně mi chcete namluvit, že je to lepší než Amazing Spider-Man..? A to nemluvím o tom, že je to snad nejhorší americký biják, ve kterém "hraje" Praha... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Když novodobý Spiderman začínal s Tobey Maguirem ( který je dle mne nejlepší ) tak tvůrci cílili na publikum 17+, zatímco tahle přestřelená barevná digitální splácanina cílí na dvanáctileté kluky odkojené víc počítačovými střílečkami než akčňáky s drsnými hrdiny. Spiderman Toma Hollanda se blíží víc schopnostmi k supermanovi a to není úplně pro mne, dávám přednost "civilnějšímu" a skromnějšímu pojetí Petera Parkera, než tohle pubertální zjevení frčící na vlně jůtuberingu. Jako filmový zážitek dám dvě hvězdy, další dvě hvězdy dávám za Prahu, Liberec, reportéra Michala Kubala a létajícího Čestmíra jako Nizozemce s telefonem. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

I přesto, že nejsem cílovka nejen věkem, zralostí, ale i vnitřní iritací ze stále stejného kašoidního cirkusu Marvel či DC ...musím uznat, že filmově tenhle kousek nepostrádá vlastně nic. Road konečně za hranice USA, sem tam vtípky s kámoši ze třídy či učiteli, láska z vedlejší lavice, obrovští hnědo-digitální záporáci, velké obraty a neočekávaná překvapení. Zběsilý boj za práva smrtelných a taky greetings from Prague. I když Praha je jaksi smíchaná s Libercem pro potřeby načančaných filmových exteriérů, kde uvidíte liberecké náměstí a za ním Pražský hrad, Karlův most a třpytící se Vltavu, člověk odpustí, třeba až se zase někdy vrátí tvůrci, namotám se k nim a dostanu roli komparzisty v moravském kroji. :) 70% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Spiderman od Marvelu je u mě na takové úrovni asi jako Ant-man. NIkdy mě ničím nezaujme. Mám velký problém s tím, že Spiderman v podaní Toma Hollanda vypadá opravdu jako takový puberťácký blbeček - 50% ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,I don't think Tony would've done what he did, if he didn't know you were gonna be here after he was gone." Není to ani nejlepší, ani nejzábavnější film o pavoučím superhrdinovi, ale rozhodně to neznamená, že by neměl co nabídnout. Holland mě stále baví, vizuální efekty a atraktivní prostředí (nejen Prahy) přinesly potřebnou přidanou hodnotu, díky čemuž mohu v klidu napsat, že tento výlet do Evropy se vydařil. Pohodové 4*. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Na mě moc přetechnizované a zmatené a lehce se nám tady úplně ničí některá pravidla, na které jsme zvyklí... Tohle už není to MCU, které jsme znali, je to "nová generace" a já věděla, proč jsem si dala 3 roky pauzu po End Game. Chtěla jsem si uchovat ten správný konec, který byl dokonalý. Tohle mi zanechalo v ústech nepříjemnou pachuť znechucení... A je to škoda. Na další dobrodružství se už s MCU pravděpodobně nevydám. Jsem zastánce old generation, než novějších hrdinů a jejich příběhů... ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o čosi viac než Homecoming, a to najmä v tých osobných a civilných momentoch. Nesmelé zbližovanie sa Petera s MJ (Zendaya je opäť skvelá!) pôsobí nesmierne prirodzene, Mysterio ako Spideyho opora funguje skvele a častokrát som mal pocit, akoby som sa ani nepozeral na komiksovku, ale skôr na príjemnú letnú romantickú komédiu, čo mi prišlo veľmi osviežujúce. Filmu však podľa mňa najviac ublížili príbehové zvraty, ktoré pri spätnom uvažovaní nedávajú príliš zmysel. Divák si tak potom, žiaľ, uvedomí, že Far From Home sa vo svojom jadre až tak nelíši od mnohých iných komiksoviek, ktoré sme už v MCU videli. 7,5/10 (viac tu) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Spider-Man sa vracia a jeho pokračovanie je jedna báseň. Opäť dostávame problémy obyčajného chlapca zmiešané s tými superhrdinskými. Film plynie riadne rýchlo a 2 hodiny ušli ako nič. Postavy výborné Tom Holland je skvelý , potešil priestor pre Zendayu(romanca medzi nimi je skvelá) tak isto Nick či Hillová no a Gylenhaal v roli Mysteria, tá mu sadla na mieru. Akcia je neuveriteľná , ten vizuál treba vidieť v kine. Ako to hovorí väčšina tak súboj v ilúzii to je highlight a klobúk dole pred tým kto to vymyslel a spracoval.Finále v Londýne veľkolepé a ja som si ho užil na plno. Hrozne sa mi páčili aj odkazy na celú sériu Avengerov , hlavne Spidey so štítom a dronom. Podtitulkové scény navnadili na ďalšie pokračovanie naozaj skvelo. Za mňa rozhodne lepšie ako jednotka, takto si predstavujem komixovku Spider-Mana v celej svojej kráse. Aby som nezabudol tak soundtrack na výbornú. ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Další z filmů natočených podle marvelovské šablony úspěchu. Akce, efekty vysokého rozpočtu, odlehčující humor a zároveň nic nového pod sluncem. K tomu první půlhodinka v duchu americké komedie ze střední, a další půlhodinka coby americká óda na evropská města. Samozřejmě bylo pěkné sledovat premiéru pražského festivalu světel, ale říz a spád, které měly sólo marvelovky zejména druhé fáze, se tak nějak vytratily. Snad se to zase rozjede. ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY! Film mi dal lehce něco jiného než jsem čekala. Což je dobře. Chvilkami jsem ale měla pocit, jako kdybych sledovala Harryho Pottera, protože se tam na můj vkus až moc řešili pocity, láska a vztahy. Také ono zjištění, kdo je skutečný záporák, mi bylo jasné dřív, než se to objevilo na plátně. Nevím čím to bylo, (možná díky těm velkým modrým očím a úžasnými vousy Gyllenhaala) ale záporák se mi opravdu líbil. Také ono promítání falešné reality bylo zajímavé a scéna, kde se do ní lapil Spidey mě očarovala. Možná to bude tím, že jsem na Spideym vyrůstala a komiksy s ním jsou jedni z mých oblíbených, tudíž mám pro něj slabost, ale Spider-Man: Far from Home se mi líbil tak moc, že nemůžu mu dát horší hodnocení než čtyři hvězdy. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama