Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

Gulde 

všechny recenze uživatele

(MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY) Mezi těmi všemi filmy se superhrdiny poslední doby je tohle docela svěží vánek. Příběh sice jak přes kopírák jako u všech filmů stejného ražení, ale samotný jeho detaily a provedení je tu pojato docela nezvykle zajímavě. Každopádně za tu naprosto haluzovou scénu s iluzemi jim tedy musím zatleskat, ta se vyloženě povedla! (Cinema City Liberec, 15.7. 2019) ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za iluzorní scénu s Mysteriem, která se přibližuje nejlepší scéně z marvel produkce - astrální scéně z Doctora Strangea. Jinak je to snad ještě horší film, kde nefunguje vůbec nic. Je to prázdný ve všech směrech. Téměř nesnesitelné koukat na film o naivním klučíkovi, který výletí po Evropě dle představy tupých Američanů a bojuje s nějakými živly, zatímco mu jeho odporně tlustej a trapnej Číňan kryje záda. Divák jenom čeká, kdy ten už scénář oficiálně potvrdí, že Mysterio je záporák. Proč frajer jako Jake Gyllenhaal vůbec plýtvá čas s takovou břečkou? Celej casting, tvůrčí tým i fanoušci zaslouží profackovat, aby se vzpamatovali z takto pokročilého stádia nevkusu. Vždyť to tu má stejné hodnocení (82%) jako Tenkrát v Hollywoodu... ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je sympaťák a jen díky němu a několika zábavným vedlejším figurkám je druhý Spider-man celkem obstojná zábava. Paradoxně jsem se více bavil když jsme sledovali Petera Parkera a jeho eurotrip. Možná bych překousl vypuštění Mysteria a raději bych sledoval teen komedii než superhrdinský film. Záporák a většina akčních scén mě příliš nenadchnula. Celé to je MCU standart, což zamrzí, protože z některých předchozích filmů víme, že to jde lépe. Na druhou stranu, MCU je stále záruka určité kvality, takže každý průměrně inteligentní divák by měl vědět do čeho jde (přeberte si to jak chcete podle vlastních preferencí). PS: "I love Led Zeppelin" .... to bolelo. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Marvelovky mam rad a Spidyho obzvlast. Zaciatok je nejaky natiahnuty, ale to asi aby sme sa co najviac naladili na tu teen vlnu. Miestami to bolo kus otravne, ale tak co uz. Zvysok filmu usiel, Cesko bolo super. Pri tom vsetkom mam ale jemny pocit, ze tento filmik bol viac menej zbytocny. Bavi to pozerat, lebo fanusikovia Marvel pozname vsetko okolo, no pre nezaujateho divaka to moze byt mensi fail. Dej sa casto venoval nepodstatnym veciam, ludom a kvoli tomu to beriem s rezervou. Takze tak. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Po meganámrdovém a citově vypjatém finále Avengers je tenhle feelgood film se Spíďou příjemné letní osvěžení, vtipně milé a zaměřené na lehce mladší publikum. Dobrý. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. No tak jak mě jednička naprosto zklamala, tak dvojka příjemně překvapila. Fungovalo to hezky jako teen komedie, přesně ve stylu ultimate spider-mana, tentokrát jsem fakt cejtil to, co při čtení komiksů. Fungovalo taky jako epilog k Endgame, byl z toho takovej dobrej pocit jakože "life goes on", každopádně bych si představoval planetu po návratu půlky lidí víc postapo, ale budiž. Líbil se mi Mysterio a strašně mě nadchla Praha a hlavně Liberec, kam jsem jezdil často ke cvokařce a pak s ženou do opery, takže vidět ta místa bylo cool :D + ta ČT24ka atd. nevím kdy naposledy jsem viděl naší zemičku v takovém blockbusteru (mission impossible a ty další filmy točený u nás mě minuly). Akorát mě teda vůbec nebraly akční sekvence, ale vůbec. Ale to je spíš mnou, já obecně u akčních scén ve filech ztrácím koncetraci a vypínám. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je výsmech rozlúčky (ktorá bola zase v podobe Endgame úplným sklamaním, okrem hudby Alana Silvestra) s Avengers. Nemienim nič viac písať, čo sa týka Far From Home, len to, že je ďalším dôkazom toho, že MARVEL je mŕtvy. Tieto filmy už nemajú nič spoločné s tým, čo bolo MCU kedysi. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že už je teď Spider-Man prakticky Marvel a že tím pádem nedostaneme nějaký zajímavý autorský přístup, ale marvelácký prefabrikát. Tenhle se mi líbil víc, než prefabrikát předchozí, Spider-Man už tolik nehláškuje, MJ je míň agresivní p*ča, Evropa je fajn, hudba je hravá, takže za mě docela ok. S ohledem na zápletku, je to i o řád hloupější než byl "první" díl, ale není to nic, co by se nedalo přežít. Nejvíc mě pak zamrzelo, jak nevyužitý zůstává záporák a jeho motivace. Tak jako v předchozím Spider-Manovi i tady je motivace záporáka a jeho vztah k hlavnímu hrdinovi potenciálně to nejzajímavější, nadhozený je to dobře, ale pak se na to film úplně vykašle, aby mohl hrnout dopředu akci a zábavu. OK, děckům to asi stačí, ale mě to přibrzdí v hodnocení na trošku silnějších třech hvězdičkách, než u Homocumingu. ()

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

Stručný výčet věcí, co je na tomto filmu (a i rebootu od 2017 špatně) 1. Představitelé jsou děti. Takže film si užijí zase jenom děti. (Což o starých spidermanech neplatilo.) 2. Mary Jane je stále černá, na což jsem zapomněl, a bylo mi to nemilým způsobem připomenuto. 3. Triky jsou na ubohé úrovni, salta a dopady Petera Par - pardon Spider-mana nepůsobí ani trochu realisticky, nebože si s nimi někdo dal práci.  4. "Broučí." ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Ked ide bus cez Rakusko a zacnu hrat slovensku pesnicku, tak potom vies ze si v americkom filme. Videne v kine Cineplexx Donau Plex IMAX 3D, Vieden. *** za IMAX 3D ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Po prvnim nocnim shlednuti davam 4*. I kdyz se jedna o rok 2024, neprijde mi moc uveritelne, ze by ty efekty byly az tak uzasny... Jinak super. ()

3T 

všechny recenze uživatele

Za mě o dost lepší než první díl. Marvel Studios opět potvrdilo, že umí udělat fůzi několika žánrů a tak se jedná o superhrdinskou road-movie s prvky romantické komedie (stejně jako byl Ant-man And Wasp rodinný snímek. Uvidíme, jak to bude u Shang-Chi.). !SPOILER! Mysterio nepřekvapil (až na jeden moment) a dostál svého charakteru v komiksu. Gyllenhaal ho zahrál velice dobře a jsem zvědavý, jak budou vypadat budoucí filmy MCU. Očekával jsem více odkazů směrem k Sinister Six, ale tvůrci to asi nechtěli zbytečně překombinovat a dát prostor hlavně Beckovi. Nejvíc potěšil návrat Daily Bugle a jejich šéfredaktora ;) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Homecoming byl těžký průměr, který zvedala nahoru jen prvotřídní řemeslná kvalita, tohle je už téměř trefa do černého. Pryč je pocit, že film nefunguje sám o sobě, ale pouze jako epizoda seriálu, Holland konečně pochopil, jak má postavu Petera Parkera hrát, akce je kvalitnější a velmi dobře je vystižen i samotný Spiderman, jakožto víceméně lokální superhrdina, kterému vlastně voní víc zachraňování babiček před lupiči, než světů před zničením, protože je prostě jen obyčejný teenager s typickými teenage problémy. K tomu se přidává Gyllenhaal s jedním z nejlepších padouchů v rámci celé MCU, a jeho Mysterio je jak moderní a inovativní, tak zhusta odkazující svému komiksovému předobrazu. Jediné, co ten film absolutně nepotřebuje a co jej táhne dolů, je dementní humor ve stylu letních teen komedií. Jako jo, Spiderman byl vždy superhrdina, ke kterému humor seděl, ale tento humor spočíval v společenské neobratnosti a nerdství jeho civilní identity, a v sarkastických hláškách jeho maskované podoby, ne ve formě pitomých audiovizuálních gagů typu focení s kalhotami dole či trapných skečích s jeho zamilovaným tlustým kamarádem. Za to musím dát hvězdu dolů, i přes skvěle vypointované a představivost namáhající potitulkové scény. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Bylo fajn vidět Prahu,slyšet češtinu,podívat se na vysílání ČT24 o útoku Nočního opičáka,poslechnout si anglickou verzi písničky,kterou znám v podání Michala Davida pod názvem Třetí galaxie nebo se dívat,jak Spider-man naskakuje na osobák do Berouna,kterým se dostane až do Berlína,ale jinak jsem z toho už asi vyrostl. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

No kdyby tam nehrála ta teta Tomei, tak nevím nevím... Mám pro ni slabost. :-))) Námět je jedna velká hloupost, která prostě nesedí. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Spider-Man:Daleko od domova je hodně povedený film a navazuje na události po Avengers: Endgame. Tentokrát Peter/Spidi musí ochránit Evropu před zloduchem Mysteriem.Je to povedený díl, který uzavírá jednou celou etapu Marvelovek.Film je nabitý humorem není to žádný muzikál ze střední. I když je to film, kde jsou puboši i přesto dávám 5 hvězd za skvělé efekty a za skvělého záporáka. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Marvel si po těch dlouhých letech stále dokáže udržet úroveň a dokazuje to dalším Spider-manam. Tentokrát v kombinaci s Cestománií po Evropě. Někdo může namítat, že už se Avengeři vcelku opakují ale co, pořad to spoustu lidí (včetně mě) baví. Navíc potitulková scéna má tentokrát opravdu grády. O to víc mě ale štve, že MCU se Spidermanam kvůli neshodám končí. Hanba vám! ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama