Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie príbehu Spider-Mana (podľa informácii, v tejto podobe spíš záverečné dielo) je v univerzu MC prvým samostatným MC filmom, odohrávajúca sa po udalostiach Avengers: Endgame. „Far from Home“ nadväzuje na ten štýl, ktorý sme poznali v „Homecoming“. Koncepcia dobrá, ale až príliš dominujú tzv. „teenage“ zložky. Ja osobne však postrácam lepší a hlbší boj P. Parkera sám so sebou (v tomto stále zostáva byť neprekonaným T. Maguire). Prostredie filmu je dobre zvolené, jednotlivé lokality v Európe (pre nás osobne Praha) poteší hlavne neamerických divákov. Z hľadiska príbehu bol dobrým ťahom zvoliť si zloducha bez nadzemskej sily, ktorý využíva „len“ technické efekty (a zopár nedocenených bývalých zamestnancov, „známych“ z predchádzajúcich MC filmov). V tejto roli J. Gyllenhaal odviedol spíš priemerný výkon, videli sme od neho lepšie perfromanci v tejto kategórii. Dialógy obsahujú zopár vydarených poznámok, ale pre rockera nevedieť si spraviť rozdieľ medzi AC/DC s Led Zeppelin už je veľa. Vo vedľajšej roli jednoznačne berie všetko J. Favreau (S. L. Jackson teraz je najvýraznejší až v tých pár sekúnd v post-scéne). P.S.: Na úvod hneď pekná spomienka na hrdinov, ktoré neprežili „Endgame“. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Takto sterilní podívaná se spoustou nelogičností a infantilními dialogy, to je snad umění natočit. Nejhorší Spider-Man, zdejší nadhodnocení nechápu ... 50% ... PS: Pomovi snad už krom reklam platí i za kladné recenze, protože to, co napsal, "to snad fakt ne" ... ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Homecoming měl tu výhodu že se držel "reálií" nastavených světem Marvelu, Far from home jde ještě dál a hrozně mu to podráží nohy. Gyllenhaal byl až do odhalení zápletky neskutečně zajímavá postava a tuzemské prostředí potěší, nicméně pokud vás baví víc příhody školního zájezdu než pavoučího hrdiny, pak je něco špatně.... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mysterio byl zajímavý (ne tak zajímavý jako Vulture, ale stejně), pořád je to zábavné a Peter Parker je momentálně nejlépe napsaná postava v MCU a táhne to neskutečně nahoru. A vedlejší postavy jedou taky. Fungují tomu emoce (ten Starkův příslovečný stín je prostě lahoda) a funguje tomu humor (opět jsem se smál nahlas) a tu libereckou radnici copypastovanou do Prahy tomu asi taky odpustím. Hlavně proto, že CGI to jinak (samozřejmě kromě akčních scén) využívá především pro velmi efektní a velmi kreativní pasáže, jaké bych čekal spíš od Doctora Strange. A ty velmi efektní a velmi kreativní pasáže slouží příběhu, takže o to lepší jsou! Těším se na trojku, která už teď slibuje něco mnohem temnějšího a ještě o poznání emotivnějšího. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Zatím ten nejhorší film pavoučáka. Film fungoval maximálně jako evropská poznávačka, což je k pláči. Máme tu trapnohumor, ušitrhající dialogy a stupidní postavy, ale především odporný vizuál a odfláklý scénář. Předešlý díl, ač mám proti němu také výhrady, mě bavil mnohem víc, ve všech směrech. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Nutno nejprve říct, že jsem si Toma Hollanda v roli spider-mana zamilovala. Sice je to takové pískle, ale možná právě proto se mi tak líbí a mám pro něj pochopení. Zendaya mi tam naopak nesedí ani trochu, ale vzhledem k tomu, že tu nehraje nijak zásadní roli, tak mi to ani nevadí. Role záporáka mě v tomhle filmu dost překvapila, vzhledem k tomu, že jsem nevěděla do čeho jdu, tak jsem byla během děje několikrát dost překvapená. Když to shrnu, moc se mi to líbilo. Má to děj, má to spád, opravdu několikrát mě film dost překvapil, takže jo, za mě dobrý. No a taky Praha, že jo. A Marvel a vůbec. Takže tak. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Druhy pokus a pokracovanie Spidermana v hlavnej ulohe s Tomom Hollandom a samozrejme je to ovela ovela lepsie ako prvy film s nim,nechyba dostatok akcie,humoru,zaporak,ktory da zabrat,no a obsahuje to aj stipku lasky,romantiky a nadhernej Prahy,takze to bude bez kritiky...:-) ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Tom je skvelý Peter Parker a John Watts ukočíroval tento mega-popcorňák správnym namiešaním všetkých dôležitých prísad.: Humor za 1 ("Night Monkey"!!!), záporák: 1- (Jake je trochu viac pozitívne sympatický na to aby hral zmrda, ale v tom vlastne spočívala jeho výhoda vo filme) efekty: 1* vynikajúce fantasmagórie Mysteria + všetko k tomu a samozrejme hudba, ktorá to celé spidermanovsky podčiarkla. Zbytočné vsuvky s Nickom Furym a tou jeho otravnou pobočníčkou z How I met... Ale inak veľká zábava ! Nebola to taká šleha ako Into the Spider-Verse, ale bavil som sa skvele. 5***** a 83,203% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení mezi kokotskými Assvengers apod ... bylo sympatické, že děj není o dvou opravdu mimozenských věcech, ale o nesmělém spajdíkovi a namyšleném a svým způsobem geniálním vědci, který opovrhuje (jako já) Ironmanem ... no, spíš nemám rád toho herce - takže mi film přišel spíš jako drama?! - to bylo hned o dost víc koukatelné ... a Tom Holland mi tady přišel jako dosud nejvíc sympatický herec ala spiderman ... o taky musím přiznat, že vtipy tady nepůsobí nuceně a pobaví - na rozdíl o jiných počinech stejného univerza ...překvapilo a zabavilo ... ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Zatímco ostatní zachraňují svět, tak se Noční opičák houpe na skororuském kole na libereckém náměstí, až si z toho jeho kamarádka ublinkla. Dívka jeho srdce není tak blbá, jak si myslel... pokud ovšem není prostitut, což by vysvětlovalo mnohé. Mysterio měl však školu iluze Freddyho Kruegera a tak mladý gigolo musel nechat řemeslo řemeslem a řešit co zpackal. Poměrně slušný vzestup oproti prvnímu dílu s opičákem Hollandem. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Infantilní sračka, nic jinýho to není! To divadýlko, co sehrál Mistério v hospodě, to jak mu bez okolků, úplně cizímu chlapovi, Spiderman všechno předal, to byla hodně špatná komedie. Tohle byl film o puberťácích (o genderovým vyrovnání ani nemluvě, hrozný množství nesympatických tlam v čele s M.J.) , ne komiksovej spektákl a Holland je NEJHORŠÍ Spiderman, co se na plátnech objevil. A ta zápletka, prostě zas jen ublíženeh blbeček! Zlatej Amazing. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

To je tak, když nejste zrovna kdovíjaký fanoušek superhrdinských eskapád, ale zrovna tenhle příběh vás ze startu docela upoutá tím, že z něho víc, než boj o záchranu galaxie cítíte aroma školních chodeb. No a pak minuty utíkají a stejně se to nakonec v záchranu galaxie zvrhne a vy jste tam, kde jste byli se všemi ostatními něcomany. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Tennager komedie, skoro možná až moc pro teen publikum se všema těma cukrblikama a cucminama, ale nakonec mi to paradoxně ani tak nevadilo. Logiku opět vem Thanos. Ale akce je nadupaná, rozpolcenost Petera přijatelná, Gyllenhaal opět ukazuje, že je herec par excelence a dohromady to prostě štimuje. K tomu naše prostředí, lehce dětinský, ale fungující vtipy (Favreau vrhající štít) a hromada narážek na minulost (star wars, Favreau a jeho vztah k Ironmanovi, atd..) Bavilo mě to. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Celkom blbosť, až sa divím, že sa na to taký Jake Gyllenhaal dal. Pripomínalo mi to béčkové teenage komédie krížené so superhrdinskou témou, takže z toho vznikla akási prapodivná paródia. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou jsem začala koukat na teen Spidermana. Normálně bych to přepla, ale začalo mě to bavit. Humor celkem fungoval a šlo vidět, že se tenhle film nebere vůbec vážně (alespoň doufám) a vše je myšleno s nadsázkou. Tetu May si teda pamatuju o dost starší a MJ trošku světlejší. Moc jsem se nezaobírala hereckými výkony, logikou, teen tématem a jen jsem s vypnutým mozkem koukala, jak mladičký Spiderman zachraňuje svět. Občas jsem se fórkům i pousmála. Líbily se mi iluze, které byly fakt hezky udělané. Taky se mi líbilo prostředí, kde Spiderman zasahoval – Praha, Berlín, Řím, Londýn. Na další díly zcela jistě nekouknu, ale pro změnu to bylo fajn. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie je väčšie, hlučnejšie, objemnejšie, jednoducho veľkolepejšie. Oplatí sa to vidieť už len kvôli potitulkovým scénam. Celé to funguje, postavy robia čo majú, nie je to veľmi okukané a hlavne to je zábavné a záživne. 80 %. ()

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase marvelovka, která si mi moc líbila ve všech aspektech. Příběh, humor, romantika i akční část - naprostá pecka. (Většina akčních scén v posledních letech mě už vyloženě sere, protože se mi to jeví nepřehledné, nesmyslné, jen na efekt... Tady ne.) Také zde je zatím nejlepší 4DX na kterém jsem zatím byla (5 filmů v minulosti). Nemůžu posoudit, jestli to nebylo i kinem, ale vody cákalo opravdu hodně (oproti tak dvěma kapkám v ostatních filmech). Prostě paráda:-) ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Marvel Boredom Infestation - aneb - balkanizace Alp, debilizace (pokračující) Furyho, a kastrace protagonisty, anagonisty, všech okolo, příběhu, řemeslný stránky... Marvel už docela otevřeně hraje na to, že ať natočí srágoru sebevětší, lidi na to přijou (a jak rychlej je to sešup!)... já mu po týhle 1000x převařený fusekli dávám poslední šanci. Jestli takhle podělaj další film, moje prachy už neuviděj. Dvě jsou za sem tam povedenej fórek. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

*Minor spoilers* Upřímně bych spíše dala 3+1/2 hvězdičky, ale co už. Líbilo se mi moderní pojetí Mysteria, jehož schopnosti dokázali dobře napasovat do (lehce futuristické) současnosti. Takže i chlap s akvárkem na hlavě dokáže zaujmout. Body navíc bych dala za vyobrazení „jiné dimenze“, která byla vážně působivá a něco podobného bych jednou ráda viděla i u DC. Další kladné body si film u mě získal za obsazení starších tváří a hlavně za jistého chlapíka, co měl se Spider-Manem už dříve co dočinění ;). Tyhle všech kladných věcí se ale dočkáte až v druhé polovině filmu. Nejdříve budete muset přetrpět nudnou první hodinu, kde se jen kecá a kecá... A vy už tak nějak začnete tušit, že zápletka bude podobná jako v prvním Spider-Manovi (2017). Bohužel je to jako hodně slabý roadtrip pro náctileté, takže se hlavně řeší čumění do mobilu a první lásky. Zív! Jinak určitě doporučuji zkouknout obě potitulkové scény. Konečně se vrací doba, kdy potitulkáče jsou opět velmi podstatné pro další filmy. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama