Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

choze 

všechny recenze uživatele

Středoškolská romantika v kulisách eurotripu a její prolínání s odskakováním si k superhrdinským questům pěkně funguje, ale fackování se s digi pajduláky v evropských městech až na pár efektních zpomalovaček nudí. A záporák taky mohl být zajímavější. Každopádně spokojenost, škoda, že k pražské části nezahrál Michal David, když k cestě do Itálie hrál Tozzi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lži, triky a akrobacie. Druhý Spider-Man zdárně navazuje na své první dobrodružství i na Konečnou pro Avengers, ale ve vyprávění malinko drhne. Za honbou po originalitě dělá kompromisy. Lepení školního výletu a ničivých bitev je nekonzistentní. Ono to i má svůj důvod, ale divácky to malinko kazí zážitek. Romantika funguje na 100% a Holland se Zendayou příběhu o zamilovaném smolaři-nerdovi dodávají potřebnou chemii i určitou roztomilost. Linie s Mystériem má bohužel jednu velkou slabinu a to, že kdo zná komiksy ví a scenáristé to nijak nezohledňují. Gyllenhaal i přesto podává zajímavě rozpolcený výkon. V druhé polovině zvláště vypečený. Iluzorní scéna je neuvěřitelnou smrští nápadů, finální akce je fandův splněný sen a Praha/Liberec samozřejmě našince potěší. Přesto na mě první díl působil malinko lépe. Potitulkové scény tentokrát vážně stojí za to. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po premiéře Homecomingu jsem se netajil tím, že jsem měl raději předchozí dvě filmová zpracování Spider-mana. Vlastně jsem nepotřeboval rozvětvený svět Marvel Cinematic universe a všechny ty hi-tech gadgety, Spidey pro mě vždycky nejvíc fungoval s obyčejným červeným kostýmem a ikonickými padouchy, kterých po těch Batmanových vyjmenuji asi nejvíce. I přes to bych lhal, kdybych řekl, že mě Wattsův sequel A třiadvacátý kousek v sérii nebavil. Tony Stark pochopitelně chybí, nicméně i tentokrát si Peter Parker dokázal obstarat k ruce schopné side-kicky. Samuela L. Jacksona a jeho hlášky žeru naprosto všude, Cobie Smulders tu má snad více prostoru než v prvních Avengers (kde byla nejvíce) a po letech konečně do světa Marvelu zavítala další herecká extratřída - Jake Gyllenhaal. Jeho Mystério mě sice více bavil v první půlce, udělalo mi ale radost, že tvůrci plně vytěžili jeho potenciál z komiksů, ačkoliv se patrně v mém osobním žebříčku postav "na jedno použití" nezapíše úplně nejvýše, Gyllenhaalovo charisma ale prostě funguje. Celkově je tedy druhý Hollandův Pavoučí muž, jež se ocitl daleko od domova, pouze standardní sedmičkovou marvelovkou, která mě paradoxně bavila nejvíce v momentech, kdy rozšiřuje již tak košaté MCU s přepáleným finále, které mi přišlo až příliš dlouhé a ne extra zajímavé. Alespoň ale uslyšíme i nějaké české hlášky i pokud neskočíte distributorovi na špek a vyhledáte verzi s titulky. PS : Má to nejlepší potitulkovky za poslední roky. Škoda, že to nemůžu propálit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ultra-digi-bordel pro náctileté, jelikož pro dospělé tam neni vlastně téměř nic. Možná pocit vlastenectví, když Watts řekne kameramanovi ať zabere panorama Prahy a sem tam nějaká chtěně humorná scéna. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Rozumně zakončená Infinity Sága, která do jisté míry vysvětluje, co se vlastně dělo po Endgame. Nepouští se do zbytečné hloubky, která by v sólovce Spideyho byla spíše na škodu, ale hezky ukazuje, že Hulkovo lusknutí vše nevyřešilo jen tak. Mávnutí kouzelného proutku se tak v posledních Avengers určitě nekonalo. Samotný film mnohdy kličkuje mezi dokonale přirozeným humorem, na který by byl každý scénárista pyšný a mezi trapností, které se Watts asi nikdy nevyhne (prakticky všechno spojené s Alpami). Souboje s Elementály jsou do jisté míry generické, ale všechno zachraňuje skvělý Jake Gyllenhall, který na plátně předvádí hotový herecký koncert. Záporná strana pak sice trpí nešvarem, který má hned několik antagonistů v MCU, ale ve finále dává celkem smysl a umožňuje jednoduché pochopení motivací postav. Když tedy pomineme základní myšlenku, jedná se za mě o jednu z nejlepších protistran (po Thanosovi, Lokim a Vulturem), které Feige dokázal do svého vesmíru dostat. Škoda je, že romance nefunguje úplně tak jak má, protože Peter a MJ - Michelle Jones k sobě nesedí. I kvůli tomu jsem přemýšlel nad třemi hvězdami. Nakonec to ale vytáhly skvělé potitulkové scény a celkový dojem, jaký na mě udělal hlavně Mysterio. Závěrečná otázka zní. Přišel FFH s největším MCU cliffhangerem, který šlape na paty i Thanosovi a jeho lusknutí? Dost možná... O poznání obsáhlejší recenzi najdete zde (delší verze). Zpětně vztah MJ a Petera nebyl tak špatný. Hlavním problémem byl Brad, který naprosto nelogicky balil Michelle. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spidey je zpět, zrovna zamířil na školní výlet po Evropě, na kterém se hodlá sblížit se sličnou spolužačkou. Zatímco jeho sok v lásce se může soustředit na jediné, Peter Parker má na bedrech ještě záchranu světa, takže se musí pořádně ohánět. Navíc se vyrovnává s odchodem svého mentora Iron Mana. Je to docela hezky natočené, akce mě teda úplně nestrhla (jenže já to u tohohle typu filmů mám skoro vždycky), Gyllenhaalovi zoufale podráží nohy scénář. Ale má to Toma Hollanda, Prahu, Zendayu i občasný humor. A to není rozhodně málo. PS: Moderátor veřejnoprávní televize Michal Kubal ve vysokorozpočtové marvelovce! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejen výborné pokračování příběhu Spider-Mana (a Petera Parkera... a Noční opice), ale také výborné rozvinutí celého Marvel světa, který po Endgame prodělal opravdu zajímavé změny, z nichž může scénář těžit - a také těží. Snad jen záporák mohl být lepší (Vulture v minulém filmu nasadil laťku velmi vysoko), ale promakané a nápadité skvělé scény s iluzemi jsou dost solidní kompenzace té předvídatelnosti. Líbí se mi, jak se ze Spider-Mana teprve stává ten opravdový Spider-Man (akorát strýčka Bena mu dělá někdo jiný, že ano) a jak Peter Parker nezapomíná na to, že má být také Peterem Parkerem. Tom Holland je v té roli senzační a Zendaya ještě lepší než minule. Komedie, akce, překvapení, všechno tu je. Režie bezproblémová, hudba Michaela Giacchina opět za sto bodů (i když s motivem Avengers si chvílemi hraje tak, že zní skoro jako Pán prstenů)... Kdyby měla Praha nouzi o turisty, mohla by se na ně začít chystat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím začít. Tím, že je Far from Home jednou z nejvýraznějších marvelovek? Jak fantasticky se scénář porval se záporákem, a že jeho origin patří mezi vůbec ty nejsilnější v celém univerzu?? Že se CGI trikařům s neskutečnou finesou povedlo převést z papírových stránek v měřítku téměř 1:1 jedny ze Spideyho nejšílenějších akčních scén??? Jak efektivně a elegantně se pokračuje v příběhu Endgame?!? Wow! Geekovskej pot ze mě v kinosále jen lil, a na konci (a v letadle na poli s růžemi) jsem dokonce uronil nejednu slzu!! Vážně nemám slov výtek. To nejlepší si ale schovávám na konec, a sice, že novej filmovej Peter Parker je ultimátní dojemnou romancí se vším, co k žánru patří, včetně svěžího komediálního závanu, teenagerských nadějí a zklamání, srdceryvných dialogů a cool písniček. Fakt nepřestávám vycházet z údivu, jak se to sakra Marvelu zase povedlo, natočit žánrově něco na comicsy neokoukanýho (tj. středoškolskou love story s hustýma akčníma scénama). Smekám. P.S. Člověk je z toho úplně paf, když si doma měsíc pouští slabší filmy a přinejlepším jeden, dva nadprůměrný fláky, a pak se vypraví do kina na takovouhle šlehu. Budu se opakovat, ale mám prostě sakra rád drahý hollywoodský kraviny s tunou efektů a parádním soundtrackem. P.P.S. (troufale nefilmové) Pokud jste to dočetli až sem, tak vás všechny žeru, protože to přeci jen dělám i kvůli Vám všem, kteří jste se z jakéhokoliv důvodu rozhodli sledovat můj účet... K tomuhle filmu se totiž váže jeden hodně osobní příběh. Kdo mě zná lépe, ví, že si žádnou marvelovku nenechám ujít pokud možno v předpremiéře v IMAXu, a ihned ji radostně ohodnotím. Tak co se tentokrát stalo? "Stala" se ještě radostnější událost, a to sice moje nádherná dcera Miriam, která se rozhodla, že se s tátou přivítá právě 4.7. - na Den nezávislosti. Na Spideyho premiéru. Takže vážení, šestinedělí a neopakovatelné, kouzelné chvíle s mou rodinou bych pochopitelně nevyměnil ani za nic, a tak holt muselo kino počkat... Majdo, Miriam, miluji vás obě hrozně moc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Presun z New Yorku do Europy posobi sviezo, herci su do jedneho vynikajuci a ako romanticka komedia (s obcasnou akcnou vsuvkou) to funguje vyborne. Teda minimalne prva cca hodin je skvela. Potom vsak pride velky zvrat, ktory zapletku posuva do takeho absurdna, ze som ju nebol schopny akceptovat ani v ramci tohto zanru. Takze zase je to iba dalsia slusna, no ziadnym sposobom vynimocna marvelovka. O vyssom hodnoteni nakoniec rozhodol paradny cliffhanger. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nešmakovalo mě to, ale může se to samozřejmě časem změnit. Na můj vkus je to moc rozlítané a předchozího záporáka Keatona jsem měl určitě raději. Chápu že se velmi těžko hledá cokoliv nového, ale... Jednička mě svou zemitostí vyhovovala zkrátka více. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Povedené teen-spider dobrodružství, část druhá. Všechno funguje, rajzování po evropě je zábavné (obzvlášť při roztomilých smyšleninách Prahy), humory jsou vtipné, dramata jsou dramózní... Ovšem problém mám trošku s vedlejšími postavami, kdy se z některých stávají jen naprosté karikatury (Happy, Fury). Prostě je to funkční hrdinská sólovka, nic víc, nic míň. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Si myslim, že tímhle směrem už se marvelovský omalovánky dál nedovalí. Triky jsou super (jako vždy), vkusně pubertální humor OK (osvědčená klasika), příběh... meh. Celá zápletka kolem záporáka je bohužel intergalakticky imbecilní a jediná její výhoda je, že díky Mysteriovým projekcím může předvádět roztodivný vizuální kejkle (což ovšem dělá tak na půl plynu). Ve výsledku je to pořád jen další variace na totéž. Uvidíte, zapomenete. MCU bude potřebovat novej impuls. Potěší vlastně jen za potitulkový scény, který jsou tentokrát správně podrazácky humorný a dokazujou, že si tvůrci celej ten cirkus taky občas dovedou škodolibě namazat na chleba. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd připomínající teenagerovské komedie se naštěstí v Benátkách rozjede a zastaví se až po skončení titulků. Parkerova puberta dosahuje vrcholu, a tak jeho největší starostí je, jak sbalit MJ. Jenže než se náš hrdina rozhoupá, má před sebou úplně jiné problémy. Země je v ohrožení a Nick Fury nemá nikoho jiného, než Spideyho. Tedy hned po Quentinu Beckovi, který ví, jak si s nebezpečím poradit. Benátky, Berlín, Londýn, New York, PRAHA. Whitney Houston, AC/DC, The Matadors, M. Laiferová, B. Smetana, C. Debussy, The Go-Go´s, RAMONES. Pokud nečekáte náročnou intelektuální zábavu, ale bezstarostnou jízdu, pak si pavoučí dobrodružství užijete. P.S. jen s elementály mi to moc nehraje, protože to jsou nejnižší bytosti astrálu, tedy logicky by Zemi neohrozili ani náhodou. Ale jde o fantazii, tak budiž... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zatiaľ najlepší Spider-man. Vydarilo sa na jednotku skomponovať vážnu akciu s komédiou. Každý jeden vtip bol naozaj vtipný. Skvelo meniace sa štáty Európy a teda každú chvíľu sa film pohyboval v odlišnom prostredí. Výborný záporák Mysterio nesklamal. Bola to jedna z mojich najobľúbenejších postáv v kreslenom seriáli Spider-man, z čias môjho detstva. A Jake Gyllenhaal ho zahral na jednotku. Špeciálne efekty hodnotím na 1- , ale Mysteriove hologramy vyzerali úžasne. Respektíve tá jeho fiktívna realita. Okuliare od Ironmana nemali chybu a musím pochváliť aj nové Spidermanove kostýmy. Na záver dosť vydarené obe potitulkové scény. Kto nezájde do kina, alebo si to aspoň prvý krát nepustí na stene na premietačke vo vysokom rozlíšení, bude ľutovať. Neviem sa dočkať na ďalší diel skladačky zo sveta Marvel Avengers. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Poslednú dobu ma moc tie sólove filmy nebavili (Captain Marvel, Black Panther, Ant-Man and Wasp) a to ani Spider-Man, tam to ťahal zaňho Iron Man a Michael Keaton. No a musím povedať, že som celkom milo prekvapený, tým čo som videl. Aj tu je kopec postav, ktoré ťahajú film spolu s pavúčim mužom. Hlavne zaujímavý Mysterio a Nick Fury. No tento krát ma aj Tom Holland bavil viac zo všetkých filmoch kde sa ukázal. Aj keď príbeh nieje extra zaujímavý a vlastne sa tam iba cestuje po Europe ani mi to moc nevadilo, pretože postavy to dosť ťahali. Opäť nechýbajú spajdyho kamoši zo školy, či sympaťák Happy. Všetci tu máju celkom dobre a predovšetkým vtipné scény, ktoré moc nenudia a netlačia na pílu. Navyše to celkom dobre plynie, na to že ma film vyše dvoch hodín, tempo je rýchle, akciu striedajú vtipne momenty a zas naopak, čiže sa furt niečo deje a moc nudy nehrozí. Potešilo aj dobre napojenie na Avengers: Endgame, ale aj výborná hudba od Giacchina. P.S: potitulkové scény sú dve a v jednej sa objaví aj JK simmons s Raimiho Spidermana. Obľúbený soundtrack: Far From Home Suite Home. 85% - 4* ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama