Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Byť jsem se domníval, že Homecoming, u kterého jsem se výborně bavil, nemůže být překonán a má očekávání tedy nebyla tak vysoká, dostal jsem extrémně zábavnou komiksovku, po jejíž zhlédnutí jsem měl asi přesně takový pocit, jaký jsem mít měl. Pro mě osobně jedna z nejzábavnějších marvelovek vůbec a jasných pět hvězdiček, protože nevím, co se dalo ještě udělat lépe. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ano, konečně Mysterio. Tuhle postavu jsem vyhledával od doby, co se Spidy objevil ve filmovém univerzu a konečně ji někdo dal na plátno. Tohle je bomba, tady se Tom snaží, jasně klišé se tu vyskytuje a prostě někomu to může přijít trapný, ale já Tomovi fandím i jeho Spidymu a celé to funguje. Je to vtipný, má to akci a dokonce je tu i Samuel, tady není co řešit, jedeme dál a těším se, jak to všechno bude pokračovat. Marvel to myslí vážně a pokračuje. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tady naopak všechno špatně. Přiběh debilní. Gylenhall - to u mě znamená automaticky bod dolů - nemohu ho vystát. Robin z HIMYF je tragická. Hudební doprovod je ok, zase jsem zjistil, že ani Michal David nesložil všechny své písně. To je taková česká klasika. Pavouk musí jet na školní výlet po Evropě, ach jo. Proti předchozímu filmu strašný sešup, je to stejně trapné jak díly od Raimiho. ()

wege 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, no ty vole, to přece ne, přece tomu nedám jen jednu hvězdu nebo snad palec dolů. Naprosto jsem nechápal, jak po tak skvělých filmech před tím a tak skvělých záporácích bojují s něčím, co nejde pořádně vysvětlit a celé to vypadá nereálně. Stejně tak chování některých postav bylo prostě jiné. Pak se to teda trochu celé vysvětlilo a šlo to pochopit, zejména u toho Nicka Furyho. Ale stejně to bylo celé tak nějak divné a ten záporák se zařadil k tomu horšímu, co v této oblasti Marvel nabídl. Co to trochu zachránilo byla dobrá akce, výkon Toma, ta pěkná drzost Zendayi, Praha a Liberec. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se mnohem víc jak u Homecoming. Záporák, i kdyz dopředu tušíte, co dělá, byl, alespoň pro mě, pln překvapení. A potitulkové scény mě naprosto zmátly. Celkově naprostá paráda. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Necítím nevyužitej potenciál, Gyllenhaalův Mysterio splnil má očekávání, Holland s klidem utáhne, na rozdíl od Hemswortha, celej film a jeho komická poloha má velkou budoucnost, Tomei je šukatelná napořád a Zendaya láme žebříčky roztomilosti. Příliš mnoho prostoru pánům kantorům a některejm dalším postavičkám, jejichž přítomnost by měla smysl možná ve formě camea. Kvalitu scény za titulky doceňuju postupně. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Pavoučí muž si zaletěl na výlet po Evropě s kouzelníkem Pokustónem aby zastavili hrozbu laciných efektů z rockových koncertů. Zatímco Petr se nám snaží smočit malého Petříka do své cikánské spolužačky tak ho svět furt tahá do akce coby ochránce spravedlnosti a dalších superhrdinských věcí. Mezitím se na scéně objeví čaroděj s akváriem na hlavě. Jenže studio si ani přes masivní finanční podporu nemohlo dovolit moc filmových efektů a tak většinu scén odehrál v šedém kostýmu z molitanu. Tenhle čarodějný rádoby Iron man se tam prohání jako iluze a vyjebavá s celou planetou aby se mu ve finále přisáli na péro stejně jako Toníkovy Přísnému. Zatímco si Pavoučák vychutnává výlet v Praze. Iron manův sluha mu klátí tetu USA. Když se po sérii událostí při které dostává Pavoučák naklepáno přes řiť dostaneme do Londýna tak až tam teprve zazáří. Pavoučák tam ukáže svůj ultra instinkt a promění armádu dronů v nepoužitelný šrot který by si ani cikáni nerozebrali. Musím zase smeknout před tvůrci protože tvořivost akčních scén a to jak Pavoučák cáká svou bílou tekutinu do okolí mi nechávalo šulínka po celou dobu filmu tvrdého jako skála. K ejakulaci došlo až v potitulkové scéně kdy se tam ukázal J.K. Simmons v roli J. Jonah Jamesona. Za mě definitivně plný počet. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Občas lituju, že čtu komixy a proto mě ten mindfuck uprostřed filmu nepřekvapil. Ale i tak to nezkazilo z filmu požitek. Vtipný, skvěle natočený a s perfektním soundtrackem. 5* ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Reklama na Európu. Ale podarená. Podľa mňa ešte v žiadnom filme nebol náš svetadiel tak uprednostnenou kulisou, ako práve v SPIDER-MANOVI. Práve týmto pôsobí film dosť nevídane, na to že je to Marvel a to nehovorím o solídnych pubertálnych výjavoch a školskom eurotripe :). Drží sa na lepšej komediálnej i akčnej úrovni oproti poslabšej prvej časti. Postavy nedráždia, ale spríjemňujú. Som rád, že som mohol vidieť sympaťáka Gyllenhaala v marvelovke a to dokonca ako záporáka Mysteria. Za mňa spokojnosť. Nie je to síce dokonalé, ako nedávny filmový supergigant, ale ako taká osviežujúca letná marvelovka je FAR FROM HOME to pravé orechové. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi dokonce slabší jak Black Panther, příliš naivní, hloupoučké, že i 13tileté dítko si musí říkat, že to trochu přehnali, ale budiž, to bych ještě bral, jen ta dějová linka nebyla moc dobře uchopená, zbytečně rychlý nástup Mysteria Gyllenhaal taky nic moc, prostě si po skončení člověk říká, kdyby to nebyl ten Spiderman.. od toho Marvelu.. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man funguje paradoxne lepšie ako teenage komédia než plnohodnotný komixový film. Prvá polovica filmu je totiž naplnená pokusmi o vtipné hlášky a scény, pričom mnohé sú naozaj vydarené a pri filme som sa spontánne bavil. Zaujímavý nápad poslať hlavného hrdinu na taký menší eurotrip tiež kvitujem ako pozitívny a svieži počin, pričom v každej krajine sú vtipne využité rôzne miestne detaily (reportáž ČT). Druhá polovica filmu venujúca sa tomu podstatnému, teda konfrontácii s hlavným záporákom, ma však nedokázala nadchnúť. Jednak je záporák nevýrazný, čo však nie je chyba Gyllenhaala, ale skôr scenára, ktorý mu dovoľuje naplno sa prejaviť až v samom závere. Akcie tiež nie je vo filme až tak veľa, ale na veľkom plátne sa dá užiť. "Far from home" je tak výrazne odľahčený film, ktorý hrá na strunu primárne mladšej generácii. Ale aj tak ide o solídnu zábavu. 60%. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Tak ok. Jako celkově film v pohodě, asi trochu lepší než Homecoming, mě ale vadí že se snaží držet moc reálnosti (viz.hlavní záporák)... Jinak i starší Spidey filmy umějí pracovat s romantickou linkou a ani tady tomu není jinak a romance je super, Zendaya fakt top, mezititulková scéna mě nechala s otevřenou pusou dokořán a potitulková scéna vrátila na scénu postavy, na který se do budoucna dost těším 👍👍👍 Takže prostě ok. Uvidíme co bude dál😁 ()

MarvelLover 

všechny recenze uživatele

Žádná velká bomba, ale rozhodně lepší než Homecoming. Přišlo to jenom mně, nebo ten film byl dost podobný jedničce? (záporák, mladá láska ze třídy, mentor, který Spideyho seřve za něco, co podělal, řekne mu že na to nemá a spoustu dalšího...). Každopádně parádní love story, u které dámy v řadě za námi až nechutně slintaly... Co se mi fakt líbilo a u čeho jsem slintal zase já, byla ta bitka s Mysteriem, která je podle mě jedna z top bitek celého MCU. ()

1V4N 

všechny recenze uživatele

Teenegerský Far from Home ma oslovil viac ako teenegerský Homecoming z roku 2017. Nemôžem si pomôcť, no v roli Spidermana mi najviac sedel Tobey Maguire. Oceňujem tvorcov zaradiť do filmu aj Prahu, kde ma scénka s Michalom Kubalom pobavila, ale humor k Marvelu jednoznačne patrí. Začiatok v ktorom spomíname na Avengerov a potitulkové scény opäť nesklamali. EDITH ? ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Spider man homecoming mě příliš nebavil (srala mě tam ta přílišná korektnost), tak jsem se trošku obával, že tento film půjde ve stejných stopách. Díky bohu jsem se spletl. Film má příjemné tempo, první hodina je naprosto skvělá (za mě jsou ale asi nejlepší scény v Praze, kde je občas slyšet i čeština, či vidět nějaký český nápis), druhá polovina už působí šíleně zmateně a předvídatelně, ale i tak to má docela slušnou úroveň. Společně s únikovou hrou nejlepší film co jsem tento rok v kině viděl (a že jich už bylo docela dost) 90% ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem nečekal, že sólovka Marvelu může být až tak dobrá. Ale ano, je. Film mě chytil od začátku, srší to vtipnými momenty, vtipy, odkazy na předešlé Avengers, záporák je vcelku cool, i když zrovna Jake není ten přesný typ záporáka, jakého by asi Marvel svět čekal, ale zatím se mi líbí, že záporáci v této sérii jsou z normálního těsta. Být já Spidy, tak MJ už bych měl dávno v rukávu, ta holka je naprosto boží. A Marisa je kapitola sama o sobě, lepší tetu Peter Parker snad nemohl mít. Nejvíce však potěšil návrat J.K.Simmonse do série Spiderman, to je to nejlepší, co se mohlo stát. Po zpětném zkouknutí musím hodnocení snížit o jednu hvězdu, i tak velmi podařený díl. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Další dozlatova vybroušený Spider-Man opět ve velmi dobrém podání Toma Hollanda, ke kterému se už typicky připojil Ned, MJ a také (netypicky:) Mysterio. Každopádně se jedná o film s mnoha dějovými zvraty a s do dokonalosti udělaných efektů. Obsazení dost dobré, romantická linka vpoho a záporák též velmi dobrý a my jsme oproti Homecomingu o hodně spokojenější. P. S. Počkejte si na obě podtitulkové scény fakt stojí za to:) 80% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Už toho začíná bejt tolik, že mě nemá co překvapit a každej další Marvel beru jen jako další epizodu ze seriálu, která mě sice na dvě hodiny zabaví a většinou i pobaví, rozhodně už mě ale neposadí na prdel jako dřív a za pár tejdnů si skoro ani nevzpomenu kdo, kdy, co, proč a v jakým to bylo vlastně filmu, protože se to všechno začíná pěkně slejvat dohromady. I když lepší než Homecoming, myslim, že kino za 7 stovek příště už asi nedám. 76%. ()

Hovadin 

všechny recenze uživatele

Marvel už se konečně začíná vyrovnávat DC v charisma záporáků. Dříve byl Marvel hlavně o hrdinech a teď konečně si divák oblíbí i padouchy. Začalo to Vulturem, pokračovalo Thanosem a teď výborný Mysterio. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama