Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

Hovadin 

všechny recenze uživatele

Marvel už se konečně začíná vyrovnávat DC v charisma záporáků. Dříve byl Marvel hlavně o hrdinech a teď konečně si divák oblíbí i padouchy. Začalo to Vulturem, pokračovalo Thanosem a teď výborný Mysterio. ()

Benisippo 

všechny recenze uživatele

Všichni Maguirove a Garfieldove se můžou jít vycpat. Tom Holland nam konečně představuje Spider-mana, kterého chceme a zasloužíme, černého komiksove předloze. Všechny Mysteriovy triky na jedničku! Bohužel/dik Marisa Tomei je na teticku May strašně nepatricne hot. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Raimiho Spidermanovská trilogie byla vlastně v dnešním důsledku sračka, Webbovi dva Amazing Spidermanové byli lepší, vydali se totiž zcela logickou komiksovou cestou, tím pravým Spider-Manem však může být Peter Parker až zpět pod křídly Marvelu. Zatímco v Homecoming se teprve zacvičoval, rozehříval a představoval v rámci rozvětveného Marvel Cinematic Universe, ve Far From Home se musí v době postThanosovské a postStarkovské vyrovnávat s následky Endgame, které příliš s probíhající pubertou, vzplanutím milostných citů ke spolužačce a prázdninami v Evropě nekorespondují. S dobou jen pár týdnů či měsíců po ničivých a nezvratných událostech posledních Avengers se ale Marvel vyrovnává naprosto skvěle, což se projevuje především ve volbě záporné postavy, kterou je tentokrát záhadný Mysterio Mr. Beck z alternativní planety Země, který je zkušeným bojovníkem proti elementálům. Jeho motivace a schopnosti tak krásně navazují na odkaz Tonyho Starka (jinak ve Far From Home reprezentovaný Stark Industries a Happy Hoganem) a nadkosmickou sílu Thanose, na kterou tvůrci druhého Spider-Mana reagovali podvody a iluzemi v době tekuté modernity a postfakt. Velmi trefné. Jake Gyllenhaal je vynikající, roli Mysteria si užívá a dává poznat, že MCU už je definitivně místem i pro ty nejlepší světové herce. Kromě opět trefného a vtipného humoru a krásných exteriérů Benátek, Londýna a především Prahy (Liberce), je snad nejsilnější stránkou druhého Spider-Mana chemie mezi hlavními postavami. Peter a MJ každého diváka vrátí do pubertálního věku 16, 17 let a prvních snah o sbalení vašeho crushe. Částečně je to také díky tomu, že Marvel provedl před lety velmi povedený casting, když obsadil do role Spider-Mana zrovna Toma Hollanda, který z trojice Tobey Maguire-Andrew Garfield-Holland zřejmě ten nejlepší herec, jeho Spider-Man je nejuvěřitelnější a nejlepší ze všech tří, protože dokázal najít balanc mezi příliš emocionálním a trapným Raimiho pavoučím mužem a příliš rigidně komiksovým Webbovým. Zendaya je potom proti poněkud toporné Lauře Harrier vtipná, bezprostřední a velmi sympatická. Far From Home je skvělý film oscilující na horní hraně 4* hodnocení. Už teď se těším na trojku a další MCU filmy, k čemuž tedy dost podstatně přispěly potitulkové scény, které jsou tentokrát tedy opravdu výživné. JJJ is back! ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

V první půlce je to ještě docela zábavná teenagerská komedie. Ale když dojde konečně na akci, tak je nepřehledná a nezajímavá. A samotný příběh? Zase ta stejná šablona chlapíka, co kolem sebe začne kvůli starým křivdám kopat. Den po vidění si už ani nepamatuju, čeho chtěl vlastně dosáhnout... Nicméně dětem a teenagerům film doporučuju. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Docela sem váhal mezi čtyřmi pěti. Přece jenom padoušká část je velice kontroverzní, více nemůžu říct, kvůli spoilerům. Film dovysvětluje věci z Endgame za to má u mne malé plus. Dále Spidervepřovská štreka bavila všemi svými častmi, to rozpoložení mezi obyčejným studentským prostředím a superhrdiny se mi hodně líbilo. Mysterio a opět se musím vyvarovat spoilerů byl hodně zajímavá postava, občas směšný ale zajímavý. Giacchino opět dodal krásný soundtrack a Pražská část mne jako rodilého Čecha chytla za srdce. Michal Kubal popisující souboj Noční opice a Mysteria s Ohnivou příšreou mne dostal do kolen :D Ale zbytek je raději potřeba nechat nevyřčený, užijte si. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Young adult Avenger, který zůstal po Endgame tak nějak na tom světě osamocen se snaží z nás vydolovat poslední zbytky superhrdiných emocí. Respektive ten příběh, který okolo něj vystavěli. Tom je nadějný hollywoodský good guy, není třeba na něj lepit hromadu patosu a odkazu Ironmana. Nefunguje to. Digitálno a vizuálno je už dneska standard, tak bychom si teda ještě přáli ten příběh a nějakou hloubku, ať se má nová generace fanoušků superhrdinů na co přilepit. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Ďaleko od domova je dosť ďaleko od dobrého filmu. Benátky - Praha - Berlín - Holandsko - Londýn, to je síce atraktívny trip aj bez Spideyho, ale v tomto prípade viac úmorný ako zábavný. Do istej miery fungovala hra na ilúzie, aj akčné scény, ale úporná snaha o humor sa aspoň u mňa väčšinou míňala účinku, a celá tá pubertálna línia ma fest iritovala. Ale beriem, že v tomto nie som cieľovka a po posledných Stranger Things som už toho trochu presýtený. Najlepšie boli nakoniec dve potitulkové scény, ktoré svojím vyznením s prehľadom strčia celý film do vrecka. Aby ste si ich však vychutnali, treba vidieť aj ten film predtým a ideálne poznať aj tie ďalšie predtým, minimálne Captain Marvel. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Pravdepodne najzabavnejsi Spidarman film (neanimovany), aky doposial vznikol. Dlho sme museli cakat, nez niekto prekona trilogiu s Tobey Maguire-om, no treba povedat, ze tato seria ma minimalne na to, aby sa dorovnala tu s Tobeym. Neskutocne som sa zabaval a o to v Spidermanovi ma ist. Palec hore. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

* za destrukci Liberce. Jinak už by s tim pavoukem meli dát pokoj. Máme i jiný hmyz. Můry. Jepice. Šváby. Rybenky. Rybenky! ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Dobrá romantická komedie. Spousta zábavných scén a hodně překvapivý konec. Jsem zvědavý jak na něho navážou, když je jeho identita odhalena takhle divně na konci. Stejně je mi nejvíc sympatický chudý Peter Parker, ten kterému se život bortí před očima. Na všechno byl sám a je rád, že má na nájem. Tenhle pavoučí klučina to má, tak nějak až moc jednoduchý si myslím. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Oproti Spider-man: Homecoming to bylo dost odfláknuté, ale musím uznat, že o akci nouze nebyla, záporák byl taky slušnej a ty iluze to trochu zachránily... Prostě taková bláznivá road trip komedie pro puboše - 60%. ()

MataJeBuh 

všechny recenze uživatele

Nevím no :D asi jsem čekal trochu víc. Scénář slabší než u prvního dílu, akce se mi nijak nelíbila a skoro každá scéna je naprosto předvídatelná . Film celkem zbytečnej (nebýt toho konce tak vůbec není potřeba vidět)...Snad bude další pokračování lepší. 6/10 ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Priznám sa bo blbej jedničke som od toho veľa nečakal ale kurňa takýto posun v pred som nečakal. Skvelý mystério, jeho vízie majú šmrnc, poteší zasadenie do prahy ba i slovenská pesnička ktorá hrá keď idú Alpami. Akcia dobrá, deštruktívna, humor fajn, síce občas pár trápnych scén ale pohoda, dá sa to ustáť, A obe potitulkovky ma odjebali. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po Strážcích galaxie dílu 2 je tohle hned další v pořádí na jednu z těch horších Marvelovek. Jedna veliká nuda, která je především způsobena nevyspělostí hlavního hrdiny, vedlejších postav, slabšího záporáka a událostí, nedostatku pořádného napětí nebo dobrých hlášek. Jediný dobrý moment je ona schopnost manipulace s lidským vnímáním a neschopností poznat, co je reálné a co ne. Samozřejmě je tu i spousta pěkných efektů, ale to je už tak nějak standard u tohohle univerza, které nelze hodnotit jako nadstandard, ale spíše jako něco, bez čeho se to už neobejde. Závěr s identitou, Furym a Hillovou mi trošku přišel nemístný, než poutavá ukázka toho, co bude příště. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Už som takmer zabudol ako vyzerajú filmy z MCU a hlavne ako vyzerajú filmy so Spidermanom v MCU. Štýl - trápno smiešna akože teenedgerská "family friendly" komédia (samozrejme, že stredoškolákov hrajú minimálne 23 a maximálne 33! ročný herci), pričom i keď je hlavná postava Spíďa, aj tak sa celý čas rozpráva iba o Ironmanovi. Celý priebeh filmu osciluje medzi vtipne-trápnym a trápne-trápnym. Časti, kde Nick Fury nakladá na Petra Parkera sú celkom dobré, všetko ostatne nie (čiže je toho celkom veľa). Príjemným spestrením v americkej komixovke je to, že sa tu v obmene ničia európske destinácie, aj keď sú to iba tie najväčšie klasiky ako Benátky, Paríž, Berlín, Londýn a za klasiku považujem už aj Prahu. PS: Ale ta "snová" sekvencia bola kvalitný matroš. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Další marvel film mě mile překvapil, zajímavě a dobře pojatá a spravovaná zápletka, to jsem opravdu nečekal. Cestování po Evropě je vítaná změna. Jelikož jsem zvyklý na kresleného Spidyho, tak zde bylo trestuhodně málo hlášek. Ned je správně nadšený a vtipný, MJ je divná nihilistka a ani moc pěkná není, ale co už.To jsou ale pouze drobné neduhy a celkově se jedná o kvalitní akčňák. Hodnocení: 79/100. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrej, vtipnej. Pak se to zvrtlo. Padouch o ničem. Prahy málo. Romantika hrála ústřední roli. Spider-Man je celkově takový Lídl hrdina světa Marvelu. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Marvel celkem zdařile navázal na poslední díl Avengers a přišel s dalším příběhem Spider-Mana - celkem svěžím a lehkým dílem, který pobaví a jako bonus přidá scény z Prahy a Liberce (vidět souboj na libereckém náměstí stojí za to). Asi tomu trošku více hloubky Avengers chybí, od Mysteria jsem čekal trochu více, ale třeba hledání reality ve virtuální světě mělo něco do sebe, celkem solidní 4*. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama