Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Kvalitu filmu se naštěstí podařilo udržet, za což může velmi štědrý rozpočet (170 mega). Samotný příběh krapet kolísá, ale je v rámci možností funkční. Motivace hlavního záporáka sice mohla být propracovanější, ale není to nic, co by se nedalo skousnout. Samotný výlet je navíc trochu mimo a funguje jen jako, jaké si slepení souvislostí dohromady. Samotná Praha ve filmu je (déle, než se čekalo), ale není nijak důležitá a to, co se v ní odehraje, se mohlo odehrát jinde. Vyloženě nejzajímavější je hledání easter eggů, které opravdu jsou zajímavé. Samotný film na působí možná trochu lepším dojmem, než první díl, ale i tak by to mohlo být trochu lepší, ale jako letní oddechová komedie to funguje celkem dobře. PS: Potitulkové scény (jsou 2 mimochodem) jsou konečně dobré, zajímavé a hlavně mají konečně na něco vliv a nejsou jen tím - "Hahaha, vy jste tu jak ko*koti čekali na potitulkovou scénu, tak tady máte, jak kočka vyplivne teserakt, haha", ale mají opravdu nějaký reálný dopad, za což palec nahoru. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Iritující upištěný puberťák s plném proudu nejdříve udělá špatné kroky, následně potenciálně zachrání svět. I tak by se dal děj shrnout. Upřímně je zde velmi cítit vnucující se propojování postav s Avengers. Místo aby si divák vychutnával obyčejného pavoučího kluka, dostává vnucenou část celé organizace. Nějak mi tu smrdí další budoucí díl Avengers pro nějž bude tento film jako vsuvka. Ozvučení dobré, scénář dobrý, efekty povedené, tedy příjemných 65%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v podstatě tam, kde skončil první Spider-Man: Homecoming a Spider-Man: Bez domova zase bude kráčet ve šlépějích toho prostředního, to už je mi jasné. Tvůrci se zaměřili na náctiletého superhrdinu a jeho problémy. Většina ostatních Avengerů a hrdinů se skvělými schopnostmi je podstatně starší nežli Peter Parker. Ten se tak chce bavit, užít si prázdniny a hlavně sbalit svou tajnou lásku. Do toho mu zemřel jeho učitel a rádce Iron Man. Je těžké se s tím vším vyrovnat. Stále si připadá hlavně jako ten, kdo pomáhá obyčejným lidem při zcela obyčejných loupežích a problémech. Asi i v hlavě není zcela připraven na boje s těmi největšími zloduchy. Možná i proto má opět proti sobě ne zcela největšího soupeře, jakého mohl Marvel stvořit. Máme tu totiž dalšího zneuznaného génia, to bývá častý motiv super padouchů pomineme-li fakt, že zbytek spíše pochází z vesmíru. Ten má jisté schopnosti, hlavně co se změny reality týče. Jenže to vše je spíše jen technika než bůhvíjaký nadpřirozený zásah a tak s ním Spiderman ani nemá zase tolik práce, jak by se asi čekalo. Trochu jako by tvůrci poukazovali na fakt, že i lidé 21. století žijí často v odloučené realitě od skutečného světa. Vždyť my všichni si už bez moderních technologií neumíme život představit. Náctiletí zase žijí v realitě youtuberů a influencerů. A my všichni se pohybujeme na sociálních sítích. Prakticky každý má alespoň jednu. Mimo to a ještě lehký, mnohdy náctiletý humor jde ale zase jen o Spidermana, který víc než cokoli řeší hlavně svůj volný čas a ...randění. Náctiletí chrochtají blahem, ale tato loď nabrala po dějových událostech tomuto filmu předcházejících zcela jiný směr. Je otázka, kudy se Spiderman dál vydá, ale přiznám se, že i já se namlsal předchozími filmy Marvelu a tohle už mi přijde prostě málo. Jedno je ale jisté. Čeští fanoušci musí chrochtat blahem. Film se zčásti nejen natáčel, ale také se odehrává v České republice a jde tak o první Marvelovku. Snad ne poslední. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Tupá hollywůdská Céčkova matlanice teenage románku na pozadí školního vejletu, jako že do Evropy, ale s Evropou to nemá společnýho skoro nic. Je to natočený přesně podle pošahanejch americkejch klišé, které vyblil generátor obrázků umělé inteligenci se všema svejma obludnostma. K tomu asi jakoby chtěj zachraňovat svět nebo co. Příšernej scénář. Jsem v půlce a furt je to trapný. Horší než starý televizní seriály. Nebejt některejch triků s virtualitou ke konci, byl by to naprostej odpad. Bejt známej herec a hrát v tomhle tak bych se hodně styděl. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

takhle - já už sem ani nic psát nebudu - Asia_Power a verbal to napsali naprosto přesně - smál jsem se asi 10 min. Mě to tak hrozný nepřijde, ale jejich hodnocení se limitně blíží mýmu názoru, takže proč se vysilovat ()

Trsto 

všechny recenze uživatele

Niektorí ako terrore by radšej mali vybehnúť do reality a nehodnotiť filmový štýl o ktorom nemá ani šajn... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Za mě velice zdařilý díl další Marvelovky. Spider-Man mě bavil i svým civilem, o to víc když cestoval po evropských městech. Scéna z Benátek i z Londýna převýšila tu z Prahy, i tak bylo hezké vidět Karlův most, náměstí v Liberci a slyšet české písničky v takto světovém filmu. Praha udělala dobře, že tvůrcům zaplatila 5 miliónů za propagaci města. Peter Parker vše zvládl a jsem zvědav na další pokračování, kdy už bude vyzrazen veřejnosti. Hodnotím čtyřmi hvězdy - 85%. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Musí být všem jasné, že po Avengers Endgame zůstane laťka hodně dlouho nepřekonaná. Navíc se o to tehle film ani nesnaží, naopak buduje a v tom si zaslouží uznání. Výlet po Evropě je nevšední a nejedno oko potěší především Benátky nebo Karlův most. Dlouho opomíjený Mysterio se dočkal správné chvíle vzniku a Jake Gyllenhaal ho zvládl zkrátka perfektně. Jeho iluze zejména v Berlíně jsou triumfem snímku a opět se MARVEL vytasil s něčím novým. Konec filmu byla vyložená třešnička na dortu, když se námi tolik oblíbený Spidey proháněl s Mary Jane po New Yorku a v televizi jsme mohli zahlédnout starého známého:) Mohu s jistotou říct, že tenhle stav jsem u Spidermana neměl minimálně od roku 2007, možná 2004. Z kina se mi totiž vyloženě nechtělo a hned bych chtěl vidět pokračování Peterova příběhu. Pravděpodobně to bude tím, že se náš hrdina dostal do fáze, v jaké ho opustil Sam Raimi. Nicméně teď tomu opravdu věřím, že Tom Holland dokáže táhnout Univerzum minimálně pro další dekádu a Spiderman tentokrát opět neusne na vavřínech. Domnívám se totiž, že pomalu, ale jistě dochází k jeho přerodu ve zkušené, dospělé a jisté já. A to je ta verze, na kterou mnozí tak dlouho čekáme. Závěrem bych chtěl dodat, že pro poslední část trilogie se vyloženě nabízí Venom / Tom Hardy, tak prosím sem s ním! ()

Frca 

všechny recenze uživatele

OBSHAUJE SPOILERY NA ENDGAME. POKUD JSTE NEVIDĚLI, TAK CO SAKRA DĚLÁTE SE SVÝM ŽIVOTEM?! :D Skvělé zakončení třetí fáze Marvel filmů a parádní úleva po té emocionální náloži, jakou byli Avengers: Endgame. Peter Parker se vydává do Evropy, aby chvíli zapomněl na své superhrdinské povinnosti, na smrt svého mentora a řekl holce, která se mu líbí, co k ní cíti. Ale nikdy nic nevíjde tak, jak bychom chtěli, že? Vtipné momenty střídají ty vážné a všechno to dohromady dává velmi zábavnou podívanou. (Však taky co jiného byste čekali od Spider-Mana?) I když je to superhrdinský film, jsem rád, že zde byl i prostor na rozvíjení charakterů ostatních postav, jako třeba MJ v podání skvělé Zendayi. Spider-Man dovede i šokovat, jak nám bylo ukázáno na konci (ehm... Nick Fury nebo novinář) A jak už tady někdo zmínil, tak Whitney Houston na začátku jako pocta Iron Manovi byla naprosto brilantní a nečekal jsem, že budu mít slzy na krajíčku ještě před samotným začátkem filmu. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělého Jaka Gyllenhaala jako Mysteria. Jak jsem již řekl, byla to oddechovka a já se těším na další filmy z tohoto skvělého komiksového světa.   Edit: Po shlédnutí No Way Home musím trochu snížit. Přece jen poslední film trilogie nasadil laťku HODNĚ VYSOKO. ()

dzules 

všechny recenze uživatele

nevim..scény se spidermanem/peterem a jeho přáteli fungují..jakmile do toho vstoupí Fury nebo Hayleová je to trapný..z Furyho udělali fosila, který probliknul a snaží se mermomocí navázat na svojí pozici ačkoliv o něj nikdo zcela evidentně nejeví zájem...z jakého titulu je spiderman povinen se mu hlásit?? a ten jeho děsný dabing :/ Hayleová je nezáživná jako vždy a kdyby tam nebyla ani by si člověk nevšimnul.. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Asi som bol na úplne inom premietaní ako väčšina komentov, čo tu vidím... Úvodné emócie ok, maximálne 10 minút dokonalých ilúzií ok, ale to je úplne všetko!!! Nudu strieda nasilu vytvorený príbeh skákajúci z jedného mesta do druhého a Fury sa dostáva na svoje prvé marvelovské dno. Nič viac sa k tomu nedá bohužiaľ povedať. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Dalsi marvelovka se Spidermanem. Bylo to takove trosku horsi nez predchozi dil ale jen diky nataceci oblasti v Praze a Liberci musim dat vic hvezd :) Sceny s tema iluzema jsou trosicku psycho teda... ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama