Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Už byl věru nejvyšší čas, aby se i Marvel zavrtal do problematiky fake news. A já si to mooooc užil. "Oh... I love Led Zeppelin!" ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sólovky marveláckého Spider-Mana mě nebaví. Rutinér Jon Watts sice plní předepsaný plán na jedničku – dobře se na to dívá a všechno je, jak má být –, ale přitom je to naprosto tuctové. Kde Raimi dokázal natočit vnitřní souboj Spider-Mana naprosto bezchybně, tam Watts tápe a bohužel ani jinak skvělý Holland to neutáhne. Ze všeho nejvíc se mi líbil Ned se svou novou přítelkyní, tahle story line by mě zajímala víc než Spider-Manovo dobrodružství. Bohužel ani ta chemie mezi Spider-Manem a MJ na mě z plátna neprosákla a přitom to těmhle dvěma jinak sluší. Ani nechci předvídat co bude teď, když Spider-Man putuje zpátky k Sony. Btw k čemu stovky dronů, když se ani jeden z nich neumí trefit? Sázky nulové, napětí též. Obávám se, že fáze po Endgame dopadne špatně :(. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vlastně to byl letos zatím docela dobrý rok. Jediné, co jsem musel z Marvelu přetrpět byla příšerná Kapitánka a u Endgame jsem se zkrátka akorát tvářil, že o jeho existenci nevím. Když na mě vylítlo po delší době zase to obrovský barevný spektrum objektů a postav v monumentálním rozlišení, které neúprosně informuje o tom, že i normální ulici museli vytvořit z většiny přes zelené plátno, docela mě to vylekalo. A to i navzdory tomu, že předchozí Homecoming se mi svým návratem ke kořenům až překvapivě líbil. Totiž Spider-Man, jak i několikrát naznačuje v tomto díle, patří mezi tzv. street-level heroes, jejichž hlavní agendou je napravovat každodenní nepravosti na všedních, ale čestných občanech, přičemž přisuzování role zachránce světa mu nesedí. Pokud v minulém díle proběhla první akční scéna v zásadě v mantinelech jedné prádelny proti bandě obyčejných lupičů, zde již probíhá v Benátkách proti dvacetimetrovým elementálům. Ta tam je potom radost ze všemožných detailů, realistické fyziky objektů a nutnosti improvizace s limitovaným okolím. Už se zde zase nudně bořej baráky a vybuchují auta. Jediné, co zůstává alespoň zachované je identita záporáka, který stejně jako v prvním díle vznikne v důsledku nezničitelné arogantní starkovské hegemonie. Dále v době nutné války s turismem a z něj pramenícího nevkusu a jednorázovosti se těžko povznést nad problematiku zápletky, která nám neustále servíruje pohled na uječené, rozmazlené americké turisty s mobily místo hlav, najíždějící evropské metropole za instantními zážitky. Jakkoli se díky tomu můžu bavit představou dialogu režiséra s českým location finderem: "U té Prahy bych rád podepřel svéráz a historii toho místa tím, že by hrdinové do toho města dorazili, zrovna když se tam odehrává nějaká jejich tradiční oslava nebo tak něco. Co tam takového mají?" "Éé no vždycky na jaře honí vožralý chlapi ženský s klackama a mlátěj je. Ty jim za to musí něco dát, většinou vajíčka nebo další chlast. Pokud ne, jsou na odpis." "Hahahaha ty seš dobrej, ale ne teď vážně, jaké tam mají specifické tradice?" "No pak třeba v únoru chodí děti převlečený za tři krále po ulicích a křídou se podepisují na dveře, kde dostanou nějaký příspěvěk..." "No vidíš, to je hezká zvykl..." "...a jeden z nich má namalovanou tvář jako, že je černej." "Svatá dobroto! Už mi prosím nic neříkej. Znají tam alespoň lampiony prosímtě?" "Tak hádám, že ano?" "Takže přecházíme na plán Festival světel." ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Spiderman se definitivně stal zábavou pro publikum základní až střední škola. Od pojetí Sama Raimiho urazil dlouhou cestu a nachází se úplně někde jinde. Nekritizuji to, považuji jej za neškodnou a nenáročnou zábavu, která spadá do aktuálního Marvel universa a navazuje na události kolem Avengers a stává se jeho platnou součástí. Na zadek si z toho ale nesednu, i kdyby se Zendaya celou dobu procházela v šatech z Malcolm a Marie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bomba skvělý start a úžasná zábava plná humoru a skvělých efektů a hlavně pro mě spokojeného příběhu. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

V jednotke poteší zasadenie spidermanovského mýtu do coming of age štruktúr, v dvoje zasa zanechá pocit rozčarovania (akokoľvek logické) prepojenie marveláckeho univerza s "european vacation" subžánrom. Áno, toto rozhodnutie generuje super lokácie, prináša svižné tempo a je plne funkčné na rozohranie vzťahov medzi postavami, avšak Far from home aj tak zanecháva dojem efektného (a bezbolestného) mostíka medzi prekvapivým prvým a veľkolepým tretím dielom. Otázkou vkusu ostáva, či pár podarených fórikov zachráni tú strašne pripečenú premisu. Na druhú stranu, záver stále ňuňácky a kombo digitálny obraz a analógový rock stále funguje, čiže predsa ma to zlomilo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první Spidey, jehož v roce 2017 "ukuchtil" Marvel mi i druhý díl s podtitulem Far from Home přišel jako fajn odpočinková podívaná, jejíž potenciál není ovšem zdaleka využit tak, jak by si pavoučí superhrdina zasloužil. Tento snímek má sice přidanou hodnotu v podobě atraktivních lokací (Liberec!), nicméně je zde na můj vkus příliš mnoho prostoru věnováno vedlejším nezajímavým postavám, což dohromady s unylou režií výsledný dojem z celého snímku velmi markantně sráží. Naštěstí toto vcelku smutné renomé razantně napravuje velkorysá akce, sympaťák Tom Holland a Mysterio s mimikrami jako vždy skvělého Jakea Gyllenhaala. Právě tyto ingredience jsou hlavní příchutí, jež ze snímku Spider-Man: Far from Home dělají odpočinkovou akční záležitost, která se zajímavým způsobem prolíná se studenty na výletě po Evropě. Za zmínku rovněž stojí i odkaz Tonyho Starka, který je citelný v téměř v každém záběru, kdy se s tímto "břemenem" musí Peter Parker vypořádat. Co tedy dodat na závěr? Pokud od snímku Spider Man: Far from Home čekáte další klasický MCU film, budete, stejně jako v případě prvního snímku, docela zklamáni. Spidey se svými filmy vždy stál tak trochu v pozadí. To ale ovšem nic nemění na faktu, že se i tak jedná o skvěle zvládnuté komiksové řemeslo, jehož zvuk (Dolby Atmos!), barvy a humor výtečně vybočují z řady. Skvělá práce! PS: Klasické marvelovské úvodní logo je tentokrát vyšperkováno citlivě vybraným hudebním podkladem! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Yeah, I miss him too. I don't think Tony would've done what he did, if he didn't know you were gonna be here after he was gone.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Who are you guys? You don't want any part of this." V krátkém sledu tu máme další Marvelovku. Uzavírá důstojně třetí fázi a jako pokračování k Homecoming to nedělá ostudu. Naopak. I tentokrát náš sousedský Spider-man baví. Největším tahákem není Evropa. Dokonce ani Praha (i když je to cool!). Ale největším tahákem je Jake Gyllenhaal v roli Mysteria. Obsadit tohoto talentovaného herce a přidat ho do MCU je jedním z nejlepších rozhodnutí, co Disney udělal. Jako Quentin je sympatický, proradný a (vím že už jsme to použil...) strašně cool antihrdina. Zvraty v charakteru Jake umí a také zahraje cokoliv. Proto je Mysterio naprosto božím záporákem. Navíc vypadá skvěle a po celý film baví. Matička Praha se dočkala tady svého debutu a vidět Liberec, Kampu a další místa je super. Navíc se Spidey podívá i do Benátek a na náměstí sv. Marka, a tak jsem to poznal také. Zpět k filmu. Baví, je vtipný, je akční, dobře se na něj kouká a hlavně nenudí. Za mě splňuje veškerou pětici podstatných věcí pro Marvel film. Jsem rád, že se dostáváme do další etapy, která se zaměří na další superhrdiny. Tomuhle já fandím. A finále? Naprosto super a těším se na další překvapení. [8. Filmový Víkend ČSFD] (85 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

A - chválabohu! - ide sa ďalej. MCU Spider-Man je splnený sen, je to ten Spider-Man, ktorého sme na ušmudlaných stránkach západných komiksov (vyžobraných na pár dní od spolužiakov "s konexiami") v 80-tych rokoch tak veľmi milovali. Príjemné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě jakž takž funguje jako ukecaná teenagerovská komedie a do pražské anabáze film nabízí i relativně solidní efekty, kterým prospívá i zasazení do známých lokací. Nicméně s obratem přišla sázka na absolutní digitální bordel, během něhož jsem ztratil zájem o veškeré dění a dodíval jsem se jen ze setrvačnosti. Ona možná samotná premisa není špatná, ale ze zpracování bolely oči. Jestliže Hollanda považuji asi za nejlepšího Spideyho, tak tohle patří k těm nejhorším pavoučím projektům. 40% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvá časť. To bezpochyby. Holland sebavedomejší a hraje to na nostalgickú nôtu čo sa týka vzťahov ako tomu bolo u Raimiho. Páčilo sa mi to aj kvôli prostrediu aj kvôli akémusi vnútornému konfliktu u Spider-mana. Iste stále je to detská verzia ale šlape to lepšie a motivácie majú dospelejší charakter. Rovnako aj záporák je skvelý. Nie že by to bola Gyllenhaalova životná úloha, ale je to záporák kvôli ktorému sa dejú nedobré veci. Čo je znova posun oproti prvej časti. Humor funguje. Akcia tak pol na pol. A Zendaya super len by som chcel od MJ trochu väčšieho priestoru a aktívnosti. Koniec svojim zvratom poteší veľmi. Rovnako aj návrat postavy o ktorej som si myslel ju už vo svojom ikonickom charaktere už neuvidím. Giacchino spravil perfektný motív - omnoho lepší než Elfman a celé to vlastne šľape bez prestávky. Koniec trochu kostrbatý ale to už z princípu odpúšťam. Bavilo ma to viacej ako Avengers - Endgame. Som naozaj úprimne zvedavý na tretiu časť. ()

Luboshmir 

všechny recenze uživatele

V rozpacích. Kdyby tam nebyla návaznost na Avengers, tak to bylo dost podprůměrné CGI. Díky Avengers to má takový zvláštní smutný feel, Iron Man je mrtvý, Avengers jsou pryč, život jde dál. Jediná zajímavá myšlenka zde byla s věkovým rozdílem 5 let po probliknutí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu ma príliš nebavila. Neustále sa striedali dve línie. Teenage komédia party pubertiakov na výlete v Európe s klasickým hrdinským komixom s tradičnými CGI monštrami. Ani samostatne tieto dve línie príliš zábavné neboli a spolu už vôbec neladili. V polovici filmu konečne nastal zlom a vyjasnili sa zámery záporáka, vďaka čomu atmosféra konečne začala prituhovať a finále bolo konečne dostatočne napínavé. Najviac ma na filme bavil Happy Hogan, ktorý dokonale nahradil v úlohe Spideyho mentora Iron Mana a zábavne laškoval s May. Takisto som rád, že väčší priestor dostala MJ s jej sexy nonstop mám všetko v piči výrazom. Sklamaním bola prakticky zbytočná účasť Nicka Furyho a záporák Mysterio bol taký tuctový megaloman s veľkolepým plánom. Zaujímavé na ňom a tej jeho bande chudákov bolo len to, že to boli ublížení neúspešní chudáci, ktorí sa snažili dokázať, že majú na viac. Ha, ha. Keatonov Vulture z jednotky mal oveľa lepšie motivácie. Radšej som, keď sa film viac zaoberá lokálnymi problémami ako otrepaným globálnym ohrozením sveta. akčné scény sú tiež len štandardným CGI bordelom, ktorý neurazí ale ani neohromí. O čo väčšie merítko sa v akcii pokúšajú tak o to menej uveriteľne pôsobí. Akcia v Raimiho trilógii tieto digibordely hravo strčí do vrecka jak kvalitou, tak hlavne nápaditosťou. Takže vďaka celkom nudnej prvej polovici to je o niečo slabšie ako predošlý diel, ale stále to je nadpriemerný blockbuster. Som rád, že sa Sony a zákerný Myšiak nakoniec dohodli, lebo tento Spidey je až príliš dejovo naviazaný na Disneyho Marvelovky a v mojich očiach tie posledné kvalitatívne vysoko prevyšuje. 6/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

To čo som v jednotke považoval za miestami zbytočné zdržovanie, odbočky do stredoškolského života, tak v dvojke tvorí vlastne prvú polovicu filmu. Dvojka má oveľa menej zábavný štýl, pretože ponúka priveľa civilistov a aj priveľa pokusov o romantiku. Ďalej čítať až po pozretí filmu, spoilery! Vulture z jednotky bol 50% padouch.  Mysterio má za mňa oveľa menšie charizma. 50% času sa tvári ako niekto kto nie je a následne sa z neho vyklube v podstate nasraný ajťák, ktorého vyhodil Jobs...teda pardon Stark. Nick Fury ma nikdy neoslovil, takže ako jeden z ťahákov filmu vôbec nefunguje. A aby toho nebolo málo, tak aj samotná akcia menej atraktívna. Dostal som marvelovskú, dnes už rutinnú, kvalitu. Ide o jeden zo "100" ďalších. Nemáte tu žiadne zásadné záchytné body, ktoré by Vám film zaryli niekam hlbšie než len do najbližšieho rána. Homecoming bolo príjemné prekvapenie. Daleko od domova zanechalo hlavne sklamanie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po epických a psychicky poměrně vyčerpávajících Avengers úplně klasická relativně umírněná feel-good sólovka. Young adult nádech tomu prospívá, romance mezi Peterem a MJ jiskřivá, komediální momenty vtipné a evropské lokace táhnou vizuálně. Zároveň to funguje i jako určitý epilog pro druhou fázi MCU a post credits scény slibují další splněné geekovské sny. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dočkal som sa po jedenástich rokoch najslabšej marvelovky z MCU? Zrejme to tak vyzerá. No ono to raz muselo prísť, ale že to bude u filmu, ktorý u mňa dával najavo istotu, tak to som zase nečakal. Po tom najlepšom ( ENDGAME ), prišiel pád. Nieje to síce až tak razantne na hubu, ale predsa len zabolelo. Snímok nieje únavný, skôr len z neho únava sála, ako by sa každý už chcel dočkať vytúženého konca Infinity War Ságy. Remeselne sa tu za ničím nezaostáva, ale celkový scenáristický výsledok je slabý, až katastrofálny a to nehovorím o dvoch titulkových a potitulkových scénach, ktoré snáď ani niesu myslené vážne ( a je škoda, že sú ). Takže uvidíme, čo prinesie ďalšie desaťročie. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Pecka! Snad ve všech ohledech lepší než předešlý díl. Včetně té skvělé kombinace komediálního teen dramatu s nadupanou akcí. První polovina vlastně skoro ani nevypadá, že je to o Spider-Manovi, který se snaží zachránit svět. Spíše o Petru Parkerovi, který se na road tripu po Evropě snaží získat srdce lehké emo Mary Jane, přičemž občas do toho zabrousí spider-manovské povinnosti. A upřímně, na něco takového bych se klidně vydržel dívat celou dobu. Kvalitní humor, sympatické postavy, plus kouzlo road tripu jsou dostatečně velké aspekty na to, aby byl z druhého Spider-Mana skvělý film i bez akčních scén. Ne snad, že by ta akce byla nějaká banální, naopak, mnohdy to byla opět slast pro oko, ale přiznejme si, z onoho velkého počtu marvelovek to může rychle omrzet. Rozhodně jedna z nejlepších MCU sólovek, která si úplně s přehledem strká do kapsy sólovky jako Černý Panter, první dva Thorové, první dva Iron Mani nebo i Doktora Strange. A Tom Holland jako Spidey stále hrozně sympatickej. Lepší 4* ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

ačkoliv jsem se na tento film hodně těšil, tak jsem nic převratného nečekal. ovšem opak se stal pravdou. Já se ani chvíli nenudil. Wattsovi se povedlo najít tu správnou rovnováhu ve filmu (sranda x vážnější scény). Velmi se povedlo, že Spiderman vypadá reálně. Ne vzhledem, ale chováním. vše mu věříte neboť takto puberťáci prostě jednají. Podařila se také romantická část, jenž je opět uvěřitelná a padnoucí. taktéž hlavní padouch není vůbec špatný, na to je Gyllenhaal až moc dobrý herec. jediné, co se ne úplně povedlo byla závěrečná bitva, jenž chvílemi byla nápaditá, ale většinou spíše nudná a tuctově nezajímavá (ovšem asi jako jediná věc ve filmu, ale za to vcelku vellká). Ale jinak za mne obrovské překvapení a myslím, že do kina zavítám ještě jednou, protože mně to naprosto sedlo.....80%. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama