Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (765)

cariada 

všechny recenze uživatele

Já se skvěle bavil, příjemný završení Avengers . Celkem vtipné a pěkné triky, film nenudí naopak má spád a spousta akce. Snad jen mě trochu nešlo do hlavy ta opera, tak málo lidí tak 20-25 to by ani nehráli. jinak jsem rád že Fury dostal víc prostou. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Kdo vybírá tyhle záporáky? Tohle musí bejt ta největší slonina (jako konina, ale milionkrát horší), jakou jsem na poli komixových adaptacích viděl. A všichni, včetně es jako jednooký SLJ, mu to žerou. Doprovázeno podprůměrnými efekty a pubertálními problémy. Sem tam tam nějaká zábava byla, ale nic, co by dokázalo ohromit. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta Evropa je tam fajn, Elementálové dokonalí (přesně takoví, jaké jsem si je vždy představoval) a jinak se jedná o pohodový, ale vlastně ve všech ohledech tuctový superhrdinský film. Naštěstí mám tenhle žánr moc rád, a tak i když to nepřináší nic nového, bavilo mě to. 80% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Benátky, (slovenská pieseň v podaní Marcely Laiferovej), Praha, Berlín, Londýn. Príjemný a zábavný Spider-trip po Európe. PS: Tie trademarkové WTF konce sa mi začínajú páčiť! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Hezké a důstojné zakončení jedné marvel kapitoly. Je tam akce, humor, napětí a dostane na konci TA holka pusu? No, jděte do kina, protože tohle bude stát za to. Jaky byl super, přestože si myslím, že na tyhle role je už starej. A ne jenom v porovnání s Tomíkem. Ale i tak každej uhrál svoje. Střídání lokací děje byla dobrá. Hezky jsme se prolítli Evropou :) já nevím, co napsat k filmu, kterej je vlastně closing a opening dohromady. Čili budete hodně čekat od obou post titulek. Hlavně té druhé. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako on to není tak úplně blbý film, má to svoje kvality a hlavně známé a hezké tváře. Mě tam jen brutálně sere ten Holland a Batalon ... doufám, že ten tlustý zm*d jim platí za to, aby tam mohl hrát. Tohle vůbec nechápu, celý Avengers byli o tom, že nedávali šanci žádným podprůměrným budižkničemům, nehráli si na to, že i z naprostého pošuka může být oblíbený týpek, už jsem to někde psal... NEMŮŽE! ... přestaňte mi cpát Star Wars shity, kde se to takovýma sračkama hemží už několik posledních dílů a vraťte nám pořádné super hrdiny! Na začátku jsem měl pocit, že se dívám na nové Prcičkym, ne nový Marvel. Kino plné děcek. ... MKUH ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zakončení třetí fáze marvelovského universa, které přímo navazuje na Endgame a tím pádem obsahuje tunu spoilerů, takže pokud jste ještě neviděli Endgame a chtěli byste, tak zde velmi obezřetně. Pokračuje naladění Spidermana na výrazně mladší publikum a jasná je i sázka na vtip, který je někdy až moc usilovný, ale celkově tahle sázka vychází. Ve Far from Home se podíváme do evropských lokací, které alespoǹ trošku ozvláštní děj. Potěší kulisy Prahy (LIberce) a další menší pomrknutí pro Čechy. Díky tomu jsou ty více než dvě hodiny příjemně strávenou blokbusterovou zábavu i přes zbytečně velký prostor pro nezajímavé vedlejší postavy z řad Parkerových spolužáků a učitelů. Výrazným plusem je pak celkové účinkování Jakea Gyllenhaala, který je prostě výborný, a pak také potitulková scéna. Opět velmi povedené řemeslo. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Spiderman a jeho evropské toulky nakonec dopadly líp než jsem čekal. Jelikož jde o epilog k třetí fázi MCU, je jasné že je třeba věnovat čas dovysvětlování věcí na které se nedostalo během Endgame. Holland opět dává do pavouka maximum a Gyllenhaal mohl klidně dostat víc času. Tak či tak jde o super poslední dílek do skládačky a karty jsou dost zajímavě rozdány pro další dobrodružství. I think Nick Fury just hijacked our summer vacation. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Žádná z marvelovek neměla chytrý(v případě CA 3 to bylo ale blízko), nebo bůhvíjak originální scénář. S ohledem na žánrové zařazení a tím pádem i na cílovku, to nebylo nutné. Nicméně narozdíl od konkurence, měla většina filmů scénář aspoň promyšlený a v důležitých věcech dával smysl. Důraz byl kladen především na postavy a vztahy mezi nimi a samozřejmě provázanost/budování MU. Spider-Man: Daleko od domova je hloupý, nedomyšlený a v kontextu s předcházejícími marvelovkami až nedůstojný počin, který je zdigibordelizovaný podobně jako DC skvosty před pár lety. Fury tady byl za idiota a způsob jakým byl Spidy hnán k odpovědnosti ... úplná haluz. Záporák a vše kolem něj bylo velmi přitažené za vlasy...prostě se mi to s výjimkou pár drobností nelíbilo. Spider-Man mě nikdy moc nebral, ale se zařazením do MU jsem ho akceptoval...teď mi ani trochu nevadí, že se studia nedohodla a pavouk zůstane v drápech Sony. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Take smutnomile. Podstatne lepsie ako Endgame a Tom je uzasny. Uzila som si aj Jakea a jeho zloducha, ktory mal celkom dobre dovody, ale potom to cele pokaslal. A kedze vsetkym ide len o peniaze, tak netusim, kam sa s tym cliffhangerom vyberu. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nic extra, co by někoho někam posunulo. SM sehrál roli v akci, která akorát zničila čtvrt Evropy, odhalila cliché typu ,,nevím jestli na to mám” a krizi identity. Stokrát viděné a stokrát líp. Humor na mě nefungoval ani trochu, herecky to zklamalo hlavně u Gyllenhalla, kde za to ani on sám nemohl jak spíš kravsky napsaná postava nezajímavého Mysteria. Je škoda, že vše kolem SM stojí a padá na Starkovi, tudíž tím padá i Mysterio samotnej, kde se opět využívá Starkova jména pro pochopení jeho ,,schopností”. Prázdných scén s vedlejšími postavami je až zbytečně moc, bavil jen Fury a Hillová. Efekty na normální Marvel úrovni. Celý to táhnul Holland a vidina dalších SM filmů, což z filmu dělá lehký nadprůměr. Bohužel ale došlo na lámání chleba (peněz) a tohle je poslední SM působení v MCU a to z filmu dělá úplnou zbytečnost. 2*-3* a.k.a 35% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě Marvel po deseti letech a tolika filmech ještě dokáže překvapit. Spidey je poprvé za svou dlouhou filmovou kariéru konečně opravdu Spideym. Pro nás Čechy za 200 %. Konečně se tu nemluví rusky :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak a konečně mám třetí fázi Marvelu kompletně za sebou. Překvapivě se mi Spiderman líbil víc než v předchozím díle. Nevím, jestli tomu pomohlo, že ho natáčeli v Čechách nebo to, že se jim podařilo zlákal Jakea Gyllenhaala ke komiksovému filmu, ale každopádně to zafungovalo a mě to dobře pobavilo. Spiderman sice nikdy nebyl a nebude mým oblíbencem, ale těch 70 % z toho nějak vykřesal. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Při prvním shlédnutí v kině mi to přišlo jako naprostá bomba, při opětovném doma už ne tolik, ale pořád je to jedna z těch lepších marvelovek, svěží, akční. Přítomnosti Prahy, která dokonce hraje i sama sebe, také přispělo bonusovými body. Tom Holland je zatím dle mě nejlepší Spider-Man a všudy přítomné odkazy na Tonyho Starka byly bolestivé a zároveň milé. Každopádně oba plot twisty na konci byly super a jsem ráda, že nakonec třetí film bude. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to tínedžerská road-trip komédia, ktorá sa občas zmení na superhrdinský film. Ocenil by som viac Mystéria a Furyho. Ale po vizuálnej stránke a špeciálnych efektov je to bomba. 7/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Těch chvil, kdy jsem se u nového Petera Parkera královsky bavil, bylo fakt úplně minimum. Už někdo odhalil, že jde o fakt špatný film? Spiderman je v něm zábavnější bez obleku, jenže mně už je dvojnásobný věk, než cílové skupině teenagerské komedie, ne každý vtip už je vtipem. Bavím se, ale nestačí mi to na dvě hoďky po deváté večer. Má propracované akční scény, jsou ale zbytečně dlouhé a jsou tam velké potvory a dělají uáá a bum bum, neporovnatelné například s Jokerem, ani kapka snahy tímhle směrem k inteligentnímu záporákovi, a nejde ani tak o pointu, ale o tu cestu k němu či s ním. A nechápu proč Samuel L. Jackson tak přehrává a nezachrání to ani skvělý Tom Holland, ani Mysteriův mysteriózní svět, ani dvě potitulkové scény, ani vystylizovaná evropská města (Praha fajn, ale je to totálně umělá destinace bez jakéhokoliv smyslu pro děj, ostatně stejně jako Benátky nebo Londýn, protože stejně tak se mohlo odehrávat na Islandu, v Singapuru nebo Denveru, kdyby tam dávali dobré investiční pobídky). Škoda. Je to hodně o naplnění očekávání. Věděl jsem do čeho jdu, ale nic navíc tam nebylo, spíše hodně zbytečného. Moc bych si přál civilnější rozměr, Parkera, který řeší práci, time management, vztahy s přáteli. Konspirace a motivy Shieldu a celoplanetární mise mě už neba. Jenže ten nově nastolený směr, které je už od Captain Marvel a Endgame se Skrully zřejmý, mi moc naděje nedává. Je mi jasný, jak to myslí, ale v tom byl i ten Venom při té střídmosti snesitelnější, že nemusel brát ohled na MCU dnes, ale jen na sebe. Neberte mě zle, mám tu značku fakt rád, budu ale čekat na dospělejší verzi, která nebude roztahovat CGI na každém kroku v akčních scénách s blátivými potvorami a tisíci drony a tlačit teenage humor do každé druhé scény. O pošahaných učitelích nemluvě... Mít čtrnáct, to je pro mě otázka...bavilo by mě to? To už jsem měl za sebou Ramba a Terminátora 2 a věděl jsem, čím se liší od ptákovin...taky bych v tom už tehdy viděl infantilnosti. Snad se chytne jiná comicsová postava v dohledné době a dodá i nějakou epičnost. Je z čeho vybírat naštěstí. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dobrej Spiderman, slušnej zaporak, skvělá akce, nefunkční vztahove linky, lacině vtipné postavy (učiteůé). Ovšem nejlepší jsou 2 potitulkovky, fakt se vyplatí počkat! 70 procent. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nejdříve klady. Podobně jako v Homecomingu jsou tu dobře prokreslené postavy teenegerů. Díky tomu nabízí Spider-Man poněkud jiné typy postav než jsou ve všech ostatních filmech MCU a díky čemuž je i trochu originální. Funguje tu humor (což teda platí u většiny MCU) a asi nejvíc se mi tu líbila romantická linka mezi Peterem a MJ. Ta tu klidně mohla dostat více prostoru a nemusela být neustále přerušována akcí, která je ve Far From Home většinou relativně nezajímavá a nenápaditá. Výlet po Evropě mi přišel zábavný jak asi i měl a spoustu Čechů nejspíš potěší, že nejvíce prostoru tu má práve Česká republika (je fajn, že zahraniční filmaři to u nás mají tak levné). Mezi další věc, která mi tu mimo akce vadí, je záporák. Ten tu sice předvede dvě úžasné scény s iluzemi, ale jinak bych ho přirovnal k Mandarinovi ve třetím Iron Manovi. Scénáristé u něj prostě oproti komiksům zkusili až moc velkou změnu a bohužel se, minimálně z mého pohledu, příliš nepovedla. Celkově se ale jedná o fajn marvelovku, které jsem málem dal 4*. Návštěva kina určitě není marná. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemné překvapení, které může ocenit i člověk, který nemusí komiksové filmy. Spiderman nechce působit vážně, spíš naopak. Není zde nouze o vtipy, svižné akční scény, který tu není zas až tak moc a fajn hudbu. Moc se mi líbily scény z Prahy, včetně zprávy z ČT (to jsou ale věci, nad kterými se zasmějí jen Češi). Usměvná je i americká představa o karnevalovém průvodu v Praze (vypadalo to spíše jako oslavy v Číně), nebo celkově o Evropě, kde se film odehrává. Spiderman chce hlavně lidi (od dětí po rodiče) bavit a to splňuje na výbornou. Jediné co mi vadilo, jak moc velký boom se dělá kolem Železného muže. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama