Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (766)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spiderman to není, ale nemá se za co stydět a je velmi dobrý,nejlepší padouch MCU Mysterio není, ovšem není ani nejhorší a předvádí naprosto špičkové iluze, které jsou dalším novým zpestřením Marvelu a rozhodně je to jeden z těch lepších padouchů, Jake ve své klasické vysoké formě. Je tam skvělá akce, Spider-man je super, humor funkční a přirozený a to samé romance. Evropy je tu celý film a asi nejvíc zrovna Praha která byla fajn. Potitulkove scény brutálně zásadní. Co říct víc, rozhodně doporučuji, takhle se dělá zábavná teen superhero komedie, prostě Spiderman, MCU to opět zvládli. Ovšem jednu věc nemohu odpustit, možná dvě Mysterio je sice super, ale na iluze má celý tým lidí, ach jo. Druhá věc je ještě větší, Stark se snaží celé své dění ochránit Zemi, postavit kolem ní štít, dokonce to řekne a vyčte Rogerovi v Endgame a zde náhle zjistíme že má super obří satelit se supermoderní technologií s milióny drony? Radši luskne a celé to přenechá puberťákovi...to prostě srazí body. Pokud tohle přežijete, film si ovšem naprosto užijete, akční zábava zaručena. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hlavne pre kombináciu humor + striedanie lokácií + Mysterio, maximálne zábavné a medzititulková scéna to ešte zaklincuje. Zmenil by som akurát obsadenie niektorých ženských postáv; konkrétne nechápem, prečo niekto tak škaredý ako Zendaya a niekto krásny ako Angourie Rice, nehrajú opáčné party. 75% a už sa teším, ako z tej multikulti triedy praskne vlasteneckej žumpe žilka na hemoroidoch. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Oproti Homecomingu tak o dva kroky zpět. Scénář jede na jistotu víc, než bych si přál, akce naprosto generická - bez nápadů a využití Spideyho akrobatických předností (výjima jedné cool iluzové potyčky). Předvídatelnost teče z každé druhé scény (Mysterio trestuhodně nevyužit) a celé to působí jaksi nedomrle. Nebýt perfektního castingu, školních prkotin a chemie ústřední dvojice (+Happy!), tak bych byl fakt řádně nahněten. Takhle jen velmi slabý nadprůměr. Příště prosím lépe! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžká pohodovka, která po dramatickém Endgame chtěla fandům připomenout, že Marvel je v prvé řadě fun territory blockbusterové filmařiny. První polovina je opravdu zábavná a až mě zarazilo, jak může být snímek o superhrdinovi s romantickou teenagerskou linií kvalitativně tak napřed před většinou čistokrevných teenagerských komedií - Peterovy trable s jeho láskou a následné dilema kolem vlastní totožnosti fungují skvěle jak po stránce humoru, tak i jako důležitý příčinný prvek zásadního záporáckého twistu. A vůbec, celé je to vlastně hrozně příjemná podívaná, kterou si určitě užijete, pokud máte rádi postavu Spider-Mana a celý ten marvelovský vesmír, který umožňuje i docela rafinované začlenění iluzorních motivů a originálního antagonisty. Bohužel to sráží křečovitá druhá polovina, která nejprve diváka otupí zbytečně zdlouhavou iluzorní sekvencí a následně mu naservíruje komediální finále, v němž má jít postavám seriózně o krk, ale oni si doběhnou ke korunovačním klenotům a vyměňují si u nich své tajné slabosti. Akce také nic moc a konečný osud záporné postavy docela neadekvátní vzhledem k jejímu potenciálu. Koncept cestování po známých evropských lokacích však zmáklý takřka bez výhrad a zajímavá potitulková scéna podtrhuje debilní rozhodnutí Sony nepokračovat v tak nadějně rozehrané story. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA $390,532,085 Tržby Celosvetovo $1,131,928,519▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $49,858,223║ Tržby za predaj DVD v USA $21,546,867║ Veru moc som od toho nečakal, Marvel ma už začína nudiť a nakoniec ma to bavilo viac než megaúspešné Endgame. Prvých 15 minút som bol ešte váhavý, nejako to smútočné nadpájanie na koniec endgame nejak nebralo, obával som sa ako to tvorcovia ustoja aby sa to niekam pohlo. Cesta do Európy postupne nabrala na obrátkach, rovnako tak iskrenie medzi hlavnými postavami, akcia mala grády, bola prehľadná, upútala, postupne naberala na obrátkach a psycho deptanie Spider-mana doslova dostalo, človek ho junáka až ľutoval čo si ten chalan musí prežiť. Tento krát máme na vrch aj výborné efektné 3D. A na ten dabing som si tiež potupne zvykol. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __ Druhá projekcia v 2D o dosť stráca efektívnosť pri akčných scénkach, jednoznačne pre tento film odporúčam 3D. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Ve scéně, kdy je Spider-Man (Tom Holland) v holandském vězení, tak telefonující policista je ve skutečnosti český komparzista Martin Čermák. Jediný on a Tom Holland měli onu masku v průběhu natáčení na sobě. (Zayoch)
  • Ve druhé potitulkové scéně, kde jede Talos (Ben Mendelsohn) a jeho manželka autem, má auto poznávací značku HNM 2601 – to znamená „Hawkeye & Mockingbird #6 volume 1“, což je jediný komiks, kde se ukázal Nick Fury (Samuel L. Jackson) jako Scrull. (Hlubinix)
  • Snímek během tří promítacích víkendů překonal hranici 1 miliardy amerických dolarů a stal se tak 8. filmem v rámci Marvel Cinematic Universe, kterému se na tuto metu příjmů z kin podařilo dosáhnout. Současně jde o první film se Spider-Manem (Tom Holland) v hlavní roli s tímto finančním úspěchem. (Tashi)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama