Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (810)

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co se přihodilo, že snad jediný zfilmovaný homiks světa, na který se nebáli dívat ani vzdělaní a zcela dospělí bílí heretoseksuálové dopadl takovou labutí plísní! Možná je to tím, že si Jakub Zbraňň prostě vystřílel kulky, možná tím, že mávaje Mrvelu na rozloučenou dostal macatou prémii nebo pohrůžku kancelačním zkulturněním, aby tentokrát ignoroval varovnou ceduli „Zákaz kouření a manipulace s otevřeným konečníkem“, a ono to blaflo. Každopádně závěrečnou části spláchnul Jakub do hajzlu veškerou svou sebeúctu, dříve tolik originální invenci i svěží homiksovou rebelii, otočil to k nadšeně očekávajícímu divákovi prdelí a těch ubohých zhruba třicet minut vychlazených scén a solidního cynického tumoru promixoval se dvěma hodinami typicky žluklé mrvelády ze sluníčkářského hnisu, plné smutňouškých dětišek, lozkokošných utlápených žvížátek, rodinných hovnot a smrdutého patosu, přičemž nechybělo ani typicky odporné závěrečné dementfilé všech zúčastněných. Měl jsem holt dát už na červeně řvoucí kontrolky u Vánočního kretenciálu, radši tu přežiděnou dvoustovku spálit, bez těchto Strážců gaylaxie se obejít a nekurvit si příjemný dojem z předchozích dvou dílů. No nic, další dosud solidní série byla umučena libtardím homonevkusem a cílenou společenskou retardací a nezbývá než doufat, že tohle byl jen Jakubův mrvelí fakáč a neotřelou fantasii a vtip si schoval pro Dyslektického Cigána, kde bude svobodně, vkusně a s úchylnou chutí pokračovat ve stylu posledního Sebevražedného oddílu a Pissmejkra. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Konečně Marvel opět přišel s něčím co by taky stálo za zmínku. Ne jako zpackaný Thor a nebo nějaký ten další trapný seriál o ničem. Za normálních okolností bych asi těmto Strážcům dal jen tři hvězdy, avšak z nějakého důvodu jsem byl celkem nadšený. To bych zdůvodnil asi nostalgickou připomínkou na vše dobré a skvělé, co se odehrávalo v úvodní fázi, v době Avengerů, prvních Iron Manů a podobně. Bylo to totiž jednak stejně dokonalé po akční stránce, příběhově nápadité, přiměřeně zajímavé, vtipné a místy dokonce skutečně dojemné. V pokusech ždímání emocí však tvůrci občas tlačili na pilu příliš, až to bylo protivné. Například scén se zohavenými zvířátky dílo obsahovalo až zbytečně mnoho a pak ta děcka v závěru byla úplně zbytečnou výplní, jenž mi kazila konec filmu. Přes všechno špatné mám stále ze sledování velmi dobrý pocit a na studio přeci jen ještě úplně nezanevřel. 65% (Edit 03.10.23: Úprava hodnocení, na pět hvězd to zkrátka nemá) PS: Největší palec vzhůru dávám za příběhové linie Nebuly a Gomory, ve kterých obě ušly opravdu dlouhé cesty a byly tak nejhodnotnějšími postavami, jenž mne bavilo nejvíce sledovat. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ♪ ♫ "...but I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doin' here? I don't belong here..." ♫ ♩ Trojka Strážců Galaxie je jedna velká dojemná rozlučka, u které fanouškům nezůstane jedno oko suché, především je to ale potvrzení, že James Gunn je momentálně na vrcholu svých tvůrčích sil, takže vedle emocionálního zakončení jedné éry natočil i zatraceně našlapanou komiksárnu s parádní akcí, intimními momenty, famózním soundtrackem a silným poselstvím, kterou vám nebude stačit vidět v kině jen jednou. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Strážci Galaxie Vol. 3“ jsou třetím a posledním dílem populární marvelovské série, která sleduje dobrodružství nesourodého týmu vesmírných hrdinů. Slouží jako důstojné rozloučení s jednou z nejoblíbenějších a nejvýraznějších franšíz filmového světa Marvelu. Režisér a scénárista James Gunn přináší napínavý, zábavný a emotivní závěr své trilogie, v němž Strážci čelí dosud největší výzvě: záchraně jednoho z nich před šíleným vědcem, který ho stvořil... Gunn úžasně vyvažuje akci, komedii, drama a zároveň se soustředí na postavy a jejich vztahy. Líbilo se mi, že všechny postavy tentokrát dostaly svůj zasloužený čas na plátně. Všichni podávají vynikající výkony, přičemž Chris Pratt procítěně ztvárňuje Star-Lorda, který se stále trápí ztrátou milované Gamory. Gamora (Zoe Saldana) a Nebula (Karen Gillan) opět září a jejich komplikované sesterství se v průběhu filmu vyvíjí. Drax (Dave Bautista), přináší některé z nejvtipnějších hlášek, zatímco Mantis (Pom Klementieff) dodává sladkost a šarm. Skvělí jsou také Groot (Vin Diesel) a Kraglin (Sean Gunn). Film také představuje Adama Warlocka (Will Poulter), zatím trochu kontroverzního hrdinu, který je teď připraven na budoucí příběhy. Rozhodnutí udělat z Rocketa (Bradley Cooper) a jeho velmi rozsáhlé minulosti hlavní hybnou sílu děje bylo chytré, protože Rocketova minulost a to, jak se stal tím, čím je dnes (fyzicky i psychicky), je naprosto srdcervoucí a je rozhodně nejsilnější částí příběhu. Akční scény jsou dobře sehrané a napínavé, navíc film obsahuje tu nejlepší akční jednozáběrovku celé MCU historie. Film je vizuálně úžasný, s živými barvami a nápaditým designem, který oživuje Protizemi a další vesmírné lokace. Kamera je dynamická, vynalézavá a s citem zachycuje akci i emoce. Střih je pevný a plynulý, udržuje svižné a poutavé tempo. Hudba je epická a chytlavá, mísí orchestrální tóny s klasickými rockovými písněmi, které odpovídají tónu a náladě každé scény. Humor je tentokrát dobře načasovaný a opravdu vtipný, na rozdíl od ostatních marvelovek neubírá na vážnějších momentech ani nepřebývá jako v posledních marvelovkách. „Strážci Galaxie Vol. 3“ jsou zkrátka uspokojivým zakončením úžasné trilogie, která pobavila a dojala miliony fanoušků po celém světě. Upřímně se nebojím říct, že toto je moje nejoblíbenější marvelovka z MCU. /90%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Strážců Galaxie jde na diváka dvojím způsobem. Dva příběhy ve kterých je stěžejní postava Rocket a dva pekelně odlišné žánry nebo spíše nálady. Zatímco ty dva příběhy jsou zpracovaný dobře a mají na konci hezký průnik, tak ty žánry to tedy moc k sobě nešlo. Na jedný straně můj milovaný punk styl galaktických strážců a na té druhé poměrně depresivní a velmi vážné scény, které bych tedy v této sérii opravdu nečekal. Určitě se jedná o nejslabší díl celé série, ale to je zapřičiněno také tím, že předchodzí dva díly byly fakt extra klasa. Na druhou stranu, lide český a slovenský nepropadejme panice. Je to profi práce, která má výborný interiérový scény a i akční momenty nejsou nějak zle natočený i když toho humoru by mohlo být tedy více jako kdyby to tvůrci chtěli mít co nejdřív za sebou. Ze všeho nejvíc se mě líbil začátek na základně Strážců galaxie, pak příběh opustí svou punkovou bezstarosnost a hrozně rychle dospěje a vážných momentů nebo dialogů bez jiskry povážlivě přibývá. Je to kvalitní práce, nejvyspělejší příběh který má v sobě dobrý scény a vlastně i děj, ale na lásku to mezi námi rozhodně není. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Druhý film od MCU, v ktorom hrala pieseň "Crazy on You" (1976) od skupiny Heart. Predtým sa táto pieseň použila vo filme Captain Marvel (2019). (Pat.Ko)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama