Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (811)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Marvelu se už několikrát podařilo mě dojmout, ale ještě nikdy se mu to nepodařilo tolikrát během jednoho filmu. Tohle se zkrátka povedlo a je radost vidět, jak to vypadá, když o jednu sérii s láskou pečuje člověk, který jí rozumí - James Gunn. Rozlučka se Strážci Galaxie sice není úplně stoprocentní, trochu mi vadily například ne úplně plynulé přechody od komedie k dramatu, ale ve výsledku je to zkrátka tak krásný film, že na něj nejen kvůli mývalím očím nemůžu být zlý. Takže díky, od prvního filmu to byla krásná, vždy nápaditá, stylová a nezapomenutelná jízda. Co bude dál, uvidíme (?). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První cca třetina byla stěží na 3*, situační vtípky nefungovaly a humor byl na Gunna příliš prvoplánový (asi ještě jel po průměrném vánočním speciálu na volnoběh). Ale pak si to sedlo. Tím, jak se prohlubovaly Rocketovy flashbacky a ukazovaly jeho příkoří, příběh dostával potřebný emocionální náboj a navíc je tu ještě jeden pro mě důležitý aspekt – jak se někde zachraňují bezbranná zvířátka, nebo je snaha je zachránit, film u mě získává plusové body. A konec byl dojemný a zimomřivkový, né že ne, a jenom podal důkaz, že nejsoudržnější a nejzajímavější partičkou v celém MCU vesmíru byli právě Strážci. Těšilo mě velmi, vy milí sympatičtí pošuci. ___ PS: Gunnovy filmy jsou osobité a mají mají svůj ksicht, proto je mám tak rád. Jaký to rozdíl oproti továrním rychlokvaškám, které Marvel nabídl po ´Endgame´, ty se můžou jít s ostudou zahrabat. ___ PPS: Vzkaz rodičům malých dětí: pokud nechcete, aby vaše děti měly trauma, neberte je na to. Pro malý caparty to fakt není :o) ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

„Strážci Galaxie Vol. 3“ jsou třetím a posledním dílem populární marvelovské série, která sleduje dobrodružství nesourodého týmu vesmírných hrdinů. Slouží jako důstojné rozloučení s jednou z nejoblíbenějších a nejvýraznějších franšíz filmového světa Marvelu. Režisér a scénárista James Gunn přináší napínavý, zábavný a emotivní závěr své trilogie, v němž Strážci čelí dosud největší výzvě: záchraně jednoho z nich před šíleným vědcem, který ho stvořil... Gunn úžasně vyvažuje akci, komedii, drama a zároveň se soustředí na postavy a jejich vztahy. Líbilo se mi, že všechny postavy tentokrát dostaly svůj zasloužený čas na plátně. Všichni podávají vynikající výkony, přičemž Chris Pratt procítěně ztvárňuje Star-Lorda, který se stále trápí ztrátou milované Gamory. Gamora (Zoe Saldana) a Nebula (Karen Gillan) opět září a jejich komplikované sesterství se v průběhu filmu vyvíjí. Drax (Dave Bautista), přináší některé z nejvtipnějších hlášek, zatímco Mantis (Pom Klementieff) dodává sladkost a šarm. Skvělí jsou také Groot (Vin Diesel) a Kraglin (Sean Gunn). Film také představuje Adama Warlocka (Will Poulter), zatím trochu kontroverzního hrdinu, který je teď připraven na budoucí příběhy. Rozhodnutí udělat z Rocketa (Bradley Cooper) a jeho velmi rozsáhlé minulosti hlavní hybnou sílu děje bylo chytré, protože Rocketova minulost a to, jak se stal tím, čím je dnes (fyzicky i psychicky), je naprosto srdcervoucí a je rozhodně nejsilnější částí příběhu. Akční scény jsou dobře sehrané a napínavé, navíc film obsahuje tu nejlepší akční jednozáběrovku celé MCU historie. Film je vizuálně úžasný, s živými barvami a nápaditým designem, který oživuje Protizemi a další vesmírné lokace. Kamera je dynamická, vynalézavá a s citem zachycuje akci i emoce. Střih je pevný a plynulý, udržuje svižné a poutavé tempo. Hudba je epická a chytlavá, mísí orchestrální tóny s klasickými rockovými písněmi, které odpovídají tónu a náladě každé scény. Humor je tentokrát dobře načasovaný a opravdu vtipný, na rozdíl od ostatních marvelovek neubírá na vážnějších momentech ani nepřebývá jako v posledních marvelovkách. „Strážci Galaxie Vol. 3“ jsou zkrátka uspokojivým zakončením úžasné trilogie, která pobavila a dojala miliony fanoušků po celém světě. Upřímně se nebojím říct, že toto je moje nejoblíbenější marvelovka z MCU. /90%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No dobře, tak já teda konečně začnu poslouchat Beastie Boys aneb za tohle ještě v kině utratim majlant! Projednou nadšené fandovské výkřiky po US premiéře nelhaly, a vážně TO JE nejlepší marvelovka po Endgame. Ultimátní koktejl napětí, akce, vtipu a emocí. Bitka v chodbě orgasmus. Way to go, Mr. Gunn, way to go indeed... [IMAX] + [CineStar Anděl ATMOS] ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hovnotí tuze na hovno. Jako jo, dokázala sem pochopit, že se Džejms Bouchačka rozhodnul zavděčit všem a tak do třetích strážců nasral co nejvíce duhy v podobě zachraňování dětiček a zvířátek a Rocketův vypíčenej život před tím, než se stal tím super cynikem. Určitě nejednomu člověku slza ukápla, když mu zastřelili Mrožíka, Kjájíčka a ... co byla vlastně ta jeho Vyholená? Vypadalo to jako potomek lasičky, kterou prcal tuleň. Každopádně na mě tohle žádnej dojem neudělalo. Ne, nebrečela sem, emoce to ze mě neždímalo a max mě ta parta nedodělků, co kromě lasičky měly IQ max na to, aby si nenasraly do plen, kolosAnálně srala. Koukajíc jak mrož na vozejku hraje na babu s pavoučím králíkem, Rocketem a tou lasičkou, to byl porod. A ty jejich jména..."Budu Nazemi, protože ležím na zemi." "Já budu Zupy, pjotože mám zuby." no ty kokot to si snad dělaj prdel, že nějakého diváka, po této smršti sraček, fakt dojme, že je postříleli...Humor místy funguje, místy je strašlivě trapnej až to téměř fyzicky bolí...Takže toto bych hovnotila jako sračku. Na druhou stranu nám Bouchačka naservíroval snad nejvymrdanějšího záporáka v celé hysterii komixáren. Týpka, kterého budete z duše nenávidět, ultimátního zmrda, totálního pračůráka, kde naopak emoce tuze fungujou (jelikož sem se snažila přes televizi vlézt do filmu a rozmrdat mu hlavu o beton). A víte, co je na tom nejkrásnější ?? JE ČERNEJ !! Konečně někdo kdo se nebál, z ubrečeného bývalého sběrače bavlny, udělat padoucha. Nigga záporákem vraždícím zvířátka a děti. Hip hop hurá, 3x díky, protože tohle naše bavlňáky muselo tak ukrutně nasrat, že je úplně živě vidím jak hulákaj, s banánem v ruce, něco o extrémním rasismu. Za to, a akční scény, plnou palbu. Tááák a co teď ? Na jednu stranu sračka, hrající na citlivé emoce, co nefunguje a na druhou stranu megazápornej nigga, kterého opravdu nenávidíte a tam vše naplno funguje. No bylo by to za tři, ALE jelikož už sem dlouho nebyla obviněna z rasismu, tak dám plnou palbu čistě pro tu radost, že největší záporák ve vesmíru je černej zmrd. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Chobotnica obchodujúca s drogami na Counter-Earth sa podobá na Granta z predchádzajúceho filmu Jamesa Gunna Slimák (2006). (Pat.Ko)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama