Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (816)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro svět přitroublých dyslektických mongololidí, a nejen pro ten, je rozhodně více než dobře, že se Jakuba Zbraňň těm zkurveným neomarxistickým pamrdům nepovedlo kancelačně zkulturnit za jeho sto let staré tvítrové vtípky o píchání dětí. On totiž, snad jako jediný, dokáže z těch sterilních, vážně se beroucích, furtdokolových, anemických, debily kýčovitě či propagandisticky mentorujících, pouťově filosofických a plytkých leporel, kde se všechny ty „supravodiče“ chovají a vypadají, jako by se právě vrátili z gájprajdu s opruzeninami konečníků ze zařezaných tang, udělat hravou, vtipnou, neotřelou, uvolněnou a šarmantní plnokrevnou heterozábavu, plnou geniální fantazie a až po pastelové elasťáky napěchovanou originálními scénáristickými i režijními vyfikundacemi. A to by se v dnešním světě, v němž humory v agónií chcípají na pandemenci a kde se korektní upjatost snoubí s masovou debilitou a vychcaností zamindrákovaných pozornostních kurev, mělo vyvažovat minimálně culíkatými paťačkami s právě vypadnuvšími horními jedničkami. Anebo jednoznačnou plnou palbou. P.S.: Cvrlikači se vyhýbám důsledněji než jehovista transfúzi, proto pro usnadnění práce svým budoucím kancelačním kulturistům, až jednou uzavřu smlouvu s fašistickým Dyznym, uvádím svůj nejoblíbenější patologicky závadný cvrlík zde: Co odpovědět lékárnici, která, když jdete kupovat antikoncepci pro svou jedenáctiletou dceru, vyděšeně spráskne ruce a povídá: „Proboha, pane, vaše dcera je již v tomto věku sexuálně aktivní???!!!“? - „Ale piču aktivní, leží jak prkno, celá matka.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JE SEBEVRAŽDA!“ … „TO JE TAK TROCHU NAŠE VĚC...“   Tým složenej z týpků s jedinečnejma metaschopnostma – PODRUHÉ! Jo takhle to má vypadat? Kurva, tak to si dám líbit! Má to tempo, švih, dostatek černýho humoru s padnoucí muzikou a skvělýho superpadoucha. Navíc - některý obrázky jsou úžasný! Romanticky krvavý… Zábava od DC vskutku nečekaná… Mňam mňam!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tě kryso. (A žraloku. A lasičko). 2.) Chci horor s panem Perníčkem. /// Thx za titule „titulkomat“.                PŘÍBĚH ****  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Stáj DC nás v posledních letech terorizovala otřesnými výblitky (Liga spravedlnosti a druhá Wonder Woman jsou nepopsatelné zlo), nicméně pak se souhrou korektních náhod i nehod dostal k materiálu James Gunn. Film je v podstatě o týmu nedobrovolníků na celosvětově důležité misi (jak jinak). Pak přijdou zvraty, vrahem není podezřelý ani zahradník a městem pochodují armády ošklivých, dálkově ovládaných mimoňů (jak jinak). Rámec tu ovšem není moc důležitý. Podstatné jsou bonbónky, které Gunn do škatule nasypal. Tým má absolutně WTF složení (narkoleptická krysařka, pár ostrostřeleckých šulinů, retardované čelisti, autistický vrhač lentilek a pološílená vražedkyně) a jeho chemie je pozoruhodným mixem tradičního pošťuchování nesourodých postaviček s poloimbecilním humorem, jehož absurdnost umocňuje rating R. Na filmu jako celku bych asi ocenil, že je v mezích možností nepředvídatelný a že jeho příběh kupodivu dává smysl. Nezaskočí vás, to zrovna ne - jen je tak šílený, že se může stát kdykoliv cokoliv. Kdyby spolu měly potomka Chata v horách s ulítlejší marvelovkou, vypadal by nějak takhle. Sem tam se objeví náznak politického rýpání či střelby do vlastních řad (o satiře ale nemůže být řeč), vizuál odděluje epizody efektními titulky přímo ve scéně a ornitologové budou tenhle film zaručeně nenávidět. Zabíjení opeřenců ovšem není jedinou brutalitkou - krev je na scéně prakticky permanentně, což je asi jediná stránka, kde se zbytečně drhne přes závit (až na krev, lol). Ze schváleného písmenka R totiž někdo evidentně ejakuloval, takže digitální červená stříká z každé ranky po litrech, lidské hlavy i těla po zásazích explodují na všechny myslitelné způsoby a občas to zasmrádne samoúčelností (a to ještě čumíte, že se ozubená držka žraločího muže držela dost zkrátka). V závěru přichází poměrně bizarní bossfight, který ale hraje podle klasických pravidel a je tím pádem nejméně zábavný. Když všechen bordel smeteme na lopatku a zhodnotíme, vychází nám solidní jednorázovka, která je adekvátně komiksově ulítlá. Za mě jsou to tři mrtvoly z deseti, jelikož jsem se nenudil, i když sranda v žilách dost rychle vyprchá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začnem menšou porovnávačkou. Suicide Squad od Ayera ma bavil o chlp viac.  No na druhú stranu je to lepšie ako dvojka Strážcov. Každopádne James Gunn bola dobra volba a takýto typ filmu mu sedí. Už v Guardians of the Galaxy ukázal, že zvláda skĺbiť, niekoľko postav do filmu plného šialenej akcie a pridať k tomu Gunnov typický humor a hudobnú stránku, tak aby to nenudilo. A rovnako ako jeho predošlé dva filmy aj tento je šialene zábavný a dokonca aj prekvapivo brutálne krvavý, čo ma teší, scénam to dáva poriadny šmrnc. Prejdime k samotnému filmu. Dvojka samovrahov si ide viac menej solo, nespomínajú sa tu žiadne udalosti, čo sa stali, ale to ani nie je potrebné. Príbeh je podobný ako v prvom filme, čo nie je žiadne prekvapenie, keďže jednotka samovrahov ma väčšinou podobné misie. Zmenilo sa akurát zloženie. Vrátila sa Amanda Waller s tvarov Violy Davis, ktorá ma všetkých bláznov znova pod palcom. Do úderného tímu sa vracia Harley Quinn, Captain Boomerang a Rick Flag. Zvyšok sú nové tvare. Najviac zaujme a aj pobaví Idris Elba ako Bloodsport, John Cena ako Peacemaker, David Dastmalchian ako Polka-Dot Man a King Shark s hlasom Sly Stallonea. Je tu viac trestancov, ktorí idu na samovražednú misiu a tento krát je to doslova samovražedná misia a divák si nemôže byť istý tým, kto prežije. Druhému Suicide Squad moc nie je čo vytknúť. Možno trošku prepálené finále a taktiež mi tu chýbala nejaká čerešnička na torte akou bol Batman alebo Joker v jednotke, tu sa nikto taký neobjaví. Ale inak ani pri vyše dvoch hodinách film nenudí, šikovný strih posúva film vpred, akčné scény sa dobre dopĺňajú s tými vtipnými a herci bavia svojimi postavami. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto v súčasnom Hollywoode nevie robiť tímovky ako James Gunn. On dokáže vdýchnuť hĺbku aj tak bizarným postavám ako Rat Catcher 2 či Polka Dot Man. Nehovoriac o tom, koľko je tu postáv. James Gunn vie aj z malého camea vytlačiť maximum (viď. napr. Weasel). Príbeh je parádnou variáciou na vojnové filmy zo sedemdesiatych rokov (navyše je osviežený fantastickým nelineárnym vyrozprávaním) a popri hlavnej línii sa mu úspešne darí budovať niekoľko vedľajších, v ktorých sa venuje jednotlivým postavám. Najlepší film z nového DC univerza. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Jamesi Gunnovi byl projekt nabídnut poté, co ho společnost Disney vyhodila z marvelovského filmu Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) po online kauze, když se znovuobjevily některé Gunnovy kontroverzní tweety z minulosti. Po masivních protestech fanoušků a online petici za jeho opětovné přijetí ho společnost Disney následně znovu najala, ale umožnila mu dokončit tento film před zahájením prací na třetích Strážcích Galaxie. (tyzmrde)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama