Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (817)

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle byla paráda. Ten film je samozřejmě velký úlet a je zde tolik věcí, které by normálně neměly fungovat, zvláště u mě, toto obvykle není úplně můj šálek čaje, ale ono to vážně funguje na 100%, jelikož z filmu jde cítit čirá radost z filmařiny a filmu nechybí srdíčko, což je zvláštní říct u filmu, kde hlavním záporákem je obří mořská hvězda a lidský žralok zde trhá lidi napůl. Skvělý výběr hrdinů, z nichž každý dostane ten svůj moment, ve kterém může zazářit a každý má nějaký svůj účel. Najmout Jamese Gunna byl nejlepší nápad DC posledních let. Bavila jsem se od začátku do konce. Vážně skvělý kino zážitek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pes? Ty si myslíš, že je to pes? Ktoré plemeno psa podľa teba TAKTO vyzerá?“ – „Neviem, v psoch sa nevyznám.“ Scenár síce obsahuje pár úžasných wtf momentov (nechajte sa prekvapiť) a typicky gunnovských nápadov (detto), ale inak ide o priemer. Čo z tohto filmu robí nadštandardnú záležitosť, to je jednak šialený kasting (fakt neviem, kto tu funguje najlepšie... asi všetci), jednak slušná akcia, jednak množstvo prekvapivo neprepálených trikov a, to najmä, osoba režiséra. James Gunn má dôležitú filmársku vlastnosť – úctu k postavám. Rád im dopraje nielen dôstojný začiatok, ale aj koniec. Piple sa s nimi tak dlho, kým nie je hotový. Čo rozhodne nie je žiadna samozrejmosť! Najviac to badať vo fantastickej scéne z dodávky pred diskotékou, kde ste zrazu viac namäkko, ako namäkko uvarené vajíčka. Podobných okamihov je tu viac, aj keď na môj vkus mohlo byť ešte viac. Preto ma nepríjemne zaskočilo, že sa piple s postavami a napokon ako keby mu začali byť ukradnuté, stali sa figúrkami na šachovnici a prakticky nereagujú na úmrtia svojich druhov v zbrani. Svojrázneho režiséra tentokrát nespútavali žiadne štúdiovo-producentské obmedzenia (aspoň to tak vyzerá) a tak si to naplno užil. V praxi to znamená nie ani tak to, že sa tu šťavnato nadáva, ale najmä to, že sa tu ešte šťavnatejšie umiera a to vrátane postáv, od ktorých to nečakáte. Česť Miltonovej pamiatke; konečne niekto docenil vedľajšie postavy, ktoré riskujú všetko napriek tomu, že nemajú žiadne superschopnosti (o to je ich odvaha obdivuhodnejšia). Trocha zamrzí, ako ku koncu tvorcovia pracovali s (inak parádnym) Peacemakerom. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8,5/10. Warner se chytnul za hlavu a nechal u dalšího Sebevražedného oddílu Gunnovi naprostou kreativní volnost - díky čemuž máme letos po několika failech (zdravím F9) a zklamání (Black Widow, Mortal Kombat či Snake Eyes) konečně v kinech pořádný blockbuster! Nový Oddíl je esence komiksové šílenosti a ultimátní velkofilmové zábavy. Gunn nechává v šílené kadenci gagů, gejzírů krve a nápaditých akčních sekvencí pobíhat tlupu fantasticky napsaných a ještě lépe zahraných antihrdinů, kterým nezapomněl dát i pořádné srdíčko a vlastní mikro příběhy - alespoň většině. Mix několika žánrů je spleten takřka v dokonalé symbióze a já se nestačil divit... jak to všechno perfektně funguje i v postupné gradaci a napříč každou další vizuálně odlišnou kapitolou. Začátek je možná příliš hektický a zbytečně tlačí na sílu - a ano, některé postavy jsou bohužel upozaděny na úkor těch profláknutějších (s čímž je spojeno i nepochopitelné zbavování se postav s příslibem do budoucna)... ale to jsou jen drobečky výtek, které tahle týmovka v nekompromisní a šílené jízdě zanechala. Tohle je fakt lahůdka, kterou nelze odmítat. Jsem náramně spokojen! Jo a Polka Dot-Man a King Shark vládnou! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto v súčasnom Hollywoode nevie robiť tímovky ako James Gunn. On dokáže vdýchnuť hĺbku aj tak bizarným postavám ako Rat Catcher 2 či Polka Dot Man. Nehovoriac o tom, koľko je tu postáv. James Gunn vie aj z malého camea vytlačiť maximum (viď. napr. Weasel). Príbeh je parádnou variáciou na vojnové filmy zo sedemdesiatych rokov (navyše je osviežený fantastickým nelineárnym vyrozprávaním) a popri hlavnej línii sa mu úspešne darí budovať niekoľko vedľajších, v ktorých sa venuje jednotlivým postavám. Najlepší film z nového DC univerza. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jako má to určitý šmrnc, je to místama cool. Ale taky je to místama hrozně utahané a v půlce filmu jsem si už opravdu upřímně přál, ať to skončí. Pak se to zase trochu nakoplo postavou Harley, ale poslední půlhodina to zase dokonale pohřbila... Ne, prostě ne, prostě DC neumí točit zajímavé filmy, které by oslovily víceméně všechny, ne jen mileniály, a hlavně které by aspoň tak nenudily... Chtěl jsem dát 2*, ale něco mi říká, že to by bylo nespravedlivé. Víc než průměr to ale rozhodně není... P.S.: Druhá dobrá postava je ještě Peacemaker, konečně Cena "zazářil" v roli, která mu padne. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • David Dastmalchian (Polka-Dot Man) během natáčení adoptoval pouliční kočku, která je navštívila na place v Panamě. Kostýmní výtvarníci pro ni dokonce vyrobili kostým inspirovaný oblekem Polka-Dot Mana. (MiniMinion)
  • Komiksový autor John Ostrander, který se mimo jiné podílel na tvorbě komiksové série „Suicide Squad“ z 80. let, si v tomto filmu zahrál menší cameo – ztvárnil Dr. Fitzgibbona. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama