Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (CinemArt)

(více)

Recenze (601)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tých 23% na Rottentomatoes je snáď zlý vtip. Dark Phoenix mi sadol určite viac, než Apokalypsa, Posledný vzdor alebo prví dvaja Wolverinovia. Problém bol asi skôr s očakávaniami, keď si možno hard core fanúšikovia a kritici mysleli, že dostaneme niečo v štýle Endgame. Respektíve už nikto nie je schopný hodnotiť komiksové blockbustre inak, než perspektívou bombastických scén, ktoré tu, podotýkam že chvalabohu, absentujú. Akcia tu samozrejme je a mne sa páčila tak ako je, nepotrebujem k tomu vidieť polovicu New Yorku, respektíve polovicu sveta, prípadne slnečnej sústavy, v plameňoch. Na plné štyri hviezdy to asi predsa len nie je, keďže X-Men proste už nejakú dobu nijak zvlášť neprežívam. 70% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nedovedu si představit jiný důvod vzniku tohoto nadpozemsky debilního dílu, než že vznikl z toho důvodu, že se mě někdo pokusil pořádně nasrat. Bohužel naprosto úspěšně. Sledovat skoro dvě hodiny jakousi ubrečenou píču v naprosto šablonovitém ději, který byl přesycen neposlouchatelnými žvásty, které muselo zřejmě napsat nějaké dítě předškolního věku při ranní stolici, byl úkol nadlidský. Více než 2 hvězdičky snad nemůže dát žádný divák s trojciferným IQ a alespoň malým náznakem vkusu. Opravdu totální čurákovina, kterou nespasila ani závěrečná 30 minutovka, kdy všechny ubohé postavy konečně zavřely držku a pro změnu se pokoušeli si je vzájemně rozbít, což vzhledem k faktu, že je polovina postav nesmrtelných a druhá polovina postav téměř nesmrtelných, tak nevedlo úplně k úspěchu. Ani navzdory příjemnému faktu, že chcíply dvě největší a nejotravnější píče celého X-Men projektu, tak se jednalo o tak těžce nestravitelný užvaněný kus hovna, že o mém hodnocení nemohu ani na nanosekundu zapochybovat. S takovou píčovinou, milí tvůrci, jděte opravdu do píče. Jako velký fanoušek se cítím brutálně uražen tímto pokusem o film, který vaří z hoven a podle toho to i vypadá. Kinberg je na režisérské židli naprosto neschopné hovado a měl by se držet oblastí, kde se mu daří. Toto je v podstatě Apokalypsa, když si z ní zkusíte odmyslet děj, zajímavou akci, nadhled, humor a hlášky a namísto toho si dosadíte melancholickou pohádku o 500x omletém traumatu z dětství, nezničitelnou superhrdinku (čti nesnesitelně otravnou superpíču), antihumor, uplakánky a 2 hodiny povrchních keců. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se potírají události dříve natočenejch Mutantů (hlavně dvojky) a překvapuje mě to obzvlášť u člověka, kterej spolunapsal Poslední vzdor, ale nějak mě to pohltilo a vlakový finále bylo skvělý. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

X-Menům se pod vedením Simona Kinberga už tolik nedaří. Není to špatné, ale něco tomu prostě chybí. Popravdě jsem po těch recenzích čekal něco horšího. Bitky mutantů jsou super, ale děj pokulhává. Samotná akce prostě nestačí. Nehledě na to, že to popírá ostatní díly. Děj se přesouvá do roku 1992 a zaměřuje se hlavně na osud Jean Grey. Z té se po kontaktu s vesmírnou anomálií stává neřízená střela a ničí vše ve svém okolí. Nikdo jí nedokáže pomoct nebo jí v tom zabránit. A to ji přivede na temnou stranu. Víc už nebudu prozrazovat. Jako například závěrečná scéna ve vlaku je super, ale to film nezachrání. Chtělo to buď lepší myšlenku nebo záporáka (záporačku). Na pár let máme asi od X-Menů klid... "Toho přítele si nech!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro nezaujatého diváka, jako jsem já (o postavách nevím téměř nic) celkem fájn podívaná. Sice 1/3 filmu nuda, než se všechno rozeběhne, ale pak už to byla rozkoš pro mé oči. Akce a efekty výborné. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

X-men ždímání pokračuje. Úplně o hovně děj a o hovně film. Je to uz tolik zamotané, že si to už samo protiřečí. Už mě to přestává bavit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné a místy dost prkenné. Na X-Meny se už dívám jen ze setrvačnosti a je dost dobře možné, že jsem s tímhle dílem dojel do cíle. Tuctový příběh, ve kterém se mi ani nechce hledat nějaká nelogičnost vzhledem k dílům minulým, ale kdybych si tu práci dal, určitě bych něco našel. Sophie Turner mě vůbec nepřesvědčila a tak tři hvězdy dávám nakonec za svého oblíbence Michaela Fassbendera, jehož jiskra, co má v očích, vydá za všechny kosmické síly, co jsou ve vesmíru. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

X-Men: První třída měla kvalitu, ale jinak točit X-Men bez Huga Jackmana je sebevražda. Chce to udělat velkou tlustou čáru a začít od znova. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nebude se tady rozepisovat o tom, jak moc je komiksová verze "The Dark Phoenix Saga" důležitá a to co v ní odehraje, ovlivní nejenom hlavní vesmír, nemluvě o tom jak to ovlivní X-meny a další postavy, v celém Marvel vesmíru. Ano Dark Phoenix, možná neni tak velká událost jako "House of M", "God Loves, Man Kills" a nebo "Avengers vs X-men", ale i tak je Dark Phoenix výrazným hybatelem, od které se pak odvíjí další velké události. Ale tohle uzavření X-menovské ságy neni tak dobré, jak bychom chtěli, neni to sice vyloženě katastrofa, ale je to slabé. Hlavním problém, je zmatečnost v celém ději, film měl ukázat jak se Jean cítí a co prožívá, takže se tady mění strany a do děje vstupují různé postavy a každý od Jean něco chce, lže ji a nebo ji chce zabít. Je to tady jak ve Hře o trůny, dokonce i jedna postava je propíchnuta (já vím, tohle bylo ode mně hnusné) a chudák Jean neví a chudák divák taky neví. A dalším velkým problém je hlavní záporačka, nevim proč to nebyla Lilandra, ale nějaká Vuk, která byla čistě vytvořena pro tenhle film a tím pádem absence Gladiátora, tedy velice výrazně zamrzí, to křoví co si sebou Vuk přivezla je sice silné, ale je o ničem. A posledním výraznějším neduhem je, že tenhle film, popírá předchozí film, kde v Jean v sobě už sílu Phoenix měla a teď tady do ní leze znova. Xavier si koleduje o to že ho někdo propleskne z jeho vlastních řad, Magneto konečně působí rozumněji, Jean neví, Asijský mutant je úplně nejlepší a posledních třicet minut je solidní akční podívaná. Takže doporučuji jít na posledních třicet minut a je velká škoda, že právě X-meni takhle končí. PS: Hans Zimmer, by už nikdy k žádnému komiksovému filmu, neměl skládat hudbu, nikdy, ale jakože vůbec nikdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dark Phoenix" bude skutočne poriadna dávka sklamania. Takúto rozlúčku si X-meni od Foxu nezaslúžili a jednoznačne platí, že pôjde o jeden z najslabších X-men filmov. Cenou útechy pre Fox môže byť asi len fakt, že nebolo to na úrovni ako "Fant4stic". To bola veľká ukážka nekompetentnosti. Tento film je len špatný. Nie je veľmi zaujímavý, nemá moc čo ponúknuť a celkovo nijako nevyniká. Charles Xavier sa v tomto filme skutočne predvedie v hroznom kabáte. Myslím si, že vybudovať v hlave Jean steny bol veľmi zlý nápad a celkovo to umocnilo všetko čo sa potom začalo diať. Takže áno. Je to jeho vina. Mrzí ma, ktorá postava v tomto filme umrie, mrzí ma, že akcia je strašne tupá. Niečo tomu jednoznačne chýba. Sophie Turner v hlavnej role je podľa mňa celkom okey, no ako postava Dark Phoenix je podľa mňa veľmi slabo vyprofilovaná. Chcel som ju poznať o niečo viac, chcel som do toho ísť trošku hlbšie a nedať tomu tak jednoduché vysvetlenie. Plus je tu ešte Jessica Chastain, ktorá podľa mňa absolútne nič nepridala. A jej kamenný herecký výkon ma fakt nebral. Čo sa mi na filme páči je časť, keď Jean bude v Xavierovej hlave a bude sledovať jeho spomienky. A nájde sa pre neho odpustenie. Čo ešte? Sem-tam je tam v pohode scénka, ale nemám pocit, že by vo filme bola výrazná scénka, ktorá by ma nejako upútala. Všetky tie pretáčky a posúvania moc nepomohli. Ale pravdou je, že neviem ako by som to zafixoval. Film ma necháva viac menej nezaujatého. Nie otráveného, alebo frustrovaného. Ale nie je nič, čo by som si na tomto filme vysoko užil, alebo by predčilo predošlé filmy. Slabé. Hodnotenie: C- ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka tak dobré jako Budoucí minulost a ani po koule to nesahá První třídě. Řekl bych na úrovni Apocalypse, přičemž plno věcí se mi velice líbily a to převážně akce, která je dost možná nejlepší z celé mladé X-Men série, dále konečně představení Genoshi, Magneta utopického domova pro mutanty. Film je také na můj vkus celkem drsný. Na druhou stranu se mi plno věcí nelíbilo, tvůrci se zcela vykašlali na představení padouchů, totálně zabili linku Magneta a Quicksilvera, neřekli, proč měla Jean schopnosti už v Apocalypse. Je tu plno scén které jsme už viděli v Posledním vzdoru včetně baskedbaloveho míče na hřišti... Magneto ovšem konečně není za blba, scény si krade pro sebe a konečně nepřechází že strany na stranu, Hank není pořád ten Xavierův pejsek a Jean? No Sofie je krásná žena, ale mizerná herečka... Místy jsem měl husí kůži a to převážně během akční scény ve vlaku, ale místy to byla celkem tragédie...ve výsledku js spokojený, není to rozhodně nejlepší díl, možná o stupínek lepší než Apocalypse s ovšem kulervoucí akcí ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

odstrašující případ. Turner celým srdcem nenávidim a co se týče tý party buzerantů, co si řikají hrdinové, tak těch už mám taky od první třídy plný zuby. Tohle je ovšem perlička, na kterou sem veděl, že si mám ten odpad šetřit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, keď pri komentári k filmu vidím niečo ako: "Videné 05.06.2019, Predpremiera, Cinemax Prešov, 20:40, Sála A, sedadlo I 14, sám. P.S. Potitulková scéna nie je. P.S. 2 - prvý na čsfd kto ohodnotil tento film." To hneď viete, že daný fanúšik má 12-17 rokov alebo IQ medzi 40-65. Ťažko povedať, ktoré z toho je pravdou, ale minimálne to vysvetľuje, prečo bol daný človiečik v kine sám... A teraz k filmu. Skvelá hudba mi pripomenula miestami Game Of Thrones, čo sa umocnilo samozrejme Sansou v hlavnej role. Tá opäť dokázala, že "hrá" vždy len to isté, ona plače rovnako, smúti rovnako, v každom filme sa tvári rovnako. Jediná dobrá herečka J. Lawrence sa zase premaľovala za avatara, takže sa naozaj nebolo na čo pozerať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh staví Kinberg podle nejobehranější šablony, jakou si lze představit. Tvoří ji řečnické otázky po vlastní identitě a životní úloze, návrat do dětství, rodinná tragédie, výchova ve škole učící „jiné“ děti, jak využít svůj výjimečný dar. Naděje, že teď vyprávění konečně nabere spád, se rozpustí ve vleklých polemikách – „Proč riskujeme pro lidi?Nicméně herecky jsou silnější muži, a nejen v milostném tokání. Dále vidíme spoustu vzpomínek, opakovaných záběrů, psychoterapeutických výlevů. Všechny čtyři party se s prominutím hlavně vykecávají.Potěší pár gagů s výrobou ledu či ovládáním vrtulí helikoptér i slušná bitka v obrněném vlaku, jenže těžko se hledá nápad, který by člověk viděl poprvé. A když po výměně soubojových blesků padnou i poslední vypelichané fráze o důležitosti rodiny a novém začátku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Napodruhé překvapivě lepší. Komornější vyprávění o přerodu mladé mutantky v nejsilnějšího mutanta na světě, které se soustředí více na postavy, než opulentní akci. A když už na ní dojde je překvapivě přízemní, ale výborně natočená s vhodně použitými triky a padnoucí Zimmerovou hudbou. Nakonec spokojenost, přestože první promítání mě docela zhnusilo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na nové X-Meny se mi nechtělo, ale kvůli Fassíka jsem se hecla a dobře jsem udělala. Celý film jsem se bavila. Sice mi vadí Sophie Turner, ale nakonec jsem ji vzala na milost, Jessica Chastain vypadala hůř než Tilda Swinton, ta mě bude strašit ještě v noci a zbytek osazenstva byla známá klasika. Určitě byly natočeny kvalitnější díly, ale o žádný průser se nejedná. S klidným svědomím napíšu, ať si na ně, v okurkové sezóně, zajdete. Scény ve vlaku, vrtulníky, metro ve dveřích atd. neměly chybu. Ode mě za pohodové čtyři. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

X-Men: Dark Phoenix oproti První třídě a Budoucí minulosti nemá moc čím překvapit a nenabízí příliš hluboce promyšlený příběh se zvraty. Sophie Turner mě bohužel ani po tomto snímku nedokázala přesvědčit o tom, že je mocný "Temný fénix". Vesměs všichni mladí herci mi tam přišli spíše jako přicmrndávači a poněkud mi neseděly rychlé výkyvy v jejich smýšlení. Nejvíc mě oslovila postava s tváří démonické Jessicy Chastain. Na druhou stranu musím pochválit závěrečnou sekvenci ve vlaku, která byla nadupaná akcí od podlahy až po strop. Na staré a první nové X-Meny to nemá ani omylem, ale mohlo to dopadnout hůř. ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt si nepamatuju, kdy jsem viděl naposled film s takhle hloupými a prázdnými dialogy. Díky příšerným hereckým výkonům - Sophie Turner je totální amatérka, která by neměla hrát ani v reklamě na vložky - jsou některé scény vyloženě sebeparodické. Třeba ta vojenskými vrtulníky, to jsem se začal nahlas smát. Předchozí film byl fajn, tohle je totální průšvih. ()

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama