Reklama

Reklama

Eurovision Song Contest 2017

(pořad)
  • Ukrajina Eurovision Song Contest 2017
Hudební / Soutěžní
Ukrajina, 2017, 2x120 + 210 min

Účinkují:

Martina Bárta

Obsahy(1)

Přímý přenos hudební soutěže, ve které bude Česká republika usilovat o svou druhou finálovou účast v historii. Již 62. ročník tradiční evropské pěvecké soutěže se tentokrát uskuteční podruhé v historii v ukrajinském hlavním městě Kyjevu. Letošního ročníku se účastní celkem 43 zemí, resp. 43 veřejnoprávních televizí, včetně Austrálie, která na Eurovision Song Contest bude vystupovat potřetí. Moderace se zhostí trojice mužů Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk a Timur Miroshnychenko. Tento ročník Eurovision Song Contest, stejně jako loni rozděluje body diváků a body poroty, které následně sečte dohromady. Funguje to tak, že porota rozděluje 1–8, 10 a 12 bodů deseti písním. Tyto body se diváci dozvědí jako první od hlasatelů jednotlivých veřejnoprávních televizí. Stejný počet bodů rozdělují také diváci. Jejich hlasy z jednotlivých zemí se sečtou a připočtou se k hlasům od poroty.

V 1. semifinále bude celkem 18 zemí bojovat o umístění v první desítce, která postupuje do Velkého finále. Kromě České reprezentantky Martiny Bárta s její písní My Turn se můžete těšit na písně od interpretů v tomto pořadí – Švédsko, Gruzie, Austrálie, Albánie, Belgie, Černá Hora, Finsko, Ázerbájdžán, Portugalsko, Řecko, Polsko, Moldavsko, Island, Česká republika, Kypr, Arménie, Slovinsko, Lotyšsko... Ve 2. semifinále bude celkem 19 zemí bojovat o umístění v první desítce, která postupuje do Velkého finále. Uslyšíte tak písně od interpretů v pořadí – Srbsko, Rakousko, Rusko, Makedonie, Malta, Rumunsko, Nizozemsko, Maďarsko, Dánsko, Irsko, San Marino, Chorvatsko, Norsko, Švýcarsko, Bělorusko, Bulharsko, Litva, Estonsko, Izrael... Ve finále se střetne 26 zemí. 20 zemí postoupilo ze semifinálových kol konaných 9. a 11. května a doplnilo šestici zemí s jistou finálovou účastí. Těmi jsou Francie, Itálie, Německo, Velká Británie, Španělsko a hostitelská země Ukrajina. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

castor 

všechny recenze uživatele

Co si myslet o soutěži, ve které rozhodují ve velkém národní poroty, u kterých jsou patrné historické i jiné sympatie? Co si myslet o soutěži, kterou vesměs odzíváme, protože těžko zapamatovatelné a nenápadité popové songy (pár výjimek samozřejmě je) nikterak nezaujmou? ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuje si někdo z vás Festival politické plísně? Místo konání většinou Sokolov? Tak TOHLE je ekvivalent ročníku, kde vítěz ze spřáteleného Mongolska bral vítězství za song o socialistickém soužití v jurtách. Nedokážu si představit, že tohle hudební porno někdo sleduje dobrovolně (kromě mě). Matka všech sraček na ČT. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Letmo jsem viděl semifinále, ale výběr postupujících jen potvrdil, že tohle je podívaná pro psychopaty, extremisty a exhibicionisty. Čím víc kroužků v rypáků, tím víc šancí na postup. A Portugalec? WTF! Řekyně byla fakt hezká. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, sice to loňskému ročníku nesahalo ani po kotníky naprosto v žádném ohledu, ale jako vyložený propadák bych to zase neviděl. Nebylo to sice výjimečné ani co se týče organizace, ani soutěžních písní, a dokonce ani samotných tří večerů, ale Eurovize to byla podle mě prostě taková, jakou byste očekávali. Prostě státy soutěží, něco je super, něco méně, něco vůbec, pak hlasování, body (mnohdy samozřejmě politické), pár překvapení, výsledky a tečka. Pokud beru v potaz, že to byl slabší ročník (co se týče songů), pak jsem alespoň v rámci možností spokojený s konečnou TOP 2. Ačkoli teda za mě určitě Nizozemsko a Velká Británie. Každopádně snad to bude za rok lepší - a to i co se týká úspěchu ČR... :) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekomu nepáčila minuloročná Eurovízia, tak tento rok to bolo ešte horšie. Hrozný neprofesionálny moderátori, netuším, prečo vybrali týchto pubertiakov moderovať niečo, čo sa vysiela do celého sveta. Až sa hanbím za to, že prvý-krát mohli v Amerike a Číne sledovať finále, a hneď takýto trapas. Ale nielen moderátori boli neprofesionálny, ale aj tí reprezentanti krajín pri udeľovaní bodov (jedna tam básnila o svojich zážitkoch, ďalšia rozprávala po franzúzsky aby sme jej nemohli rozumieť, a najviac ma pobavil Holanďan, ktorý to mal na háku a venoval sa psovi :D). Čo sa týka pesničiek, tak to tiež nebolo o veľa lepšie. No našli sa aj také, čo sa mi páčili: Maďarsko, Azerbajdžan, Armenia, Bulharsko, Ukrajina prekvapila Muse-like pesničkou. A víťaz pre mňa nepochopiteľný - vyhrala nudná, uspávajúca pesnička a vizuálna komédia. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Jasně upadající nastavený trend nezáživných,většinou mdle zpívaných záležitostí sice s zajímavým aranžmá, nicméně nepoutavé - celkové rozhodování rádoby hudebních expertů projistotu nezmiňovat. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jedno nechutně nabubřelé načančané nic, za podpory oveček bez vkusu, které nikdy neslyšely skutečný hit ani z rychlíku. Nudné, nezáživné songy, které pokud mají být tím nejlepším z dané země, tak radši ani nepomyslet, co tam je považováno za průměr či podprůměr. Opět genocida múz. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Eurovision sa zmenila na škôlku, kde chodia stále väčší exoti, kde sú pesníčky stále viac na piču a kde rok čo rok vyhrá väčšia a väčšia pičovina. Len preto 1 z 5, ale prenos ako taký nebol zlý a niektoré krajiny poslali celkom fajn songy. Ale sklamanie z víťaza ovplivnilo celkové hodnotenie. 1 z 5 ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Ukrajina se snaží, ale na profesionalitu loňska to nemá. Navíc mi to finále přišlo strašně uspěchané,výstupy moderátorů necharismatické a Verka jako zbytečný bizár. Ale písničky fajn (Portugalsko, Ázerbajdžán, Finsko - které nepostoupilo, což naprosto nechápu), až na Černou horu. Palec nahoru za vítěze. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Even though I have seen it on BBC 1 with commentary of Graham Horton, I was amazed how this contest sadly does not do the justice to its potential. The idea of presenting the musical diversity of each country is unfortunately lost in a mainstream performances. Only few of the acts were genuine and I suppose singing in English is more straightforward for the audience, but it is not as appealing as native languages of each country. It will take some time until the Eurovision will be taken more seriously throughout the European continent and beyond. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Finálový přenos v porovnání s předchozími ročníky kvalitativně o třídu níž, nezajímavý, dramaturgicky nezvládnutý. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička dole za to, že zo semifinálových kôl do finále nepostúpili Estónsko, Švajčiarsko a povedzme aj Fínsko pričom ak by sa bralo do úvahy iba hlasovanie divákov, tak by sa kvalifikovali, ale samozrejme ako vždy všetko dodrbali body od tzv. odbornej poroty. Nejaká úzka skupina samozvaných odborníkov na hudbu každý rok takto kazí výsledkovú listinu, už by bolo na čase zbaviť sa ich a nechať hlasovanie čisto iba na televíznych divákov. Pol hviezdičky potom dolu za to, že niektoré krajiny vyslali ako svojho zástupcu podpriemerné skladby, pričom v národných kolách mali k dispozícii niektoré naozaj kvalitné kúsky. A pol hviezdičky dole za víťaza. Sorry jako, ale naozaj nechápem ten ošiaľ a to jednoznačné víťazstvo Portugalska. Rešpektujem to, ale nerozumiem tomu. Už v prvom semifinále ma prekvapilo keď Bouček o ňom povedal že v diskusných príspevkoch divákov jednoznačne najviac zaujalo toto vystúpenie, pozrel som si teda nejaké komentáre a naozaj skoro všetko sa všade točilo okolo Portugalska, pričom ja by som povedal že to bude iba bezvýznamný štatista. Pesnička čistá uplakaná uspávanka, popritom nejaká divná spevákova gestikulácia (údajne vyjadrenie prežívania emócií), no a vo finále už jednoznačná záležitosť a výhra s vysokým náskokom. Následne médiá, ktoré za iných okolností Eurovíziu kritizujú a zosmiešňujú, prinášali články o tom, že prekvapujúco aká skvelá, úžasná, precítená nádherná balada v tomto ročníku zvíťazila. A ja len čumím jak puk a nerozumiem. Hudba je celý môj život, ale teraz zisťujem že sa v nej teda asi vôbec nevyznám. Moji favoriti z finálového večera boli Belgicko (Blanche : City Lights), Grécko (Demy : This Is Love), Taliansko (Francesco Gabbani : Occidentali´s Karma) a Francúzsko (Alma : Requiem). Zo semifinále potom spomínané Estónsko (Koit Toome & Laura : Verona) a Švajčiarsko (Timebelle : Apollo) ()

Ondr4H odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož tohle je novodobý festival politické písně a osobně takovou vymývačku bych nedával do televize, tak nemohu hodnotit kladně.Nesmí být píseň s politickým podtextem, ale minulý rok to vyhraje politická píseň jak z učebnice.Naše zastoupení se dá charakterizovat jako od exotů k tragedům a naopak(Né že by na tom byli jinde lépe).A jelikož v této šarádě už vyhrál tranvestita, tak si s klidem přepnu na "Moje tvář má známý hlas" .Tam si aspoň nehrají na vážnou notu... ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Česká Republika tam posílá každým rokem jednu větší sračku než druhou. Jedinou výjimkou byla Tereza Kerndlová. Každopádně je to zajímavější než Český Slavík,který každý rok vyhrává člověk co 20 roků nic nevydal. ()

Reklama

Reklama