Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocková legenda se svými hosty a Českým národním symfonickým orchestrem na svém posledním velkolepém koncertě spojeném s letošní oslavou 40. výročí založení skupiny. Sedmého prosince 2016 se v pražské O2 Aréně završila jedna legenda československé a posléze české hudební scény. Ikonická kapela Pražský výběr ohlásila právě na tento den svůj „pravděpodobně poslední" koncert, na kterém ji v největší české hale doprovodila řada hostů, mezi nimiž nechyběli Vojtěch Dyk, Jana Kratochvílová, Iva Pazderková i někdejší člen kapely Ondřej Soukup, a především pak Český národní symfonický orchestr pod vedením Stevena Mercuria. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek Pražského výběru, nemohl jsem 7.prosince loňského roku chybět v OuTu Aréně. Těšil jsem se moc, ale musím konstatovat, že po skončení mi na patře zůstala divná pachuť. Když hrál Pv sám, bylo vše v pořádku a já se bavil. Leč četnými a podle mého názoru i nepatřičnými hosty se koncert rozmělňoval a náboj a atmosféra šla do háje. Začalo to připomínat nějakou pokleslou, televizní estrádu a záznam toho koncertu to jen potvrzuje. Jsem přesvědčen, že Michael Kocáb si ukousl příliš velký krajíc a po vzoru Pejska a Kočičky dal do svého " dortu " i ingredience, které tam neměly co dělat. Škoda. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Na kapelu, kterou jsem viděl poprvé živě už v 1982 se vždy rád podívám i v TV. Už když jsem se dozvěděl, že se na podiu bude potácet i symfoňák, bylo jasné že to nebude nic moc. Toto spojení totiž u jakékoliv rockové party nesnáším. Příkladem špatné fúze budiž např. pokusy Metalliky nebo Lucie i dalších - hrůza! Zde navíc došlo k brzdění spádu koncertu různými, byť jinak váženými hosty...takže 3 bodíky jen z úcty... ()

Reklama

Pettte69 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší koncert PV, který jsem kdy naživo nebo v televizi viděl. Kromě Vojty Dyka, který má na to hlas, ostatní hosté naprosto zbyteční a tím pádem se koncert nedostal vůbec do tempa, na který jsme zvyklí. Dalším problémem je, že nové písničky nemají žádný drive, jsou to táhlé písně bez refrénu, což bohužel není ono, založeny na nějaké Kocábově zpovědi. Kdyby udělali něco ve smyslu Kocábova projektu Aftershocks v češtině, tak by mělo šanci se to uchytit, takto si sám PV může říct tak jedině Adieu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze v TV a byla to celkem pecka. Samotného mě překvapilo, že to byl úplně jiný "koncert", než na jaké jsme zvyklí ze spojení rock (metal) + symfonie. A přesto mě to dostalo. Byl to prostě oslavenecký Projekt. Asi nebylo jednoduché toto všechno dohromady zkomponovat, ale pokud to udělal Mistr Pavlíček, tak se tomu nedivím. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na té akci osobně a i z televizního zkráceného záznamu je poznat, že ten koncert neměl vůbec zvládnutou dramaturgii- byla vzácnost, když skupina zpívala a většinu času odzpívali hosté. Hosté jsou většinou i pro mě vítaným zpestřením koncertu, ale tady se jim dával až moc velký prostor a díky tomu celá akce na místě působila zdlouhavě a lidi spíš čekali až zase přijde zpívat skupina- to prostě nebyl ten pravý koncert Pražského Výběru tak, jak by fanoušek chtěl. Bylo to pompézní, ale spíš podivná estráda, než rockový koncert. Mimochodem všimněte si, že za celou dobu záznamu je minimum detailních prostřihů do publika. Proč? Protože publikum stálo za prd- nejchladnější publikum, které jsem kdy na koncertě zažil. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama