Reklama

Reklama

Bao gao lao shi! Guai guai guai guai wu!

  • Tchaj-wan 報告老師!怪怪怪怪物! (více)
Trailer

Recenze (17)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipná, no miestami aj poriadne drsná tchaj-wanská školská monster vyvražďovačka. Napriek 113, na prvý pohľad veľmi dlhým minútam, sa dokázali tvorcovia vyhnúť nejakým väčším hluchým miestam a tak príbeh slušne šliape a čas od času aj dobre pobaví. S tými totálne nesympatickými postavami to síce nie je žiadne, ako my na strednom Slovensku hovorím "guilty pleasure", ale naopak dve mimoriadne sympatické krvilačné nestvory a ich nekompromisné mordy rozhodne stoja za pozornosť. Dostatočne odviazaná ázijská zhovadilosť.... pozeranie odporúčame len na vlastné riziko! 65 %!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Technicky prvotřídní horor s krásnými krvežíznivými humanoidními monstry, která když začnou řádit, tak je to radost sledovat (autobusová scéna úplně TOP). Bohužel ale film trvá dvě hodiny a poměrně značnou část jeho stopáže netvoří monster mayhem, nýbrž teenage mayhem - film je totiž stejně jako hororem i jakýmsi sociálním dramatem o šikaně a prohnilosti středoškoláků a jejich vztahů v současném Tchaj-wanu. Následkem toho jsou hlavními postavami naprosto odporná zlá individua, jakože aby mohla fungovat taková ta očividná paralela, kdo jsou ta skutečná monstra... To funguje tak dobře, že je to občas až náročné usledovat. Každopádně vidina, že snad ke konci dostanou, co si zaslouží, mě u filmu držela a určitě nelituju. (download) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Psychologické nudné drama o puberťácích. Šikana? Spíše k smíchu... Horror? Možná pár minut... Naprosto zbytečný film, na který se rychle zapomene - prostě sračka! 10% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že tí zákerní teenageri sa chovali omnoho horšie ako samotné monštrá. Aby som však tento horor mohol s plnou vážnosťou pokladať aj za sociálnu drámu, pri ktorej by sa mal divák nad istými vecami zamyslieť, musel by byť tento film nakrútený vo vážnejšom duchu. Ten odľahčený štýl mi tu nesedel, dokonca som mal pocit, že to skĺzne do komédie. A ani vlastne netuším, či to režisér zamýšľal. Masky tých dvoch upíriek (?) sú vynikajúce, efekty pekné, na krvilačné sestry sa pozerá dobre. Keď však dej ťahali iba samotní študenti, bolo to dosť otravné. Najviac v prvej polhodine. Cez 3 hviezdy ma to nepustí kvôli vraždám mimo záber. Pretože na to, koľko bolo tých hajzlíkov zmasakrovaných, mi to prišlo naozaj slabé (gore vlastne nulové) a striekance či potoky krvi mi nestačia. Najmä keď si predstavím, aký masaker z toho mohol byť, keby sa tvorcovia trochu viac odviazali. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos příliš dobrých hororů zatím nevyšlo,vlastně jediný nadprůměrný byl The Ritual,ale tahle novinka z Tchaj Wanu si určitě zaslouží pozornost, poněvadž patří k tomu lepšímu a hlavně jsem dobrý horor z Asie neviděl roky. Na jednu stránku je to takové sociální drama ze střední školy o šikaně, kde zákeřní teenageři dávají jednomu chlapci slušné kapky, dokud však nenarazí na monstrum, které má lidskou podobu a chová se obdobně jako upír ( skvělá maska mimochodem), kterou unesou, svážou a "šikanují", jenže to neví, že se někde skrývá její sestra, která je ochotná udělat pro její záchranu cokoliv. Velmi originální, překvapivě skvěle natočené a byť většina vražd je mimo záběr, má to slušnou atmosféru a cákance krve rozhodně nechybí. Scéna v autobuse a následující vyvraždění celé třídy je rozhodně highlight filmu. Na to, že má film dvě hodiny jsem se bavil. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Konečne neduchársky Tchajský horor, ktorý kvalitou spracovania nepripomína to množstvo amatérskych YouTube short filmov pre nenáročných. Samotná tematika šikany rovesníkov, ponižovania staršej generácie, obohatená o dvojicu “príšer”, ktoré žerú všetko čo im príde do cesty, je skvelý netradičný nápad, s ktorým sa divák často nestretne. Masky výborne, no škoda gore, ktorého bolo akosi pomenej. Tí, čo denno denne strácajú čas sledovaním kadejakých amatérskych kokotín (ako “ricci.s” a spol), aby dali všetkým do pozornosti niečo zaujímavé, však konečne natrafili na snímok, čo rozhodne stojí za pozornosť. Silné tri, lebo za slabšie štyri, by musel byť samotný snímok poňatý trošku serióznejšie. Ale zas za to rozuzlenie sa to aj celkom “pýta”. Tak ja teraz ozaj neviem ... “Vy povedzte”. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po stránce gore je to kvalitní film, který ačkoliv moc neukáže ty 2 scény ve škole a v autobuse jsou parádní bohužel po ostatní stránce dějové je to hodně slabé. Všechny scény ve škole vypadají jak kdyby někdo v Číně viděl český Gympl a řekl si to je boží natočíme to taky tak, že učitelka je totálně neschopná kráva, která místo , aby učila a měla nějaký respekt valí jen jakési budhistické sračky ostatní učitele radši ani nerozvedou a žáci si tam dělají co chtějí až do tak velké míry, že jsem se divil, že tu školu nikdo nezapálil. Některé scény navíc vypadají jako nějaký pokus o parodii když tam máme jakéhosi samuraje co bojuje proti upírce a prdí u toho (ani jsem nějak nepochopil na co teda umřel) pak jakéhosi retarda co vede obchod a jediná věc co umí říct je 100 dolarů vemte si drobné a na závěr skupinu žáků, která šikanuje jiného. 60 procent ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Další z řady potřeštěných asijských bizárů - tentokrát v odlehčené hororové formě střihnuté ne úplně přiléhavým středoškolským dramatem o šikaně. Kdyby si režisér odpustil mnohdy až komediální styl, nad 4* bych neváhal. Střih, kamera a kostýmy super. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

O filme som si nezisťoval nič, ale keďže pred ním som pozeral hororovú komédiu, očakával som nejaký mix žánrov aj tu a nezmýlil som sa. Ide skôr o takú drámu s hororovými prvkami, ale zato s dosť dobrým príbehom a fajnovým záverom, aký si film zaslúži. Napriek dlhej stopáži som sa pri ňom nenudil a hudba aj triky sú v pohode. Keby som mal inú náladu a očakával by som čistokrvný horor, asi by som bol sklamaný, ale takto ani náhodou - je to dobrý film. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tchaj-wanská verzia severského Let the Right One In. Príbeh šikanovaného študenta strednej školy, ktorý sa chce pomstiť svojim tyranom. A rovnako, ako v LtROI, objaví sa ,,upírske" dievča, ktoré mu možno nakoniec pomôže s jeho zložitou situáciou. Skôr ako horor je to podľa mňa psychologická dráma človeka, ktorý je neustále terorizovaný a jedinou cestou, ako sa s touto situáciou vyrovnať, je pomsta. Po technickej stránke je film na veľmi vysokej úrovni, scény sú zaujímavo natočené (najmä scéna v autobuse a všetko okolo nej- vyzerá to až klipovito). Celkovo však film neprináša nič prekvapivé, dej sa posúva podľa zabehnutých koľají a aj záver je trpko happy-endový. Ale po dlhšej dobe je tu východný horor, ktorý nenudí a dá aj podnet na zamyslenie. ()

Charvy.666 

všechny recenze uživatele

Mix hororu, absurdního asijského humoru a sociálního dramatu který vám opět ukáže že největší monstra jsou sami lidé... ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

První dojem z filmu byl mizivý. Ovšem první dojem klame.... Tohle dílo nejen, že perfektně odkazuje na mnoho věci, nad kterými bychom měli myslet denně, tzn. zejména hloupost mladistvých, povyšování, neúcta ke stáří a omezenosti, touha po mstě, prosadit se za každou cenu, atd. Zkrátka běžné neřesti. Ovšem zároveň je tento film geniální a naprosto originální nápad, který jsem nikdy předtím neviděl. Zdaleka. Efekty výborné, vůbec mi nevadí, že zde nebylo příliš gore scén. Naopak toto "ochuzení" filmu přidalo šmrnc. Ovšem nejlépe bych ohodnotil atmosféru při sledování a jádro filmu, které bylo výjimečně hloubavé, a zároveň jednoduché. Prokládáno lehkou brutalitou. Za mě nejlepší film, který jsem zatím letos viděl. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Thajské nič s digitálnymi všežravými monštrami, ktoré hrajú iba vedľajšiu úlohu pri pointe snímku a to šikane medzi spolužiakmi. Príbeh viac nudí ako baví a nevidím v ňom veľa pozitívneho. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nevím, co bylo horší... lidská zvrácenost nebo ty monstra.... Jedna ta strana jednala pudově - mám hlad, tak žeru... nedělám rozdíly, zda bezdák. učitel, dítě, kněz... (tak upíři, že ;-)) ale ta druhá - ta jednala ze zcela jiných "zvráceností". Nicméně k filmu - co se týče visuálu moster: jedním slovem brilantní ;-) co se týče "otloukánka"... přepálené, místy silně nevěrohodné, co se týče dalších postav - občas mám pocit, že ti asiati mají zcela odlišný "pohled na věc" než běžný evropan, bo jejich jednání je poněkud mimo "měřítko" logiky a chápání (např: může retard úspěšně vést večerku??). Takže - ano: vadilo mě na filmu chování postav (někdy silně iracionální a primitivní), ale kupodivu jsem celý film dokoukal (i přes trochu delší stopáž), tudíž nunto říct, že zas tak zlý to nebylo. (akorát jsem nechápal poslední minutu filmu - PROČ ON?? ) No nic ;-) je čas si dát Charlie ;-) ()

Reklama

Reklama