Reklama

Reklama

Prey

  • USA SOLO (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svojho otca sa Toby (Logan Miller) zapíše do programu, ktorý mu má pomôcť vyrovnať sa s jeho stratou. Bude vysadený na opustenom ostrove, kde má vydržať 72 hodín a zabezpečiť si obživu. Krátko po opustení lode ale zisťuje, že ostrov nie je ani zďaleka opustený, aj keď to neznamená, že je obývaný ľuďmi. (Marceloo)

Recenze (33)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi to pripadalo ako akési slaboduché pokračovanie Modrej lagúny, potom sa objaví príšera v tme a po čase to naberie aspoň nejaký spád. Hororu je však naozaj iba minimum, čo je škoda, lebo ostrov či jaskyne mali potenciál. Vďaka peknej kamere a sympatickým postavám mi ten film ničím neublížil a dá sa akceptovať ako neškodný dobrodružný priemer, na ktorý sa aspoň celkom dobre pozerá, keď už nič iné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre dobré ostrovné horory. Problém je v tom, že tento dobrý nie je. Jednak scenár je priemerný, potom je tu extra nesympatický hlavný hrdina (v podaní príšerne nepríjemného Logana Millera), kvôli ktorému všetci umierajú, ktorému nedocvakne vec, ktorá divákovi docvakne dalo by sa povedať hneď a aby toho nebolo málo, z domaseda sa „len tak“ zmení na Dutch Schaefera kríženého s Rambom. Pritom ostrovná výprava nie je najhoršia a ústredné zlo je celkom slušné, ale tvorcovia ním šetria a na dôvažok to je okrem hororu aj (tak trochu) ostrovná teen telenovelová limonáda. A to je zle. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že po fiasku jménem Amityville: The Awakening už o Khalfounovi nikdy neuslyšíme, ale zdá se, že moje odborná kritika nepadla na úrodnou půdu. Ocenil bych, kdyby se Jason Blum konečně vzpamatoval a začal naslouchat hlasu expertů, jelikož v opačném případě dovede své studio k brzkému krachu. Khalfounův předchozí snímek jen horko těžko naplňoval standardy neškodné žánrové zábavy a Prey už se dokonce zdráhám označit za horor, jelikož má mnohem blíže do brakové teen fantasy jako vystřižené z odpoledního programu TV Barrandov. Filmu uděluji odpad a fanouškům žánru závazně doporučuji, aby s podobnými počiny nemarnili čas. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho otca sa Toby (Logan Miller) zapíše do programu, ktorý mu má pomôcť vyrovnať sa s jeho stratou. Bude vysadený na opustenom ostrove, kde má vydržať 72 hodín a zabezpečiť si obživu. Krátko po opustení lode ale zisťuje, že ostrov nie je ani zďaleka opustený, aj keď to neznamená, že je obývaný ľuďmi. - Na produkciu Jasona Bluma dosť slabota. Nie len vizuálne, ale aj obsahovo. Námet je super, keďže stavá moderného chalana do divočiny, kde sa má o seba postarať, čo je pre dnešnú mládež nočnou morou, ale je maximálne nevyužitý. Rovnako sú slabé aj hororové prvky a tvorcovia sa zamerali skôr na dramatický spôsob príbehu. Nepomáha tomu ani to, že je to predvídatelné od úplne prvej až po úplne poslednú scénu, ale keďže som dlho žiadny horor nevidel, dám tomu aspoň slabšie tri za príjemné lokácie. + herec z Would You Rather a Scouts Guide to the Zombie Apocalypse ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z posttraumatické stresové poruchy se dostanete nejlépe tak, že si přivodíte další. Šup s ním na ostrov! Žádný Robinson Cruelso se nekoná. Veškeré potenciální hororové atributy se objeví polovičatě, a nebo vůbec a funny bubák vypadá, jak kdyby se dítě Babadooka snažilo nakreslit pastelkou autoportrét. Někde od půlky mou mysl už jen zaměstnávala myšlenka, jestli ta pěna a žiletky na hladké oholení nohou došly FedExem, a nebo přes Amazon.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Toby je dřevák, pablb a nakonec ultramagor. Mívám problém, když hlavní postavou je kretén, protože pak je vám její osud ukradený. Nejhezčí je samozřejmě příroda, byť kamera mohla ukázat ještě více z krás ostrova. U filmu se vyplatí příliš nepřemýšlet, aby člověka netrápily otázky - takže agentura vysadí teenagera na ostrově, o němž si nic nezjistila? Jak Toby zapálil oheň, když hodil ocílku do moře? Kde vzal jeho kámoš člun? OK, takže Toby je dřevák, co se dokáže utopit i na klice, ale během dvou dnů se zberchá a je z něj rozený Robinson. Snímek má ale napětí a občas je vtipný, když se bleskově prolnou dvě časové roviny. Jo, opice jsou prevíti. Démon fajn. Konec tak nějak očekávaný, i když si tvůrci s divákem trošku zalaškovali, než mu ho podstrčili. 2,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byť atmosferická bomba, no nakoniec z toho vyliezol blábol o hladnej zmenenej mačkovitej Hermione Grangerovej. Neoslovila ma ani práca s bubákom, ktorého príchod na scénu nedokázal postaviť ani jeden chlp na ruke, vôbec žiadna emócia. Mysteriózny základ príbehu tiež stál na chatrných nohách, okrem toho dlho to vyzeralo, že pozerám na Modrú lagúnu, už len nejaké tie erotické scény tu chýbali a nahé kúpanie vo vode. Jediné čo bolo fajn, tak bolo prostredie toho ostrova. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Toby prožil traumatizující události a terapií mu má být 72 hodin na opuštěným ostrově. Už podle obsahuje jasný, že na ostrově sám nebude a tak jsem čekal přinejmenším průměrnou ostrovní vybíjenou. Jenže to se nekonalo. Film tak podivně mlží až se z něho vyklube naprostá chujovina. Posledních 15 minut už jsem netrpělivě vyhlížel konec. Bez atmosféry, Bez napětí bez něčeho co by dokázalo zaujmout. Jedním z mála pozitiv byla sympatická Madelaine (Kristine Froseth). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se z "Modré laguny" stane horor. Brooke Shields a Milu Jovovich už Franck Khalfoun do plavek nepřemluvil, mohly třeba hrát i ženy v domácnosti, co se po letech vracejí na malebný ostrov, aby se rozpomněly na svá nejlepší mladá léta. Tak na to už nedošlo, nicméně přece jen Khalfoun poněkud zatlačil při psaní svého scénáře na péro a sesmolil cosi zjevně romanticky odlišného, přičemž místo pro (atr)aktivní ženské role mu zbylo a slaboduchostí také zrovna nešetřil. Syndrom, kdy se z dobrého režiséra stává stále horším, se zde rozvinul naplno. Logan Miller je v rámci programu posttraumatické terapie vysazen na pustém ostrově, kde má strávit jen pár dní, než bude zase odvezen do civilizace. A zjistí, že ostrov až tak neobydlení není. Výskyt dvou ženštin, matka s dcerou, mu dává naději, že bez zážitku sexuálních radovánek se z ostrova jen tak nevzdálí. A nakonec bude rád, když si na ně nechá zajít chuť. Producenti Jason Blum a Ashok Amritraj nedali režisérovi moc financí na realizaci, takže úmrtí i technické finesy jsou nanicovaté. A tak se začne sázet na odlehlost ostrova a jeho tajemnost, pozadí Kristine Froseth a dobře stavěnou Jolene Anderson. A nemalý prim hraje i finální rozuzlení. Film má sotva devadesát minut, takže se vydržet dá. Určitě se měl Khalfoun do své hororové strategie více opřít a tím by možná zredukoval slaboduché postupy a nechtěně směšné momenty. Vyšel mu z toho nesourodý a neprůbojně zrežírovaný snímek s hororovými prvky než plnohodnotný horor, kterým se na výsluní nevrátí. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně lepší, než nedávný Sweetheart. Postavy byly sympatičtější a příběh se mi líbil taky více. Škoda, že to nebylo odvážnější, kdyby se ukázala více Kristine Froseth (ne, není jí 16) a přitvrdilo se trochu v Gore, rozhodně by to neuškodilo. Takhle to spíše působí jako lehká, Hororová pohádka. Lepší trojka. (83.hodnocení) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Franck Khalfoun pro mne není tak zcela neznámou, pár filmů jsem už od něj viděl (P2 a Maniaka), takže jsem si od něj sliboval další slušnou podívanou. Ani mě nějak neodradilo docela nízké hodnocení na internetu. Samotný námět se mi líbil, ostrovní hororové dramata s mysteriózní atmosférou mám celkem rád a tak nějak jsem v koutku duše očekával podobnou podívanou, jako tomu bylo u filmu Sweetheart ze stejného roku. Čehož se mi nakonec i přes nesouhlas většiny dostalo. Nečekal jsem zázraky, taky jsem je nedostal, ale i tak v tomto filmu vidím průměrnou kvalitu, která není určitě ztrátou času.    Hlavní hrdina Toby mi zrovna moc sympatický nebyl a tu jeho finální proměnu z loosera v Ramba jsem mu moc nežral. Podobné proměny z minuty na minutu prostě nemám moc rád. Za to jeho dva ženské protějšky – jo to byla jiná káva. Obě herečky docela sympatické, jejich pochmurné tajemství zajímavé – mysteriózní stvoření a ZLO v jedné osobě celkem slušně provedené – ani mi moc nevadilo, že se tu pracovalo spíše s náznaky a spousta důležitého se odehrála mimo záběr kamery, nebo ve tmě. Tvůrce dokázal alespoň v několika situacích navodit jakžtakž snesitelnou atmosféru a nebýt toho, že se v samotném závěru nechal zbytečně unést, mohl z toho být i dobrý film. Zaujala mě i samotná myšlenka a legenda o ZLU, které nesmí opustit ostrov. Škoda, že si s tím ještě více nevyhráli.    Hlavní doménou filmu je samozřejmě nádherné prostředí, kde se natáčelo. Pro tohle já mám vždycky slabost a ve finálním hodnocení i díky tomu přidám nějaké ty bodíky k plusu. Je vážně škoda, že se režisér nedokázal více odvázat, lépe zapracovat na závěru příběhu, nabídnout více brutality, no prostě dalo se z toho vymáčknout mnohem více. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vystajlovaný softhorrůrek s vystajlovanými herci (hlavně manekýnky máma s dcerou byly jedovatý), primárně určený městské západní mládeži, která si přežívání v divoké džungli představuje jako kempování na havajské pláži a třeba Robinsona Crusoa nejspíš jako vysolárkovaného metrosexuálního elegána v kožených tangách. Zápletka je nakonec celkem fajn, ale zpracování je na úrovni málem blaženě zapomenuté Modré laguny, kteroužto dávnověkou srajdu mi tenhle biják nemilosrdně připomněl. Přál bych si dvojku napsanou a zrejžovanou nějakým sadistickým řeznickým okultistou, tahle limonáda však letí po použití do koše. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Prey není zcela špatný. Naopak první polovina má slušnou atmosféru. Opuštěný ostrov, tma a jedna osoba, která možná má halucinace. Možná ne, to se ještě neví. Potkává celkem sympatickou holku... No a pak to jde od desítí k pěti a finále je doslova hrozné. Opět zas a znovu. Škoda, Logan Miller je sympaťák a představa prázdného tropického ostrova je vážně zajímavá. Ale jakmile se "zápletka" vyjasní, tak jde zbytek velmi rychle do kopru. Navíc finále ať už hororové nebo ne, tak je prostě hloupé. Prey zaujme první hodinu a možná bych ho s velkou opatrností i doporučil. Jenže takovýhle zážitek rychle vyprchá a zmizí z hlavy. Přeci jen je k mání mnoho lepších filmů. Stejně nadšený i zklamaný jsem byl z The Ritual (2017), ten měl atmosféru taky první půlku výbornou. (40 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až dosud mě Khalfoun nezklamal a i když se mu to teď povedlo, film díky kouzlu nechtěného pořád docela funguje. Hlavní hrdina je nesympatický jeliman i neskutečné kopyto, takže člověk ho nemůže brát tak úplně vážně. A když se mu v kritických chvílích začnou vybavovat vzpomínky na mrtvého otce, vzbuzuje víc než cokoliv jiného smích. Největší komedie ovšem přichází v závěru, kdy na scénu vstoupí ostrovní zlo, které je jednoduše srandovní a dokážu si ho představit jako ilustraci v dětských knížkách. Každopádně jak už tu bylo napsáno, ten námět není úplně pitomý a existuje x režisérů, kteří by z toho dokázali vytřískat pořádná jatka. Jenže bohužel to nedostali do ruky. Třeba příště. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje nádherným prostredím, ale dosť neoriginálnou zápletkou. Uz celý ten program bol všetko len nie logický. Vysadia ma na pustom ostrove, len aby som si ucelil myslienky a či sú tam jedovatý hadi alebo ešte niečo horšie, má každý na saláme, ja hovorím aspoň príbehu nie. Ale zas tu boli sympatické postavy i démon bol slušne znázornený a bolo ho vidieť i párkrát z blízka , čo tiež hodnotím kladne. Kamera bola skvelá, či na snímaní lokality, ale i pri viacerých scenach, vedela čo má nasnímat a čo nie. Pri takýchto filmoch nečakám nič, ale v tomto prípade , nie som sklamaný, že som film videl, i keď mohol byt o niečo odvážnejší ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Prey“ je ukázkou hororu, který se vyvíjí nejprve spíše jako film s robinsonem, ale je to takový milý survival. Není to vyloženě vyhrocené. Pak dochází ke zlomu, kdy skoro máte pocit, že by to mohlo být něco na způsob „Pána much“, aby došlo k ještě jednomu zlomu, čímž se to stává skutečným hororem. Ale s tím posledním zlomem to mělo být ještě trochu trikově vymakanější. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho dementního klasického a rádoby překvapivého závěru, možná bych dal i ty slabší 4*. Spíš než horor to je dobrodružný film o tom, jak jeden klučina je na "neobydleném" ostrově a postupně odkrývá jeho tajemství. Sice mě teda vyděsil ten začátek, který to vzal všechno strašně hopem, ale jinak, světe div se, ono to mělo nějakou atmosféru a napětí, dokonce i postavy jsou tu celkem sympatické! Jako jo, je tam pár blbostí a něco je nedořečené, od jisté chvíle se to dá jednoduše celé odhadnout, ale i tak mi to nevadilo a celkově to byl příjemný film. Moc se mi líbilo i prostředí, kde se film odehrával. Přijde mi tady ten film strašně podhodnocený, 39% si fakt nezaslouží, ale jsem rád, že jsem mu dal šanci. Rozhodně za to zhlédnutí stál. 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Škoda snad i něco psát k tomuhle kousku.Pitomost,která má k hororu hodně daleko.Mladý muž běhá sem a tam.To je všechno.20%. ()

Související novinky

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Reklama

Reklama