Reklama

Reklama

Trojitá hrozba

  • Slovensko Trojitá hrozba (více)
Trailer 1

Skupina hrdlořezů dostane zakázku zabít bohatou dědičku čínského miliardáře, která chce část svých peněz darovat na boj proti zločinu. Zdá se, že se žena smrti nevyhne. Naštěstí ale narazí na tři bývalé čínské vojáky, kteří jsou odhodlaní jí pomoct... Komando několika zabijáků napadne základnu MI6 v jihoasijské džungli poblíž města Maha Jaya. Žoldnéři vystřílejí obránce a z vězení osvobodí nebezpečného teroristu Collinse. Základnu pak následně vyhodí do vzduchu. Co, však zabijáci nevědí, je, že jejich útok přežil jeden z obránců, Jaka. Ten za několik dnů ve městě v nelegální aréně, kde se pořádají turnaje v thajském boxu, najde dva z útočníků, Payua a Long Feie. Jaka přímo v aréně vyzve k souboji Payua a při souboji mu řekne, že ho chce zabít. Komando, které napadlo základnu, nezabilo jen najaté vojáky, ale i ženu Jaky. Jaka však svůj souboj s Payuem prohraje. Zraněného Jakau vezme Payu do svého domu, kde se Jakaovi snaží vysvětlit, že Payu a ani Long Fei nechtěli na základně nikoho zabít, že sami byli podvedeni zabijáky, kteří si je jako místní stopaře najali. Payu a Long Fei věřili, že jsou na humanitární misi. V té době do města přilétá čínská dědička bohatého realitního podnikatele, Xian. Ta je rozhodnuta část svého jmění darovat na boj proti místnímu zločineckému syndikátu. Jaka z domu uteče a přivolá na Payua a Long Feie policisty. Ti oba muže zatknou a převezou je na policejní stanici. V té době jde Collins se svými zabijáky do akce... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jen zlomyslný sabotér, nebo totální patlal dokáže proměnit all-star akční biják v ohňostroj marnosti. Bohužel Jesse V. Johnson se do paměti fanoušků bojových filmů zapíše jako neschopák, který pohřbil film, který měl být nejvelkolepější peckovačkou nového tisíciletí. Navíc jí opravdu být i mohl, protože na rozdíl od geriatrických a senilních Expendables se tady sešli největší talenty a machři Západu a Dálného východu, kteří jsou sami praktikanti bojových umění. Kdyby tohle dostal do rukou někdo, kdo ví, jak správně snímat bojové kontaktní sekvence, jako třeba Isaac Florentine, nebo neřkuli Chad Stahelski, byla by z toho adrenalinová nirvána. Jenže Johnson hází do hajzlu dovednosti svých představitelů i práci hlavního choreografa, když nepochopitelně inscenuje celé finále filmu ve tmě. Navíc tady i v jiných pasážích drží kameru příliš blízko, takže nedá dostatečně vyznít dovednostem zúčastněných a fyzickému rozměru scény. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Kurvafix, tak takto premrhať potenciál najtalentovanejších fighterov posledných rokov, to sa len tak niekde nevidí, to som teda nečakal. Nie žeby to bolo nepozerateľné, slušné fighty, ale len slušné a ten scenár, ten scenár. Och joj. Prvý Tonyho Ong-Bak a najmä prvý Ikov Raid sú tak o XY levelov niekde inde. Režisér aj scenárista sa môžu hanbiť. Samozrejme nikto nečakal oskarovú AAA triedu, ale kurvafix, narvať do jedného filmu na jednu stranu mená svalnatých ale neskutočne pohybovo nadaných fighterov ako Michael Jai White, Scott Adkins a Michael Bisping a na druhú stranu doslova aj do písmena najlepších súčasných "ázijských" bombardérov Iko Uwaisa, Tonyho Jaa a Tigera Chen Hu-a a urobiť z toho max priemernú "len" slušnú ale "neskutočne" tupú mlátičku, tak to som teda nečakal. Za toto by som zatváral do basy, alebo dával doživotný zákaz jednému točiť a druhému písať. Neskutočné mrhanie potenciálom, fakt ma nenapadá ani najmenší príklad podobného mrhania. To už aj Triple Frontier, ktorý som kritizoval, že mrhal svojim doslova "legendárnym" kastingom, bol od tohoto mrhania na míle vzdialený. Nechcem teraz nikoho odrádzať od tohoto filmu, na to je fakt celkom slušný, ale nečakajte od toho bombu kvôli svojmu mega fighterskému obsadeniu, ako som čakal ja, lebo budete neskutočne sklamaný čistým priemerom. V iných prípadoch je označenie "priemer" slušné, dostačujúce a vyhovujúce. V tomto prípade je to ale hanba preveľká a trestuhodná, za čo samotní aktéri samozrejme nemôžu, ale byť nimi, tak zažalujem tvorcov tohoto "diela", že ich oklamali. Kurník, keď si spomeniem na prvý Ong-Bak a reklamy naň, ktoré behali popri K1 prenosoch na Eurosporte, keď si spomeniem na Boykovu sériu, keď si spomeniem na Whiteove fight filmíky a najmä na prvý Raid, kde mi testosterón striekal z uší a to ani len nespomínam jeho pokračovanie, tak mi je do plaču, že čo s mojimi hrdinami dokázali nejakí imbecili porobiť. Toľko ma zaslepili tie mená, až som si somár nepozrel spätne Johnsonovu filmografiu, hneď by som svoje očakávania stlačil k bodu mrazu a výsledok mohol byť niekde inde. No nič, moja chyba, moja vina. Ešte šťastie, že je to len jeden film a všetci sa ešte ukážu v iných snímkoch. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Na TRIPLE THREAT jsem se opravdu těšil. Béčkařský režisér Jesse V. Johnson natočil velmi solidní novodobá béčka. Třeba The Package (2013), poté se spolčil s Adkinsnem a zahájil tak filmy jako SAVAGE DOG (2017), ACCIDENT MAN (2018) a THE DEBT COLLECTOR (2018). Pouze ten The Debt Collector mi přišel dějem takový všelijaký, jinak ty ostatní mnou zmiňované filmy mi sedly, zejména skvělý Accident man. No a nyní tento nový počin Triple Threat, který se rovněž bravurně vydařil. Upřímně, chtěl jsem dát spokojené a lepší 4*, ale jednak mi bylo líto jak kruté hodnocení to na CSFD má a jednak je třeba si uvědomit, že si divák, který má rád akňáky musí vážit každý lepší kousek. Co se týče příběhu, scénáře a celkové vaty okolo tohoto filmu, najde se jistě pár hluchých míst. Ale furt jsem nenašel nic, co by mi nějak extra vadilo. Po akční stránce je to teda suprové. Úvodní akce byla dost slušná, ale stále jsem nebyl vyloženě odvařen. Prostřední dlouhá akční sekvence – útok na policejní stanici – to už jsem začínal být nadšený a finále ? Krom toho, že bylo po akční stránce krásně dlouhé, tak to obsahovalo spoustu skvělé akce (množství soubojů a přestřelek). Dokonce jsem si už začínal myslet, že sleduju závěr prvního Zátahu. No, to zase nechci přehánět, ale málem to tak bylo. Režisér prostě točit akční béčka umí ! Tony Jaa a Tiger Chen Hu se prostě překonávali – skvěle využili své bojové dovednosti. Samozřejmě nezklamal ani Iko Uwais – jen měl v boji méně prostoru, ale nevadí. Michael Jai White tu působí postavou jako hora – nějak se vymakal a závěrečný souboj byl excelentní. No a můj velký oblíbenec Scott Adkins tu má roli záporáka a rozhodně nemůžu tvrdit jako někteří ostatní, že není maximálně využit. Je pravda, že se začne bít až ve finále, ale to přece nevadí, ne ? Natočil už tolik filmů, kde své bojové umění využil a určitě ho bude využívat i nadále. Sem tam se samozřejmě natočí nějaký slabší film, kde si Scott jen třeba zastřílí. No, ale abych to moc neokecával. Finále si teda Adkins rozhodně užije. V jednu chvíli bude proti sobě v boji mít i dvojici Tony Jaa a Tiger Chen Hu. Takže ve výsledku jsem parádně spokojen. A těch 5* dávám zaslouženě. Jako co jiného by diváci ještě chtěli ? Furt řešit a matematicko technicky pitvat jak jsou točeny souboje atd – na tohle já si teda nehraju. Samozřejmě jsem viděl dost slabých béček, kdy máme rozklepanou kameru a blbě sestříhané souboje. Zde je možná taky pár nedostatků, ale i ty se dají přehlédnout. Takže ještě jednou, palec nahoru ! ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

2 a 2 jsou většinou 4. Nenechte se mýlit vždycky to tak není. Scott Adkins, Michael Jai White, Tony Jaa, Iko Uwais. Když se podívám na tyhle jména rozhodně nehledám rovnici o dvou neznámých, ale něco co je jasný jak facka, nebo spíš pořádná kopačka, která předchází stylovému úderu loktem. A jak jsem si to načrtnul, tak to i bylo. Naprosto parádní bijecká sestava předvedla občas dech beroucí souboje a i stříhači a kameramani dělali co mohli, aby se nic nepokazilo. Vytknout mohu snad jen trosku hlušší střední pasáž a určitě přestřelky, kdy chlapi opět měli problém trefit tak nějak cokoliv. Ale na to jak se říká se.. pes. Tohle je film pro určitý publikum a já sedím v první řadě a slintám blahem. V rámci žánru a toho čím tenhle film chtěl být pecka a 90 procent. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Novodobí akční fandové by měli zahodit svoje katany a kerambity někam do studny, aby si při čtení hereckého obsazení samou radostí nerozřezali ksicht na cáry. Takováto sestavička působí vskutku impozantně. Nicméně režisér Jesse Johnson je největší béčkový rutinér ve Sluneční soustavě a přilehlém vesmíru a i když rozpočet umožňuje navštěvovat slušnější lokace než jsou rumunské hvozdy či ruské zemljanky, to, na co jsme všichni čekali, to jest souboje akčních hereckých es a choreografie, prostě vypadá příliš sterilně a postupem času monotónně. Takhle... není to vyloženě odfláknuté (bojový koordinátor byl Tim Man), ale od každého fightera jste viděli nejméně tři filmy, které se chlubily propracovanějšími komby a fyzičtějším feelingem. Tak to na mě prostě působí. A samozřejmě dalším aspektem je čas, Tonymu se lehčeji saltovalo před 16ti lety v Ong-baku a třeba MJW sice vypadá fyzicky stále dost dobře, když tu hmotu ale rozpohybuje a zároveň máte v hlavě jeho Chamberse v Undisputed 2, rozdíl je už nezpochybnitelný... Stárneme všichni holt a měl jsem si to uvědomit dřív, alespoň by to zklamání nebylo tak velké... Když se sračkoidní příběh dovalí do závěrečného trojsouboje (Jaa vs Adkins, Jai White vs Uwais, Chen vs Bisping), v tom akčním koutku duše jsem doufal v pozvednutí celého filmu do mírného nadprůměru, leč nakonec jsem sáhl pouze po dvou hvězdách, které mi v hlavě začaly svítit už tak od desáté minuty snímku. Tak teď je třeba počkat na třetího Johna Wicka, tam se snad dočkám vytříbenějších konfrontací... p.s.: dnes ráno viděno podruhé, a i když se zdejším uživatelům budou pravděpodobně fighty líbit, stojím si za svým, že se z toho postupem stopáže stává rutina, jinými slovy, v téhle sestavě jsem chtěl víc... navíc celý závěr se děje v potemnělých prostorech a to spokojenosti diváka též neprospívá... já vím, jak říká Tony, pořád jen melu, melu a melu :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Zbraně použité ve filmu byly: útočná puška AK-47, M4, Steyr AUG 77 a Tavor. Dále se ve filmu objevil kulomet M60 a granátomet M32. (K98)
  • Ve scéně, kde Scott Adkins (Collins) skáče na přední kapotu jedoucího automobilu, byl do určité míry zapojen kaskadér. Začáteční skok provedl Adkins sám. Rukavice, kterou Adkins prorazí přední sklo, byla vyztužena kovovým plátem, aby nemohlo dojít k úrazu. Počítalo se s tím, že řídit bude kaskadérka, ale dopadlo to tak, že za volantem seděla Celina Jade (Xian). (Rominator)
  • Postava, kterou hraje JeeJa Yanin, se jmenuje Mook a původně se počítalo s tím, že ji bude hrát mužský herec. (Rominator)

Reklama

Reklama