Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysokoškolský študent Alex Hermann (Frank Dillane) prechádza ťažkým obdobím. Prišiel tragicky o svoju matku a u otca nenachádza žiadnu oporu, či odpovede na svoje otázky. Možné riešenie objaví na univerzite. Nedbá na upozornenia okolia a pokúsi sa kontaktovať svoju matku. Jediné východisko pre jeho dlhodobé trápenie predstavuje astrálna projekcia. Zatiaľ však netuší, že môže existovať niečo horšie než to, čo prežíva teraz. (SilentMemory)

(více)

Recenze (17)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Študent skúša astrálnu projekciu, čo samozrejme neostane bez následkov, takže sa jemu a spolužiakom začnú zjavovať hentí "shadow people" alias debilné čierne machule, ktorých by sme sa akože mali báť. No okrem toho, že sa sem tam objavia a stiahnu jeho šľapku za nohu z postele, sa ničím nepredvedú. Ku koncu to skúšajú s exorcizmom, ktorý tam vôbec nemá čo hľadať, okrem toho je hlavný hrdina k smrti otravný. A to som si spočiatku myslel, že bude film ubiehať v štýle Flatliners. Vyzeralo to nádejne, ale okrem náznakov atmosféry tu nestojí za pozornosť vlastne nič. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto nadpřirozeném thrilleru univerzitní student včelí důsledkům duchařské projekce do astrálního světa poté, co se pokusí spojit se svou mrtvou matkou. Přál jsem si, abych se i já přes tento astrální projekt přenesl do jiné zábavnější dimenze. "Astral" umožňuje fanouškům amerických dramat kabelové televize slyšet některé známé herce mluvit se svým rodným anglickým přízvukem. Film je takové žánrové cvičení , které nepřináší nic nového. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začíná to nadějně, jako solidní oddechové béčko s atraktivní okultní zápletkou (astrální cestování) a se sympatickým mladším bráchou Deppa v hlavní roli. Bohužel děj postupně stagnuje až upadá - jeho koeficient záživnosti, zábavnosti, přitažlivosti, akčnosti, napínavosti a strašidelnosti je zhruba na úrovni Paranormal Activity. Ovšem čeká nás ještě kulervoucí závěr - výklad Tarotu u pí vědmy plynule přejde ve spiritistickou seanci a ta vzápětí v hysterický exorcismus, to vše během ca deseti minut. Tahle pasáž je tak roztomile pitomá, že jsem se při ní docela dobře pobavil a hážu tomuhle lobotomizovanému večerníčku pro dospělé shovívavě třetí hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Maník se rozhodne, že si vyzkouší astrální cestování a vlastně na první dobrou se mu to povede. Kámoši tomu moc nevěří a tak následuje pokus číslo dvě, tentokráte za asistence kamery. No a při té příležitosti vyjde najevo, že si v zásvětí našel kámoše. Do té doby se to jakž takž dalo a byl jsem docela zvědav, jak si bubáci povedou. Ale ouha. Veškeré strašení obstarával nehmotný kouř ze sifonových bombiček, který se sem tam zjevil, ale vůbec nic nedělal. To nejlepší tak přišlo v samotném závěru, kdy se hlavní hrdina rozhodl navštívit kartářku s černým páskem v exorcismu. Tady souhlasím s Jasonem, že to bylo roztomile blbé. Ale ani tak to na víc jak 30% nestačí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti se spánkovou paralýzou a face 2 face setkání se "stínovou osobou," ne nepodobnou těm z filmu, která mi dýchala na krk, šeptala a chrčela do ucha, mě u tohohle filmu mrazilo víc, než by asi muselo. Fenomén spánkové paralýzy je zajímavá, i když brutálně děsivá zkušenost a je vidět, že se touhle poruchou film v lecčems inspiruje. Film se, jak už se dá odvodit, spíše věnuje astrálnímu cestování, což už směřuje od racionálna trochu někam jinam. Začátek se rozjíždí pěkně. V hlavní roli lord Voldmetr, kterého nahání, kromě jedné fakt pěkně slečny, i jakési stínové postavy. Je to atmosférické, celkem i logické a hezky to graduje. V posledních 20 minutách to jde nečekaně celé úplně do háje, scénárista jakoby si absolutně nevěděl rady a narychlo splácal, namísto nějakého vysvětlení, nedotažený konec plný klišé a nechtěné sebeparodie. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Téma zaujímavá , prevedenie otrasné. Nato že má film 85 minút mi prišiel hrozne dlhý a 90% filmu som sa nudil. Hlavný hrdina nesympatický a otravný. Herecké výkony žiadne.No a čo sa hororu týka tak čierne machule už dneska nevystrašia naozaj nikoho. Dám * za koniec kde sa tvorcovia aspoň troška snažili , aj keď nechápem tomu exorcizmu to už bolo cez čiaru. + aspoň bola pekná tá jeho priateľka. Výrazne nedoporučujem. ()

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolský študent Alex Hermann (Frank Dillane) prechádza ťažkym obdobím. Prišiel tragicky o svoju matku a u otca nenachádza žiadnu oporu, či odpovede na svoje otázky. Možné riešenie objaví na univerzite, no to nebude tak neškodné ako sa zdalo. Nedbá na upozornenia svojho okolia a pokúsi sa kontaktovať svoju matku. Jediné východisko pre jeho dlhodobé trápenie predstavuje astrálna projekcia. Zatiaľ netuší, že môže existovať niečo horšie než to čo prežíva teraz. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Je to nezávislá produkce hadr, ale vzhledem k omezenému rozpočtu si myslím to vyšlo dobře. Slušný dvě hvězdy. Místy úsměvný, ale dalo se na to dívat a ke konci to mělo i svoje kouzlo. Dobrá práce. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Primitívny snímok, ďalší zo série kvázi horor z ktorých napína na zvracanie. Väčšia časť príbehu je o tom, že sledujeme postavu Alexa, ktorý sa natáča v spánku, cez deň sa rozpráva so spolužiakmi a opäť sa natáča v spánku. Táto pasáž nasleduje po úvodnej 30 minútovej tragickej nude. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních hororů v době, kdy jsem tento žánr začala konzumovat více. Líbil se mi, ale ani tehdy jsem nebyla nějak odvařená. Chris Mul to po stránce režie ani scénáře moc nevychytal, herci byli takový fajn průměr. Nejvíce mi na filmu vadí ovšem absolutně nerealistické ztvárnění astrálního světa... Jakožto člověk, co se o tyto věci zajímá, ať už komunikace se zemřelými, astrální cestování atd... mi vadí, když filmy dávají divákovi nerealistickou představu, která má za následek to, že se těchto věcí lidé bojí a myslí si, že je to něco špatného. Když už se to podá nerealisticky, tak prosím, ať to aspoň nějak vypadá a má to nějakou kvalitu, kdyby aspoň to, tak jsem potichu. Dříve bych dala 3.5 hvězdy, nyní musím dát 2 a to jsem asi ještě hodná, na druhou stranu, odpad to taky není. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Horor je zjevně inspirovaný Wanovým Insidious (a dalšími duchařskými díly), podívaná je to ale méně okázalá. Možná i proto, že jsem neočekával mnoho, mě film bavil i děsil. ()

PavelPros 

všechny recenze uživatele

Kdybych před několika lety neprožil živý sen, díky kterému jsem získal nesmírně pozitivní zkušenost - nevím jaký bych měl názor na lidi, kteří se pokouší najít cestu pomocí astrálu. Současně tak jsem jistě minimálně jednou/rok prožil "lucidní snění. Nesnažím se význam astrálu a lucidu přeceňovat, ale ptám se jak může hmotná bytost dosáhnout ohromné rychlosti k cestě tami "tam i zpět) a k dalšímu co úzce souvisí... ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Tohle se mělo jmenovat ASStral. Protože to bylo přesně takové. Většinu času se nic neděje, když se něco začne dít, tak se vlastně pořád nic neděje a závěr se taky neděl. Jednoduše řečeno bez atmosféry. Černé stíny se jen vlní a nic nedělají. závěr je tak strašně rychlý a hloupý, bez jakékoli návaznosti na film, že se chce až brečet. Ten jeden bod je za Franka Dillane a jeho fešnou "kamarádku". ()

Reklama

Reklama