Reklama

Reklama

Lola Pater

Trailer 1

Obsahy(1)

Laskavé komediální drama 'Lola Pater' pojednává o jednom velmi neobvyklém rodinném setkání. Cenou Lumière ověnčený scénárista a režisér Nadir Moknèche obsadil zářivou francouzskou legendu Fanny Ardantovou do hlavní role otce, který podstoupil před mnoha lety změnu pohlaví a nyní se snaží znovu sblížit se svým synem. Po nečekané smrti své matky se Zino (Tewfik Jallab) rozhodne opustit Paříž a vydá se po stopách svého zmizelého otce Farida. Netuší však, že se Farid před pětadvaceti lety proměnil v Lolu (Fanny Ardantová), což jeho pátrání značně komplikuje. Když Zino zjistí, že jeho otec prošel změnou pohlaví, stojí před velkou výzvou - musí potlačit své rozhořčení a zbořit zažité předsudky, aby našel cestu k Lole, která touží po jejich znovushledání navázat se synem bližší vztah. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzské drama, které rozjíždí zajímavý příběh, co jsem v dramatu obecně ještě neviděl a sám bych nevěděl, jak se kolikrát zachovat. O to více zajímavý tento námět je. Škoda ale, že tvůrci podcenili situaci a závěr trošku zfušovali. Čekal jsem uzavření, nějaké logické vyústění, jenže nepřišlo vůbec nic. Když Vám takové drama načne zajímavý lidský příběh a pak ho neuzavře, tak buď alespoň s grácií Francií vlastní a nebo ať se o to radši ani nepokouší. Celkové vyznění z filmu tak mírně pokleslo. Původní čtyři hvězdy se nakonec ustálily na i tak solidních třech. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé i když neoriginální téma je nevýrazně zpracované. Zaujal mě 35letý francouzský divadelní, filmový a televizní herec (matka Maročanka, otec Tunisan) Tewfik Jallab (Zino). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh je podaný tak,byste věřili na reál.Tutově!Žádné oblbování diváka zbytečnými slzavými scénami i když některé jsou opravdu dojemné.Vypořádání se se svým já a poprosit o pochopení i syna.Vynikající,skvělá Ardant. ()

Reklama

Reklama