Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 1

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (454)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Na hromnice o den více kombinovaný se Stáhni mě do pekla kombinovaný s Mystery Spot, kdyby Bill Murray byl jako čuran zcela nenapravitelný, Stáhni mě do pekla zcela křečovitě nevtipné a emocionální obsah v Mystery Spot zcela nezasloužený. Protagonistku ojebat jateční pistolí, děkan. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Študentská dráma, horor, komédia, thriller i ľúbostný príbeh v jednom. Samozrejme, Na Hromnice o deň viac (Groundhog Day, r. Harold Ramis, USA 1993) sú ikonickým filmovým základom časovej slučky vo filme (pre znalých je tu ešte krátkometrážny 12:01 (r. Jonathan Heap, USA 1990) - ale to nie je všeobecne známy základ). Všetko najhoršie je mu veľmi dôstojným následníkom. Šikovne scenáristicky rozvíja hromničný námet. Oveľa zaujímavejšie i zábavnejšie než Palm Springs (r. Max Barbakow, USA 2020). ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle kravka jednou na Hromnice ráno probudila, Opařila čajem a zjistila, že je povahově Na hraně těžce iritující piče. Ale nevadí. I z provařeného konceptu se evidentně ještě dá vyluhovat jednoduchá, vcelku svižná, zábavná a pointově přeqapivě zvládnutá bárbinkovská vybíjená, po níž si jedna skupinka nevkusných hloupých dětí s gustem začtyřkuje a zapětkuje, protože „to mnělo super hlaški, ftipi i bubáki a u té blondíny sem si pjekně potřel genytályje“, no a druhá skupina nevkusných hloupých dětí zadští pižmo doprovázené odpadem až dvěma, protože „sem si syce u té blondíny pjekně potřel genytályje, ale jinak to bila úpa blbá kopýrka Hromňyc, vůbec tam nebili horori ani masakri a nemnělo to hloupku“. Jo, blondýna byla hnusná a je to přesně na tři. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pak tady má mít někdo rád Israel(a), když se Jessica každé ráno probouzí v posteli zrovna jemu. Čekal jsem, že aspoň jednou by se mohla objevit na sedačce vedle mě, ale vždycky jsem tam nachmatal jenom bundu. Po prvních deseti minutách bych v anketě "Dokáže Jessica utáhnout film?" jasně kroužkoval odpověď "to spíš Sparťan políbí Slávistu", no jenže na konci jsem běhal po kině a hledal někoho, kdo by mi na ni dal číslo. Nevadí mi jednoduchost, když je s ní zábava. To je jednak jediná možnost, jak dokázat žít sám se sebou, pak ale taky jedinečná příležitost, jak si užít i tuhle pubertální blbovinu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nápad super, Jessica Rothe je zralá jít se mnou k oltáři, provedení má své slabší a nedomyšlené chvilky, ale bavil jsem se více než slušně a byl jsem minimálně celou dobu zvědavý, co další den nabídne (a kupodivu se povedl i vývoj vztahu mezi Tree a Carterem). Odhalení záporáka je sice ze scénáristického ranku "někdo to prostě musí být", ale film má mé sympatie za přesně odměřený nadhled a zkrátka za to, že jako ojedinělý žánrový experiment drží pohromadě.... "Proč na mě koukáš, jako bych se vysrala na hlavu tvý mámě??"..... No nádhera. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Bohužel se zdejší časová smyčka neobešla bez typických chronologických neduhů, jako když hlavní hrdinka vyrazí ráno z pokoje dříve a stejně se situace dějí ve stejný okamžik, jako kdyby se o chvíli zdržela. Během dalších opakování dne se naopak začíná brát na tento fakt větší zřetel. (Ryuuhei)
  • V prvej scéne je na nočnom stolíku mobil otočený displejom hore. V ďalších scénach je už položený opačne bez toho, aby sa ho niekto dotkol. (Astonko)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama