Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 3

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (CinemArt)

(více)

Recenze (454)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úspěch tohoto teen rádoby-slasheru nechápu. Zpočátku zajímavý námět s opakováním dne, do kterého se hrdinka probouzí a ve kterém je opakovaně zavražděna, je rozvinutý do repetitivní banality bez potřebné gradace a s jakože překvapením, které ji vůbec nikam neposune. Velice slabou třetí hvězdu dávám pouze za obrázkovou tvářičku Jessicy Rothe. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle kravka jednou na Hromnice ráno probudila, Opařila čajem a zjistila, že je povahově Na hraně těžce iritující piče. Ale nevadí. I z provařeného konceptu se evidentně ještě dá vyluhovat jednoduchá, vcelku svižná, zábavná a pointově přeqapivě zvládnutá bárbinkovská vybíjená, po níž si jedna skupinka nevkusných hloupých dětí s gustem začtyřkuje a zapětkuje, protože „to mnělo super hlaški, ftipi i bubáki a u té blondíny sem si pjekně potřel genytályje“, no a druhá skupina nevkusných hloupých dětí zadští pižmo doprovázené odpadem až dvěma, protože „sem si syce u té blondíny pjekně potřel genytályje, ale jinak to bila úpa blbá kopýrka Hromňyc, vůbec tam nebili horori ani masakri a nemnělo to hloupku“. Jo, blondýna byla hnusná a je to přesně na tři. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když to časovou smyčku zdaleka nevyužilo s takovou grácií, jakou mohlo a ve finále (respektive předfinále) je až trochu moc cukrové vaty, ke zbytku jako fanoušek slasherů a "Na hromnice o den více konceptu" nemůžu mít skoro výhrady. A velké plusové body za překvapivě dobře promyšlenou pointu, přidanou hodnotu s trvalými následky (to je myslím v rámci subžánru novinka) a pro neskutečně dobrou Jessicu Rothe, která hraje o dvě třídy výše, než od ní dané téma vyžaduje. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sympatická guilty pleasure blbina, patřící k tomu lepšímu z (nad)produkce Blumhouse. Film dokládá, že při uplatnění vyprávění v časové smyčce je těžké zachovat vážnou tvář dokonce (a možná obzvlášť) v případě slasheru, jehož repetitivnost staví Všechno nejhorší na hlavu. Po smrti přichází restart a nový začátek, takže se hrdinčiným (skvělá Jessica Rothe) neustálým umíráním spíše bavíme, než abychom o ni měli strach (i když i ten se párkrát dostaví, jen to opravdu není hlavní cíl filmu, čili bych mu nevyčítal, že jste se u něj dost nebáli). První housle díky tomu hraje klasické „whodunit“ plus vztahy mezi postavami a proměna protagonistky ze strašlivé pipky v docela fajn holku (takže v tom můžete vidět i hluboké poselství – člověk konfrontovaný s vlastní smrtelností se začne chovat rozumně). Nakonec jde ze všeho nejvíc o středoškolskou komedii, ve které hrdinka po cestě za láskou a sebedůvěrou akorát párkrát zemře. Přestože příběh navenek začíná stále od začátku, film drží výborně pohromadě zásluhou dodržování klasické struktury vyprávění. Každá následující varianta reaguje na ty předchozí, dozvídáme se nové informace (resp. jsou vylučováni jednotliví podezřelí), hrdinka se proměňuje, takže vzniká dojem plynulého vývoje. V momentě, kdy by vzorec mohl začít nudit, dochází k jeho obměně, která zároveň zrcadlí dovršení proměny Tree z kořisti v lovce. Čili ano, je to blbina, která se nebere vážně a rychle vyšumí z paměti, ale rozhodně nejde o blbý film. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatická slečna v dobre vyťaženej slasherovej "hromnicovine". Finále pritiahnuté za vlasy, ale prekvapivé a zábavné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,8miliónaTržby USA $55,683,845Tržby Celosvetovo $125,479,266Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,314,381Tržby za predaj DVD v USA $1,829,039║ Úvod mierne rozpačitý a vďaka herečke v hlavnej úlohe aj otravný ale asi po pol hodinke sa to začne konečne lepšie formovať a v celku aj využívať načrtnutý potenciál. Slušne to zamotá hlavu z pozíciou vraha. Postupne tipujete spolu s obeťou, kto by to mohol byť. Lakačky fajn, občasná dejová hravosť, nápaditosť pri hľadaní možnej presmyčky z resetovania dňa tam padnú na úrodnú pôdu. Záver je možno trošku prekombinovaný ale ešte ako tak v znesiteľnej norme. U mňa v celku prekvapenie, nie je to až tak úplne tuctové. /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pohodový šestákový mash-up lepších a dotaženějších filmů, který nahoru táhne rozjívená Landonova režie, dynamický střih a řádně křupavá "biotch" Jessica Rothe, naopak dolů ho sráží druhá polovina, kde scénář už nemůže spoléhat na ukradené nápady a musí celý ten loop nějak vypointovat. Přičemž tomu začnou ujíždět nohy do všech stran. Ale zábava dobrá, silná trojka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super zábava, která si na nic nehraje a dává přesně to, co slibuje. Jessica Rothe je půvabná a roli zvládla na jedničku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES JE PRVNÍ DEN ZBYTKU TVÉHO ŽIVOTA...“… /// Tak jo. Končit každej svůj den vraždou (jakože umřít) je vyzkoušenej fajnovej nápad. Nejdřív jsem měl strach, aby to nebyla nuda, ale naštěstí si to Tree začala užívat – a navíc je to taková blondýna… Hororová kopie (skoro vole…) těch dvou filmů, je nakonec víc romantičtější než strašidelnější a možná i proto jsem se celkem fajn bavil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ke štěstí mi stačí zítřek. 2.) Jsem hrozná kráva. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Na hromnice o den více kombinovaný se Stáhni mě do pekla kombinovaný s Mystery Spot, kdyby Bill Murray byl jako čuran zcela nenapravitelný, Stáhni mě do pekla zcela křečovitě nevtipné a emocionální obsah v Mystery Spot zcela nezasloužený. Protagonistku ojebat jateční pistolí, děkan. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na konci roku se rozhodně bude mluvit o tom, jak jsou letos horory úspěšné ( Většina z nich utržila první místo v Box Officu, nejvíce Kingových Adaptací za jeden rok a také letošní rok patří Teen Hororům, což se zdá být velmi moderní a zatím se mi všechny líbily). Ať už šlo o Inteligentní Better Watch Out, zábavnou Babysitter, děsivé IT, nadcházející chválené Tragedy Girls a nyní skupinu rozšiřuje Happy Death Day. Happy Death Day meets Edge of Tomorrow a Scream a je to především skvělá zábava. Svůdná kočka Jessica Rothe a zároveň pěkná mrcha prožívá největší noční můru ve svém životě. Nahání ji vrah s velmi znepokojivou maskou a břitvou, který ji neustále zabíjí,jelikož se ocitla v časové smyčce, ze které se dá utéct jen pokud uhádne Identitu vraha. Ze začátku zmíním, že největším záporem je absence gore,což při takhle lákavém námětu zamrzí a spousta fanoušků Gore i odradí, ale pokud se přes to přenesete, čeká Vás slušná zábava. Je to moc hezky natočené,slušně napínavé, hrají zde skvělé soundtracky, vraždy byť bez krve jsou docela nápadité( Scéna s policistou patří k tomu nejlepšímu), je zde prostor i pro humor a největším lákadlem je především divákova hra na detektiva uhádnout vraha dříve než hlavní hrdinka, což vyžaduje pozornost na 120%, protože závěrečný Twist a odhalení bylo pro mne velmi překvapivé. Režisér s divákem vyjebe o 360° a dává najevo, že za filmem vskutku stojí inteligentní tvůrci, kteří si úspěch rozhodně zaslouží. Scéna, kdy hlavní hrdinka výjde na dvůr nahá a začne si to neskutečně užívat, jsem čuměl s otevřenou držkou jako všichni herci ve filmu. Nesedne to každému,ale kdo rád hrátky s žánrem a má v oblibě Vřískot měl by být spokojen. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, ten film s Billom Murraym.“ – „S kým?“ Dobrý námet, ale tak na kraťas, nie na celovečerák. Hra na podozrivých nuda, maska vraha fajn, ale to nestačí, hrdinka pripomína nič moc sympatickú kanadskú pornoherečku a nemám rád horory miešané s komédiami. Všetko najhoršie nebolo zlé, ale, pravdupovediac, naplno ma zaujal len vankúš pod hlavou. Wtf. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sexy Groundhog Day, kterej není zdaleka tak blbej a levnej, jako většina jeho teen hororových bratříčků. Za mě naprosto v pohodě. 7/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna kráva a ta nám každé ráno vstává do svýho posledního dne, aby byla znova a znova a zas zabita maskovaným killerem. S počtem sejmutí se z nesympatický píči stává sympatická píča který dochází jak je nemožná, takže jsem jí pak trochu i fandila. Každopádně kdo vraždí jsem, Buddho div se, opět uhodla a rovnou přiznávám, že jsem hlavní pipině fakt záviděla. Moci prožívat jeden a ten samej den pořád dokola by pro mě byla dokonalá zábava. Mohla bych s klidným svědomím sejmout každýho kdo mě sere a to s pocitem, že den na to po mně nikdo nepůjde. Takhle musím pořád zametat stopy a vysvětlovat kam mi mizej sousedi...no hodně věcí by mi to ulehčilo. Pipině ale ne, sic může prdět na rande a hrát si na věštkyni ale beztak jí to začne srát a tak se snaží dostat killera dřív, než on dostane jí. A to je jak se zdá nad její síly jelikož killer povede asi 20-0. Koho zajímá, jestli bloncka získá alespoň jeden bod, ten ať mrkne na tuhle celkem vtipnou hororovou ptákovinu ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je takové teenagerské Na hromnice o den více (trochu říznuté detektivkou) a náhodou to bylo docela zábavné. Tree potřebovala zemřít opravdu hodněkrát, aby se trochu vzpamatovala přestala být takový zmetek. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vtipná a svižná, navíc sympticky explicitně přiznaná hororová parafráze Na hromnice o den více. To mi ke spokojenosti vážně stačí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když pominu těch pár opravdu lacinných lekaček v první čtvrtině filmu, vyklubala se z Happy Death Day nakonec docela příjemná teen komedie ve stylu Mezi námi děvčaty a Na hromnice o den více... Samozřejmě v okleštěné verzi. Příběh filmu sice obsahuje několik zbytečně stupidních míst, které šly vyřešit elegantněji, ale budiž, mozek by měl zůstat vypnut a penis ztopořen. Což ze slečny v hlavní roli nebude až tak obtížné. :) 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přiznanáp hororová variace na Groundhog Day, která se ani v nejmenším se nepokouší koncept posunout a "vylepšit". Což je v důsledku jediné možné řešení a jediný způsob, jak z toho vykličkovat důstojně. Vznikl zábavný lehký teen horor, který se nestydí za to, čím je, a nesnaží se diváky obelhat. Svěží podívaná. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kto by nechcel prežívať svoje narodeniny stále dokola? Tree (Jessica Rothe) dostane takúto možnosť, pretože sa neustále prebúdza v deň svojich narodenín. Má to však jeden komplikovaný háčik. Na konci tohto dňa vždy zomrie a na ďalší deň musí začať znova. Jedinou možnosťou ako vystúpiť z tejto neustále sa opakujúcej nočnej mory je zistiť, kto je vrahom. To ale nebude vôbec jednoduché. - Velmi vydarený moderný horor. Režisér je očividne velmi chytrý človek, pretože sa pridal k vlne Paranormal Activity, pri réžii jedného zo sequelov získal skúsenosti a perfektne ich momentálne využíva na tvorbu vlastných projektov. Kreativita mu tiež nechýba, pretože Happy Death Day dokáže napriek tomu, že sa dej stále opakuje, v mnohých momentoch prekvapiť, je velmi zábavný a všetko vygraduje v podarenom finále. Asi jediné, čo mi vadilo, bolo to, že to je až príliš odlahčené, hlavná hrdinka porušuje hororové pravidlá takmer každú minútu a preto to pôsobí trochu nedotiahnuto, ale inak to patrí k tomu najlepšiemu, čo tento rok vzniklo, a návštevu kina určite odporúčam. EDIT: 1.10.2019 - Minulý rok mi nevyšlo pozrieť si to na moje narodeniny, ale tento rok už našťastie áno a nesmierne som si to užil. Jeden z hororov, ktoré som si za posledné roky oblúbil úplne najviac, a o to viac ma mrzí absolútne dehonestujúce tohtoročné pokračovanie. EDIT: 1.10.2020 - Tento rok som sa k tomu dostal opäť a zase som si to poriadne užil. Jeden z mojich najoblúbenejších hororov, ktoré v posledných rokoch vznikli. EDIT: 1.10.2022 - Tento rok som chcel pozrieť oba diely, ale keď vidím svoj komentár k druhej časti, radšej zostanem len u tohto jedného dielu, u ktorého som sa príjemne zabavil. + herec z Fear the Walking Dead + herečka z Scream Queens a When the Bough Breaks ()

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama