Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (85)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto v pohodě film pro děti, co neurazí. Akorát to Merlinovo kouzlení mi tedy moc vtipné nepřišlo. A Rebecca Ferguson a Patrick Stewart mi přišlo málo využití, na to že film měl 2 hodiny. Celkově průměr. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Když se naivita spolčí s hloupostí. 1)  Zlo ve filmu (Morgana) používá, věru, hodně hloupé bojové postupy, až si říkám, že tohle přece nemohou skousnout ani dětští diváci, jimž je film primárně určen. Zdálo se mi, jako by snímek vznikl někdy před sto lety, jak je naivní. Chvílemi jeho hloupost bučí, až uši zaléhají._____ 2)  Do očí bijící didaktičnost ve snaze přiblížit dětem anglické národní pověsti a očividná snaha o vychovávání diváka k rasové rozmanitosti rovněž kazí dojem._____ 3)  Na druhé straně jsem zaregistroval některé vtipné nápady. Nemohu rovněž popřít, že mě snímek chvílemi i docela dojal._____ 4)  Surrealistická závěrečná bitva je pak zážitkem zcela mimořádným._____ 5)  Zaujali mě dva přitažliví kluci. 24letý Angus Imrie (mladý Merlin) a 18letý Tom Taylor (Lance, rytíř Lancelot). Věk uvádím k roku natáčení (2018)._____ 6)  Dozvěděl jsem se velmi užitečné skutečnosti. Broučí krev, drcené zvířecí kosti a bobří moč jako ingredience, které ve svém souhrnu vytvoří koktejl neobyčejně síly k uzdravení organismu (lékařských zásahů pak netřeba), je objev hodný Nobelovy ceny._____ 7)  Trocha skepse ve mně přece jen zůstala. To víte, filmaři si vymýšlejí... A tak jsem se jal pilně googlovat a zjistil jsem, že opravdu třešňová limonáda se dobarvuje pomocí extraktu ze sušených rozdrcených těl oplodněných samiček Nopálovce karmínového a vanilkovou příchuť zmrzlině dodává kastoreum, což je výměšek análních pachových žláz bobrů, do něhož se přidává pro větší úspěch i bobří moč. Jak je to s kostní moučkou při obalování smaženého kuřete nevím, ale například moučka z lososích kostí je na trhu k mání._____ 8)  A tak přemýšlím, kde seženu dávku v popsaném složení. Lip Smackin´Chicken (U mlaskajícího kuřete) v Praze pobočku (zatím) nemají a Anglie je přece jen kapku z ruky. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajn rodinný film, ale nakonec se z toho vyklubalo cosi podprůměrného. Největší chybou je délka, jelikož na tak dlouhou stopáž je příběh moc jednoduchý a přímočarý. Jediný, koho mohu pochválit, je Ashbourne Serkis (takový Mirek Dušín). Sice jeho postava je až moc přetažená, on ji zahrál dobře a jemu jedinému jsem hraní věřil. Ostatní jsou prostě děti, co běhají před kamerou. Nesnášel jsem kouzlení pomocí luskání a hrátkám s prsty, co mi přišlo neuvěřitelně trapné. Moc mi k tomu také nepomohl český dabing, ale to není chyba filmu. Neurazí, nenadchne, ale už teď na to pomalu zapomínám... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hodně dolů to táhne ta naivita a infantilnost, předvídatelnost a schematičnost. Tolik k záporům. A pak je tam kurevský démon, sem tam nějaké to efektní kouzlo a horda totálně špičkových nemrtvých dosahující kvalit zombíků z Hry o trůny. Tohle mít pořádný příběh, vizuál a přístupnost Marshallova Hellboye..., no, to mohl být fantasy námrd jako hovado. 70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasy. navíc zatraceně dobře natočená. Sympatický a dobrý nápad navíc většinu času velmi dobře funguje, takže je škoda, že v poslední třetině se to trošku rozpadá. Nicméně film rozhodně nenudí, velmi příjemně utíká a za pozornost stojí také obě podoby Merlina, jak ta mladá mimoňská, tak ta v podání Patricka Stewarta. Efekty i Morgana mnohem lepší, než jsem se obával. Velmi povedený a sympatický animovaný úvod. Jako výsledek průměr, ale rozhodně nic špatného. Na hnusné odpoledne nebo na cestu do Francie úplně super. 60 %. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil po sedmdesáti minutách, byla by to docela zábavná a slušně natočená jízda vhodná pro prcky i dospěláky. Bohužel ke konci je film stále trapnější a jakoby cílovým divákem nebyl kluk ve věku 10+, ale spíš holky okolo šesti let. Závěr už bylo dost velké utrpení a toužebně jsem vyhlížel titulky. Jinak ale Merlin v podání mladého herce i Patricka Stewarta super a několik fórků taky výborných. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Blbost s přepálenou stopáží. Postavy neměly pořádné charaktery, které by aspoň z nich udělaly taháky děje. Příběh je utahaný, naivní, absolutně nerealistický. Jistě, jde o pohádku pro děti, které to jako jediné mohou ocenit, ale z pohledu diváka, který by si rád užil i jiné aspekty, zkrátka na filmu nenacházím žádné skutečné kvality. Zasadit artušovskou legendu do „moderní“ doby nebylo moudré, působí to stupidně a místy až lacině. Efekty jsou dobré, to neříkám, ale když nefunguje zbytek, k čemu to je? Závěr, kde se děckám podařilo zmanipulovat celou školu a zvrhlo se to v rádoby epickou bitvu, kde nikomu nic nehrozilo, jsem už vlastně vůbec nevnímal. Zbožňuju filmy, kde se dějí věci na obří škále, ale vlastně nijak nezasahují okolní svět, aby se zachoval důraz na to, že je vše jen v rukou dětí. Což už zdůraznil jen fakt, že se samotný Merlin měnil z dědy na své 16leté já (mimochodem, Patrick Stewart to měl vyloženě u zadnice, místy jako by vůbec nehrál). Tohle bych si dal podruhé leda za trest. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vybrakovaná artušovská legenda a její mělnění ve službách filmu pro děti, který je má velmi okatě poučit (mimo jiné) o tom, že šikana není dobrá (což není)... Kupodivu jsem to čekal daleko horší :-) 50% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak by ste predsa len váhali, či tomuto prešľapu venovať svoj čas a tešili sa na Patricka Stewarta a Rebeccu Ferguson, tak obaja sa tu viacmenej len mihnú. Okrem toho Stewartová mladší verzia, ktorú hrá Angus Imrie, je zďaleka nejotravnější postava, akú som v posledných niekoľkých mesiacoch vo filme videl. Chlapec, ktorý sa stane kráľom je fotrovsky natočená nuda a ten komerčné prúser si zaslúžila. Občas pekne vyzerá, párkrát dovedie prekvapivo strhnúť, ale inak len a len nudí. Pustite z hlavy, že vôbec existuje. 27% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chlapec, který se stane králem je poměrně příjemná dětská fantasy, které nemám příliš co zásadního vytknout. Škoda je tedy jen pár opravdu hodně zbytečných infantilních momentů, jinak se ale v rámci možností, limitované cílovým publikem, jedná o zábavnou podívanou, kde bych za to nejvýraznější pozitivum zvolil výborný casting, a to ať už v rolích hlavních, tak těch vedlejších, stejně tak jako v těch dětských, tak v těch dospělých. Jednotlivé postavy pak lze též vesměs označit za nenudící a sympatické, což mě potěšilo především u dětských postav, u kterých se to většinou příliš nepovede. Za vyloženě skvělé pak musím zmínit efektně zpracované ohnivé jezdce na koních, ty mě jako bavili vážně hodně, jen si říkám, jestli na mladší obecenstvo nepůsobili už až moc hororově. Zápletka jinak funguje opravdu svižně a hluchých míst se zde vyskytuje fakt minimum, a co se jejího obsahu týče, tak se jedná sice o přímočarý a ne úplně nápaditý příběh, nicméně v tomto případě si myslím, že je zcela dostačující, že to nepůsobí hloupě a nudně, takže i v tomto ohledu mohu nakonec vyjádřit spokojenost. Docela mě ale oslovila i atmosféra, která celý ten artušovský nádech dokázala přesvědčivě navodit a vlastně ani emoce tu nejsou tak mimo, jak by se dalo očekávat. Takže nevím jak děti, pro které je toto dobrodružné fantasy primárně určeno, ale já se bavil upřímně dobře a jsem z tohoto filmu mile překvapen. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na staré zlaté "Spielbergovky" či "Amblinovky" to nemá ani náhodou. Čo musím ale oceniť, že aspoň s vizuálnou stránkou si dali celkom prácu a nevyzerá to ako bežná TV sračka. Je to taká "iná verzia" Narnie a po britsky. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První cca třetina bavila hodně, pak se projevila ta stopáž, takže se putuje, natahuje...na druhou stranu takových docela áčkových fantasy dobrodružství pro děti zas tak moc není, a tohle rozhodně nenudilo. A navíc Patrick Stewart v obnošeném tričku Led Zeppelin je prostě boží. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

No ano, bylo to natočeno pro děti. A tak je k tomu třeba přistupovat. Nehledat logické chyby, pousmát se nad některými trapnostmi a prostě nechat plynout a bavit se. Já se u toho parádně odreagovala, ačkoliv jsem již dětským letům značně odrostla. A nejmladší diváci? Kdo z nás by v deseti letech nechtěl najít meč, přátele, zažít kouzla, bojovat ve škole za dobrou věc a stát se hrdinou..... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem zvažoval i 4*, protože jsem, se náramně bavil. Herci byli fajn, i když z toho čpělo to dětské klišé, kdy to prostě něvěříš nikomu, ledaže by byli všichni tak hloupí. Zachránila to britská angličtina, ta tomu dodala poetiku, efekty na úrovni, několik opravdu veselých scén a nádherná R. Ferguson, která bohužel neměla tolik prostoru.... No a pak přišla bitva.... konec, i teď nevím, jestli 3* nejsou moc. Protože kouzlo pohádkového příběhu v kombinaci s dětskou naivitou střídá totální zhovadilost, blbost a trapnost. Škoda, zničilo mi to celý film a zašlapalo totálnš do země. Nese to hezké posleství, jsou tam sympatické obličeje, ale ten konec totálně ne.... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Čím novější verze Artušovské legendy, tím horší. V této politickokorektní verzi musí být ve čtveřici hrdinů jeden Ind a černoška. Příšerné triky, výprava i příběh. A to už vůbec nemluvím o úděsném, chvílemi až ochotnickodivadelním herectví. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

První dílko, kde zaznamenávám, že si Angláni opravdu uvědomujou, že jsou v prdeli a celkem trefně to vyjadřují (slabí, zhýčkaní, rozdělení, bez budoucnosti). A tu je patrně třeba vyrobit nenápadnou agitku pro multikulti mládež a přestože je řeč hlavně o rytířských ctnostech, tak ten zápach envirodementalismu a bezbřehého multikulti nelze nezaznamenat. Jinak je to moc dlouhé a kluk Artuš je mi nesympatický, zato Merlin starý i mladý je excelentní včetně originální gestikulace, trochu karikující takový ty kůůůl pozdravy mezi klukama v partě. Dětští "herci" jsou zoufale prkenní a Morgana je trochu jako Medůza, ale co už, děcka se určitě bála. Hudba fajnová, takže celkem jakž takž rajt. ()

Reklama

Reklama