Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (85)

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Artušovskou tématiku miluju a to téměř v jakékoli podobě, proto jsem byl nespokojen když tento film nedali v ČR do kin. Hlavními představiteli jsou děti a tak člověk nemůže očekávat bůh ví jak epické dílo, ba naopak. Každopádně film má dobré tempo, dětští herci jsou poměrně dobří (někdo více, jiní méně), super nápady (Merlin a jeho magie či trénink se stromy), celkem kvalitní vizuál (především armáda Morgany). Co bych akorát oželel byl pokus o závěrečnou ''epickou'' bitvu ve škole ta u mě dojem z filmu lehce pokazila. Jelikož to nahoru tahají interakce a dialogy mezi postavami a lehce temná atmosféra. Vyzdvihnout musím úvod filmu, který vysvětluje Artušovu mytologii v kresleném stylu a vypadá to skvěle. Film rozhodně zabavil a pokud milujete tuto tématiku, směle do toho. Případně pokud ji chcete představit dětem, naprosto ideálka. Za mě fajnovka za 3 hvězdy a za nějakou dobu klidně znovu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem zvažoval i 4*, protože jsem, se náramně bavil. Herci byli fajn, i když z toho čpělo to dětské klišé, kdy to prostě něvěříš nikomu, ledaže by byli všichni tak hloupí. Zachránila to britská angličtina, ta tomu dodala poetiku, efekty na úrovni, několik opravdu veselých scén a nádherná R. Ferguson, která bohužel neměla tolik prostoru.... No a pak přišla bitva.... konec, i teď nevím, jestli 3* nejsou moc. Protože kouzlo pohádkového příběhu v kombinaci s dětskou naivitou střídá totální zhovadilost, blbost a trapnost. Škoda, zničilo mi to celý film a zašlapalo totálnš do země. Nese to hezké posleství, jsou tam sympatické obličeje, ale ten konec totálně ne.... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte rádi artušovské legendy a chcete se o ně podělit s vašimi dětmi, Chlapec, který se stane králem by mohl být filmem pro vás. Ostatní varuji, neboť sice nejde o snímek nezvládnutý a bez nápadu, ale ty dvě hodiny jsou pro něj přesto zoufale moc a nemá v rukávu příliš atrakcí, jimiž by dějové díry dokázal plnohodnotně zalepit. Ono to ale asi jinak ani dopadnout nemohlo, co si budeme nalhávat. Recenze zde. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství chlapce dorazilo do českých kin 28. února 2019. Parta dětí se pokusí odvrátit středověkou hrozbu. Do našich kin dorazilo 28. února 2019. V hlavních rolích dospělých postav se potkali Rebecca Fergusonová, která souběžně pracovala na špionážním thrilleru Mission: Impossible - Fallout, a Patrick Stewart proslavený sériemi Star Trek nebo X-Men. Mladého hrdinu ztvárnil Tom Taylor, který se prosadil už v Temné věži. Film Chlapec, který se stane králem zosobňuje teprve druhý titul, který podle vlastní látky režíroval Joe Cornish, uznávaný britský scenárista komiksových hitů Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství. Proslul i tím, že odmítl režii díla Kong: Ostrov lebek. Film má skutečnou dětskou energii, skutečné dobrodružství a nebezpečí.Film představuje optimismus ohledně budoucnosti Británie v těžkých časech Brexitu z EU a pozvolné náhradě vymírajícího původního britského obyvatelstva a kultury přistěhovalci z Afriky. Léčivý mýtus nemocné současné Británie. Okouzlující snímek není , ale není to nic méně než zábava. Je sentimentální na správném místě a je nemožné ho nemít rád. Film určitě dopadne u dětí velmi dobře, ale pro dospělé bude zklamáním. Budou se nudit zejména ve třetím dějství. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil po sedmdesáti minutách, byla by to docela zábavná a slušně natočená jízda vhodná pro prcky i dospěláky. Bohužel ke konci je film stále trapnější a jakoby cílovým divákem nebyl kluk ve věku 10+, ale spíš holky okolo šesti let. Závěr už bylo dost velké utrpení a toužebně jsem vyhlížel titulky. Jinak ale Merlin v podání mladého herce i Patricka Stewarta super a několik fórků taky výborných. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama