Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (85)

pepo 

všechny recenze uživatele

Snazim sa na podobne filmy pozerat optikou cielovky (tentoraz cca 10 rocni chalani), takze je to v podstate celkom ok. Akurat nechapem, preco ma detsky film takmer 2 hodiny a su v nom dost temne pasaze a tak malo humoru. Najviac vsak prekvapilo zle remeslo. Reziser nevie vygradovat scenu, rakurzy kamery su volene velmi nevhodne, nema to spad a niektore kreativne rozhodnutia su uplne mimozne (Merlinove carovanie WTF). Herci takisto slabucki. To vsak decka zaujimat nemusi. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídna, pekne vystavaná oldschool detská fantasy - ale tak pre deti 10+, pretože tá armáda nemŕtvych a záverečný boj s obludnou Morganou je pre menšieho diváka celkom hardcore. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $16,790,790Tržby Celosvetovo $32,097,473 ▐ Na čo bolo toto dobré, ďalší udatný hrdina ktorý vytiahne z meča, či betónového stĺpu meč Artušov. Fakt povrchne odbité, ako mohla to byť aspoň dobrá bžunda ale nijak to cielene nikam nezapadá, úplne bez pevného podkladu spackané, príliš suchej schémy, fakt nudné a výzorovo to vypadá tak maximálne na TV tvorbu. /35%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Moderní "jakože amblinovka", která je na dobrodružnou jízdu příliš uoudaná, tuctová a citelně postrádající to správné kouzlo dětské výpravy za dobrodružstvím. Zachraňuje to především ústřední sympaťák a několik málo scén, které onu pověstnou "amblinovskou" jiskru přeci jen mají. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte rádi artušovské legendy a chcete se o ně podělit s vašimi dětmi, Chlapec, který se stane králem by mohl být filmem pro vás. Ostatní varuji, neboť sice nejde o snímek nezvládnutý a bez nápadu, ale ty dvě hodiny jsou pro něj přesto zoufale moc a nemá v rukávu příliš atrakcí, jimiž by dějové díry dokázal plnohodnotně zalepit. Ono to ale asi jinak ani dopadnout nemohlo, co si budeme nalhávat. Recenze zde. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Kid Who Would Be King" je nakoniec podľa mňa celkom dobre spracovaná moderná rozprávka pre deti, ktorú si s nimi môžu užiť aj dospelí. Má to nejakú akciu, má to dobré postavy, sú tam dobre zapracované ústredné myšlienky, no miestami je film trošku rozbitý a okrem toho sa nedá povedať, že by nebol poriadne natiahnutý. Myslím si, že keby sme vyhodili z filmu celý ten prvý súboj medzi Alexom a Morganou, mohli sme ušetriť trošku času a bolo by to o niečo svižnejšie. Na druhú stranu v tých častiach je tiež zakomponovaná dobrá myšlienka, ktorá funguje, no načo dávať do filmu súboj v podzemi, ktorý nemá toľko dobrej energie, keď nás potom čaká ešte jeden väčší, finálnejší a oveľa zaujímavejší boj na škole? A ten je skutočne skvelý. Stojí za to vidieť. Herecké výkony sú okey, no asi by som si osobne prial viac Patricka Stewarta. Keď sa objaví, tak je vynikajúci. Efekty sú podľa mňa okey, je dobre vidieť film v dnešnej dobe, keď v celej Európe začína panovať dojem, že nemáme žiadnych lídrov a najviac času ľudia trávia na sociálnych sieťach rozčuľovaním sa nad všetkým čo sa deje, ako nás všetci klamú a chceme na všetko čo najradikálnejšie riešenie, lebo to vyrieši všetko a podobne. Stále len nejaké keci. A je fajn ukázať už deťom, že dôležité nie je mať kopec rečí, tváriť sa silne a pretvarovať. Ale ak máme čisté srdce a bojujeme za skutočnú spravodlivosť a niečo čo je skutočne správne, máme šancu ešte zmeniť svet k lepšiemu. Takže film môžem odporúčať. Na jedno pozretie to stačí a deti budú podľa mňa spokojné. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Od prvního okamžiku bylo jasné, že vychutnat si tenhle film může jenom kluk. Takže místo deky jsem si přes sebe přehodil to své klukovské já a když mi bylo tak těch dvanáct, mohl jsem vyrazit. A užít si přesně ten druh dobrodružství, který jsem jako kluk měl rád. Protože tohle byl zhmotnělý klukovský sen, ve kterém dospělí, samozřejmě kromě čarodějnic, čarodějů a rytířů, hráli jen zcela okrajovou roli, křoví. Jasně objektivně žádný filmový klenot, spíš průměr, který se nemůže opřít o lavinu nápadů, atraktivních momentů či vtípků a dokonce postrádá i silnější emoce a brilantní herecké výkony, ale to jsem jako kluk neřešil. Takže jsem to neřešil. A užíval si možnost být zase chvíli malý kluk. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství chlapce dorazilo do českých kin 28. února 2019. Parta dětí se pokusí odvrátit středověkou hrozbu. Do našich kin dorazilo 28. února 2019. V hlavních rolích dospělých postav se potkali Rebecca Fergusonová, která souběžně pracovala na špionážním thrilleru Mission: Impossible - Fallout, a Patrick Stewart proslavený sériemi Star Trek nebo X-Men. Mladého hrdinu ztvárnil Tom Taylor, který se prosadil už v Temné věži. Film Chlapec, který se stane králem zosobňuje teprve druhý titul, který podle vlastní látky režíroval Joe Cornish, uznávaný britský scenárista komiksových hitů Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství. Proslul i tím, že odmítl režii díla Kong: Ostrov lebek. Film má skutečnou dětskou energii, skutečné dobrodružství a nebezpečí.Film představuje optimismus ohledně budoucnosti Británie v těžkých časech Brexitu z EU a pozvolné náhradě vymírajícího původního britského obyvatelstva a kultury přistěhovalci z Afriky. Léčivý mýtus nemocné současné Británie. Okouzlující snímek není , ale není to nic méně než zábava. Je sentimentální na správném místě a je nemožné ho nemít rád. Film určitě dopadne u dětí velmi dobře, ale pro dospělé bude zklamáním. Budou se nudit zejména ve třetím dějství. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety jsme se dočkali historicko-moderního pojetí legendy o králi Artušovi od Guye Ritchieho a letos nám byla naservírována teen verze bez krve a odehrávající se v přítomnosti. Dětští hrdinové mi byli vesměs nesympatičtí a upřímně řečeno, nebýt Patricka Stewarta, bylo by herecké obsazení skrz naskrz nemastné a neslané. Snad jen škoda, že Rebecca Ferguson nedostala více prostoru. Vizuální zpracování nebylo špatné vzhledem k rozpočtu (necelých 60 milionů dolarů) a celkem mě zaujala prezentace kouzel u mladého Merlina (louskání prsty a všelijaké gesta + kýchání), i když jeho herecká realizace s tváří Anguse Imrie vypadala pošahaně. Vůbec se nedivím, že tento film nešel u nás do kin a byl uveden přímo na DVD, protože přece jenom nenabízí nic tak převratného, co by stálo za to ukázat na velkém plátně. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přímo dělaný pro mládež. Mně jako dospělému divákovi ten příběh v některých okamžicích přišel úsměvný, např. ta nesmyslná kouzla s těma rukama, či chabé souboje Alexe s Morganou. Ale není to špatné a mládeži se to určitě líbit bude. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro nejmenší podívaná, ale mě to celkem bavilo, příběh v pohodě, herecký se snažily co nejlíp vybrat takže proč ne. Efekty byly hodně povedené takže bych řekl že se to povedlo, nedělní oddychovka s trochou akci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobrodrůžo, které by se líbilo v devadesátkách, ale dnešní děti odkojené bradavickým jelimanem už jsou bohužel někde jinde. Na své si nepřijdou ani dospělí, pokud se tedy nezasekli v předpubertálním věku, či nezačinají být infantilní. Možná že kdyby Cornuish nenatahoval stopá na dvě hodiny, byl by to pro širší publikum přijatelnější, ale to jsou právě jen kdyby.. Nezbývá tedy než pochválit dětské herce a se smutkem konstatovat, že snaha přiblížit artušovské legendy dětem příliš nevyšla. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávka, ktorá mi pripomína osemdesiatkové pecky určené pre celú rodinu typu Goonies a z nedávnych filmov napríklad Tomorrowland. Pritom na navodenie tejto hravej atmosféry film nepotrebuje dobový soundtrack a ani sa nemusí znížiť k otravnému citovaniu slávnych filmov ako sa to dialo v Ready Player One alebo v Stranger Things. The Kid Who Would Be King sa snaží vyrozprávať svoj vlastný príbeh. Samozrejme úplne originálne to nie je, keďže sa využíva Artušovská mytológia. Ale je to podané strašne hravo a celkom inteligentne. Veľkým plusom filmu sú roztomilé detské postavy. Kladná hlavná dvojka si ma získala hneď a záporná dvojka tým jak sa postupne menila k lepšiemu, ma nakoniec tiež nadchla. Vo vedľajších úlohách sa mihnú aj dve hviezdy a rozhodne mi nevadilo, že tu majú malý priestor. Vzhľadom na ich význam v príbehu to je tak akurát. Prekvapila ma triková stránka. Čakal som len niečo komorné, ale postupne akčne-trikové scény naberajú na veľkoleposti. A aj ich prevedenie po väčšinu filmu ma bavilo, keďže v nich často cítiť aj reálne kulisy a nie len CGI bordel. V ten sa film zmení až vo finále, ktoré ma už príliš nebavilo. Ale chápem, že dnes je to už štandard. Takže ja som spokojný aj keď bežne fantasy nemusím. Táto mi sadla, ale celkom chápem, že veľa ľudom sa to páčiť nebude. 7/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sú rodinné snímky, ktoré nalákajú aj dospelých. Toto, je výnimka. Rozhodne len pre mladšie ročníky. Rozpočet síce nebol malý, dosť sa ušetrilo aj na výplatách, keďže v úlohách nevystupujú žiadne ťažkotonážne hviezdy, výsledok však aj tak neodpovedá vloženým nákladom a silno pôsobí, ako maximálne priemerný pilot k TV seriálu. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to docela slušná podívaná, která nepůsobí odfláknutě. Samozřejmě je to plné nesmyslů a blbostí, ale jako už jsem řekla. Je to film pro děti. Většina vtipů zafungovala, sympatické postavy a i ta děcka to odehrála dobře. Patrick Stewart byl tak maximálně cameo, ale i tak potěšil. V rámci žánru rozhodně povedené. 4* ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. Tento dobrodružný film pro děti a mládež dokázal, že se to dá natočit bez trapnosti a dětinského humoru. Sem , tam napínavé a zábavné. Herci byli výborní a rád jsem se podíval na příběh o excalibru z druhé strany. Co mi trochu vadilo tak je stopáž ( kdyby se to o 20 min. zkrátilo nic by se nedělo) a málo Rebecci Ferguson . ()

Reklama

Reklama