Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

určené spíš pro menší,ale svou roztomilostí,hravostí a humorem (byť lehce infantilním) osloví i dospělé.Je tu hodně znát,že jde o rukopis tvůrců slavné dračí série,protože víc než cokoliv jiného připomíná titulní Everest (yetti) svého staršího stájového bratra Bezzubku.Ze všech Yetti animáků co v poslední době vznikly je tenhle jasně nejlepší...70% ()

WheX 

všechny recenze uživatele

Sněžného kluka jsem viděl převážně jen protože přítelkyně z něho byla nadšená a chtěla mi ho ukázat a překvapivě bavil i mě. Příběh je takový běžný, který jsme viděli už spoustukrát, ale je krásně doplněný Čínskou přírodou, která je nádherná, Everest je roztomilý a zbytek hlavních postav pobaví. Docela mě překvapil zvrat v podobě změny hlavních padouchů. Davam zasloužené 4*, extra nepřekvapí, ale rozhodně ani nezklame a je na to radost pohledět. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Takových animáků je v posledních letech jako máku. A je to dobře. Nejmenší diváci se postupně dostávají do světů, které jsou jim zatím cizí. Aspoň u nás doma to tak máme. Tento bych řadil mezi ty spíše nadprůměrné. A to nemá vyznít negativně. Protože jak Netflix v ostatní tvorbě spíše zaostává, animáky jsou peckovní.  Abominable je jeden z těch lepších. Krásná animace, super postavy, akční zábava a malinko té magie :). Za mě palec nahoru. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera, nádhera a naprostá nádhera! Grafické zpracování je úžasné a příběh možná trošku střelený, ale také super. A to všechno, světe div se, bez romantických chvilek a jakékoliv romantické linie! A jde to, konečně nějaký animák bez různého ocucávání. (docela změna oproti GoT :D) Moc jsem si to užil, hudba je zcela dokonalá a krásně se tam hodí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Studio, které nás skoro celou dekádu zásobovalo čarokrásným příběhem ze světa symbiózy draků a Vikingů, nám ještě ve stejném roce jako poslední Bezzubkovo dobrodružství doručilo ohromně milý animák pro celou rodinu, který veškerý svůj vtip, výpravu i emoce staví na roztomilosti ústředního hrdiny. Mě si Abominable získal už trailerem s krásným hudebním doprovodem a záběry na dokonalou animovanou přírodu Číny, která se moc neodlišuje od té skutečné. A v těchto scénách jsem seděl s otevřenou pusou i během filmu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)
  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama