Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Recenze (115)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $59,770,205Tržby Celosvetovo $172,170,205Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ DreamWorks stagnuje vsadil na overený kukuč bezzubého draka a urobil z neho snežného chlapca. Jednoznačne si chceli týmto počinom podmaniť čínske publikum. Lenže už je to dosť prevarené vo veľa ohľadoch, nemá to až také zanietenie aby to úplne strhlo, má to dobré momentky, pekný vizuál, postavy našťastie nie moc otravné ale aj tak to vyškriabalo len na lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Naivní a dost dětský animák. Jenže na to mě to stejnak vždycky funguje. Opět jsem byl dojatej a líbilo se mi, jak si vždycky broukal když kouzlil. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, Číňani mají hranici kýče o dost dál. Snažil jsem se to napsat nejdiplomatičteji, jak to šlo. Jinak uznávám, neotřelá národnost postav a ňuňu yetti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze třech animáků s Yettim téhož roku pravděpodobně ten nejlepší. Vnímal jsem na film chválu, ale vlastně jsem spíše čekal animák, kterých jsou každý rok (krom možná toho divno-covidového letošního) desítky a zabaví jen nejmladší. Opak je ale pravdou a konec mě dokonce i dojal téměř k slzám, což vyústilo ve zjištění, že si během následujících let možná Abominable pustím znovu...což u animáků dělám fakt málokdy...80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako je v súčastnosti vyzdvihovaný Snežný chlapec na úkor takmer až zatracovaných Addamsovcov, tak u mňa je to presne naopak. Snežný chlapec je síce milý animák, neurazí, ale toto dobrodružstvo ma za srdce dvakrát nechytilo. Cesta na Everest mi prišla trochu vzbŕkla a akosi som nepochytil kontinuitu tejto "prechádzky". Postavy sú poväčšinu času v tričkách, pričom až pri ceste na samotný vrchol si cez ne prehodia zimné bundy, čiapky sú ale stále zbytočné. Taktiež som nepochopil, ako sa dostali nazad. Film samozrejme obsahuje klišé, kde je hlavný záporák kvázi veľkým prekvapením, ale to snáď prekvapí už len tých najmenších. Suma sumárum priemer vo všetkých smeroch. U mňa 50%, kdežto Addamsovci 70%, i keď konečné hodnotenie sú v oboch prípadoch tri hviezdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney ešte budú mať šancu na to, aby si opätovne vybojovali lídra medzi animovanými filmami, no ak by som mal tohto roku momentálne dať niekomu svoje srdce, tak to budú určite Dreamworks Animation. Vo februári prišli s fantastickým zakončením série s filmom "How To Train Your Dragon: The Hidden World" a koncom októbra prišli so svojou ďalšou vizuálnou lahôdkou - "Abominable". Neviem či budú s týmito postavami plánovať tiež novú filmovú sériu, no osobne by som tomu bol otvorený. Možno sa k nám už Everest nevráti, no vôbec by mi to nevadilo sa stretnúť opäť s Yi, Pengom a Jinom. Koniec koncov, dobrému animovanému dobrodružstvu sa rozhodne nebránim. A ak ju budú sprevádzať aj jej husle, tak to bude stáť za to. Dreamworks, zvážte to. Mám s filmom len pár drobných problémov. Napriek tomu, že dobrodružstvo je super, tak miestami je to veľmi predvidateľné. Vieme aké scénky uvidíme a sme na ne už pripravení. A hoci musím povedať, že mám rád našich hrdinov, tak čo sa týka zloduchov, tam spokojný moc nie som. Chamtivosť už pôsobí staro a prefláknuto. No tento film sa viac sústredí na iné elementy. Ako putom medzi Yi a Everestom, ktoré je skvele zachytené. Srdce filmu je tu silné a dokáže film správne posúvať. Je tu mnoho pekných scénok vďaka tomu. Takisto by som povedal, že hudba je super, emocionálna stránka filmu funguje, má celkom funkčný humor a okrem toho je super, že malý Everest má aj veľmi šikovné a pekné schopnosti. A vďaka tomu prichádzame k môjmu najväčšiemu pozitívu filmu. Animácie. Vizuálne je toto jeden z najkrajších animovaných filmov, ktoré som kedy videl. Dreamworks sa absolútne prekonali a dali do toho všetko. Perfektné. Pre mňa najlepšie animácie za celý rok. Skvelé efekty, a nádherne sa na to pozerá. Myslím si, že ak chcete na to zobrať deti do kina, tak určite na to s nimi choďte. Nemyslím si, že by to boli vyhodené peniaze a zabitý čas. Myslím si, že sa dočkáte niečoho silnejšieho, než si na prvý pohľad môžete myslieť. Hodnotenie: A- ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák, na který jsem šla jen ze zvědavosti (protože s Yettim se nějak roztrhnul pytel) a příjemně mě to překvapilo. Svižné, vtipné, pěkné, dobrodružné, vůbec ne blbé, s dobrou hudbou a nenásilně podaným poselstvím. Vhodné i pro nejmenší děti. Líbilo! Vlastně: moc se mi to líbilo. Možná to po další projekci přehodnotím na plný počet. Edit: přehodnoceno na plný počet, protože čistá radost z krásné pohádky. :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sněžný kluk oplývá nádherným vizuálem a je doplněn líbivou hudební stránkou. Na rozdíl od nedávných animáků Hledá se Yetti a Yeti: Ledové dobrodružství zobrazuje tento film nemluvného sněžného muže a sází spíše na kouzelnou roztomilost než na humornost - čímž však nechci říct, že by Sněžný kluk neobsahoval úsměvné scény. Velmi se mi líbila yettiho kouzla a všechny sekvence s hrou na housle. Vedle yettiho byl nejvtipnější postavou jednoznačně hopsavý had. Příběhově nabízí film jeden menší plot twist, jinak jde o přímočaře odvyprávěnou jednohubku, která nemá až tolik čím překvapit. Trochu mě rušila jistá dějová nesouslednost a nelogičnost u pár scén (špína rázem mizí / neuvěřitelná fyzička a zpočátku i otužilost hlavních postav). Ve výsledku jde o film, na který se pěkně dívá, ale člověku se nedostane tolik pod kůži. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice krásný, milý, dobrodružný animák z asijského prostředí. Animace je luxusní, ty barvy jsou nádherné a celkově to zpracování je úžasné. Líbilo se mi, že se příběh odehrává v Asii a celkově jsme viděli asijskou kulturu, která je velice zajímavá. Příběh je i pro děti uvěřitelný, především tedy první polovina, pak to trošku sklouzne do fantasy. Jedinou chybou filmu je, že když jsou hlavní hrdinové v Himalájích, tak jsou pouze v tričku a vůbec jim není zima... Přesto však dávám 5*, resp. 4,5*. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek je trošku zpomalený, a příběh jemně nezajímavý, ale nakonec se z toho vyklubal pěkná animovaná práce která se prostě povedla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že sa mi to bude až tak veľmi páčiť. Ale možno je to tým zasadením do Číny, fantastickým humorom, krásnou hudbou a vizuálne podmanivým prostredím. Príbeh je síce tradičný a má v sebe ekologické presahy ale úprimne? Toto treba. Treba si užívať farebnosť a hravosť a myšlienku v animovaných filmoch. O to viac, že je to podané zmysluplne pre deti aj pre dospelých. A DreamWorks v tom poslednú dekádu exceluje. Pre mňa naozaj animák, ktorý ma potešil vo všetkých ohľadoch. Vždy som hovoril, že Ázia má najlepšie príbehy. Sa mi to len potvrdilo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - S naprostým klidem doporučuji malým i velkým. Z mého pohledu je to jeden z TOP animáčů za poslední léta, alespoň mě hodně oslovil. Zejména svým příjemným humorem, dobrodružstvím, nápadem, spádem, smutnými momenty, soundtrackem, ... Zkrátka 5* je na světě. Ideální zábava pro celou rodinu a vyrazit na to do kina, je skvělé rozhodnutí. 90% (with A.) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a milá pohádka, která má sice své mouchy (cílení opravdu hlavně na mladší děti) a postrádání logiky i přes odmyšlení si všudy přítomné magie (v Himaláji - ano v dabingu se Himalájím říká Himaláj - je evidentně celkem teplo, když už zabiju jednoho nepohodlného smrada, tak si rozhodně domů nebudu brát svědky a podobně). Možná je škoda, že film pracuje jen s jednou písničkou na housle, protože třeba takovou útočnou Wagnerovu Valkýru na housle bych si v poslední akční scéně skutečně vychutnal. Přesto je to hezkej (na přemýšlení jednoduchej) film, který děti bude rozhodně bavit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

určené spíš pro menší,ale svou roztomilostí,hravostí a humorem (byť lehce infantilním) osloví i dospělé.Je tu hodně znát,že jde o rukopis tvůrců slavné dračí série,protože víc než cokoliv jiného připomíná titulní Everest (yetti) svého staršího stájového bratra Bezzubku.Ze všech Yetti animáků co v poslední době vznikly je tenhle jasně nejlepší...70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mě kdysi zděsil trailer, z toho vypadla celkem obstojná podívaná. Sice ji srážejí dolů nezajímavé postavy, klišé a kýče, přehnané dojímání a málo humoru, ale zase mě po určité době zaujal děj, líbil se mi ten minizvrat v podobě výměny záporných postav a naštěstí se tu nezpívá, jen hraje na housle. O skvělé animaci se ani nemá smysl rozepisovat, to je samozřejmostí. I tak je to ale naprosto průměrný animák, tak na jedno zhlédnutí, protože mu chybí něco čím by zaujal. Stejně jsem ale chvílemi měl pocit, že je to jenom reklama na knedlíčky (že by se nám zrodil nový stereotyp?). Slabé 3* ()

Reklama

Reklama