Reklama

Reklama

Big Legend

Trailer

Obsahy(1)

Tyler Laird (Kevin Makely) vezme svoji přítelkyni Natálii (Summer Spiro) na výlet. Krásná příroda, lesy a velké jezero mu poslouží, aby ji požádal o ruku. Nádherné a idylické místo se ale rázem mění na noční můru. V noci totiž napadne jejich tábor "příšera". Natálie beze stopy zmizí a Tyler se psychicky sesype. Po roce ho propouští z psychiatrie a on se chystá vydat zpět do lesů. Chce zjistit, co se tam oné noci vlastně stalo. Pravdou je, že odhalí velkou a krvavou legendu těchto hlubokých a temných lesů. (Rodriguez)

(více)

Recenze (28)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak tohle byla opravdu komedie - Army ranger, který byl 12 let ve službě armády se sesypal jako troska, když mu v lese zmizela přítelkyně. A tak byl zavřený rok v blázinci. To musel být opravdu skvělý voják! A to jsme i viděli. Nebyl schopen nic ulovit a tak by mne zajímalo, co jedl? Copak by normální člověk odhodil v lese batoh, kde má důležité věci a šel by několik metrů pro vodu k potoku? To už ten batoh nemohl vzít s sebou? Dále, chlápek má otevřenou zlomeninu a tak ranger jen ždímá šátky plné krve. Když ale má sám ránu na ruce, tak si ji hned zašívá. To mu nemohl zašít i tu nohu?A ta komedie na konci? Tak on se ručně pere s Bigfootem a přitom má za pasem zbraň? .. Dávám 10% za přírodu! To se prostě nedá rozdýchat! SRAČKA! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bigfoot hororom obvykle dokážem čo-to odpustiť, ale toto bolo ozaj dosť slabé. Taký ten typ nízkorozpočtového lesného survival bigfoot hororu, kedy sa stopy po legendárnej príšere nudne povaľujú na každom kroku (odtlačok v blate, masový hrob), hrdina (čosi medzi Andrewom Lincolnom, Jakeom Gyllenhaalom a Bradleym Cooperom) chce nájsť Bigfoota a keď ho nájde, tak zdrhá (napriek zbraniam a vojenskému výcviku) a v jednej scéne je nasnežené a v ďalšej nie. Takisto samotný Bigfoot je na plátne prekvapivo málo a namiesto toho sledujeme nudný vzťah dvoch mužov v lese (ehm). Zaujali ma posledné minúty s Lanceom Henriksenom (!) naznačujúce, že by z toho tvorcovia chceli mať prvý diel série. Priznám sa, že by som si takú tímovku pozrel rád. Ale približne tuším, ako by dopadla. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo už druhý, solídny bigfoot horor v krátkom čase; po nedávnom Primal Rage. Ten bol síce o niečo vydarenejší, uletenejší a akčnejší, tento je zase skôr komornejším survivalom, kde sa bigfoot na scéne príliš často neobjavuje. Ale keď sa už ukáže, vyzerá dobre; žiadne smiešne CGI ako zo Syfy kanálu (alebo z A Quiet Place:)). Tak ako spomínaný, spriaznený Primal Rage, nie je ani toto zo žiadnej miliónovej hollywoodskej produkcie a medzi výraznejšie nedostatky tu pre mňa patril predovšetkým neherecký hlavný hrdina. Ináč v pohode. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 se mi dostala do ruky kniha nakladatelství Anomalia - Yeti od pana Jaroslava Mareše. Mareš je kryptozoolog což je obor, který nehledá zviřátka v kryptách, ale zviřátka doposud málo viděná nebo jen tušená a snaží se jejich existenci doložit. Nevím, kde se všude v těch prvních dvou svobodných letech dostal k informacím o tomto tvoru, ale kniha je jich plná. Netýká se však jen oblasti Himalájí, ale i Číny, Sumatry, kanady a Severu USA. A tam někde se odehrává náš příběh. Mně osobně neskutečně zaujala a některá líčená setkání s tímto tvorem působila dost děsuplně. Snad je to tím, že mně táta odkojen na knížkách s Tarzanem od E.R. Burroughse.. Ty jsou také o obřích lidoopech. Zde ačkoliv divák díky obsahu i komentům ví do čeho jde a čím že to bude pár napaden, přiznávám, že z prvních minut jsem byl nadšen. Fešná přítelkyně, krásná příroda a noční nebe nezamořené světelným smogem... Nádhera. Jenže kdo jezdíte na čundry, nebo občas pod stan, jistě jste už párkrát zachumláni v teplíčku velmi blízko sebe v tmavé noc zaslechli podivné zvuky... Někdy stačí jen pár myší, ježek, někdy brečící kolouch, nebo funící jezevec... člověk si pak uvědomí jak je jen v mumii přehozen celtou či uprostřed stanu bezbranný jakémukoliv útoku... U nás by to mohl být maximálně tak kanec, ale v USA v národních parcích jsou rosomáci, medvědi, pumy a jiná větší fauna celkem běžní... Pak jsem chápal strach těch dvou ve stanu, když se rozcinkal signální zvoneček... Ty první momenty jsem ani nedutal. Od psychiatrie je to ale už se scénářem horší... Pochybuji, že by si policie neprohlédla foťák a fotky v něm... Stejně tak pan Velký, resp Big Foot nebo Seskveč abychom mu říkali správně mohl našeho rangera xkrát zabít a vždy ho nechal prchnout... Při soubojích se pak rval dost podivně jako člověk a přihlédneme-li k faktu, že se jedná o druh lidoopa, nevím jestli třeba takové gorily zabíjí oběť tím, že ji chytí pod krkem a škrtí... Na mrchovišti bzučela hejna much, ale hrdinové z něj prchali sněžením a kouřilo se jím od úst... Asi šlo o nějaké arktické mouchy... No a je toho více. Je to škoda, protože to měla výborný potenciál a k filmu s Big Footem vám stačí pár herců, divoký les a to je všechno... Jo vlastně ještě jedna věc. Maska Seskveče. A ta tady byla perfektní, já si ani jinak nepředstavuji... Ty co jsem viděl doposud, byly spíše srandovní a tak tomuhle jednu hvězdu přidám a bude to tři strážní ohně kolem kempu. * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V krátké době už druhý film o Bigfootovi a zase to nevyšlo. Zatímco ale Primal Rage dojel na nezkušeného režiséra a příšerný scénář, zatímco efekty a produkční zázemí měl skvělé, tak Big Legend je příšerná somařina úplně od začátku a úplně ve všem. Kamera odpovídá něčemu tak dvacet let starému, za pár drobných se zaplatilo šest herců a po hodině a půl tlachání se strhne souboj s chlapem v obleku Žvejkala, dá se s ním pěstní souboj i přesto, že mám za pasem Magnum (nanuk by byl lepší) a nakonec se vtom nějakou záhadou objeví na kolečkovém křesle polomrtvý Lance Henriksen (asi je někde ve štábu jeho vnuk jinak si jeho přítomnost jen těžko vysvětlit) a vyděsí nás svým proslovem, jelikož to vypadá na druhý díl. Co říct, jako amatérský film o 30 minutách bych to ocenil triplstárkou, jenže tvůrci si opravdu myslí, že jsou profíci a že opravdu točí horor a to jde vydejchat jen těžko. Vždycky strašně nerad souhlasim s LivingVředem, ale tady se ten incestní úchyl prostě neplete. Příšerná fušeřina za pár dolarů.20%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes béčkový námět i zpracování, film po atmosferické stránce překvapivě funguje. Jak se ale objeví úvodní monstrum, film výrazně klesne a naplno ukáže svůj minimalistický rozpočet. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bigfoot se opět nepovedl, téma pro horor dokonalé ale zároveň velmi těžké moc se nepovedlo a moc se nedokázalo nabídnou škoda. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mě tedy moc neoslovil ani tématicky podobný Primal Rage, ale oproti tomuhle je to oscarový flák. V Big Legend je špatně úplně všechno. Herec v hlavní roli by měl dostat anticenu a moc nechápu, že proč po něm režisér vyžadoval nějaký herecký projev. Co se samotného opičáka týče, tak to byl jen maník navlečený v nevyčistěném kostýmu wookieeho, co řval jak tyranosaurus v posledním tažení a když už se na zlomek vteřiny zjevil, tak byl z nějakého záhadného důvodu zahalený v kouři nebo v páře. A všechno ostatní bylo jin pitomý trdlovaní po lese. V závěru se ještě zjevil Henriksen, který mě vyděsil plánovaným pokračováním. Tady ay modrá čísla moc nechápu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak skvělý námět a co z toho oni udělají? Každý zná pohádku o velkém opičákovi, který se skrývá v amerických lesích. Předvídatelný, hloupý a vlastně ve výsledku i nudný příběh nespraví v tomto případě nic. Voják, který se vrací najít pravdu do lesů, moc rozumu chudák nepobral. Chlap na kterého cestou narazí ho neustále oslovuje Chief , a jelikož to dělá za každou druhou větou, tak je to otravné přesně jak to zní. Utéct z doupěte Jetiho, abych pronesl větu "někde jsem viděl svůj batoh, skočím pro něj", a šlapal poslušně zpátky přesně tam odkud jsem utíkal? No proč ne. Dívka, která má na prstě zásnubní prstýnek a s velkou parádou ho dostane až za několik scén potom. No proč ne. Tenhle film má chyb a scénář děr, jak kvalitní sýr ze Švýcarska. Moc jsem doufal v průměrnou podívanou o oblíbené děsivé legendě. Ale ten film je těžce podprůměrný. Chápu, že to není zrovna áčková produkce, ale snažit se mohli víc. Ve finále alespoň potěší Henriksen alias Bishop. A hned na to vyvstává otázka. Vážně z toho chtějí dělat filmovou řadu? (30 %) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Aj pri tak krátkej stopáži dokáže film miestami pôsobiť neuveriteľne zdĺhavo.No na druhej strane keď už príde na lov,odsýpa to celkom slušne.Technické spracovanie a obzvlášť kamera tu má dosť veľa nedostatkov.V mojom prípade drží hodnotenie nad vodou koniec-možnosť pokračovania teamového lovu na BigFoota pod vedením Henriksena...Z toho by fakt mohlo vyliezť riadne naložené béčko :) 50 % ()

ben666 

všechny recenze uživatele

NUDA... co je na filmu dobrý je příroda a ´´ docela dobře udělanej bigfoot ´´. jinak akce žádná , napětí žádný a na to že se film odehrává v lese tak ten film nemá vůbec žádnou atmosféru . Na konci filmu mě z nudy vzbudila hezká sestřička a Lance Henriksen a případné pokračování , no pochybuju že vůbec vznikne. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že snímek je hodně užvaněnej. Akce je pomálu a když už se začne něco dít, tak to stojí za prd. "Bubáka" jsem si moc neužil (to byl asi vtip pro děti), takže jsem z filmu více zklamaný, než potěšený. Nejvíc stála za plus asi ta krajina, než herecké a režisérské umění. 15% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film s Bigfootem, kde ale o Bigfoota v první řadě vlastně nešlo, protože se objevil až na konci a celkově tý akce tu bylo pramálo.. spíš to je lesní survival, kterej se vůbec nepovedl.. těch 89 minut se hrozně vleklo a nejlepší na celým filmu byla vlastně ta příroda, takže za přírodu dávam hvězdu navíc.. škoda, ale já vlastně stejně moc nečekal.. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Chlápek jde s přítelkyní do lesa tam ji požádá o ruku ona řekne ano a v noci jich něco napadne. Ji to odnese a zabije a on přežije a skončí na psychiatrii . Po roce ho propustí a on se tam vydá znovu zabít to co zabilo jeho ženu. Hodně nízkorozpočtová záležitost s zhruba 6 herci, kteří se tam většinou je mihnou a jedním bigfootem z kterého, ale člověk uvidí úplné hovno na druhou stranu je to aspoň vlastenec takže poté co zničí tábor americkou vlajku nechá netknutou. Přemýšlel jsem nad jednou hvězdou, ale nevím co tu ocenit. P.s.1 Pro uživatele Livingdead na psychiatrii skončil jelikož jim tvrdil , že jeho ženu zabil bigfoot proto taky, když se ho ta doktorka co ho propouštěla ptala co se stalo radši mluvil o grizzlym (na konci to jde krásně vydedukovat) akorát je divné, že má v foťáku fotku bigfoota a ta policie to neřešila P.s. 2 Ten magnum použil ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak si tak říkám, proč tomu vůbec dávám tu hvězdu...když se vlastně budu na 90 % shodovat v komentáři například tuhle s panem Živým-mrtvým...Army ranger, nebo jak si to urostlý chasník v hlavní roli říká, který pobral hereckého talentu asi jako Vít Olmer toho režijního, vezme svojí holku, která je blbá jak zavařovačka, do lesa, kde jí ve filmovém čase asi tak 9:45 požádá o ruku. Po lehčí ohrabávačce jí uloží ve stanu a započne kolem tábořiště napínat provázek, na který umisťuje zvonečky !!! Kurva asi očekává nějaké nebezpečí, proto sem tu pipinu taky bral - za chvíli už je po ní, ale dobře jí tak !! a přesně tady, po zhruba 1/9 filmu jsem se na to měl vysrat, protože bych se vyvaroval dalšímu nasrání, rozčarování a hysterickému smíchu. Nezažil bych například tupé bloumání armaniho-rangera po lese se snajperkou, na které je sice výkonná optika, ale radši do ní čumět nebudu, co kdybych něco zahlíd, nebo tuhle místního podivína, strejku Jardu Nováka, kterej 26.rokem chodí tábořit na soukromý pozemek, protože něco viděl, ale už si není jistej, jestli to byla halucinace/yetti/ranní stolice, nebo cokoliv jinýho, nicméně ve zdravém těle zdravý puch a proč by si tu americkou vlajku takhle sem tam v lese nepověsil - navíc, existuje přece šance, že na soukromý pozemek opatřený cedulí vleze jednoho dne další podobnej kretén, se kterým může pilovat dialog a dohnat vyslovování slovíčka "chief" k naprosté dokonalosti. Nutno podotknout, že dědkovi stačilo k dosažení této mety pouhých 43643543 pokusů. Takže kámoši jak hrom se potácí lesem, jeden blbej, druhej se zlomenou nohou a když zrovna nedělají táborák, pokouší se profesionální voják z posádky "Vyškov-amatero" lovit ryby klackem a asi 14 dní ždíme šátek prochcanej krví, kterým dědkovi odborně zafixoval mnohonásobnou otevřenou frakturu kolene. Dědek se ale 15.den nasere, protože už ho účinkování v téhle velesračce nebaví a jde se nechat dobrovolně rozsápat dalším dědkem, který si oblíká kostým z půjčovny U vypelichanýho čehosi - povedlo se, Jarda Novák je tuhej a začíná závěrečné scéna, kterou si tvůrci kulantně vypůjčili z filmu Predator 1 tak, aby žádný algoritmus neodhalil možnou nahodilou shodu a podobnost v obou snímcích (čti: sprostě to ukradli, čorky zasraný). Jedná se o naprosto stejnou závěrečnou přípravu finálního fajtu akorát s tím rozdílem, že Arnieho nahradil debil, predátora debil a Soukup je zavřen v sanatoriu pro vysloužilé dabéry. Když už si člověk myslí,že je konec a ten kreténskej pseudovoják vyhrál, objeví se v nemocnici Lance Henriksen aka Jaromír Weyland z Gayland yndastrýs a nabídne mu účinkování v připravovaném blockbusteru "Fall in love with an alien vs predator vs yetti", kde už na jednu z hlavních rolí kývl mimo jiné i Paddy z Kelly Family...nezbývá, než se těšit !!.......................moje hodnocení = 2 z 10. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě to popadlo. Ale v nějakém návalu nevím čeho jsem si dal sérii filmů s podobnou tématikou. Tento bych řekl patřil do průměru (těch vybraných) :). Sympaťák v hlavní roli a sympaťanda, která tam s náma dlouho nebude... No a pak už to jde všechno do háje. Logika, pudy, zákony lesa... nic... divné, nesedící, kostrbaté... ale nuda to nebyla. Taková spíše divná komedie... ()

Reklama

Reklama