Reklama

Reklama

Big Legend

Trailer

Obsahy(1)

Tyler Laird (Kevin Makely) vezme svoji přítelkyni Natálii (Summer Spiro) na výlet. Krásná příroda, lesy a velké jezero mu poslouží, aby ji požádal o ruku. Nádherné a idylické místo se ale rázem mění na noční můru. V noci totiž napadne jejich tábor "příšera". Natálie beze stopy zmizí a Tyler se psychicky sesype. Po roce ho propouští z psychiatrie a on se chystá vydat zpět do lesů. Chce zjistit, co se tam oné noci vlastně stalo. Pravdou je, že odhalí velkou a krvavou legendu těchto hlubokých a temných lesů. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak skvělý námět a co z toho oni udělají? Každý zná pohádku o velkém opičákovi, který se skrývá v amerických lesích. Předvídatelný, hloupý a vlastně ve výsledku i nudný příběh nespraví v tomto případě nic. Voják, který se vrací najít pravdu do lesů, moc rozumu chudák nepobral. Chlap na kterého cestou narazí ho neustále oslovuje Chief , a jelikož to dělá za každou druhou větou, tak je to otravné přesně jak to zní. Utéct z doupěte Jetiho, abych pronesl větu "někde jsem viděl svůj batoh, skočím pro něj", a šlapal poslušně zpátky přesně tam odkud jsem utíkal? No proč ne. Dívka, která má na prstě zásnubní prstýnek a s velkou parádou ho dostane až za několik scén potom. No proč ne. Tenhle film má chyb a scénář děr, jak kvalitní sýr ze Švýcarska. Moc jsem doufal v průměrnou podívanou o oblíbené děsivé legendě. Ale ten film je těžce podprůměrný. Chápu, že to není zrovna áčková produkce, ale snažit se mohli víc. Ve finále alespoň potěší Henriksen alias Bishop. A hned na to vyvstává otázka. Vážně z toho chtějí dělat filmovou řadu? (30 %) ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mě tedy moc neoslovil ani tématicky podobný Primal Rage, ale oproti tomuhle je to oscarový flák. V Big Legend je špatně úplně všechno. Herec v hlavní roli by měl dostat anticenu a moc nechápu, že proč po něm režisér vyžadoval nějaký herecký projev. Co se samotného opičáka týče, tak to byl jen maník navlečený v nevyčistěném kostýmu wookieeho, co řval jak tyranosaurus v posledním tažení a když už se na zlomek vteřiny zjevil, tak byl z nějakého záhadného důvodu zahalený v kouři nebo v páře. A všechno ostatní bylo jin pitomý trdlovaní po lese. V závěru se ještě zjevil Henriksen, který mě vyděsil plánovaným pokračováním. Tady ay modrá čísla moc nechápu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 se mi dostala do ruky kniha nakladatelství Anomalia - Yeti od pana Jaroslava Mareše. Mareš je kryptozoolog což je obor, který nehledá zviřátka v kryptách, ale zviřátka doposud málo viděná nebo jen tušená a snaží se jejich existenci doložit. Nevím, kde se všude v těch prvních dvou svobodných letech dostal k informacím o tomto tvoru, ale kniha je jich plná. Netýká se však jen oblasti Himalájí, ale i Číny, Sumatry, kanady a Severu USA. A tam někde se odehrává náš příběh. Mně osobně neskutečně zaujala a některá líčená setkání s tímto tvorem působila dost děsuplně. Snad je to tím, že mně táta odkojen na knížkách s Tarzanem od E.R. Burroughse.. Ty jsou také o obřích lidoopech. Zde ačkoliv divák díky obsahu i komentům ví do čeho jde a čím že to bude pár napaden, přiznávám, že z prvních minut jsem byl nadšen. Fešná přítelkyně, krásná příroda a noční nebe nezamořené světelným smogem... Nádhera. Jenže kdo jezdíte na čundry, nebo občas pod stan, jistě jste už párkrát zachumláni v teplíčku velmi blízko sebe v tmavé noc zaslechli podivné zvuky... Někdy stačí jen pár myší, ježek, někdy brečící kolouch, nebo funící jezevec... člověk si pak uvědomí jak je jen v mumii přehozen celtou či uprostřed stanu bezbranný jakémukoliv útoku... U nás by to mohl být maximálně tak kanec, ale v USA v národních parcích jsou rosomáci, medvědi, pumy a jiná větší fauna celkem běžní... Pak jsem chápal strach těch dvou ve stanu, když se rozcinkal signální zvoneček... Ty první momenty jsem ani nedutal. Od psychiatrie je to ale už se scénářem horší... Pochybuji, že by si policie neprohlédla foťák a fotky v něm... Stejně tak pan Velký, resp Big Foot nebo Seskveč abychom mu říkali správně mohl našeho rangera xkrát zabít a vždy ho nechal prchnout... Při soubojích se pak rval dost podivně jako člověk a přihlédneme-li k faktu, že se jedná o druh lidoopa, nevím jestli třeba takové gorily zabíjí oběť tím, že ji chytí pod krkem a škrtí... Na mrchovišti bzučela hejna much, ale hrdinové z něj prchali sněžením a kouřilo se jím od úst... Asi šlo o nějaké arktické mouchy... No a je toho více. Je to škoda, protože to měla výborný potenciál a k filmu s Big Footem vám stačí pár herců, divoký les a to je všechno... Jo vlastně ještě jedna věc. Maska Seskveče. A ta tady byla perfektní, já si ani jinak nepředstavuji... Ty co jsem viděl doposud, byly spíše srandovní a tak tomuhle jednu hvězdu přidám a bude to tři strážní ohně kolem kempu. * * * ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film s Bigfootem, kde ale o Bigfoota v první řadě vlastně nešlo, protože se objevil až na konci a celkově tý akce tu bylo pramálo.. spíš to je lesní survival, kterej se vůbec nepovedl.. těch 89 minut se hrozně vleklo a nejlepší na celým filmu byla vlastně ta příroda, takže za přírodu dávam hvězdu navíc.. škoda, ale já vlastně stejně moc nečekal.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V krátké době už druhý film o Bigfootovi a zase to nevyšlo. Zatímco ale Primal Rage dojel na nezkušeného režiséra a příšerný scénář, zatímco efekty a produkční zázemí měl skvělé, tak Big Legend je příšerná somařina úplně od začátku a úplně ve všem. Kamera odpovídá něčemu tak dvacet let starému, za pár drobných se zaplatilo šest herců a po hodině a půl tlachání se strhne souboj s chlapem v obleku Žvejkala, dá se s ním pěstní souboj i přesto, že mám za pasem Magnum (nanuk by byl lepší) a nakonec se vtom nějakou záhadou objeví na kolečkovém křesle polomrtvý Lance Henriksen (asi je někde ve štábu jeho vnuk jinak si jeho přítomnost jen těžko vysvětlit) a vyděsí nás svým proslovem, jelikož to vypadá na druhý díl. Co říct, jako amatérský film o 30 minutách bych to ocenil triplstárkou, jenže tvůrci si opravdu myslí, že jsou profíci a že opravdu točí horor a to jde vydejchat jen těžko. Vždycky strašně nerad souhlasim s LivingVředem, ale tady se ten incestní úchyl prostě neplete. Příšerná fušeřina za pár dolarů.20%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až v 15. minutě. (griph)

Reklama

Reklama