Reklama

Reklama

Mladý pár - Jack (Jesse Moss) a Mary (Christie Burke) se nastěhují do nového domu. Jack se stal partnerem ve firmě, je úspěšný a daří se mu. Mary se stará o jejich čerstvě narozeného syna Adama. Ale začíná mít noční můry, že s nimi něco v domě je. Slyší a vidí věci, které nikdo jiný ne. Na internetu najde ženu, které se něco podobného kdysi také stalo. Jenže "halucinace" se zhoršují a Mary začíná být pro své okolí nebezpečná! (Rodriguez)

(více)

Recenze (27)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě upřímně nechápu, jak mohl zrovna tento film v zahraničí sbírat poměrně pozitivní recenze. Naivně podaná, velmi špatně zahraná a mdle zrežírovaná srajda, jejíž dvě hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo bude diváka iritovat víc. Nedospěje to vůbec k ničemu zajímavému, strašidelné scény nefungují a soutěž o nejméně sympatickou hororovou hrdinku tímto skončila už v únoru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Očividne prepnutá matka s depresiami, ktorá si myslí, že jej decko chce ukradnúť démon, s ním ostáva sama doma, pretože jej mužíček lieta po služobných cestách. A my si máme klásť akože otázku, či tam nejaký démon je. To myslia vážne? Mne sa stačilo pozrieť na ksicht tej kravy, keď vypleštila oči a tvárila sa vydesene, a stačilo mi. Dosť slabý horor, ktorý sa asi dvakrát pokúsil vyľakať nečakanou hlasnou hudbou či nejakým trepnutím dverí. Tvorcovia ináč s ničím zaujímavým neprišli, takže ako vždy som sa na to tešil zbytočne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po narodení ich syna je radosť matky Mary (Christie Burke) a otca Jacka (Jesse Moss) len polovičná, pretože sa im mali narodiť dvojčatá. Na sklamanie sa snažia zabudnúť tým, že sa nasťahujú do krásnej lokality plnej príjemných susedov. Mary ale začína mať stále viac pocit, že s ich dieťaťom niečo nie je v poriadku. Nechce poriadne jesť a budí sa uprostred noci, čo pre bábätko nie je nezvyčajné. Nezvyčajné je to, že dieťa má pri sebe vždy neznámu spoločnosť. - Pán Brandon Christensen si pre svoj režijný debut vybral dosť komplikovaný hororový subžáner, ktorý má väčšinu nápadov dávno vyčerpaných, ale jemu sa podarilo priniesť svieži pohlad na túto tematiku. Je zjavné, že sa pohybuje pri správnych luďoch a v tomto prípade mu pomáhal hlavne Colin Minihan, známy z hororového dua The Vicious Brothers, ktorého rukopis je pri niektorých scénach velmi výrazný. Herecké obsadenie je perfektné. Môj oblúbenec Jesse Moss, na ktorého sa tento týždeň každý deň pozerám v Ghost Wars, podal špičkový výkon a spolu s mne neznámou Christie Burke vytvorili pár, ktorý je uveritelný a mal som pocit, že takýchto ludí môžem reálne kedykolvek stretnúť. Hororové scény fungujú v tomto prípade vynikajúco a dokážu vydesiť. Velmi mi imponovala mytológia, s ktorou sa režisér hral. Je trochu škoda, že sa v závere režisér zameral na trochu rozdielne hororové trópy. Vadil mi len dosť rozťahaný úvod, ktorý ale plnil svoju funkciu. V posledných mesiacoch je to pre mňa jeden z najlepších hororových zážitkov. + Jesse Moss + herec z Grave Encounters a Extraterrestrial + herec z It Stains the Sands Red + herec z Extraterrestrial, Turbo Kid a Patient Seven ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, miestami nesmierne lacne pôsobiace “nič”, ktorého kvalita ledva dosahuje úroveň video filmov. Nebyť hudby a pár momentov, čistý “odpad”. A Moss? Lacná kópia Nicka z Backstreet Boys? Povedzte mi. Čo to za herca, ktorý v 34 rokoch, hral už v 89 filmoch. Kurva, Arnold a Sylvester sú starí jak Matuzalem, a majú za sebou v priemere 200 filmov. A to sú nejakí herci, ktorí hrali v nejakých filmoch. Nie tento hybrid, ktorý ešte aj v “Tucker a Dale vs Zlo”, bol iba akýmsi klišé pandrlákom. Ešte aj tu hrá vedľajšie husle. Normálny trapák, ktorý by si vo westerne nezahral ani vetrom po ulici preháňajúci sa ker. Keď niekomu stačí kornútok bez zmrzliny, nech sa kŕmi sračkami, no mňa to bez čokoládovej nebaví. “Stil/Born” možno miestami disponuje nejakou tou atmosférou, no ja jednoducho nedokážem akceptovať takéto lacné, čitateľné pokusy, ktoré sa tvária nesmierne vážne, pričom neprinášajú nič inovatívne, a sú len akousi slabou náplasťou, ktorá sa Vám ihneď odlepí. Je mi jasné, že sa nájdu aj takí, ktorých tento snímok “poteší” a nebudú tak skeptickí ako Ja, no Ja ho odporúčam - NIKOMU, respektíve len tomu, čo nemá inej roboty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mary čeká dvojčata, ale jedno z dětí při porodu zemře. Strach o přeživší se postupně mění v paranoiu, že si její dítě chce odnést nadpřirozená bytost. Později zjistí, že by mělo jít o démona v podobě ženy, co krade děti a....asi je nejspíš žere. Námětově nic nového, což ale vadí méně, než jalové zpracování. Atmosféra ne a ne zhoustnout. Uvítal bych klidně větší přesah do fantastična, ale takhle zůstává jen psychologické drama a studie šílenství. Směrem k závěru je už vcelku jedno, zda démon existuje, nebo ne. Nejstrašidelnější jsou tak vyvalené oči Ch. Burkeové. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že koukat na čistě kanadský film je vždycky horor, chtěl bych ocenit, že si to tenhle čajíček nebál přiznat oficiálně. Jinak tedy větší díru do světa uděláte s plastovým nožem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálně znepokující až mile strašidelné, i když to vypadá celkem neoriginálně/nepůvodně. Je to takový hororový paradox. Předpokládám, že píchat se bude pořád, takže než to do budoucích matek nacáká nějaká entita z tohoto vesmíru, můžou se na tenhle lekací počin dívat relativně v klidu. Horší bude, až to miminko spatří svět, na kterém ho stejně nic hezkého nečeká, tak by se jeho cukrkandlová máti tomuhle fláku měla vyhnout, aby to nezdeptalo její mateřské senzory. Přece jen se děsit a běhat k mimču každých pět vteřin v domnění, že vám ho uzme nějaký fujtablový bubák, je opravdu vagínorvoucí. Brandon Christensen dohromady toho moc nenatočil, je ale očividné, jakým hororovým pochoutkám dává přednost...Zhasni a zemřeš, Insidious...mám pokračovat? Jenže on na svůj film neměl ani zdaleka takové prostředky, jakými vládnou zmíněná horor díla, tudíž je velice pozoruhodné, jak si s tím poradil. Jeho film mohl vypadat amatérsky, vůbec ne. Kamera, střih, provedení bubáka, to vše se překonává. Christie Burke v hlavní roli je tak angažovaná, až hraje několika styly, chvíli je nemožně vykulená, následně přesvědčivá, jindy hysterka na zabití, nemálo k vypíchání. Kámošku od vedle nemá taky marnou. Rebecca Olson je solidní stéblo. A miminko Adam je vlastně holčička/režisérova neteř. Ponuré, přívětivě nepříjemné, intenzivní, v závěru překvapivé. V takových souvislostech se mně vybaví tenhle horor flák. 10/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To mimino co řvalo každou chvíli, to bylo děsný, furt jsem musel snižovat hlasitost, aby si sousedi nemysleli, že jsem ukradl někomu dítě. Still/Born, je tak strašně moc nezáživným Hororem, že víc nudnější a stupidnější už to být ani nemohlo. Frajerce se místo dvou dětí narodí jen jedno a od té doby zažívá halušky. Horor pro nastávající či novopečený matky, nic pro mě. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Still/Born je síce iba priemerný, no stráviteľný duchársky (démonský) horor, akých sa v súčasnej dobe natáčajú desiatky. Jeho tvorcovia sa snažia s divákom pohrávať a klamať jeho úsudok ohľadom toho, čo je reálne dianie a čo fikcia. Za nedostatok považujem to, že sa tu odohrá iba jedna scéna priameho kontaktu s temnými silami, čo je samozrejme málo. Brandon Christensen mal v tomto ohľade viac pritlačiť na pílu... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mámí a dédý, novorozené bejby a zlý démon baštící nemluvňata, tedy nihil novi... Ale co začíná jako nudná a stokrát provařená horrorovolovina určená mentálním retardům nebo vykojeným ženským na mateřské, končí jako psychologizující drama ve stylu antických tragédií. První polovina za jednu, konec za čtyři, ta laktační psychóza je halt prevít. Na tenhle námět se dal napsat mnohem lepší scénář a natočit mnohem lepší film, škoda. Mimochodem nic bych nedal za to, že herečku na hlavní ženskou roli vybrali kvůli tomu, jak šíleně umí třeštit a kulit oči. Její grimasy byly neskutečně zábavné (i když asi nechtěně). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hádání jestli se jedná o magořící matku nebo o démona by mě i bavilo, ale to by představitelka hlavní role nesměla být taková nebetyčná kráva. Christie Burke je sice docela hezká holka, ale jakmile zahrála na hysterickou notu, a hrála na ní skoro pořád, nepřál jsem si nic jiného, aby jí někdo zavřel hubu. Chyběla i odpovídající atmosféra a tak jediné, co stojí opravdu za řeč, je jedno bubákové zjevení, které mělo něco do sebe. No a aby toho nebylo málo, tak je tu ještě nejasný závěr, což je v tomto případě vyloženě k nasrání. 25% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský snímek „Still/Born“ nijak zásadně nevyniká, není originální v tématu ani v jeho pojetí, ale pořád je to dost dobře natočené, aby to zaujalo. Jasně, pokud podobných hororů uvidíte za sebou několik, tak vás tenhle nijak nevytrhne, nejspíš vás nebude ani bavit, ale pokud ho budete sledovat s odstupem, kdy jste podobný film chvíli neviděli, měl by vás bavit. Graduje dobře. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to bylo a rozhodně nehodlám Still/Born obhajovat, ale mně to v souladu nálady a okolností docela slušně sedlo. Paradoxně, navzdory hodně rozpolcenému hodnocení, musím konstatovat, že tento film opravdu není ničím výjimečný. Vlastně jo, má výjimečně nesympatickou hlavní herečku, které chcete několikrát během stopáže dát přes držku, jenomže v druhé chvíli se vám vlastně zničehonic líbí, jak zahrála to, že ji začíná kvalitně šplouchat na maják. Snad už kvůli těm kontroverzním kritikám do mě tenhle kanadský kousek zapadl jako puzzle a ani strašení mě v ničem neiritovalo. Samozřejmě to dost nadhodnocuji a spíš to vidím na slaboučké čtyři, protože se na to zkrátka jen nezlobím. Předvídatelné je to ovšem jako prase a hodně podobných kousků už tu bylo, Still/Born je ale přece jen svojí zvláštní atmosférou a jistou neuspořádaností trochu v jiné sekci. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Řádně ujetá ženská, kde její manžel radši jezdí na služební cesty, aby s ní nestrávil čas doma když jí začne, šibat v hlavě. Zůstává sama doma jen se svým dítětem, kde když si jen uprdne hajzl pavouk, tak ona letí celá zděšená, zkontrolovat své dítě do kolébky jestli jí ho nešlohl démon. Dávám 50% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bylo největším lákadlem jméno Jesse Moss , který se mi líbil v mimozemském Extraterrestrial, ale tady si k mé smůle střihnul jen menší roli. Přesto zahrál každou scénu důvěryhodně a znovu ukázal že to v sobě má. Úloha šílené, paranoidní matky s depresemi je vždy nevděčná a záleží jak ji představitelka zvládne. Christie Burke se této role zhostila natolik dobře, že už obličej této herečky nikdy nechci vidět. Snaha vystrašit diváka tu nepochybně byla, ale málokdy fungovala. K tomu měla dopomáhat hororová hudba, která se, když už nic jiného, dobře poslouchala. Atmosférických momentů tu moc není a napětí je téměř nefunkční. Určitě to šlo i lépe promyslet, co se logiky týče.. protože aby postava řekla do telefonu, že je skoro doma a pár vteřin na to rozrazila dveře domu, to mi moc chytré nepřijde. Má to alespoň poměrně chytlavý průběh, kdy to chcete dokoukat už jen proto, abyste se dozvěděli finální rozuzlení, zda to všechno byly jen halucinace, nebo tam skutečně řádí démon. Nic nového do žánru to tedy nepřináší, ale rozhodně to není propadák, kterých vychází ročně nespočetně. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

No na moje prekvapenie to nebolo také zlé. Hlavná hrdinka je väčšinu filmu nesympatická ale myslím že presne taká mala byť a bol to zámer tvorcu, nakoľko vlastne celý čas ide o to zistiť či je šialená alebo je tam naozaj démon. A Christie tú šialenú hrala naozaj dobre. Atmosféra tiež kvalitná od začiatku sa tam niečo deje a film ubehne celkom rýchlo. Na druhú stranu po hororvej stránke až na jednu či dve scénky slabé. Pochválim ale démona / starenku pretože strach naháňala, veľká škoda že s ňou neboli lakačky a pri tom sa to pýtalo a priestor nato bol. Koniec výborný, síce opäť horor žiaden ale inak sa mi páčil. U mňa medzi 3 a 4* a aj keď nič nové pod slnkom, isto patrí k tomu lepšiemu. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Still/Born sa pohráva s námetom psycho duchárčiny s deťmi. Nejedná sa síce o nič originálne, ale film je natočený dobre. Miestami diváka zamrazí a čakajte aj nejakú tú ľakačku. Keby Kanaďania viac premysleli scenár, mohlo sa jednať o výborný horor s netradičným koncom. Sklamaný som ale určite nebol. ()

Reklama

Reklama