Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1927 a Celestine, bezdětná manželka hajného z vesnice v kraji Sologne, obklopené nádhernými lesy, si v pařížském sirotčinci vyzvedává malého chlapce Paula, tak trochu proti své vůli, ale hoch má domovské právo v její vesnici. Paul je v novém prostředí brzy jako ryba ve vodě, brouzdá nádhernými lesy a spřátelí se s místním pytlákem Totochem (v české verzi poněkud rušivě přejmenovaným na Tondu), který ho učí poznávat přírodu. Získá si i sympatie majitele panství, mlčenlivého hraběte de Fresnay, a na pozadí příběhu, pomalu se odvíjejícího se příběhu v rytmu přírody a ročních období, se postupně odhaluje tajemství Paulova původu (a důvod, proč ho Celestine váhala do své péče přijmout): Paul je ve skutečnosti vnuk hraběte, syn jeho dcery, kterou zavrhl, protože se zamilovala do obyčejného železničáře. Ten pak padl ve válce a matka zemřela při Paulově porodu. Starý hrabě už dávno lituje, jak se k dceři zachoval, a Paul se po jeho smrti stává univerzálním dědicem celého panství… (TV Nova)

(více)

Recenze (16)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

V popisu filmu prozradit úplně vše, to je jako fakt dobrý... Naštěstí jsem ho zde nečetl. Nevím kde v něm kdo vidí komedii, to ani náhodou. Filmu by prospělo mírné snížené stopáže, chvilkami jsem se přistihl, že se mírně nudím. Ale jinak je film krásný, střílí se zde jen na zvěř a to povětšinou za účelem nasycení. Nádherný vizuál a naprosto vynikající hlavní role, milý příběh, byť občas až přeslazený. V titulcích jsem zahlédl, že to je zřejmě od producentů francouzského filmu Bella a Sebatian a je to velmi znát. Velké doporučení, byť na plné hodnocení jít nemohu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Modrooký Paul si mě omotal kolem prstu na první dobrou, Jean Scandel výborná volba, role sirotka mu sedla a on jí propůjčil svou dětskou přirozenost a křehkost.. K tomu je snímek natočený s láskou k přírodě a všemu živému, což je samozřejmě poznat a dá se velice příjemně pocitově vnímat..  Samotný příběh osiřelého dítěte není až tak výjimečný, nicméně své osobité kouzlo má, no a já mám pro takovéhle „pohádky“ slabost.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atmosféra pohody a venkovského štěstí se postupně mění v klasickou červenou knihovnu. 1) Příjemný 13letý Jean Scandel (Paul) se mi líbí._____ 2) Obsah TV Nova prozrazuje pointu předem. Je to pořád jedno a to samé, dokola a dokola. Dělají to ti lidi z blbosti nebo úmyslně?_____ 3) Doplňování údajů do Zajímavostí podléhalo schválení korektora. Obsahy tomu nepodléhají? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rodinný historický film o prírode, tajomstve a veľkom jeleňovi. Keď máte dvanásť alebo ste milovníkom záberov z kúska lesa a bažiny, toto je pre vás. 1 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pět za příběh o chlapci ,který k dobrému životu přišel.Souhra náhod?Možná.Kvituju,že z toho scénárista neudělal zapeklitý příběh a nechal děj plynout jako vodu v té říčce s lososy. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Joj, ten uživatel Richard.001 musí být ubohá dušička, když tomu dal odpad. A možná to ani neviděl... pochybuju, že by uměl Francouzsky.. maximálně s eng titulky to mohl dát. Ale teď už k samotnému filmu. Snad se toho ujme třeba taková ČT, nebo CNMX ... má to takový ráz Pagnolovek ... na nic si to nehraje, takhle se prostě žilo. Pochopil bych hodnocení od dvou až do pěti hvězdiček... ale krom nijak světoborného příběhu není filmu co vytknout. Pěkná kamera, dobře zahrané (i od zvířat :-) ), padnoucí hudba .... rozhodně koukatelné. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film so selankovitým príbehom siroty Paula, ktorého sa ujme "vzdialená príbuzná" Célestine. Paul je šikovný chlapec, ktorého zaujíma príroda, ale napriek tomu, že jeho adoptívnym otcom je miestny správca lesa Borel, jeho tajomstvám ho zaúča miestny pytliak Totoche. Napätie medzi týmito mužmi by mohlo byť celkom dobrým základom na komédiu, ale o to produkcii asi nešlo, takže to vydá na láskavé pousmiatie. Celkové obsadenie završuje ešte majiteľ panstva a lesov barón Fresnaye, z ktorého sa nakoniec vykľuje Paulov starý otec. Nie je to však veľké prekvapenie, pretože scenár to naznačuje minimálne od polovice. Produkcia je dobrá, ani herecky to nie je zlé, ale Zlatí úhoři sú lepší hoci aj atmosféra je podobná. ()

maceiko 

všechny recenze uživatele

Tradičný rodinný film s príjemnými postavami a prostredím, extra nenadchne ale určite neurazí. Zakorenenie v dobovej realite a úprimný scenár predstavujú ideálny televízny materiál na nedeľný večer a rodinou. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1927 a Celestine, bezdětná manželka hajného z vesnice v kraji Sologne, obklopené nádhernými lesy, si v pařížském sirotčinci vyzvedává malého chlapce Paula, Jediný herec, kterého tady znám, je François Cluzet (mj. Nedotknutelní) v roli Tondy (Tatoche) Oceňuji kameru, je spousta bezvadných přírodopisných záběrů. Až to je trochu nadsazené, kolik zvířat potká Paul jen při první procházce lesem. Velmi pěkná je postava Celestine (Valerie Kaserti). Ona je v klidu, nad věcí, chápající, ale má své hříšky, největší pochopitelně zahejbání manželovi. Ten se nakonec s Tondou usmíří a hajní jsou oba. ()

Reklama

Reklama