Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Když z vesnice poblíž lesů v Ardenách zmizí dospívající dívka, místní policie začne spolu se starostlivou učitelkou odkrývat síť znepokojujících tajemství. (Netflix)

Recenze (43)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Tohle se Francouzům hodně povedlo. V první polovině, kde hraje velkou roli onen tajemný les z názvu seriálu, mi to silně připomínalo Akta X. Mysteriózní nádech sice ve druhé polovině, jak se daří rozplétat děj a zjišťovat více o mládí jinak záhadné učitelky Eve, postupně mizí, nicméně o to více nastupuje kvalitní krimi zápletka, která naštěstí nenajde rozuzlení až téměř do konce. Samotný konec, bohužel, trochu natahovaný a zbytečně moc klišoidní, tady si mohli dát tvůrci trochu práci s originálnějším zakončením. I v průběhu děje se objeví několik nejasností a nelogičností, které ale pohltily ony ardenské lesy, skrývající nejedno děsivé tajemství. Malé plus za to, že jsem po dlouhé době narazil Émilliena ze série Taxi, ačkoliv jeho role tady je všechno, jen ne komická. Celkově za 4* a klidně bych si dal něco podobného znova. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyobrazené “znepokojujúce tajomstvá”, sú odrazom dnesnej doby. Výsledkom oných “tajomstiev”, sú takpovediac očakávané následky. Nuž, niet sa čo čudovať. Stačí si otvoriť “instagram”, a je to tam samá “popretŕčaná, polonahá kunda s ceckami ven” s filozofickou úvahou od Dalajlámu. Čo sa seriálu týka. No videl som aj lepší, ktorý v sebe kombinuje viacero problematík. Jeden by povedal, že by ho to malo zasiahnuť viac. Bohužiaľ nestalo sa, empatia išla akosi stranou, i keď “La Forêt” určite nie je zlou kriminálkou, ktorá by vyslovene nudila. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Odpor, nenávist, výsměch, pohrdání, smutek, napětí, radost....To vše a mnohem víc se povedlo scénáristům a následně filmařům vložit do tohoto atmosférou přetékajícího seriálu. Zajímavý děj se plynulým tempem točil okolo několika ústředních postav a nutno podotknout, že ani jeden díl nebyl navíc. Krásně vystihnuté pozérství a neschopnost policie dát si 1 a 1 dohromady nepřipisuji k nedostatkům příběhu, ale naopak k úmyslnému vtisknutí života do maloměstské reality. Od většiny postav, které ztvárňují četníky, bych nic jiného prostě nečekal, uvažte sami - četníci, kteří běžně řeší špatné parkování a podobné srajdy navíc v komunitě, kde se všichni znají mají teď předvést před spravedlnost sériového vraha, kterým je s největší pravděpodobností jeden ze sousedů? Navíc - i kdyby si byli schopni dát souvislosti dohromady nic moc by jim to nepomohlo. Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale v tomto seriálu mi nevadilo, že příběh/pachatele nelze rozklíčovat/vystopovat na základě indicií odkrývaných pátráním. Do posledního dílu tak lze pouze spekulovat a tipovat a věřte mi, že to budete dělat a rádi! A v tom je další kouzlo seriálu. Ve finále je pak k naší spokojenosti naprosto vše vyřešeno, vysvětleno a uzavřeno sentimentálním koncem. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Vynikající a hlavně poctivá francouzská mysteriozní kriminálka. Tady je prostě super, že to nemá potřebu nějak vybočovat postranním dějem či nějakou zbytečnou vedlejší linií. neřeší se tu nějaké sociální dilema apod. Vše, co se tady stane, všechny události, všechny charaktery, všechno se to týká a má spojitost s případem. Na konci pěkný mindfuck s odhalením vraha. Finále sice mohlo být více strhující, ale vůbec mi to nevadí. Jo, takových čistokrevných kriminálek už se dnes moc netočí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská detektivka. Atmosferická, s dobře využitým prostředím Arden, se zajímavými postavami a s průběhem, který, chápu, že ne úplně každému může sednout, ale já byl spokojený. Přeci nemusí každá atmosférická detektivka být pořád o tom samém. Občas není od věci, když se děj rozvine trošku jiným směrem, než je úplně zvykem. I proto si Hvozdu tak cením a musím říct, že jsem si těch šest dílů poměrně i užil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Na dětském hrobě Nathane je napsáno: „Narozen 1988 – zemřel 1988.“ Ale během výslechu Thierryho Rougeta (Patrick Ridremont) jsme se dozvěděli, že dítě zemřelo 4. dubna 1988 ve věku 11 měsíců. To znamená, že se musel narodit v květnu 1987 a ne v roce 1988. (Untentrauer)

Reklama

Reklama