Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Když z vesnice poblíž lesů v Ardenách zmizí dospívající dívka, místní policie začne spolu se starostlivou učitelkou odkrývat síť znepokojujících tajemství. (Netflix)

Recenze (44)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská detektivka. Atmosferická, s dobře využitým prostředím Arden, se zajímavými postavami a s průběhem, který, chápu, že ne úplně každému může sednout, ale já byl spokojený. Přeci nemusí každá atmosférická detektivka být pořád o tom samém. Občas není od věci, když se děj rozvine trošku jiným směrem, než je úplně zvykem. I proto si Hvozdu tak cením a musím říct, že jsem si těch šest dílů poměrně i užil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyobrazené “znepokojujúce tajomstvá”, sú odrazom dnesnej doby. Výsledkom oných “tajomstiev”, sú takpovediac očakávané následky. Nuž, niet sa čo čudovať. Stačí si otvoriť “instagram”, a je to tam samá “popretŕčaná, polonahá kunda s ceckami ven” s filozofickou úvahou od Dalajlámu. Čo sa seriálu týka. No videl som aj lepší, ktorý v sebe kombinuje viacero problematík. Jeden by povedal, že by ho to malo zasiahnuť viac. Bohužiaľ nestalo sa, empatia išla akosi stranou, i keď “La Forêt” určite nie je zlou kriminálkou, ktorá by vyslovene nudila. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se to dalo natočit jako film, ale bylo to snesitelné i v trojnásobné délce. Potěšila kamera, herecky spíše průměrné, režijně také. Velmi dobrý byl scénář, který v rukou některého z mistrů klasické francouzské krimi mohl dát vzniknout hodně zajímavému filmu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi zahalená temne mysterioznym a dusivým tajomstvom znášajúcim sa nad malým francúzskym mestečkom už tridsať rokov, ktorej sa nebojím dať plný počet i napriek nepríjemne krv pijúcej postave Virginii. Tá žena dokázala svojou povahou a chovaním kurviť náladu od prvej epizody až do samotného konca seriálu! Netuším, či to bol zámer herečky Suzanne Clément tak hrať, ale na jej držku som sa už ani nedokázal (postupom času) dívať ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarená francúzska krimi miniséria, ktorá je čo-to dlžná škandinávskym "predobrazom" asi viac, než klasickej francúzskej detektívnej škole. Ale treba skrátka točiť to, čo letí, tak prečo nie. Každopádne atmosféra príliš severská nie je, nesneží a nemrzne, takže nebudete mať pocit, že ste to už niekde videli, kde vraždil nejaký ten Sven Svensson. Máme tu okrem zopár klišé a logických nedostatkov aj zopár inovatívnych prvkov. Nemáme tu klasické vyšetrovacie duo, komisárka je celý čas na nervy a do práce vkladá dosť veľa emócií, na uzde ju ako tak drží prísny, ale správny šéf. Vrah je proste zmrd, žiadne také, že má motív a tak ho trochu aj chápeme, práve naopak. Dvojke by som sa nebránil, ak poznáme vraha, tak vieme, že toto mestečko v obkolesení lesov už nebude nikdy také, aké predtým a zase tu niekomu môže totálne prepnúť. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mé počáteční nadšení vydrželo zhruba do čtvrtého dílu, pak to šlo však bohužel celé do kopru. Naprosto nelogický děj, zoufalá, až téměř groteskní práce policie a pak hlavně herecký výkon Suzanne Clément, to jsou všechno faktory mého dnešního hodnocení. Pokud se chcete na la Foret podívat, vypněte raději mozek, jinak budete zklamáni. Tohle byla z mého pohledu jen marná snaha napodobit Zone Blanche a to se v tomhle případě absolutně nepovedlo. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tu opět máme jedno malé francouzské městečko, které si žije svým vlastním životem a ve kterém se opakuje záhadné zmizení mladé dívky v místním tajuplném lese, které místní obyvatelé děsilo v dobách minulých a které nebylo vyjasněno. Těch nevysvětlených zmizení bylo samozřejmě víc a podobnost trestných činů byla do nebe volající. Těla se nikdy nenašla a tak se to stalo místní nevyřešenou záhadou se kterou si místní buranská policie nevěděla rady a zametla to takzvaně pod koberec. Do tohoto městečka přichází nový velitel policejního sboru a na rozdíl od místních vidláckých policistů se snaží věci přijít na kloub. Do toho všeho se do děje přimíchá ještě učitelka místní školy, která si v životě užila své a se kterou jsme svědky jejiho odhalení nelichotivé minulosti s pomocí věcí, které jiní smrtelníci nevidí. Musím přiznat, že novodobé francouzské kriminální seriály ve mně vyvolávají jistou podobnost se severskými o trochu chladnějšími seriály, které jsou o krapet tajuplnějšími než ty francouzské. Tvůrci na nás v prvních dílech vychrlili nespočetně mnoho podezřelých osob a ještě více možných vysvětleních těchto záhad a samozřejmě záleží na představivosti a dedukčních schopnostech každého diváka, kterému je předhozeno mnoho alternativ a který je po zbytku představení postupně dušen, mírně promíchán, aby byl na konci vystavěn a připraven k podávání pěkně s přílohou. A já jako detektiv amatér jsem byl z konečného rozuzlení vyveden z omylu, který jsem si po celou dobu myslel, že je fakt. A to jsem měl tři podezřelé. Společně s čarokrásnou krajinou místních lesů a neokoukaných francouzských hereckých tváří jsem byl s tímto příběhem spokojen a taktéž unešen místním koloritem francouzského venkova ve kterém má každý to své tajemství, které nechce sdílet se svým okolím. Za mírně nadprůměrný francouzský seriál s kriminálními zápletkami dávám zasloužených 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne úplně strhující a ideálně vypointovaná ale přesto povedená detektivka. Hromada zajímavých postav s výborné prokreslenými charaktery, napínavý příběh s chytrými zvraty a nijak zbytečně natahovaný příběh. Tempo pomalejší, vyvrcholení ne úplně dostačující ale dostatečně silné nejen v rámci klasické detektivky. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Tento seriál natočili pro mě. Kdybych mohla, dám 100 hvězd. Úžasná atmosféra, skutečné napětí a plnokrevné emoce. Děkuji. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Mělo to jistý potenciál, příběh i zápletka jsou ok, bohužel však to co v seriálu předvádí policistka (Suzanne Clément) totálně ničí jakoukoli věrohodnost a absolutně degraduje celé tohle dílo. Někdo takový snad ve skutečnosti u policie sloužit nemůže a doufám, že ani nikdy nebude... ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné detektivní drama z Francie, které představuje originální dobře vypointovanou zápletku, sympatické postavy a stále udržované napětí, stejně jako twist v závěru. Na konci je všechno krásně objasněno a logicky uzavřeno. Job well done - mám chuť se jít projít a zakontemplovat si do lesa, ale pro jistotu určitě nenechám mobil doma. Jo a moc ráda jsem zase po dlouhé době od Nolanových filmů viděla v něčem nadanou a nestárnoucí Suzanne Clément. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobry, moderni policejni serial. Nic neobvykleho tam neuvidite. krome ucitelky jezdici na nejake CB200 nebo co to bylo... :) Kdyby posledni dil nebyl tak trapny, dal bych hvezdu navic. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Už bych si od těch netflix detektivek měl dát pauzu. Další rychle zapomenutelná minisérie o malé vesničce, mizejících dívkách a starém tajemství. Všichni tam jsou na pár facek, policisti neschopní, vlastně nejlepší detektiv je tady učitelka z místní školy. 4.5/10 ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Odpor, nenávist, výsměch, pohrdání, smutek, napětí, radost....To vše a mnohem víc se povedlo scénáristům a následně filmařům vložit do tohoto atmosférou přetékajícího seriálu. Zajímavý děj se plynulým tempem točil okolo několika ústředních postav a nutno podotknout, že ani jeden díl nebyl navíc. Krásně vystihnuté pozérství a neschopnost policie dát si 1 a 1 dohromady nepřipisuji k nedostatkům příběhu, ale naopak k úmyslnému vtisknutí života do maloměstské reality. Od většiny postav, které ztvárňují četníky, bych nic jiného prostě nečekal, uvažte sami - četníci, kteří běžně řeší špatné parkování a podobné srajdy navíc v komunitě, kde se všichni znají mají teď předvést před spravedlnost sériového vraha, kterým je s největší pravděpodobností jeden ze sousedů? Navíc - i kdyby si byli schopni dát souvislosti dohromady nic moc by jim to nepomohlo. Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale v tomto seriálu mi nevadilo, že příběh/pachatele nelze rozklíčovat/vystopovat na základě indicií odkrývaných pátráním. Do posledního dílu tak lze pouze spekulovat a tipovat a věřte mi, že to budete dělat a rádi! A v tom je další kouzlo seriálu. Ve finále je pak k naší spokojenosti naprosto vše vyřešeno, vysvětleno a uzavřeno sentimentálním koncem. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Toto bylo zklamání. Děj by šel ale postavy nanic. Hlavní detektiv s nelogickýma tahama. Matka pohřešované hysterka na facku. No průměr a to slabý. Ach jo ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Vynikající a hlavně poctivá francouzská mysteriozní kriminálka. Tady je prostě super, že to nemá potřebu nějak vybočovat postranním dějem či nějakou zbytečnou vedlejší linií. neřeší se tu nějaké sociální dilema apod. Vše, co se tady stane, všechny události, všechny charaktery, všechno se to týká a má spojitost s případem. Na konci pěkný mindfuck s odhalením vraha. Finále sice mohlo být více strhující, ale vůbec mi to nevadí. Jo, takových čistokrevných kriminálek už se dnes moc netočí. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Komornější a méně mystický bratranec Zone Blanche s výraznými hereckými výkony.  Kvalitu s našimi seriály snad nemá cenu ani uvádět. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Ne. Mám ráda podobný typ seriálů, ale tohle prostě nefungovalo. Groteskní a absolutně nesmyslný scénář. Logika zde nemá místo. Dokoukala jsem to silou vůle a v hlavě mi neustále naskakoval rudý nápis: Je to kýč, je to kýč, je to kýč. ()

Reklama

Reklama