Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Je nás 13. Pri stole nás nemôže byť 13. Je to nešťastné číslo.“ To „nešťastie“ pravdepodobne zasiahlo aj režisérku, ktorej sa nepodarilo z hercov a herečiek dostať „von“ to, čo by film (a hlavne príbeh) potreboval. Snímok, ktorý prejde vedľa vás takmer bez povšimnutia Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení bylo to, že mezi Toni Collette a Harvey Keitelem to vážně na plátně fungovalo. Toni byla skvělá, arogantní, namyšlená, svojí úlohu rozmazlené paničky zahrála úžasně a Harvey jí skvěle sekundoval. Rossy de Palma svojí úlohu zahrála také dobře, překvapilo mě jak velká herečka to je, nepatří úplně mezi ty nejkrásnější ženy a klidně bych si v její roli dokázala představit někoho hezčího, ale asi by to byla škoda. Možná to je poselství filmu, že nezáleží na tom, kdo jste nebo jak vypadáte, každý může na chvilku být bohatá španělská šlechtična a zažít románek, i když jen na chvilku. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za mě teda rozhodně příjemné překvapení. Toni Collette si tu arogantní mrchu užívá, Harvey Keitel je správně štramáckej a Rossy de Palma? Ten film je prostě její. Jak dostane prostor, tak baví od začátku až do konce. A jelikož má film i krásu v podobě nesmírně půvabné Joséphine de La Baume, tak s radostí přidám i jednu hvězdičku a zaokrouhlím na solidní čtyřhvězdí. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád. Na tuhle jsem se díval se svou přítelkyní, abych jí udělal radost, jelikož to zavánělo i romantikou a ženě občas musíte dokázat, že nejen pivem a sportovními přenosy je muž obohacován. Očekával jsem moderní pojetí popelky, a tudíž jsem k tomuhle snímku přistupoval úplně stejně, jako k miskám nízkotučného tvarohu, které nám k tomuhle filmu přítelkně připravila. Chyba! Nešlo ani o komedii, ani o drama, ani o romantiku. Film neměl žádnou nosnou linku, které by se striktně držel a po jeho dokoukání jsem zjistil, že jsem sám sebe zaskočil, neboť se mi to líbilo. Vychutnal jsem si ho mnohem lépe, než onu misku s tvarohem a dnes, u čerstvého lahváče, mu dávám poctivé tři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, kterému Francie dodala šmrnc. Úvodní půl hodina patří k tomu nejlepšímu, kde u večeře služebná má za úkol předstírat, že je španělská šlechetná dáma na úrovni, ovšem po pár sklenicích vína se začíná rozjíždět a dopadá to jinak, než si namyšlená paní domu ( Toni Collette) přála. Škoda, že celý film nevydržel u jedné večeře, Italové dokázali, že to funguje ( Naprostí Cizinci) a proto se příběh orientuje jinde a to už pro mne tak atraktivní nebylo. Přesto fajn podívaná s milou Rossy de Palmou.65% ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama