Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (66)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

:D :D Chtěla jsem něco nenáročného na pobavení, ale ne zas nějako extrémně. Tenhle film mě upoutal obsazením páru, který jsem ještě neviděla - Collette a Keitel :) :) Kombinace zajímavá :) A ano - bavila jsem se. Nejvíce mě zaujalo, jak vyprávěli o tom, že ta služebná, je přeci jen služebná (pro ně póvl), ale přitom ví o nich o vše - v kolik chodí spát, co jedí, co nosí, kdy spolu spí, kdy se hádají apod. Ale přitom je to pro ně někdo méně než oni...Ta myšlenka mě upoutala. Bavila jsem se. Rossy de Palma je fakt skvělá, svá, živá, sice to není extrémní kráska, ale má něco do sebe a umí to prodat :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Úvodná hostina bola zaujímavá s pár trefnými vtipmi, ale zvyšok priveľmi melancholický. Dosť vecí ma na filme vyrušovalo, ako napríklad, jemne povedané, nepekná žena osadená do roly Popolušky, alebo tie prapodivné vekové kombinácie, keď úplne starý muž vymení peknú ženu stredného veku za takmer študentku a film sa tvári akože ok. Slabšie tri hviezdy. –––– Moc nemluv! Moc nejez! Moc se neusmívej! To není žádná vĕda. –––– My jim prostřeme a oni to snědí. Nezamilovávají se do lidí, jako jsme my! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Who designed these bikes? Hitler? Jelikož líná kinematografie zasluhuje líného diváka, jsem ochoten to odfláknout: Amanda Sthers jakoby okopírovala z pozdního "středomořského" Woodyho Allena vše, co replikovat lze - sociálně uvědomělou zápletku na bázi Blbce k večeři či Beatrice At Dinner, dynamiku věkově nerovných párů, zprostředkované povědomí o způsobech mrdek z vyšších vrstev a opulentní obsazení, z něhož kromě not-so-pretty-woman Rossy de Palma vyniká Toni Collete s pozoruhodnou karikaturou věru nechutné deprivované ženské, na jejichž studie má mimochodemc nad jiné talent též osudem a chtíčem zkoušený Allen. Naopak ze zřejmých důvodů vynechala Woodyho lehký vtip a styl, který sice ve filmech starého pána nevyhnutelně řídne, ale v porovnání s Madam služebnou ho i jeho nejslabší vývary obsahují množství nehomeopatické. Výsledkem je cosi, co velmi připomíná kinematografické vakuum, produkt, jehož výroba nebyla úplně zadarmo a jenž svou nijakostí přispívá k postupnému úpadku kinematografie tradičních námětů. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Naprosto povrchní film, který staví na kostýmech (Toni Collette má jedny krásnější šaty než druhé) a zajímavých lokalitách, ale tím to končí. Děj a myšlenka nemohou být více plytké, konec vyloženě iritující, spousta logických nedostatků, například jak se Toni Collette dokázala vyšplhat ve střevíčkách na vysoký sloup, aby na něm dekorativně usedla, nebo údajně geniální mladičký virtuoz, který nakonec zahrál nijak složitou Dvořákovu skladbu Když mne stará matka). Tonni Collette je zbytečně černobíle pitomá, jakoby měla na čele napsáno Omezená husa. Jediným plus je Rossy de Palma, jak vystřižená z Almodovarových filmů. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Začátek s následnou večeří docela vtipný, pak už se z toho stalo spíš průměrné drámko s nečekaným závěrem. Na tři to nevytáhnu i proto, že jsem si na Madame vzpomněl až po týdnu. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Lehká, hravá komedie se záměnou identity vypadala na klasický popelkovský příběh. Ale není to americký film a život vždycky není pohádka.. Nebo že by ano? To už nechává režisérka na nás.. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem lepší dialogy. O dost. Tématem a dějem je to spíš taková nadčasová jednoaktovka (zasazená do současnosti, ale stejně tak by se mohla odehrát v 19. století na stejném místě), o to víc by měl být důraz na dialogy. Bohužel tam to vázne, což je škoda, herecky skvělé (Rossy de Palma obsazení jednoznačně dominuje), vykreslení postav skvělé. V miniději rozehrané rovněž skvěle. Jen ty dialogy. 65% ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná komedie. Rozhodně 3+++. Rossy de Palma je úžasná. Je trošku škoda, že nedostala ještě o trochu více prostoru nebo spíš škoda, že zápletka nebyla propracovanější a ona by tím pádem měla ještě víc co hrát. Jen malá poznámka - není možnost, aby jedny šaty padly Marii i Anně. Toni Collette je tak o tři konfekční velikosti níž než Rossy de Palma. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Rossy de Palma jako Madam služebná byla naprosto skvělá. Ještě dlouho po skončení filmu jsem se smála jejim vtipům u večeře. Až tak moc mě zase nebralo, že jsem hodinu a půl čekala na to, jak to dopadne a přitom úplně zbytečně. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Skvelé prekvapenie ktoré som si zapol a nič som nečakal. Vtipné, svižné, je tam aj originálny prvok. Výborné herecké predstavenia...ale naprosto dokonalá je Rossy de Palma ! hrá celým telom...a dokáže totálne využiť aj svoje oči...s filmom som spokojný aj pre koniec ktorý je svojský....čakali by ste klišé... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Je nás 13. Pri stole nás nemôže byť 13. Je to nešťastné číslo.“ To „nešťastie“ pravdepodobne zasiahlo aj režisérku, ktorej sa nepodarilo z hercov a herečiek dostať „von“ to, čo by film (a hlavne príbeh) potreboval. Snímok, ktorý prejde vedľa vás takmer bez povšimnutia Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce, asi bych to celkově hodnotila jinak. Je to moc dobrý film, s vynikajícím hereckým obsazením, skvělými myšlenkami a velmi citlivě natočený. Vtipný i tragický zároveň. Ale absence katarze mi opravdu chyběla. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád. Na tuhle jsem se díval se svou přítelkyní, abych jí udělal radost, jelikož to zavánělo i romantikou a ženě občas musíte dokázat, že nejen pivem a sportovními přenosy je muž obohacován. Očekával jsem moderní pojetí popelky, a tudíž jsem k tomuhle snímku přistupoval úplně stejně, jako k miskám nízkotučného tvarohu, které nám k tomuhle filmu přítelkně připravila. Chyba! Nešlo ani o komedii, ani o drama, ani o romantiku. Film neměl žádnou nosnou linku, které by se striktně držel a po jeho dokoukání jsem zjistil, že jsem sám sebe zaskočil, neboť se mi to líbilo. Vychutnal jsem si ho mnohem lépe, než onu misku s tvarohem a dnes, u čerstvého lahváče, mu dávám poctivé tři hvězdy. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s veľmi dobrým hereckým obsadením a sympatickými výkonmi. Koniec prekvapil a celkovo išlo o trochu inak poňatú romantickú komédiu. 6,7/10. ()

Reklama

Reklama