Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (66)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaná, čekala jsem lepší zpracování. Hodně promarněný komediální potenciál, z některých situací se dalo vytěžit více. Bylo zde hodně nelogických věcí - např. jak se Anne vyšplhala v těch lodičkách na ten sloup by mě zajímalo :) Jinak prostředí a hlavní hrdinka skvělé, ale bylo to bohužel málo. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Coby dobrá francouzská komedie to zůstalo poněkud (poněkud dost) na půli cesty. Na tři to vytáhla spíš jen Toni Collette. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Přespříliš shakespearovské, přespříliš ploché. Taková trochu divadelní kritika snobismu se zjednodušenými charaktery zůčasněných, místy vtipná, místy nuda. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Služebná si hrála na dámu a do toho vztahové pletky. Ani vtipné, ani drama, vlastně vůbec nevím proč to vzniklo. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se kvůli obsazení. Byla to taková melancholická moralitka, ale potenciál byl větší. Bohužel zůstal nenaplněn. ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Od Francouzů jsem na poli komedie čekala daleko víc. Dvě hvězdy v tomhle případě nejsou úplně propadák, ale na lepší hodnocení by bylo třeba víc. Zápletka služky, která je svou zaměstnavatelkou dohnána k tomu, že ze sebe dělá zámožnou dámu, není sám o sobě špatný, ale měl se vyvíjet dál jinak. Pořád jsem čekala, kdy se budu bavit víc či kdy děj vygraduje víc, než se stalo. Celý film stojí především na Rossy de Palma, bez ní si troufám říct, že by to byl průser. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasická obohraná komédia o vzťahoch, ktoré sú vždy tak komplikované, že sú neustálym námetom pre podobné druhy snímkov. Zaujalo zopár kvalitných hereckých výkonov, ale opäť mi tu tak trošku chýbala tá povestná francúzska zmyselnosť pre humor. Bolo to také kostrbaté a nie typické frantícke. Asi preto len priemer u mňa. 50 % ()

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo krémová komédia sa čoskoro zmení na trpko horkastú melodrámu. Každý má city a emócie, takisto aj cukor obrábaný ohňom - karamel alebo len spálený cukor. A presne taká je Mária, jednoduchá služobná. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Věřím, že to má jisté kvality. Ale mě tahle divadelní konverzačka vůbec neseděla, ba naopak. Neskutečně jsem se po celou dobu nudil a nenalezl jsem jediný bod, kterého bych se mohl chytit. Francouzi umějí líp... ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Spoiler..... Nevím, proč jsem čekala konverzační komedii. Celou dobu jsem cítila jenom smutek. Jednak proto, že díky hezounově prvotní fabulaci před večeří je vztah boháče a služebné odsouzen k zániku, ještě než vůbec začne. A taky proto, že (relativní) blahobyt neznamená spokojený a smysluplný život. V podstatě mi jich bylo úplně všech líto. Ale i přes ten smutek se na to krásně dívalo. P.S. - Muriel je i po 24 letech kus. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii, která nejen že není zábavná, ale dokonce se v ní nevyskytne ani jeden vtip - to je kumšt! Vedle tohoto i Troška působí jako Woody Allen. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Kino Kotva 25.11.2017. Lehce natočené, skoro Woody Allenovské. Film ovšem vrcholí hned svojí ústřední scénou slavnostní večeře. Další děj je spíše plytký. Toni Colete si ale svůj part mrchy madam užila a film má i pár dalších pěkných klipových scén. Hlavní je asi pařba na pokoji služebné a potom následně při jilzdě Porsche. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Táto komédia skvele nastavila zrkadlo unudenej, povrchnej rodiny z vyššej spoločnosti a ich priateľom rovnakého razenia. Prvá tretina filmu - večera pôvodne 13+1 stolovníkov je najvtipnejšia časť filmu, druhá tretina bola romantická a tretia tretina bola bohužiaľ až príliš realistická. Výborná je Toni Collete v úlohe naškrobenej a závistlivej panej domu. Ale hlavná hviezda celého filmu je Rossy de Palma, ktorá bola úplne vynikajúca v úlohe slúžky, ktorá očarila muža vyššej spoločnosti pokiaľ nezistil kto je a jej bezprostrednosť, úprimnosť a zaľúbenosť bola úplne kúzelná a nákazlivá. Vďaka Rossy je táto kómedia nadpriemerná a ja som si ju skvele užila. Rossy hoci bola slúžka a podľa mnohých pravidiel by nebola považovaná za krásavicu, ale ako zaľúbená žena sa premenila z húsenice na krásneho motýľa, čiže šarmantnú dámu. U mňa skvelých 80%. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Autorka Amanda Sthers dokázala natočit pozoruhodný film bez toho, že by do něj implantovala nějaké ty přehnané feminismy a výkon Rossy de Palma byl rozhodně k vidění. Jinak lehce tuctový příběh, ve kterém chybí, co vedlo k výsledku vztahu, který dopadl, jak dopadl. Na jedno kouknutí dobré. ()

Svarec 

všechny recenze uživatele

Potřetí v měsíci jsem si zašel na francouzskou komedii a po dvou trefách do černého (Alibi na klíč, Dokud nás svatba nerozdělí) jsem se spálil. Film začne ještě docela slibně scénou u večeře, která párkrát rozesměje, jenže poté se z filmu všechen vtip vytratí a příběh nakonec vyšumí do ztracena. Ve filmu je mnoho scén, z nichž doslova křičí, že tady se měli diváci smát, jenže ten humor prostě nefunguje. No a ten konec... Americké happyendy jsou často terčem posměchu, jenže zkrátka fungují a uzavřít film způsobem, jakým to udělala scénaristka a režisérka v jedné osobě v Madam služebné, není dobrý nápad. Když jde člověk na odlehčenou komedii, tak asi nechce z kina odejít na*raný... Vlastně chápu, o co se tvůrkyně snažila, ale výsledek není ani vtipný, ani zajímavý ani zábavný. ()

Reklama

Reklama