Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (66)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi presne takýto typ filmu som potreboval v predvianočnom čase vidieť v kine. Myslím to samozrejme neironicky. Možno ma potešil viac, ako ma poteší x-tý výlet do inej galaxie. Ďalšia variácia o Popoluške, tentokrát ale pre divákov a s postavami vyššieho veku, čo je ale príjemná inovácia, žiadne odhováranie od návštevy kina. Intertextuálne sa odkazuje cez obraz poslednej večere na Keitelovho Judáša z minulosti (teda aspoň si tak myslím), ako sa aj pred Rossy de Palmou hovorí o Almodovarovi. Kúzlo film má, skutočne silný zážitok ale neprináša. Iba príjemný a inteligentný, čo ale nie je vôbec málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za mě teda rozhodně příjemné překvapení. Toni Collette si tu arogantní mrchu užívá, Harvey Keitel je správně štramáckej a Rossy de Palma? Ten film je prostě její. Jak dostane prostor, tak baví od začátku až do konce. A jelikož má film i krásu v podobě nesmírně půvabné Joséphine de La Baume, tak s radostí přidám i jednu hvězdičku a zaokrouhlím na solidní čtyřhvězdí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, kterému Francie dodala šmrnc. Úvodní půl hodina patří k tomu nejlepšímu, kde u večeře služebná má za úkol předstírat, že je španělská šlechetná dáma na úrovni, ovšem po pár sklenicích vína se začíná rozjíždět a dopadá to jinak, než si namyšlená paní domu ( Toni Collette) přála. Škoda, že celý film nevydržel u jedné večeře, Italové dokázali, že to funguje ( Naprostí Cizinci) a proto se příběh orientuje jinde a to už pro mne tak atraktivní nebylo. Přesto fajn podívaná s milou Rossy de Palmou.65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na jméno Amanda Sthers si budu muset dát do budoucna pozor. Mít po ruce takovou hereckou sestavu, pracovat s takovým námětem a spáchat něco tak banálního, na to už musím být opravdu talent. Amanda byla přesvědčena, že točí komedii, jenže filmu schází dobře napsané dialogy a vtipné situace. Z komedie se stala laciná moralita, co si bere za terč svět povrchních snobských zbohatlíků. V tak jednorozměrné roli jsem Toni Collette ještě neviděl. Madam služebná je snadno zapomenutelný snímek využitelný na Primě mimo hlavní vysílací čas. Celkový dojem: 40 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Já vím, že pro dobrou komedii občas stačí málo, ale tady mi skoro připadalo, že jim tahle jednoduchá zápletka na hodinu a půl ani nemůže vystačit. Takže příběh nic moc, ale zachraňují to herci a občas dobře vypointované dialogy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný vizuál, uchu lahodiaca muzika, herecky slušné, príbeh .. no taký, nenáročný. Rossy de Palma ale fantastická. Ako mladá žaba som si ju vystrihla z časopisu a nalepila do skrine. Nemala som tušenie kto to je, a že existuje nejaký Almodóvar, ale fascinovala ma jej tvár. 2,5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

První, velmi slušná část filmu skončila slavnostní večeří a velmi mě bavila, zbytek snímku mě naopak zklamal. Příběh najednou ztratil tempo, tvůrci se neobtěžovali cokoli dotáhnout do konce, otevírala se různá témata, aby se na ně po pár náznacích zapomnělo, a to co začalo jako komedie cílící na snobské chování, skončilo jako podivné drama, které divákovi neposkytne skoro žádná vysvětlení. Škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i s ohraným tématem se dá pracovat. Stačí mít jen trochu talentu a šťastnou ruku při výběru herců. A tu Amanda Sthers měla. Toni Colette se v roli nafoukané paničky s gustem rochnila a zároveň své postavě dokázala vtisknout i něco lidskosti a Rossy de Palma je prostě božská. Možná zamrzí na můj vkus málo prostoru pro Keitela, ale co už. Pohodový film, který úsměv spolehlivě vyvolá i udrží. 70% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh od začátku graduje u večere. Půl hodinová scéna, ve které jedna vtipná scénka střídá druhou a rozehrává příjemně plynoucí drama. Peníze nejsou vše, lásku si člověk nekoupí a sledovat závist v podání Toni Collette nemá chybu, včetně ostatních herců, kteří jsou skvělí. Film rychle utíká díky dávkování odlehčeného humoru, vtipným situacím a naopak tam, kde potřebuje, dokáže probudit emoce a přitvrdit. Vystihnutí reality sedí naprosto přesně, zvlášť přesně nad ukázkou, jak dopadají ženy, které si hledají bohaté dědky. Na mě Madam služebná zapůsobila po všech stránkách, a když na tím přemýšlím, není toho moc, co bych vytknul. Mimo jiné by mě nikdy nenapadlo, že mi bude chybět "americký konec".......8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva tretina s vecerou behom ktorej sledujeme kontrast medzi dobrosrdecnou sluzkou a namyslenou smotankou je fakt vtipna aj ked to nie je nic originalne. Ale potom sa film zadrhne, zacne sa tocit v kruhu a vtipnost sa nadobro vytrati. Rossy de Palma je roztomila a aj s tym krivym ratafakom stale sexy. 5/10. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, protože si tento snímek tak nízké hodnocení, které tady má, nezaslouží. Reálně má ode mě 4*. Úžasná oddychová komedie plná "odkazů" mezi řádky. A nad to vše, Rossy de Palma a Harvey Keitel jsou naprosto dokonalí (i když zde nemají společné party..). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvilkové záchvěvy duchaplnosti celkovou nudu neovlivnily. Vlastně jsem film sledoval kvůli 31letému Tomu Hudgesovi (Steven), ale on si tam moc nezahrál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* herecké obsazení i téma mě nalákalo na tento nenápadný film, který není rozhodně typickou komedií, jak by tu mohl vyznívat. Jedná se o lehce romantický příběh, který naštěstí není plný klišé prvků, na které jsme zvyknutí z filmů tohoto ranku.Sice je lehce moralizující, ale dle mého názoru to udržuje v té správné míře. Svou spokojenost jsem vložil do známky, která by mohla podobně naladěné diváky jako já přitáhnout a za sebe tento pohodový film doporučuji a snad se zalíbí. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení bylo to, že mezi Toni Collette a Harvey Keitelem to vážně na plátně fungovalo. Toni byla skvělá, arogantní, namyšlená, svojí úlohu rozmazlené paničky zahrála úžasně a Harvey jí skvěle sekundoval. Rossy de Palma svojí úlohu zahrála také dobře, překvapilo mě jak velká herečka to je, nepatří úplně mezi ty nejkrásnější ženy a klidně bych si v její roli dokázala představit někoho hezčího, ale asi by to byla škoda. Možná to je poselství filmu, že nezáleží na tom, kdo jste nebo jak vypadáte, každý může na chvilku být bohatá španělská šlechtična a zažít románek, i když jen na chvilku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Madam služebná je v podstatě dosti smutný film, navenek se tvářící jako komedie, na který se však moc dobře kouká. Velkou zásluhu na tom má Rossy de Palma, jež se titulní role zhostila s obdivuhodnou grácií a noblesou. I přesto, že Toni Collette a Harvey Keitel byli oba skvělí v tom nefunkčním partnerském vztahu, tak právě Rossy de Palma je svým výkonem dokonale zastínila. Díky výbornému hereckému obsazení, fajn muzice a uvěřitelnému příběhu jsem strávila celkem pohodový večer s mámivým závanem Paříže. (70%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Zástěrku s jehelníčkem, vařečkami... odložila do komory. Pro komorní divadýlko. Do střevíčků na jehlách se obula. V kruhu snobů. Pouhá statistka soirée, zajiskřila. Sen Seiny nese si na podnose od té doby. Servíruje sama sobě, po lžičkách, aristokratické créme brûlée, ale přesto bude muset, namísto cukru romantiky, sůl reality spolykat. ()

Reklama

Reklama