Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Who designed these bikes? Hitler? Jelikož líná kinematografie zasluhuje líného diváka, jsem ochoten to odfláknout: Amanda Sthers jakoby okopírovala z pozdního "středomořského" Woodyho Allena vše, co replikovat lze - sociálně uvědomělou zápletku na bázi Blbce k večeři či Beatrice At Dinner, dynamiku věkově nerovných párů, zprostředkované povědomí o způsobech mrdek z vyšších vrstev a opulentní obsazení, z něhož kromě not-so-pretty-woman Rossy de Palma vyniká Toni Collete s pozoruhodnou karikaturou věru nechutné deprivované ženské, na jejichž studie má mimochodemc nad jiné talent též osudem a chtíčem zkoušený Allen. Naopak ze zřejmých důvodů vynechala Woodyho lehký vtip a styl, který sice ve filmech starého pána nevyhnutelně řídne, ale v porovnání s Madam služebnou ho i jeho nejslabší vývary obsahují množství nehomeopatické. Výsledkem je cosi, co velmi připomíná kinematografické vakuum, produkt, jehož výroba nebyla úplně zadarmo a jenž svou nijakostí přispívá k postupnému úpadku kinematografie tradičních námětů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

První, velmi slušná část filmu skončila slavnostní večeří a velmi mě bavila, zbytek snímku mě naopak zklamal. Příběh najednou ztratil tempo, tvůrci se neobtěžovali cokoli dotáhnout do konce, otevírala se různá témata, aby se na ně po pár náznacích zapomnělo, a to co začalo jako komedie cílící na snobské chování, skončilo jako podivné drama, které divákovi neposkytne skoro žádná vysvětlení. Škoda. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Skvelé prekvapenie ktoré som si zapol a nič som nečakal. Vtipné, svižné, je tam aj originálny prvok. Výborné herecké predstavenia...ale naprosto dokonalá je Rossy de Palma ! hrá celým telom...a dokáže totálne využiť aj svoje oči...s filmom som spokojný aj pre koniec ktorý je svojský....čakali by ste klišé... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Madam služebná je v podstatě dosti smutný film, navenek se tvářící jako komedie, na který se však moc dobře kouká. Velkou zásluhu na tom má Rossy de Palma, jež se titulní role zhostila s obdivuhodnou grácií a noblesou. I přesto, že Toni Collette a Harvey Keitel byli oba skvělí v tom nefunkčním partnerském vztahu, tak právě Rossy de Palma je svým výkonem dokonale zastínila. Díky výbornému hereckému obsazení, fajn muzice a uvěřitelnému příběhu jsem strávila celkem pohodový večer s mámivým závanem Paříže. (70%) ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád. Na tuhle jsem se díval se svou přítelkyní, abych jí udělal radost, jelikož to zavánělo i romantikou a ženě občas musíte dokázat, že nejen pivem a sportovními přenosy je muž obohacován. Očekával jsem moderní pojetí popelky, a tudíž jsem k tomuhle snímku přistupoval úplně stejně, jako k miskám nízkotučného tvarohu, které nám k tomuhle filmu přítelkně připravila. Chyba! Nešlo ani o komedii, ani o drama, ani o romantiku. Film neměl žádnou nosnou linku, které by se striktně držel a po jeho dokoukání jsem zjistil, že jsem sám sebe zaskočil, neboť se mi to líbilo. Vychutnal jsem si ho mnohem lépe, než onu misku s tvarohem a dnes, u čerstvého lahváče, mu dávám poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama