Reklama

Reklama

Život bez vzduchu

(festivalový název)
  • Chorvatsko Moj život bez zraka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejdůležitější okamžiky v životě Gorana, chorvatského rekordmana ve volném potápění, se odehrávají výhradně pod vodou. Portrét extrémního sportovce pracuje se záměrným dramatickým minimalismem, aby diváka dovedl k fyzickému spoluprožití výkonů na hranici lidskosti. Mezi každým nádechem a výdechem nás tak čeká nekonečně dlouhý emoční pád do hlubiny tmavomodrého oceánu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se účastnil i diskuze s autorkou - ta byla dost zajímavá - splnila tu dokumentární část která ve filmu chyběla. Sama Bojana se také věnuje free divingu, což se domnívám, že vysvětluje proč se toho tak málo dozvídáme ze samotného filmu. Je to jako kdyby jeřábnik točil dokument o jeřábničení.... Taky by pouze obrazem těžko vysvětlil o co jde při manipulaci s břemenem. ()

Reklama

Saigetsu 

všechny recenze uživatele

"Film je velmi meditativní." No, ano. Pri meditácii človek venuje maximálnu pozornosť svojmu dýchaniu. U tohto filmu takisto, akurát s iným zámerom (než nájsť kľud). Alebo ten kľud naozaj nájsť chce, ale večný. Pretože alfa Goran vždy dýchať začne a tak to musí byť divák, ktorý sa rozhodne podvoliť sa životu (a tomu po ňom) bez vzduchu, pretože tieto "najdôležitejšie okamihy v živote Gorana" vás absolutne nezaujímajú. Možno len zo začiatku, ale postupom času zisťujete, že by naozaj bolo lepšie, keby sa zo straty vedomia v jeho detstve nikdy neprebral. Film však splnil svoj účel. Takto na hranici som sa veľmi dlho necítila, ani nikdy nepadala do hlbín 72 minutového tmavomodrého oceánu bezradnosti a zúfalstva. (Kam sa podel jeho Smart Household Robot Vacuum Cleaner Sweeping Floor Dust Collector HHIHE?) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama