Reklama

Reklama

Frigo u kováře

  • USA The Blacksmith
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1922, 21 min

Obsahy(1)

Poté, co se díky Frigovu přičinění dostal kovář k šerifovi do vazby, zbývá všechna práce právě na klaunovi s kamennou tváří... Frigo ková koně a opravuje auta, ale ne vždy se kýžený výsledek dostaví... (Morien)

Recenze (31)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Asi nejvydařenější jsou v téhle grotesce vtip s velkým magnetem, balónek držící auto a scéna neúmyslné totální destrukce naleštěného auta, na kterém měl Frigo provést drobnou triviální opravu. Vůbec nejlepší je ale konec: Takhle končívají všechny líbánky. Detail na vlak řítící se z mostu do propasti. Když se ale kamera oddálí vidíme elektrický vláček a rodinnou idylu. Moc krásný happyend! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastická záležitost, něco takového se jen tak nevidí. Originální gagy a vynikající na jedničku vychytané vtípky, fantastické nápady a další důkaz toho, že Keatonovy grotesky patří k nejlepším (alespoň tahle je rozhodně jedna z nejlepších vůbec). Sedlo tlumící drcavou jízdu, magnet nad vchodem, zašpinění koně, to jsou věci, které se v jiných groteskách opravdu nevidí. Samozřejmě nechybí nezbytná destrukce a happy end. Naprosto geniální záležitost, která po téměř stech letech ani trochu nezestárla. 100%. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Frigo u kováře je vedle Friga na mašině (The General) můj oblíbený kousek Bustera Keatona. Nechci srovnávat žánr komedie nebo grotesky dvacátých let a současné doby, ale vzledem k tomu, že jsem včera viděl Post Coitum, neodpustím si jízlivou poznámečku, že nafouknutý balónek použitý místo heveru při opravě auta je mnohem legračnější a inteligentnější než lascivní "humor" v některých novějších filmech... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Oblíbený díl mojí mamky, se asi stal i mým oblíbeným. Komedie, která je stará přes osmdesát let a člověk z 21. století se ještě dokáže smát. Keaton nás přežije všechny. Skeče, které jsem doposud jetě neviděl v žádné komedii, takže můj úsměv byl jednoznačně od ucha k uchu. Scénka s opravou kola u auta se mi snad líbí ze všeho nejvíc. Takže zbývá jedniné: BRAVO, BUSTERE. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Frigo (Buster Keaton) jako nešikovný kovářův pomocník, který zkazí vše na co sáhne. Kováře (Joe Roberts) dostane ze hry a ze zákazníků kovárny a autoopravny se stávají oběti smutného pomocníka. Nakonec alespoň vyhraje jackpot v podobě jedné z jeho obětí (Virginia Fox). Nechybí honičky, pranice a občas velmi dobrý fórek. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama