Reklama

Reklama

Polaroid

  • Norsko Polaroid
Trailer 4

Obsahy(1)

Bird (Kathryn Prescott) pracuje ve starožitnictví, kde dostane od kamaráda Tylera (Davi Santos) historický polaroid, který sehnal v garážovém výprodeji. Je vášnivou fotografkou, a tak udělá pár snímků přátel. Když ale po sobě umřou hned dva kamarádi z fotky, Tyler a Avery (Katie Stevens), začne Bird zjišťovat, že se ve městě kdysi stala křivda a hlavní roli v tom měl onen Polaroid! Jenže to netuší, že se na fotografii dostala i ona! (Rodriguez)

(více)

Recenze (69)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horror se sympatickým hereckým obsazení...Neleknul jsem se, nebyl jsem v napětí.... ale po těch viděných sračkách, díky Bohu za každý alespoń průměrný horror. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Doterajšiemu chladnému prijatiu tohto snímku sa ani nečudujem, pretože neprináša ani nič originálne, ani nič zaujímavé. Našťastie som viac ako priemer ani nečakal. Úvodná vražda síce malú pozornosť vzbudiť dokáže, ale potom nasleduje už len jedno klišé za druhým, ktoré zaujme iba decká, čo videli tak 2 horory v živote. Skupina teenagerov, prekliaty foťák patriaci zabijakovi v minulosti, takže vraždiaci duch, následné obete a pátranie hlavných postáv po minulosti. Ešte sa tam aj úplne zbytočne rozoberá detstvo hlavnej hrdinky, ktoré s dejom nemá vôbec nič spoločné. Ľakačka vyšla asi jedna (maximálne), krv žiadna, vraždy poväčšine mimo kameru, debilné chovanie postáv (jasné, ty si nás odfotila, tak je to všetko tvoja vina), a v podstate plagiát čerpajúci najmä z Ring, kde sa režisér nepokúsil ani o žiadne prekvapenie. Vďaka sympatickým postavám, občasnej dostatočnej akčnosti, peknému duchovi a celkom slušnej hudbe to našťastie nie je až taký prúser ako povedzme minuloročný Slender Man. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem. 40%? 60%? Dám 60%. Režijne nesnaživé, herecky sterilné (až na Mitcha Pileggiho, ktorý poteší vždy a všade a fajn Kathryn Prescott, ktorá je ale predsa len sladká až príliš) a scenáristicky fakt riadne odfláknuté (v podstate sa len vykrádali iné filmy – tu Kruh, tu Shutter resp. Clona, tu Slender Man...). Potešila ma zimná výprava (hej, niekedy stačí málo). Prečo pred niekým (napr. pred políciou?) nezapálili fotku? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

No prosím, a pak že je focení bezpečné! Však oni domorodci přírodních kmenů dobře ví, proč se nechtějí fotit. Tady stačí, aby Bird vyfotila pár kámošů, a může jim chystat kytky na hrob. A to ještě netuší, že možná ani ona sama nemá vyhráno! Nápad samozřejmě není originální, ale to by mi nevadilo. Prokleté předměty jsou již v prastarých příbězích, tak jen stačí jinak je odvyprávět. Vizuálně solidní, triková stránka průměrná až místy mizerná, hudba obstojná s minimem třískání do hrnců a občas i slušná atmosféra. Největší bolestí je samozřejmě chybějící gore. Úmrtí se odehrávají rychle a většinou mimo záběr. A když už se člověk těší, jak dostane elegantní roztržení oběti, tak výsledek připomíná dělení žvýkačky Pedro bez jediné kapky krve! Trestuhodné! Tedy já netrvám na střevech ven v přímém záběru, jenže pokud se nedaří budovat stupňující se napětí a děs, pak alespoň nějaký ten škopíček rudé by potěšil. Celkově oddechovka na jedno podívání, která mne spíše příjemně překvapila, páč jsem čekal provar. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s priemerným námetom a priemerným hereckým obsadením. Na jedno zhliadnutie okej, ale nič svetoborné. Úprimne by sa mi mimochodom ako hlavná postava viac hodila Madelaine Petsch. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nudně natočená nuda s nudnými herci a nudným příběhem, která neskutečně nudí. Jediné, co mě potěšilo, jsou teenageři, kteří se chovají jako lidé a ne jako věčně opilí / zhulení vypatlanci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý hororový námet, taký Kingovský. A tiež musím uznať, že bubák nebol urobený zle. Malo to našliapnuté na výbornú hororovú jazdu na spôsob pomsty zo záhrobia s dobrým bubákom, no tá kostra dejovej linky nebola bohviečo. Tiež niektoré situácie, ktoré by mali byť nasiaknuté napätím uspávali svojou nudou. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do rodiny prokletých hororových propriet přibyl stařičký Polaroid, který i po znovuobjevení po více jak 40 letech báječně fotí. A úmrtí, kterých se po zvěčnění fotografovaných dopouští, se nedají nikde reklamovat. Jste-li však šikovnou středoškolačkou Jadrankou Šetlíkovou a máte kolem sebe přátele, kterým stojí za to zhebnout, nemusíte se bát Roberta Vana, který na vás číhá, aby vás přemluvil k polonahým aktům za košík lubrikačního gelu. Pořádnou revizi a následnou reklamaci by si v prvé řadě zasloužila mrzce natočená úmrtí, která dopadla takto špatně hlavně vlivem ponechané přístupnosti. Předpokládám, že režisér to asi takto dopředu nezamýšlel a nechce se mi líbit, že je za směšně vypadajícími smrťáky, z nichž uzříme jen jakési blíže neformulované náznaky, jeho režijní neobratnost a absolutní technická nedisponovanost. I stalo se a tohle bolavé místo jsem už postupně neřešil. Přišly totiž rozhodně kvalitnější úseky, jež vykazovaly dokonce i nějaké ty invenční záchvěvy, které nahrazovaly chybějící krvavost a liknavou brutalitu. Ač se ve zvýšené míře nedostavil originální zářez v žánru, výpůjčky od Nezvratného osudu, Kruhu, Zhasni a zemřeš dobře posloužily a mně osobně nijak nevadily. Lars Klevberg, který je i autorem stejnojmenného kraťasu, který převedl do celovečerní formy, se s nástrahami možné neoriginality popasoval statečně. Scenáristku Blair Butler, nadějnou tvůrkyni nové hororové vlny, podrobně instruoval o tom, jak bude na diváka fungovat pátračka po zdroji zla a stopy do dávné minulosti patří mezi ty divácky nejspolehlivější. Producent Harvey Weinstein, kvůli jehož skandálu se staženými kalhotami se film dočkal premiéry až dva roky od vzniku, by se jistě poměl nad ženským osazenstvem. Kathryn Prescott v hlavní roli by ještě možná udržela jeho poklopec zapnutý, ovšem to samé už se nedá zaručit u Priscilla Quintany, Katie Stevens, Samanthy Logan či Madelaine Petsch. Omladina se svých rolí zastala dobře. Pokud se tedy film vyrovnával s jistými produkčními problémy a syndromem odvolaného slovutného producenta, coby divák si z něj odnáším jen to dobré. Rozpočet dostatečně neošetřil trikovou stránku, entita, ano, "digitalizovaný" Javier Botet, specialista na příšery všeho druhu, moc originální hrůzy nepobrala, ovšem nápady příběh má, leckdy nesou i punc originality, třeba to, že fotku s vyfocenými osobami nelze zničit (bez následků). Takže vlastně až na ty legrační úmrtí jsem byl s výsledkem spokojen, ovšem focení si do svých hobby hned tak nezařadím. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci vlny bubu hororov určených pre teenagerov príjemný, solídny priemer. Celý film sa odohráva v tme, alebo v slabo osvetlených miestnostiach, pričom sa ale tvorcovia pohrali s osvietením a tieňmi v interiéroch Vonkajší sneh občas tiež dopomôže k hustej atmosfére. Kolovrátkové vraždy sú variabilné aspoň tým, že raz monštrum útočí doma, potom v nemocnici, alebo na polícii. Len si musíme počkať takmer hodinu, kým sa začne rozplietať celá záhada. No a tu nedostaneme nič extra originálne, starý zločin a hriechy minulosti sme tu mali už veľakrát. No a foťák môžeme brať ako variáciu na populárne videokazety z Kruhu a ďalšie "vraždiace" technológie. Znalci japonských a ázijských hororov tu nenájdu v podstate nič, čo by ešte nevideli, ako hororová jednohubka je ale Polaroid príjemným spestrením osamelej noci pred telkou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vidět v dnešní době Horor, při kterém se neleknete, není žádná krev a vraždy už vůbec nevidíte, je hodně špatné. Navíc, příběh o foťáku, se kterým, když se vyfotíte tak zemřete ? Váu. Hvězda za ten úvod, s tou sexy zrzkou a druhá za celkem fájn atmosféru v závěru, ale jinak Polaroid stojí za velký hovno a hlavní postava (Kathryn Prescott) mi dost vadila. (58. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Polaroid" bude nakoniec prekvapivo funkčnejší film, než som si najprv myslel. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu aspekty, ktoré zase vôbec nezvláda. Nemyslím si, že to funguje ako veľmi silný a vysoko strašidelný film. Reálne by som to ohodnotil skôr ako 88 minút dlhú epizódu "Are You Afraid Of The Dark?". No priznávam, že ma to celkom zaujalo a bol som zvedavý kam sa to na konci vyvinie. Postavy sú okey, no poznáme ich už aj s iných filmov. Skupinka tínedžerov, ktorí potrebujú bojovať s prekliatym objektom, čo je v tomto prípade polaroid. Tento rok sme to už videli aj v inom horore a konkrétne "Scary Stories To Tell In The Dark". Tieto postavy však majú ešte menšiu dávku charakteru. Vieme kto umrie, vieme kto prežije, a ku koncu som už bol schopný aj uhádnuť ako sa nakoniec proti tomu démonovi reálne brániť. Ale na druhú stranu to je aspoň dobre vysvetlené. Dokonca poviem, že film má v sebe pár dobrých prekvapení. Na malý moment som totiž niečomu aj uveril, keď sa potom dozvieme úplne inú story, ktorá však dáva oveľa väčší zmysel. Takže rozhodne tu sú určité elementy, ktoré fungovali. Priznávam, že som si to užil viac, než som si myslel, že si to užijem. Vyzeralo to na klišé film, no nakoniec to vie aspoň so svojim konceptom pracovať. Som rád, že nie sú na veci jednoduché riešenia a idea toho, čo sa reálne stane, keď spálite fotku je dosť dobrá. Uznávam. Nápady tam sú, využité sú celkom obstojne, no rozhodne platí, že to nie je veľmi strašidelné. Aspoň ja si to viem predstaviť strašidelnejšie. Ale napriek tomu je to celkom funkčné, takže film ako hororový divák môžem aj celkom odporúčať. Rozhodne má svoje dobré momentky. Hodnotenie: B- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stejně nudně natočené, jako nová dětská hra. Klevberg nemá svůj vlastní pohled na věc, prostě typický řemeslník, který odvede tu práci, za kterou byl zaplacený, ale nic na víc. Vypadá to pěkně, hlavní herečka je sympatická a rychle to uteče. Na nedělní večer to ušlo, jen kdyby ten duch při zabíjení nehekal jak vyžilá kurva.50%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dříve než jsem se pustil do toho filmu, jsem shlédl stejnojmenný krátkometrážní snímek od toho samého režiséra z roku 2015. V němž vlastně máme šanci vidět podobný průběh jako na samotném začátku zde. Nebudu tvrdit, že jsem z toho byl vyloženě nadšený, protože obdobné téma už tu několikrát bylo – originalitou Lars Klevberg zrovna neoplýval, ale každopádně jsem tomu chtěl dát šanci. Ne všechny kousky s prokletými předměty jsou totiž špatné. Bohužel se však nakonec ukázalo, že tento film patří k těm slabším. O „krádeži duše“ jsme už slýchávali z indiánských či domorodých historek a nejednou byl foťák či kamera použit coby námět už i v několika filmech – takže jsem byl zvědavý, jestli nám tu bude nabídnutý nějaký bonus, který bych ještě neviděl, ale to se nepovedlo. Počáteční atmosféra ještě snesla přísnější měřítka a postupné gradování temných sil rovněž nebylo špatné, ovšem čím se příběh posouval dále a nám byla poodhalena ponurá minulost tohoto „ďábelského přístroje“ tím ono kouzlo stále více vyprchávalo a míjelo se účinkem. Čímž jsem se utvrdil hlavně díky opravdu chabým digitálním efektům v podobě smrtící entity. Všechny nedostatky se totiž díky kvapným střihům odstranit nepodařilo a mnohdy nás tvůrce připravil o tu nejnapínavější podívanou. Ještě že alespoň většina postav mi nelezla vyloženě na nervy. Polaroid tak ve finále vykrádal, kde se dalo a kromě zhruba dvou – tří momentů nám mnoho opravdu záživné podívané nenabídl. Jasně, existuje celá řada mnohem horších filmů, ale stejně tak i lepších. Kvalitou bych to přirovnal k remaku Shutter (Cloně), která byla taky oproti asijskému originálu výrazně slabší podívanou. Takže bych to tady viděl někde mezi 40-50%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Super nápad na příběh, herecký hodně slušně obsazene. Ale atmosféra byla slabší a napětí taky což je zase škoda, bubu mohl být přeci jen děsivější, no ale co už jsem spokojený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Holka, vášnivá fotografka, se dostane k polaroidu a kohokoliv s ním vyfotí, ten zemře. A tak stačí jedna skupinová fotka a je o zábavu postaráno. Inspirace Kruhem je zjevná a stejně tak je jasně předestřen celý příběh. To by ani tak nevadilo, ale problém je, že všechny žánrové ingredience se míchaly mimo hlavní hrnec. Z vražd tak člověk nevidí pomalu ani mrtvolu, o nějaké krvi nemluvě. Samotná animace hlavního záporáka je také odfláklá a tak jediné, o co se film může trochu opřít, je místy celkem působivá atmosféra a herci, kteří sice nejsou vyloženě sympatičtí, nicméně alespoň nevadí. Každopádně to je málo. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně remake Kruhu, akorát místo prokleté VHSky redukuje počty amerických adolescentů prokletý polaroid. Vůbec nic originálního, Sam a Dean Winchesterovi by to brali jako naprosto rutinní případ. Sympatická hlavní hrdinka v podání Kathryn Prescott a její přátelé však nemají o svěcené vodě se špetkou sole šajn, takže místo 40minutové rychlovky tu hrdinové křičí, běhají a padají zhruba hodinu dvacet. Ze začátku to má fajn atmosféru a i když se strach postupně vytrácí, řemeslně je to zpracované dost dobře. Zejména ústřední bubák, i když je zrovna vidět, nepůsobí ani komicky, ani levně. Navzdory provařené zápletce dobré žánrové řemeslo. ()

Reklama

Reklama