Reklama

Reklama

Frigo pod šibenicí

  • USA Convict 13

Obsahy(1)

Název "Frigo pod šibenicí" už leccos napovídá. Frigo hraje golf a nešťastnou náhodou upadne do bezvědomí. Uprchlý trestanec ho převlékne do trestaneckého oděvu. Frigovi pak nezbývá nic jiného, než prchat před policií a ukrýt se za pevnou bránou. Bohužel za bránou věznice, kde šibenice čeká na odsouzeného č. 13. (Rosana)

Recenze (21)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jako vždy perfektní Frigo, nejprve hrající golf, pak se potápějící pro rybu, která mu spolkla míček a nakonec nedobrovolně v trestaneckém oděvu s falešnou identitou vězně určeného k oběšení. Film obsahuje řadu neotřelých gagů, např. bungee jumping lano na šibenici (použité ještě před vznikem této adrenalinové zábavy - přitom by tahle verze mohla bungee jumping ještě vylepšit). Frigo je neuvěřitelně akční, nejlepší je snad při likvidaci vězňů basketbalovým balonem, který roztáčí uvázaný na konci gumového lana jako bolaso a poráží jím celou řadu vzbouřenců. Celé video na: http://www.youtube.com/watch?v=2E9F-sXOJiU ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Normálně by tenhle snový úder vedl k vítězství na turnaji PGA Tour, ale nebohého Friga dovedl do káznice. A tam, postupně věšen i povyšován, rozežene vězeňské nepokoje pomocí improvizace i odvážných artistických kousků.. Nevím, jestli je to dobře, ale už se pomalu stává pravidlem, že si u grotesek Bustera Keatona více užívám nápaditost provedení než samotnou vtipnost gagů. Každopádně když ten pruhovaný vazoun začal měnit dozorce na hadrové panáky, nešlo si nevzpomenout na aktivity Vince Vaughna v Bloku 99.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton, průkopník černého humoru. Jen on dokáže v trestaneckém oděvu utéct před strážnými přímo do vězení, kde na něj čeká šibenice, gumové lano a spoluvězni, které výsledek popravy dost zklame. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Některé gagy jsou opravdu vypilované, lovení míčku z ryby a odpal z vody ... Z pruhovaných scén místy přecházel zrak. Roztomilé! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Convict 13 je první Frigo, který mě opravdu pobavil a dalo by se říci zaujal. Dosud jsem jeho grotesky nedokázal patřičně ocenit, tak doufám, že po zhlédnutí tohoto snímku tomu již bude jinak. Nápaditá podívaná, dobré vtípky a skvělá pointa. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ani do štvorice na jeden záťah, opätovne nie som sklamaný, ba nadšený, až sa normálne čudujem, ako to ten chlapík všetko bravúrne zvláda ! Je to borec, ktorý dostal čestné miesto v mojom rebríčku. Z hrania golfu sa antagonista dostáva omylom do väznice, kde sa chystá vzbura, alebo i šibenica čaká na nešťastníka č. 13. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Buster se při nevinné hře golfu omylem sám omráčí a uprchlý trestanec si s ním zatím vymění mundúr. Bustera to po probuzení sice trochu překvapí, ale rychle se do role muže na útěku před zákonem vžije. Umně uniká celému oddílu policistů, ale naneštěstí se schová zrovna za mříže vězení. Nebyl by to smolař Buster, aby nebyl zrovna trestancem č. 13, který má být dnes pověšen. Díky své milé, která je shodou okolností dcerou ředitele věznice, ale unikne a dokonce se převlékne za dozorce. Samozřejmě přesně ve chvíli, kdy ve vězení vypukne vzpoura a všechny dozorce nahází na jednu hromadu obrovitý vězeň. Buster si ale se všemi vzbouřenci poradí díky lasu s boxerskou hruškou na konci, kterou dovedně točí dokola. Tohle číslo se Keaton naučil ještě za svého vaudevillového působení v rodinné show Three Keatons. Za odměnu dostane namísto vězeňské pruhované košile pravou uniformu dozorce (v jiné verzi konce se mu vše pouze zdálo). Keaton se tu opět vyžívá v bláznivých honičkách a absurdních situacích. Je to jeho asi nejdrastičtější groteska a kvůli „hanging scene“ ať ji děti sledují jen v doprovodu rodičů, jak se píše na obalu DVD :) ()

Babous 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, pánové. Dnes se pověšení nepovedlo, ale jako odškodnění zítra pověsíme dva z vás!" Výborná groteska, která naplno využívá vězeňského a policejního prostředí. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"They'll catch me, they'll catch me not..."     Groteska s dosť kolísavou kvalitou humoru. Na začiatku hrá Buster Keaton golf, čo mi až tak vtipné nepripadalo, s výnimkou úseku, v ktorom sa golf zmení na rybačku. Buster sa potom dostáva do problémov vďaka tomu, že má na sebe vždy tú nesprávnu uniformu (tá kontrola čiapky s tým jeho pohľadom nemá chybu). Po takej dosť tuctovej naháňačke sa Buster dostane do väzenia, ktoré už prináša celkom zaujímavé a vtipné momenty (poprava, zmena uniformy). Tá väzenská vzbura je už ale trochu cez čiaru, občas sa to zvrháva až do nevtipnej frašky. Ešte že je to aspoň celé okorenené romantickým vzťahom s milou dievčinou (Sybil Seely), dcérou vrchného dozorcu väznice. Hudba Roberta Izraela v štýle dychovky mi príliš nesadla, čo taktiež zrejme prispieva k môjmu celkovému slabšiemu dojmu z tejto grotesky. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015.     "I'm pleased to meet you, but I must inform you that you are to be hanged today." ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Trestanec si s ním vymeni pasikave oblečenie a musí utekať pred policajtmi a to ešte nevie, že ho majú obesit. Práve scéna obesenia sa mi páčila. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Frigo si jde zahrát golf, ale je tak nešikovný, že se mu povede se omráčit. Toho využije uprchlý vězeň, který si s ním vymění oblečení a ubohý Frigo skončí ve vězení jako odsouzenec č. 13, který má být zrovna popraven. Ještě že mu jeho milá vymění lano za natahovací. I když to není nic proti následné vězeňské vzpouře. ()

Reklama

Reklama