Reklama

Reklama

Frigo a strážníci

Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 1922, 18 min

Obsahy(1)

Dcera starosty slíbí svojí ruku Frigovi poze pod podmínkou, že se Frigo stane bohatým obchodníkem. Frigo se tedy vydává do města, ale místo toho, aby získal bohatství, se zaplete se zákonem, konkrétně s několika sty strážníky. Tento film je známý jako největší policejní honička v tehdejší grotesce. (Rosana)

Recenze (30)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kromě samotné velkolepé honičky se slavnostním policejním průvodem tahle groteska nabízí ještě přinejmenším jeden moment, nad nímž mi zůstává rozum stát (chycení se jedoucího auta), jednu excelentní kaskadéřinu (žebřík) a jeden vlastně jednoduchý fór, který mě rozesměje i v hrobě (kousnutí psem). ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu, co Buster Keaton dělal přemety, salta a stavěl se na hlavu. Lidi v dnešní době dělají psí kusy, aby byli originální. Piercing, modrý vlasy, kabala, ale Buster se věnoval tomu, co ho baví. Jeho geniální číslo na žebříku nebo na povozu s koněm, jsou brilantní. Prostě mě baví. Keaton má styl humoru, kterej není křečovitej a narozdíl od svého kolegy Harolda Lloyda, je sympatickej. Viděl jsem dost němých filmů, takže můžu porovnávat, ale v souboji Keaton vs. kdokoliv jiný, vždy bude tenhle ňoumy number one! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I přes Keatonovo charisma mě tato groteska bohužel nedostala. Několik momentů je sice povedených, ale stále si hledám k Frigovi cestu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Kamennú tvár” už poznám, ako svoju bagandžu, a tak ani tentokrát zbytočne nevýskam od radosti, ako podaktorí iní, i keď je tradične excelentný v tom, čo robí, a že má v pätách desiatky a desiatky „chlpatých” ho absolútne neznepokojuje, ba naopak, vychutnáva si tento moment všetkými dúškami, až klasicky sarkasticky ich považuje za somárov, akým je on „sám” neúmyselne. Keaton je ZJAV, aký sa vyskytne len občas, a neviem, či sa mu vôbec niekto vyrovná ? Ani nápad s kolosálnou naháňačkou ma nedostal do varu, Cops považujem za lepší priemer. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Obdobnú naháňačku použil Keaton aj v Seven chances, ale tam ho nenaháňali policajti ale nevesty. Samozrejme aj tu je to čistá slasť z filmovej kinézy. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Aby se mohl Buster oženit se svou milou, musí jí nejdřív dokázat, že je schopným obchodníkem. Od podvodníka koupí veškerý nábytek z domu, který je na ulici připraven ke stěhování. Vrchovatě ho naloží na povoz s koněm a následuje několik gagů při jeho cestě městem (Buster si vyrobí zlepšovák k odbočování a taky jeho komunikace s koněm je rozhodně netradiční). Nakonec se přimotá do výroční přehlídky policistů a jak jinak než shodou okolností mu na kozlíku přistane bomba hozená teroristou. Buster tak vyhodí do povětří oddíl policistů a všichni účastníci přehlídky ho začnou pronásledovat. Následuje nejskvělejší a nejvelkolepější honička s policií (dokonce s celým regimentem), jakou ve svých groteskách Keaton předvedl, korunovaná povedeným závěrem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Originálnosť Keatonových gagov je neuveriteľná. Ešte som nevidel snímok s týmto géniom, v ktorom by sa opakoval. Je to majstrovské dielo nemej grotesky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V poradí 3.000 komentár na čsfd som sa rozhodol priradiť filmu s legendou Busterom Keatonom a jeho stretnutiu s mužmi zákona. Na dobu svojho vzniku film ponúkol pomerne náročné kaskadérske kúsky pri naťahovaní sa o rebrík a niekoľko humorných scén z ktorých asi najlepšou bola protéza koňa ktorý ťahal Frigov vozík s nakúpeným nábytkom a následná návšteva zubného technika. Ostáva dúfať že tento komentár žiadneho užívateľa tejto databázy neurazil. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Minimálně dva gagy jsou v tomto snímku jedinečné a pro mne poněkud nepochopitelné. Prvním z nich je úžasná ekvilibristika na žebříku a následný odlet, druhým ještě neuvěřitelnějším je chycení auta za jízdy. Jinak vynikající groteska, ve které Keaton uplatňuje své osvědčené postupy, a tak si divák nikdy nemůže být jistý tím, zda to co se nakupuje je kůň či sako. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipné zvrtnutí Frigových (Buster Keaton) plánů na vydělání peněz, které se zvrhává v pokus o atentát a velkolepu honičkou všech policistů za Frigem. Poměrně zdařilá zábavná groteska. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Frigo a strážnici ma pobavilo na velkej úrovni. Skvelá groteska, ktorá rozhodne nenudí. Dobrá kamera a zábery, množstvo výborných scénok. Naháňačka so strážnikmi je skvelá. Akrobatické kúsky zvláda Keaton na výbornú. Filmík vyvolá úsmev na tvári. 75% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Posledná 5minútovka veľmi výdatná... Pri tej by sa zadýchal aj Jackie Chan :). Ale inak si nemyslím, že mi to utkvie v pamäti ako ostatní Buster s ktorým som mal tú česť. Tu ešte beriem fascináciu dobového diváka "wow, koľko veľa ľudí v komparze" a "wow, ako dokázali, aby ten koník skackal kedy chcú" To mňa moc nebere... A tých scén, pri ktorých si poviem ja "wow, toto ako???" tam bolo naozaj len pár. Narozdiel od Sherlocka Jr., či Generala (ano, viem, že tie filmy boli 3x tak dlhé, ale frekvencia týchto scén bola podstatnejšia.) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že Frigo a strážníci je zábavným krátkometrážním filmem a Buster Keaton byl vynikajícím komikem, tak se jeho filmy nevyrovnají těm od Charlieho Chaplina. Pořád se však jedná o klenot filmové historie a i nyní je zábavou se na tento film dívat. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Po většinu času to zas až tak velká zábava není, ale díky honičce a kaskadérským kouskům (hlavně zachycení se jedoucího auta) v závěru to nakonec na takové slabší čtyři hvězdičky stačilo. ()

Reklama

Reklama