Reklama

Reklama

Legenda o strážci hrobky

  • Austrálie Guardians of the Tomb (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cesta za pradávným elixírem vede výzkumnou skupinu do starého chrámu čínského panovníka, který díky němu nestárnul a vládl stovky let. Tajemství ale střeží pavouci, kteří zmutovali, a jejich jed je extrémně nebezpečný... Společnost, která se zabývá výzkumem a vývojem léků, chce získat elixír života, který se má skrývat ve starém chrámu v Číně. Výzkumný pracovník Luke je během mise čímsi napaden a je nezvěstný. Na jeho záchranu se vypravuje skupina, ve které je členkou také sestra Luka a odbornice na hmyz a plazy Jia. Celou výpravu platí šéf firmy, pro kterou Luke pracuje, Mason. Během cesty skupina zjistí, že budou mít co do činění se zmutovanými pavouky, jejichž kousnutí je bez silného léku smrtelné. Pavouci neváhají a útočí na vše živé, co se chrámem v hoře pohybuje. Členové skupiny čelí mnoha napadením, při kterých se také nevyhnou ztrátám. Na konci labyrintu naleznou přeživšího Luka, jenže se ještě musí vyrovnat s Masonem, který mezitím našel elixír života a chce ho jen pro sebe... (TV Prima)

(více)

Recenze (42)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani nedokážem uveriť tomu, čo som práve dopozeral. Tento dobrodružný film sa teda rozhodne nezapíše do dejín ako ten najinteligentnejší film všetkých čias. A keď sa už na debilite toho celého bavím viac ako na samotnom filme, je to už naozaj prúser. Ale musím uznať, že tie pavúky boli pekné. A pavúky mám rád. Museli totiž pohrýzť aj scenáristov. Tak dajme tomu že z milosti za dve a už sa teším, ako si intelektuáli z čsfd na tomto filme zgustnú. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V placce nic zajímavého, takže jsem si k tomu šití vybrala hrobku. Jako zvuková výplň k pravidelnému vrnění mé Singerky super. Občas jsem vzhlédla, zrovna když se zmutovaní pavouci domluvili na strategii k obklíčení nějakého člena záchranné mise, aby ho atakovali a sežrali. To mi pokaždé polechtalo bránici, takže má hvězda patří jim. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za docela fajn efekty (myšleno oproti jiným céčkům), ale jinak děs a hrůza. Když už natočí nízkorozpočtový pavoučí odpad, tak ať je alespoň vtipný. Není nic horšího, než když se bere vážně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná výprava za elixírem věčného života do starého čínského chrámu, v němž přebývají zmutovaní pavouci, to je ideální námět pro zábavný béčkový opus. O správné zábavnosti si tenhle výtvor ovšem může nechat jen zdát. No nevěřil bych, že režisér Kimble Rendall, který ve svých dvou předchozích filmech, které jsem od něj viděl a které sršely energií, dodá téměř nezajímavý snímek, jehož průběh je značně kolísavý. Po celou dobu se jede v jedné lajně a herecká parta, která čítá vedle méně známých tváří i Kellana Lutze a Kelsey Grammera, má poměrně snahu v ději sympaticky úřadovat, ale je často vržena do jednotvárného dějství, co spíše uspává. Prostor pro vzruch je zanedbatelný a starají se o něj především jedovatí pavouci, kteří občasně kousají do členů výpravy, jenže ne až tak často, aby to vystačilo na 90 minut. Většinu na mě film působil, že se chystá k něčemu velkolepému, alespoň to tak vypadalo, jenže nemá dostatečné prostředky pro spektakulárnost, tudíž setrvává v jednom bludném kruhu křečovitého lopotění v podzemním bludišti, kde se sice vyskytuje určité procento ucházející akce, rádoby hlášek a pokus o výpravu a speciální efekty na úrovni levnějšího "áčka", co nevypadá nejhůř, povedení pavouci jsou určitě příjemným překvapením, ovšem příliš to celé diváka neumí strhnout a zabavit. Bingbing Li v hlavní roli, tedy asijská herečka, také zrovna nemá náboj, věk a sexappeal béčkové Lary Croft, tudíž mně z toho vychází průměrná záležitost na odpoledne pro celou rodinu, neb vyloženě brutální scény film neobsahuje a v rámci svých možností je snesitelný. 5/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nalákal mě poster, myslel jsem, že to bude aspoň zábava.. Jediný co se dá pochválit jsou ty pavouci (až na konci) a sympatické obsazení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek nebyl špatný, pár fórků na odlehčení fajn, ale pak to zabily: 1. ta neustálá retrospektiva, jak brácha hledá ségru v labyrintu, snad co dvě minuty, 2. že vlastně jen tak jdou z místnosti do místnosti a nic se neděje, 3. že ačkoliv v závěru zazní, že si je pavouci chtěli dovést na jedno centrální hnízdiště, nedává smysl, proč tedy na ně útočili na některé už během cesty, 4. celková nedomyšlenost příběhu za tím, protože po dvou tisících letech by tihle pavouci sežrali nejen celou Čínu, ale celý svět, aby přežili, 5. nulové napětí poté, co se dostanou do tunelů. Vzít to do ruky někdo šikovný a mít k ruce dobrého scenáristu a dramaturga, mohl to být i takhle fajn biják. Jenže tohle tam nějak zamrzlo v půli cesty. Ale na obě holky se dobře kouká, jak na Číňanku, tak na zrzku, to zas jo. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na to jak draze film vypadá je naprosto nefunkční ve všech ohledech, které vás napadnou. Ale pokud si chcete pustit totální blbost, u které se budete bavit tím jaká to je blbost, tak tohle je to ono! Příběh nedává smysl, herci strašní, pokusy o psychologii a emoce marné, ale nejvtipnější jsou ty pokusy o hustý hlášky! Sem už se asi nikdy nevrátím, prohlásil s ledovým klidem týpek, co o chlup unikl smrti rozmačkáním. A baprosto geniální je ten WTF konec. V podzemí něco zmáčknou, zboří se zeď, týpek zahlásí mám východ a je konec filmu! Ještě pár minut mi vrtalo hlavou co se to sakra stalo :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka TV variacia Indiana Jonesa alebo Mumie na kvalitativnej urovni Flynn Carsena. Asi najväcsiou slabinou je, ze tu chyba poriadny charizmaticky ustredny hlavny hrdina. Kellan Lutz nim nie je, takze si sceny pre seba kradne charizmaticky Kelsey Grammer vo vedlajsej ulohe. Triky su na Hallmarkovskej urovni, ale pôsobi to celkom zabavne. Pre fanusikov beckovych filmov sa to raz asi oplati vidiet. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezáživný dobrodružný film, který má možná solidní efekty a pěkné podzemní kulisy, ale dějově to úplně o ničem. Pro arachnofobiky je to navíc solidní peklíčko, protože snad půlka záběrů je v rámci natažení filmu na CGI pavoučky. Fakt odporné bestie a ještě otravnější close-upy na ně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už keď nám chlapci z hviezdneho tria ( Spielberg, Lucas, Ford ) upierajú ďalšie skvelé dobrodružstvo, musíme sa my diváci uchyľovať ku konkurencii. A málokedy to zafunguje. Takže chlapi, hor sa do toho, snáď nás nechcete toľko naťahovať ( to budeme asi potom musieť ísť hľadať ten zázračný lektvár z tohoto filmu, aby sme sa dočkali ). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem obyčejný akčně dobrodružný film, který se odehrává především ve tmě, kde nic moc nevidíte, ale kde na vás čekají pavouci, ale i nějaká ta lehká osobní dramata. Když dojde na pavouky, je to celkem fajn, ale rozhodně to nemá punc "Indiana Jonese". Spolupráce USA a Číny se ale hezky rozrůstá. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Za mě slušné dobrodružné béčko plná chytrých pavoučků ( kteří jsou mimochodem dobře udělaní , v béčkových filmech jsem už viděl horší tvorbu), takže ideální film na odpolední nudu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já že půjde o nějakou dobrodružnou blbinku ve stylu Flynn Carsena a ono se z toho vyklubalo céčko o vraždících pavoucích. Bylo legrační,  jak pavouci, kteří byli ve všech podzemních prostorách, se vždycky jen shlukli v místnosti č.1, pak honili hlavní hrdiny do místnosti č.2, ve které se k nim přidali další pavouci, aby hrdiny naháněli do místnosti č.3 a tak dokola. Hlavní kápo pavouk, který vydával zvuky a choval se jako člověk, byl samozřejmě na odpad, ale film mě nijak extra neurážel, spíš mi ho bylo líto. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To si takhle někdo řekl na co vymýšlet něco vlastního udělám kopírku Anakondy Honba za krvavou orchidejí a Mumie hrob dračího císaře. Aby mě někdo nezažaloval za copyright tak nahradím hady pavouky a celkově omezím počet herců na cca 10 (z nichž na konci přežije 6) samozřejmě nesmí chybět tlustý krypl co si ze všeho dělá srandu a lokací na zhruba 3 (poušť, podzemní bludiště a les) narvu tam jeden a věčně se opakující flashback (docela smutné znala se s bratrem tak moc a dlouho a pamatuje si jen jednu vzpomínku). Určitě je to lepší jak jakýkoliv díla Flynna Carsena a Lovců Pokladů s Nicolasem Cagem. 60 procent ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Mix pavoučího „hororu" a Mumie (Sommers/Cohen/Kurtzman). Kellan Lutz mi navíc dosti připomínal hlavního hrdinu z Jurského světa a Bingbing Li byla zas asijskou verzí Lary Croft z letošního Tomb Raidera... Co víc dodat? Efekty digitální, děj předvídatelný a ty pavouky jsem opravdu nečekal, takže vzhledem k mé fóbii to njak extra příjemné pokoukání nebylo :D Na dobrodružný film to sice bylo málo dobrodružné, na horor málo drastické a na pořádné drama chyběl scénář, dalo se to dokoukat... Ale podruhé se už asi nepodívám, to se tam na můj vkus opravdu nic moc nedělo. 3* za sympatické herce, digitální oheń a vyvolání vzpomínky na Tomb Raider :D ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Průměrný dobrodružný akčnák který nenadchne ani neurazí. Prostě béčko. Bál jsem se odpadu, ale dopadlo to lépe. Děj je průměrný, herecké výkony slušné, pavouci též. Sem tam zklamaly efekty co byly řešené lacinější počítačovou animací (hlavně písečná bouře), ale to se dalo čekat. Celkově milé překvapení a 2z5 . ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve, či slabšie tri hviezdy? Dám silnejšie dve, nový Tomb Raider, ktorého som pozeral pár minút po tomto je samozrejme úplne niekde inde a preto by rozdiel len jednej hviezdy jednému filmu viac pomáhal, alebo druhému ubližoval. Ale nebolo to úplne marné. Jeden z tých lepších pokusov o béčkovú zábavu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Upútavka ma zaujala solídnymi efektami a obsadením s Bingbing Li a Kelsey Grammerom. Škoda že samotný film bol tak strašne bryndzovo debilný, že sa to nedalo brať ani ako paródia. Hrobka čínskeho cisára strážená inteligentnými komunistickými pavúkmi čo v dobe párenia vylučujú elixír nesmrteľnosti a parta čuramedánov čo chodia z miestnosti do miestnosti a riešia hádanky typu aké bolo cisárove šťastné číslo. Dokonca aj tie flashbackové traumy hrdinov boli odfláknuté až to bolí, ona stále halucinuje o bludisku z kríkov a otvárajúcich sa sa hodinkách a on len sucho konštatuje že voľakto zomrel počas jeho akcie. Velká škoda že Grammer musí hrať takého prvoplánovo imbecilného sráča, zato Lutz ako drsoň celkom v pohode, ale jediný kto nejakým spôsobom zaujal bol ten tlsťoch čo hádzal hlášky. Na záver nájdu hrdinkinho brata zdravého v pavučinách, stlačia gombík a hrobka zhorí, scenáristi filmu boli nabetón mentálne obludy s mozgovou obrnou a to som ešte nespomenul vedúcich kung-fu pavúkov čo po vás fľusnú pavučinu ako lano a potom s vami mrsknú o zem. Až na pár blízkych záberov na vycucané múmie to bola strašne hlúpa a nudná chobotina. ()

Reklama

Reklama