Reklama

Reklama

Kalašnikov versus M16

(TV film)
  • Francie Face to Face: Kalashnikov vs. M16 - A Deadly Duel (více)
Francie, 2016, 52 min

Obsahy(1)

Kultovní zbraně se střetávaly na všech bojištích posledních šedesáti let. Dvě legendární útočné pušky, sovětský automat AK47 a americká M16. Na AK47, které se říká podle jejího konstruktéra kalašnikov, Američané poprvé narazili ve Vietnamu. Obě pušky se přetahovaly o světové prvenství na žebříčku nejžádanějších zbraní. Snadno ovladatelný automat AK47, sestrojený seržantem Michailem Kalašnikovem, o třídu předčil moderní M16 Eugena Stonera. Na vrcholu studené války se stal kalašnikov legendou, která symbolizovala sovětský blok a byla spojována se všemi revolucemi. Naopak M16 byla zbraní, kterou Spojené státy vyzbrojovaly spřátelené diktátorské režimy. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o dvou slavných zbraních, kde se buď jak buď věnují spíše Ak47. Nedávno jsem dočetl knihu J. Clarksona (ano toho z Top Gearu! .-) jmenující se - Vím, že máš duši, kde se věnuje detailně několika úchvatným vynálezům a strojům od lodí po letadla a věřte nebo ne, mezi těch pár zařadil i on sám AK47. * * * * ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nikoliv však nestranný dokument. Kdo někdy z obou zbraní reálně střílel, jistě ví moc dobře o čem mluvím… 72% ()

Reklama

buchannon 

všechny recenze uživatele

Stačí být geniální konstruktér jedné ze dvou nejpoužívanějších zbraní (AK-47 - 100 milionů a M16 - 10 milionů ve světě) a máte vystaráno. Buď se stanete multimilionářem jako Eugene Stoner, nebo budete povýšen na generála jako Michail Timofejevič Kalašnikov. Bohužel se ale tyto zbraně velmi často používají v nesmyslných občanských válkách (vlastně každá válka je nesmyslná) nebo islámskými teroristy! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o zbraních Kalashnikov a M16. Největší zločinci jsou prodejci zbraní do Afriky, kde je nonstop občanská válka občas někde přerušená dvacetiletým příměřím. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama