Reklama

Reklama

Nepolapitelný padělatel

  • Čína Wu šuang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hongkongská policie pátrá po šéfovi bandy zavražděných padělatelů, který se skrývá za přezdívkou Malíř (Yun-Fat Chow). Pomoci jim v tom má jediný přeživší člen, neúspěšný malíř, ale skvělý padělatel Lee Man (Aaron Kwok), který je uvězněn v thajském vězení. Případ vede inspektorka Ho (Catherine Chau), která nechá vydat Lee Mana zpět do Hongkongu, a on jí začne vyprávět svůj životní příběh. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Esence hongkongského filmu z let 80. a 90.tých, nevím, co více by jste chtěli. Film přesto nepřišel nějaký nostalgický, retro, nebo starý, působí nabušeně, svěže. Time stood still. Sometimes is replica better than original. Režisér Felix Chong dovedl upříst klasický, byť stále zajímavý příběh o padělateli peněz, který potřebuje utéct před svojí minulostí a policií. Chow Yun-Fat v životní formě a roli, Aaron Kwok, perfektní jako lehce uťápnutý neuznaný malíř Lee Man. Čang Ťing-čchu jako osudová žena hlavního hrdiny, mluví mandarínsky, ostatní kantonsky (nikde žádný dabing tolik racionality v jednom snímku je k zbláznění se štěstím). Ačkoliv se na to film tváří, není primárně akční, byť dojde na silové souboje, přestřelky, akci barokních rozměrů, která by se ani v heroic bloodshed filmech Johna Woo neztratila. Film je především vyprávěný příběh policejního vyšetřování z pohledu dvou stran, a nutno říct, že je to velmi dobře vystavěno a provedeno. Připočtětě si perfektní OST (Day Tai), kameru a nemá to co řešit, herecké výkony, top, atmosféra. Rarita, tak silný film z Hong Kongu dlouho nebyl a taky už možná nebude, bůh ví, co se tím městem a jeho lidmi stane... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já nevím jsem na rozpacích. Starý pardál Chow Yun Fat mi tu přišel znuděný a unavený. Příběh mě do děje moc nevtáhl až jsem z toho všeho kecání byl upřímně docela otrávenej. Když se rozjede akce, tak sice je na co koukat, ale pořád to v rámci HK produkce není žádný zázrak. Navíc ke konci se to kvůli zbytečně dlouhé stopáži která se dala v pohodě o půl hodiny zkrátit a nic by se nestalo začalo táhnout jako smrad. Tentokrát trochu krok vedle, ale co se dá dělat. Pořád platí, že Azijská akce mě baví, ale holt není každý den posvícení.35% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake Usual Suspects som nikdy nechcel vidieť. Číňania sa do neho pustili. Ku cti im slúži aspoň to, že si vymysleli vlastný príbeh, ale koncept je úplne identický a tým pádom ak ste videli Usual Suspects, tak budete vždy o krok pred postavami a žiadny zo šokujúcich zvratov vás neprekvapí. No a ten nový príbeh ktorý vymysleli je pre zmenu strašne nudný a nezaujímavý. Príliš dlho sledujeme fádne snahy ústrednej party vyrobiť falšované peniaze. A v momente, keď sa začnú dejové zvraty, tak si len odškrtávate jeden zvrat za druhým, ktorý kopíruje Usual Suspects. Pre tých, ktorý Usual Suspects nevideli, alebo im to menej páli tu máme zbytočnú obsiahle záverečnú vysvetlovačku. Jedinou zmenou je to, že v súčasných HK/Čínskych filmoch musí byť zlo potrestané, takže ázijský Keyser Söze si to nakoniec odskáče. Nenadchli ma ani herci. Chudáčik Aarona Kwoka pôsobí otravne a drsný Chow Yun-Fat je celý čas strašne nesympatický. Zhodenie jeho drsnej postavy odhalením jeho skutočnej identity ma aspoň rozosmialo. Akčných scén tu tiež veľa nie je. Vrcholom je jedna veľká prestrelka uprostred filmu, ktorá pôsobí po trikovej stránke umelo a postráda napätie. Ani Chow Yun-Fat strieľajúci z dvoch samopalov to nezachráni a časy Killera alebo Hard Boiled sú už nenávratne preč. Z hercov ma najviac zaujal sympaťak Liu Kai-Chi. Ostatní členovia bandy ma vôbec nezaujímali. Výsledkom je nudná vykrádačka Usual Suspects, ale aspoň to nie je taký trapas ako Wooov Manhunt. K veľkolepím prestrelkám by sa už ale ani jeden z nich vracať nemal. Už na to nemajú. 4/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nestravitelný a zbytečně dlouhý mix minimálně Obvyklých podezřelých, Ďáblovy dílny a Žhavých výstřelů 2 (kde je Sheen za Ramba). Když dojde na vesnici generála, jako by člověk sledoval jiný film. Otázkou je, jak Číňani poznají, jestli je film už od začátku natáčen v nadsázce - já to tady moc nepoznal, furt se to tvářilo vážně jak pr..., a pak najednou je z toho parodie. A ta nakrátko ostříhaná policajtka, co vypadá spíš jako chlap - to tam ošklivější nenašli? Pejsek s kočičkou pekli dort je velmi otřepaná fráze, ale sem se hodí jako pr... na hrnec. A co člověka nejvíc naštve, je ta časová neposloupnost, kdy některé věci nešlo časově stihnout, ani navázat, a po rozmotání to logicky nedává smysl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně po delší době silnější Hongkongská podívaná, která je nabitá i herecky ( CHow Yun-Fat i Aaron Kwok jsou staré známé tváře), ale příliš mě nezaujala samotná zápletka padělání peněz, která mi ze všech možných témat pro akční žánr příjde nejméně přitažlivá, ale toť můj pohled. Film má pomalejší tempo a v první půlce se akce téměř neobjeví, ale jakmile na ní dojde, tak se je rozhodně na co koukat, byť se jedná pouze o přestřelky na souboje zde můžete zapomenout. Přál jsem si jít s hodnocením výše, ale až tak moc mě film nestrhnul. 65% ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama